版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、英语八年级英语下册任务型阅读及答案经典一、八年级英语下册任务型阅读专项练习(含答案解析)1任务型阅读How to Become a Radio DJDo you have a great voice? Have you ever thought aboutA( become ) a radio DJ? Workingas a DJ can be exciting but it also needs experience. If you want to be a DJ, the following are usualthe ways to start.Intern (实习生) . Its a d
2、irty job. Unluckily, most radio station workers start as an intern. Thismeans working long hours without pay. It will help you do better at the radio station.Events. Because you cant get a DJ job with no experience, you might want to work as a DJ forevents. Weddings, parties and special situations a
3、ll need DJs to provide the music and somelaughs. This is a great way to learn to work with people and play music.Fill in (替补) . If you work at a radio station, you can ask to be put on the“ fill in”list foSo if the main DJ gets sick, you can fill in for him or her to get some experience.Late, late n
4、ight. Usually the first job for a DJ is a late shift(晚班) . In other words you may beon airBfrom 1 am. to 5 am. ,Byou will get more experience.根据短文内容,完成下列小题。( 1)在文章 A 处用所给词的适当形式填空。( 2)把文章中的画线句子翻译成汉语。( 3)在文章 B 处填写一个短语,使句意完整。( 4)回答问题What job do the most radio station workers start as?(5)回答问题When can yo
5、u fill in for the main DJ to get some experience?【答案】 ( 1) becoming( 2)这是学习与人合作和演奏音乐的好方法。( 3) not only; but also.( 4) An intern.( 5) When the main DJ gets sick.【解析】 【分析】文章大意:文章谈论了成为一名电台DJ的途径。( 1)句意:你考虑过成为一名电台DJ 吗? about是介词,介词之后的动词使用ing 形式。故答案是becoming 。( 2) this 这; a great way 一个好的方法;learn to work w
6、ith people and play music学习与人一起工作和演奏音乐。动词不定式短语作定语修饰前面的way。故答案是这是学习与人合作和演奏音乐的好方法。( 3)句意:换句话说,你你不但可以在凌晨一点到五点播音,而且你将会获得更多的工作经历。此处需要一个表示并列关系的短语。故答案是not only ; but also 。( 4)根据 Unluckily, most radio station workers start as an intern. 可知大多数的电台工作人员都是通过实习生做起的。故答案是An intern 。( 5)根据So if the main DJ gets sic
7、k, you can fill in for him or her to get some experience.知,当主要的DJ 生病了,你才可以作为替补得到更多的工作经历。故答案是When可themain DJ gets sick.【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。2今年夏天Sam 和他的朋友要去香港度假。请仔细阅读第1-5 小题中每个人的需求,并从 AF 六个旅游指南中,帮助他们选择最合适的地方(其中一项为多余选项)。_Sa
8、m wants to have fun playing in the water and he likes playing beach volleyball._Jim likes watching dolphin shows and he also wants to ride on the roller coaster._Kate would like to go to a theme park. Micky Mouse is her favorite._William decides to visit a museum , he wants to see an IMAX film there
9、._Nancy is a nature lover. She prefers to watch wild animals.ABWild Animal ZooHong Kong Space Museum*Wild animals*Skyshows*1MAX film*Watchbirds*OpenMon ,Wed. -Fri. 1-9pm*Animalfilm*ClosedTues.*OpenMon. Sun.CDOcean Park Hong KongDisneyland*Dolphin show*Disneycharacters*Rollercoaster*Rollercoaster*Car
10、toon*OpenMon. Sun.*OpenMon. Sun.EFSai Kungs Deserted BeachesVictoria Park*Whitebeaches*Playbowls*Blue water*Playtennis*Beachvolleyball*Relaxnear the lake*OpenMon. Sun.*OpenMon. Sun.【答案】E; C; D;B; A【解析】 【分析】 A.野生动物园; B.香港太空博物馆; C.香港海洋公园; D.迪士尼乐园; E. 西贡荒芜海滩; F.维克多利亚公园。( 1)句意:山姆想在水里快乐地玩,他喜欢打沙滩排球,因此应该去西
