下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、姓名:_ 班级:_ 学号:_-密-封 -线- 综合类单选集考试*卷模拟考试题考试时间:120分钟 考试总分:100分题号一二三四五总分分数遵守考场纪律,维护知识尊严,杜绝违纪行为,确保考试结果公正。1、*html*下面有3篇短文,每篇短文后有5道题。请根据短文内容,为每题确定1个最佳选项。b第一篇/bbyouth emancipation inspain/b? ?the spanish government is so worried about the numberof young adults still living with their parents that it has deci
2、ded to help themleave the nest.? ?around 55 percent of people aged 18-34 in spainstill sleep in their parents home, says the latest report from the countrysstate-run institute of youth.? ?to coax(劝诱) young people fromtheir homes, the institute started a “youth emancipation(解放)” programme thismonth.
3、the programme offers guidance in finding rooms and jobs.?economists blame young peoples family dependence on the precarious labourmarket and increasing housing prices. housing prices have risen 17 percent ayear since 2000.? ?cultural reasons also contribute to theproblem, say sociologists(社会学家). fam
4、ily ties in south ?europeitaly,portugal and greeceare stronger than those in middle and north europe, saidspanish ?sociologist almudena moreno minguez in her report “the lateemancipation of spanish youth key for ?understanding”.? ?”ingeneral, young people in spain firmly believe in the family as the
5、 main bodyaround which their private life is organized,” said minguez.? ?inspainespecially in the countryside, it is not uncommon to find entire groups ofaunts, uncles, cousins, nieces and nephews all living on the same street. theyregularly get together for sunday dinner.? ?parents tolerance isanot
6、her factor. spanish parents accept late-night partying and are wary of?setting bedtime rules.? ?”a child can arrive home atwhatever time he wants. if parents complain hell put up a fight and call thefather a fascist,” said jose antonio gomez yanez, a sociologist at carlos iiiuniversity in madrid.? ?
7、mothers willingness to do childrenshousehold chores worsens the problem. dionisio masso, a 60-year-old in madrid,has three children in their 20s. the eldest 28, has a girlfriend and a job. butlife with mum is good.? ?”his mum does the wash and cooks for him,in the end, he lives well.” masso said.the
8、 “youth emancipation” programme aims at helping young people ( )a.live in an independent wayb.fight for freedomc.fight against social injusticed.get rid of family responsibilities2、*html*下面有3篇短文,每篇短文后有5道题。请根据短文内容,为每题确定1个最佳选项。b第一篇/bbyouth emancipation inspain/b? ?the spanish government is so worried
9、about the numberof young adults still living with their parents that it has decided to help themleave the nest.? ?around 55 percent of people aged 18-34 in spainstill sleep in their parents home, says the latest report from the countrysstate-run institute of youth.? ?to coax(劝诱) young people fromthe
10、ir homes, the institute started a “youth emancipation(解放)” programme thismonth. the programme offers guidance in finding rooms and jobs.?economists blame young peoples family dependence on the precarious labourmarket and increasing housing prices. housing prices have risen 17 percent ayear since 200
11、0.? ?cultural reasons also contribute to theproblem, say sociologists(社会学家). family ties in south ?europeitaly,portugal and greeceare stronger than those in middle and north europe, saidspanish ?sociologist almudena moreno minguez in her report “the lateemancipation of spanish youth key for ?underst
12、anding”.? ?”ingeneral, young people in spain firmly believe in the family as the main bodyaround which their private life is organized,” said minguez.? ?inspainespecially in the countryside, it is not uncommon to find entire groups ofaunts, uncles, cousins, nieces and nephews all living on the same
13、street. theyregularly get together for sunday dinner.? ?parents tolerance isanother factor. spanish parents accept late-night partying and are wary of?setting bedtime rules.? ?”a child can arrive home atwhatever time he wants. if parents complain hell put up a fight and call thefather a fascist,” sa
14、id jose antonio gomez yanez, a sociologist at carlos iiiuniversity in madrid.? ?mothers willingness to do childrenshousehold chores worsens the problem. dionisio masso, a 60-year-old in madrid,has three children in their 20s. the eldest 28, has a girlfriend and a job. butlife with mum is good.? ?”hi
15、s mum does the wash and cooks for him,in the end, he lives well.” masso said.it can be inferred from paragraph 5 that family ties are stronger in portugal than in ( )a.greeceb.finlandc.spaind.italy3、*html*下面有3篇短文,每篇短文后有5道题。请根据短文内容,为每题确定1个最佳选项。b第一篇/bbyouth emancipation inspain/b? ?the spanish governm
16、ent is so worried about the numberof young adults still living with their parents that it has decided to help themleave the nest.? ?around 55 percent of people aged 18-34 in spainstill sleep in their parents home, says the latest report from the countrysstate-run institute of youth.? ?to coax(劝诱) yo
17、ung people fromtheir homes, the institute started a “youth emancipation(解放)” programme thismonth. the programme offers guidance in finding rooms and jobs.?economists blame young peoples family dependence on the precarious labourmarket and increasing housing prices. housing prices have risen 17 perce
18、nt ayear since 2000.? ?cultural reasons also contribute to theproblem, say sociologists(社会学家). family ties in south ?europeitaly,portugal and greeceare stronger than those in middle and north europe, saidspanish ?sociologist almudena moreno minguez in her report “the lateemancipation of spanish yout
19、h key for ?understanding”.? ?”ingeneral, young people in spain firmly believe in the family as the main bodyaround which their private life is organized,” said minguez.? ?inspainespecially in the countryside, it is not uncommon to find entire groups ofaunts, uncles, cousins, nieces and nephews all l
20、iving on the same street. theyregularly get together for sunday dinner.? ?parents tolerance isanother factor. spanish parents accept late-night partying and are wary of?setting bedtime rules.? ?”a child can arrive home atwhatever time he wants. if parents complain hell put up a fight and call thefat
21、her a fascist,” said jose antonio gomez yanez, a sociologist at carlos iiiuniversity in madrid.? ?mothers willingness to do childrenshousehold chores worsens the problem. dionisio masso, a 60-year-old in madrid,has three children in their 20s. the eldest 28, has a girlfriend and a job. butlife with
22、mum is good.? ?”his mum does the wash and cooks for him,in the end, he lives well.” masso said.young peoples family dependence can be attributed to all the following factors except ( )a.parents toleranceb.housing problemsc.unwillingness to get marriedd.cultural traditions4、*html*下面有3篇短文,每篇短文后有5道题。请根
23、据短文内容,为每题确定1个最佳选项。b第一篇/bbyouth emancipation inspain/b? ?the spanish government is so worried about the numberof young adults still living with their parents that it has decided to help themleave the nest.? ?around 55 percent of people aged 18-34 in spainstill sleep in their parents home, says the la
24、test report from the countrysstate-run institute of youth.? ?to coax(劝诱) young people fromtheir homes, the institute started a “youth emancipation(解放)” programme thismonth. the programme offers guidance in finding rooms and jobs.?economists blame young peoples family dependence on the precarious lab
25、ourmarket and increasing housing prices. housing prices have risen 17 percent ayear since 2000.? ?cultural reasons also contribute to theproblem, say sociologists(社会学家). family ties in south ?europeitaly,portugal and greeceare stronger than those in middle and north europe, saidspanish ?sociologist
26、almudena moreno minguez in her report “the lateemancipation of spanish youth key for ?understanding”.? ?”ingeneral, young people in spain firmly believe in the family as the main bodyaround which their private life is organized,” said minguez.? ?inspainespecially in the countryside, it is not uncomm
27、on to find entire groups ofaunts, uncles, cousins, nieces and nephews all living on the same street. theyregularly get together for sunday dinner.? ?parents tolerance isanother factor. spanish parents accept late-night partying and are wary of?setting bedtime rules.? ?”a child can arrive home atwhat
28、ever time he wants. if parents complain hell put up a fight and call thefather a fascist,” said jose antonio gomez yanez, a sociologist at carlos iiiuniversity in madrid.? ?mothers willingness to do childrenshousehold chores worsens the problem. dionisio masso, a 60-year-old in madrid,has three chil
29、dren in their 20s. the eldest 28, has a girlfriend and a job. butlife with mum is good.? ?”his mum does the wash and cooks for him,in the end, he lives well.” masso said.which of the following statements is not true of dionisio masso? ( )a.she has a boyfriendb.she is 60 years oldc.she has three chil
30、drend.she lives in madrid5、*html*下面有3篇短文,每篇短文后有5道题。请根据短文内容,为每题确定1个最佳选项。b第一篇/bbyouth emancipation inspain/b? ?the spanish government is so worried about the numberof young adults still living with their parents that it has decided to help themleave the nest.? ?around 55 percent of people aged 18-34 i
31、n spainstill sleep in their parents home, says the latest report from the countrysstate-run institute of youth.? ?to coax(劝诱) young people fromtheir homes, the institute started a “youth emancipation(解放)” programme thismonth. the programme offers guidance in finding rooms and jobs.?economists blame
32、young peoples family dependence on the precarious labourmarket and increasing housing prices. housing prices have risen 17 percent ayear since 2000.? ?cultural reasons also contribute to theproblem, say sociologists(社会学家). family ties in south ?europeitaly,portugal and greeceare stronger than those