11、贡荒漠海滩,故答案是 E。( 2)句意:吉姆喜欢看海豚表演,他也想坐过山车。因此应该去香港海洋公园。故答案是 C。( 3)句意:凯特想去主题公园,米老鼠是她最喜欢的。因此应该去迪士尼乐园,故答案是 D。( 4)句意:威廉姆决定参观博物馆,他想看艾科麦斯宽银幕电影,因此应该去香港太空博物馆,故答案是 B。( 5)句意:南希是一个大自然爱好者,她更喜欢看野生动物。因此应该去野生动物园。故答案是 A。【点评】六选五的选项较少,并且给出的都是句子。因此,我们可以通过句子的完整性或者橘子后面的标点符号来判断该句在文章中的位置,另外,通过阅读选项,有可能找出哼其它选项表达意思完全不同意思的句子,这样的话,
12、我们就可以直接将该选项排除。3阅读短文,根据上下文意思,将方框中的句子(AE)还原到短文中适当位置。Everyone needs friends. We all like to feel close to someone. It is nice to have a friend to talk, laugh, and do things with. _We dont always want people around. _ We will feellonely if we never have a friend.Friends sometimes dont get on well. Most
13、of the time they will make up and become friends again. When friends move away, we feel very sad. _Then we call them or write to them.We can even see them again someday. _Its surprising to find out how much we like newpeople when we get to know them.Theres more good news for people who have friends.
14、 They live longer than people who dont.Why? It could be that they are happier. _ Or it could be just knowing that someone cares.If someone cares about you, youll take better care of yourself.A. Of course, we can also make new friends.B. We miss them very much.C. Being happy helps you stay healthy.D.
15、 It doesnt mean they dont like each other.E. However, sometimes we need to be alone.【答案】E; D; B;A;C【解析】 【分析】文章大意:这篇短文主要描述了我们的朋友问题,告诉我们朋友在我们的生活中必不可少。A. Of course, we can also make new friends. 当然,我们也可以交新朋友。B. We miss them very much. 我们非常想念他们。C. Being happy helps you stay healthy.快乐有助于你保持健康。D. It does
16、nt mean they dont like each other. 这并不意味着他们不喜欢对方。E. However, sometimes we need to be alone. 然而,有时我们需要独处。( 1)根据上文 We all like to feel close to someone. It is nice to have a friend to talk, laugh, anddo things with.我们都喜欢和人亲近。很高兴有一个朋友能和你聊天、笑、做事情。和下文 We dontalways wantpeoplearound. 我们不总是希望有人在身边。选项E Howe
17、ver,sometimes we need to be alone.然而,有时我们需要独处。起到承上启下的作用。故选E。( 2)根据 上文 We dont always want people around. 我们不总是希望有人在身边。选项这并不意味着他们不喜欢对方。可知是对上文的补充说明。故选 D。D( 3)根据下文Then we call them or write to them. We can even see them again someday.可知当朋友搬走只有想念时才会这样做打电话、写信和相约见面。故选B。( 4)根据下文 Its surprising to find out
18、how much we like new people when we get to know them. 可知是开始交新朋友。故选 A。( 5)根据上文 Theres more good news for people who have friends. They live longer thanpeople who dont. Why? It could be that they are happier.他们比没有朋友的人活得更长。为什么?可能是他们更快乐。可知有朋友就快乐,有快乐,就健康,就长寿。选项文(有朋友的好处)的总结。故选C。【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要
19、求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。C 是对上4下面文章中有五段话需要添加小标题。请从以下选项(A 一 F)中选出符合各段意思的小标题。选项中有一项是多余选项。A. Cats can bring illness.B. Keeping a cat is good for you.C. You should let your cat inside.D. Going outside is bad for cats, too.E. The birds are fewer and fewer i
20、n America.F. Cats kill many birds and small animals every year._Many kinds of birds live in the United States, but the number of the birds is becoming smaller every year. One of the leading reasons is the growing number of pet cats. By keeping your pet cats in your home, you can help give birds a be
21、tter possible chance to live._Of the 90 million pet cats in this country, about two-thirds are allowed to go outside. It is said that these cats kill hundreds of millions of birds each year, as well as billions of small animals such as rabbits and field mice._They can also bring illness to the anima
22、ls that live in peoples yard, and further weakening thehealth of the natural populations._Allowing pet cats to go outside is not just bad for birds and wildlife, its also bad for the catsthemselves. Outdoor cats can get sick very easily. They are in danger from traffic and attacks(攻击) from other ani
23、mals. In fact , outdoor cats usually dont live past the age of five , whileindoor cats often live to be 17 or older._Keep your pet cat inside! If you raise a young cat ,its your duty to let it play inside.【答案】E; F; A; D; C【解析】 【分析】短文大意:养猫有很多不好的地方,作者给了几点关于养猫的建议,如猫能带来疾病,应该让猫呆在家里,猫会杀死鸟儿和小动物等。A. Cats ca
24、n bring illness.猫能够带来疾病。B. Keeping a cat is good for you.养猫对你有好处。C. You should let your cat inside.你应该让你的猫待在里面。D. Going outside is bad for cats, too. 外出对猫有坏处。E. The birds are fewer and fewer in America.在美国鸟儿越来越少。F. Cats kill many birds and small animals every year.每年猫能够杀死很多鸟和小的动物。( 1)根据文章提到的but the
25、numberof the birdsis becomingsmallereveryyear可知,鸟儿越来越少,标题为鸟儿越来越少,故选E。( 2)根据文章提到的 It is said that these cats kill hundreds of millions of birds eachyear 可知, 文段的标题为猫杀死很多鸟和动物,故选F。( 3)根据文章提到的They can also bring illness to the animals that live in peoplesyard 可知,文段的标题为猫能够带来疾病,故选A。( 4)根据文段提到的Allowing pet
26、cats to go outside is not just bad for birds andwildlife 可知,文段的标题为外出对猫不好,故选D。( 5)根据文段提到的Keep your pet cat inside可知,文段的标题为你应该让你的猫呆在家里,故选C 。【点评】考查任务型阅读,做此类题首先熟悉文章大意,熟悉段落大意,概括中心思想,选出正确标题,即可。5根据短文内容,从所给的AF 中选出能填入短文中空白处的最佳选项。(有一个多余选项)Science fiction is a popular kind of writing. Many people think of Jule
27、s Verne as the father ofscience fiction. He was born in France in 1828. His father wanted him to become a lawyer. _ At first he wrote plays for the theater. Then, in 1863, he wrote a story called Five Weeks in a Balloon . The success of this book encouraged him to write more stories, such as A Journ
28、ey to the Center of the Earth ( 1864 ) and From the Earth to the Moon ( 1865 ) .In the 19th century, many people were interested in science and inventions. _As aresult, they were very popular. Vernes writing included many predictions(预言)for the 20thcentury and many of them came true. _These books we
29、re very successful and they madeVerne rich._ 20 , 000 Leagues Under the Sea was a successful movie for Walt Disney. It was thefirst Disney movie to use real actors instead of cartoon drawings. _The main character isan Englishman called Phileas Fogg. For him, the most important thing is to be always
30、on time!A. Around the World in Eighty Days isanother famous movie based on one of Vernes books.B. But from hisearly twenties Verne decided to become a writer.C. Jules Vernewrote about scientific subjects in his stories.D. Jules Vernesbooks have been the subjects for many movies.E. Jules Vernehas bee