33、in middle and north europe, saidspanish ?sociologist almudena moreno minguez in her report “the lateemancipation of spanish youth key for ?understanding”.? ?”ingeneral, young people in spain firmly believe in the family as the main bodyaround which their private life is organized,” said minguez.? ?i
34、nspainespecially in the countryside, it is not uncommon to find entire groups ofaunts, uncles, cousins, nieces and nephews all living on the same street. theyregularly get together for sunday dinner.? ?parents tolerance isanother factor. spanish parents accept late-night partying and are wary of?set
35、ting bedtime rules.? ?”a child can arrive home atwhatever time he wants. if parents complain hell put up a fight and call thefather a fascist,” said jose antonio gomez yanez, a sociologist at carlos iiiuniversity in madrid.? ?mothers willingness to do childrenshousehold chores worsens the problem. d
36、ionisio masso, a 60-year-old in madrid,has three children in their 20s. the eldest 28, has a girlfriend and a job. butlife with mum is good.? ?”his mum does the wash and cooks for him,in the end, he lives well.” masso said.the phrase “wary of” in paragraph 8 could be best replaced by ( )a.tired ofb.
37、afraid ofc.worried aboutd.cautious about6、*html*b第二篇/bbroad tripvacation/b? ?its summer. in the united states, its the seasonof swimming pools, barbeques (户外烤肉), camping and road trips.?road trip vacations where the car journey is part of the fun areespecially with college students, who like to expl
38、ore the country on wheels.these budget trips are ideal for students who often have plenty of free time butlittle money.? ?”ever since i went to college, ive been travelingaround a lot, exploring the country.” said austin hawkins, a 19-year-old collegestudent from new york. this summer, hawkins and h
39、is friends have spent weekendstraveling in new england.? ?the best part about car trips, saidhawkins, is that you can be spontaneous. “on a road trip, if you get interestedin things you see along the way you can stop and explore.”? ?mattroberts, a 20-year-old student from ohio who drove to montreal,
40、 canada, agrees.”with road trips you dont have to plan in advance, you can just get into a carand drive.”? ?even with high gas prices, driving with friends ischeaper than flying. roberts paid about 40 dollars for gas, but a round tripplane ticket would have cost nearly 400 dollars.? ?driving tripsfi
41、rst became popular in the 1920s. newly paved roads and improved cars made itpossible to travel longer distances. motels (洗车旅馆) started, apppearing outsidecities.? ?by the 1950s, car ownership became the norm.construction of the us interstate (州) highway ?system began in 1956 andmotel and restaurant
42、chains popped up (突然出现) everywhere making long?distance trips easier.? ?today, the us has the highest carownership rate in the world. only 8 percent of american homes have no ear,according to the most recent us census.? ?though many collegestudents dont own a car, most have access to one. on many of
43、 hawkins trips,they used a borrowed van.? ?hawkins most memorable road trip tookplace over spring break. he and two friends drove from new york to new orleansto volunteer, helping rebuild the city after hurricane (风暴) katrina hit it lastjuly. they crossed the country in two days and slept in their c
44、ar in churchparking lots.? ?roberts road trip to canada last winter was evenmore eventful. upon arriving in montreal, they were lost in a blizzard andshivering in the25cold. to find their hotel, they turned on a laptop (笔记本电脑)and drove around in circles until they found a spot with wireless internet
45、coverage.? ?”i know we should have planned better, but wereyoung. now, when i see those guys i always say, remember when we were lost inthe snow storm! ill never forget that.”who are road trip vacations especially popular with? ( )a.teachers who have plenty of free time but little moneyb.college stu
46、dents who like to travel on wheelsc.volunteers who want to help rebuild new orleansd.americans who have no cars7、*html*b第二篇/bbroad tripvacation/b? ?its summer. in the united states, its the seasonof swimming pools, barbeques (户外烤肉), camping and road trips.?road trip vacations where the car journey i
47、s part of the fun areespecially with college students, who like to explore the country on wheels.these budget trips are ideal for students who often have plenty of free time butlittle money.? ?”ever since i went to college, ive been travelingaround a lot, exploring the country.” said austin hawkins,
48、 a 19-year-old collegestudent from new york. this summer, hawkins and his friends have spent weekendstraveling in new england.? ?the best part about car trips, saidhawkins, is that you can be spontaneous. “on a road trip, if you get interestedin things you see along the way you can stop and explore.
49、”? ?mattroberts, a 20-year-old student from ohio who drove to montreal, canada, agrees.”with road trips you dont have to plan in advance, you can just get into a carand drive.”? ?even with high gas prices, driving with friends ischeaper than flying. roberts paid about 40 dollars for gas, but a round
50、 tripplane ticket would have cost nearly 400 dollars.? ?driving tripsfirst became popular in the 1920s. newly paved roads and improved cars made itpossible to travel longer distances. motels (洗车旅馆) started, apppearing outsidecities.? ?by the 1950s, car ownership became the norm.construction of the u
51、s interstate (州) highway ?system began in 1956 andmotel and restaurant chains popped up (突然出现) everywhere making long?distance trips easier.? ?today, the us has the highest carownership rate in the world. only 8 percent of american homes have no ear,according to the most recent us census.? ?though m
52、any collegestudents dont own a car, most have access to one. on many of hawkins trips,they used a borrowed van.? ?hawkins most memorable road trip tookplace over spring break. he and two friends drove from new york to new orleansto volunteer, helping rebuild the city after hurricane (风暴) katrina hit
53、 it lastjuly. they crossed the country in two days and slept in their car in churchparking lots.? ?roberts road trip to canada last winter was evenmore eventful. upon arriving in montreal, they were lost in a blizzard andshivering in the25cold. to find their hotel, they turned on a laptop (笔记本电脑)and
54、 drove around in circles until they found a spot with wireless internetcoverage.? ?”i know we should have planned better, but wereyoung. now, when i see those guys i always say, remember when we were lost inthe snow storm! ill never forget that.”what will hawkins do when he sees something interestin
55、g on a road trip? ( )a.he will turn backb.he will drive aroundc.he will stop exploringd.he will stop to explore8、*html*b第二篇/bbroad tripvacation/b? ?its summer. in the united states, its the seasonof swimming pools, barbeques (户外烤肉), camping and road trips.?road trip vacations where the car journey i
56、s part of the fun areespecially with college students, who like to explore the country on wheels.these budget trips are ideal for students who often have plenty of free time butlittle money.? ?”ever since i went to college, ive been travelingaround a lot, exploring the country.” said austin hawkins, a 19-year-old collegestudent from new york. this summer, hawkins and his friends have spent weekendstraveling in new england.? ?the best part about car trips, saidhawkins, is that you can b
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年遵义市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)附答案详解(培优)
- 奉节县农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)含答案详解(b卷)
- 宜春市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)及答案详解1套
- 2026年毕节地区农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)附答案详解(a卷)
- 云南省农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)完整参考答案详解
- 2025年中国低空经济航空产业创新发展报告
- 临汾市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)及答案详解一套
- 黔南布依族苗族自治州农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)及答案详解(易错题)
- 河池市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)及完整答案详解一套
- 2025年低空经济「元宇宙」无人机军事应用与国防安全报告
- 小学生宿舍管理员培训
- 老年友善服务管理制度
- 船运公司组建方案(3篇)
- 口腔铸造包埋材料
- 混凝土中氯离子含量检测技术规程培训
- 商场反恐安全管理制度
- (2025)党员基础知识试题及答案
- T/CSWSL 002-2018发酵饲料技术通则
- JJF(黔) 77-2024 焦炭反应性及反应后强度测定仪校准规范
- API RP 5A3-2023 套管、油管和管线管的螺纹脂推.荐方法
- INS+2024指南更新要点解读
评论
0/150
提交评论