31、n one of the most famous writers in the world.F. He describedspace flights, movies, and air conditioners, a long time before theyappeared.【答案】B; C; F; D; A【解析】 【分析】本文讲述了凡尔纳和他的作品。A. Aroundthe World in Eighty Daysis another famousmoviebasedon one of Vernesbooks. 八十天是另一部以凡尔纳为原型的著名电影。B. But from his ear
32、ly twenties Verne decided to become a writer.但从二十出头起,凡尔纳决定成为一名作家。C. Jules Verne wrote about scientific subjects in his stories.儒勒 凡尔纳在他的故事中写过关于科学主题的东西。D. Jules Vernes books have been the subjects for many movies.儒勒 凡尔纳的书一直是许多电影的主题。E. Jules Verne has been one of the most famous writers in the world.儒
33、勒 凡尔纳是世界上最著名的作家之一。F. He describedspaceflights,movies,and air conditioners,a longtimebeforetheyappeared.他描述了很久以前的太空飞行、电影和空调。( 1)根据上文是His father wanted him to become a lawyer, 可知下文应是,但从二十出头起,凡尔纳决定成为一名作家,故选B。( 2)根据上文是 In the 19th century, many people were interested in science and inventions , 可知下文应是,儒
34、勒 凡尔纳在他的故事中写过关于科学主题的东西,故选C。( 3)根据上文是 Vernes writing included many predictions for the 20th century andmany of them came true ,可知下文应是,他描述了很久以前的太空飞行、电影和空调,故选 F。( 4)根据下文是20, 000 Leagues Under the Sea was a successful movie for Walt Disney ,可知上文应是,儒勒凡尔纳的书一直是许多电影的主题,故选D。( 5)根据下文是 The main character is an
35、 Englishman called Phileas Fogg. For him, the mostimportant thing is to be always on ti me ,可知上文应,八十天是另一部以凡尔纳为原型的著名电影 ,故选 A。【点评】考查任务型阅读,可以将整个文章首先浏览一遍,大概理解意思。答题过程中,根据所提供的答语或是后文进行作答,同时,做题过程中也可以使用排除法,将选项带到文章中逐一作答,答完后注意通读检查是否符合逻辑,语义顺畅。6根据短文内容,选出能填入文中空白处的最佳选项。(有一项多余)My hometown is different from what it
36、looked like before. To be honest, it is more beautifulthan before. _ Ten years ago, it used to be a poor village. There was only one mountainpath (小路)to go there. _ People lived in low straw-thatched cottages (破草房) .Now my hometownhas changed a lot since ourgovernmenthelped us. _ So itsconvenient to
37、 go in and out of our hometown. Also, we have built some schools so that the children can receive a good education. As people have made more money by working in the cities, or planting more economic crops (经济作物) . _ All the villagers are living in newhouses, some even in large buildings. There is a
38、beautiful park in our town. _Every day,after dinner people would like to go to the park to enjoy themselves. We are living a happy life now.A. We have builta new highway.B. It has beenthere for 3 years.C. Great changeshave already taken place here in the past ten years.D. Would youlike to visit my h
39、ometown?E. Only one ortwo families had bikes or radios.F. Most familieshave had a car or a truck.【答案】C;E; A; F; B【解析】 【分析】本文介绍了作者家乡的变化。A. We have built a new highway. 我们建造了一个新的高速公路。B. It has been there for 3 years. 它在那有3 年了。C. Great changes have already taken place here in the past ten years. 在过去的10
40、 年里这发生的巨大的变化。D. Would you like to visit my hometown?你想要参观我的家乡吗?E. Only one or two families had bikes or radios. 只有一两家有自行车或收音机。F. Most families have had a car or a truck. 大多数家庭有小汽车或卡车。( 1)根据上文是Ten years ago, it used to be a poor village.可知下文应是,在过去的10 年里这发生的巨大的变化,故选C。( 2)根据上文是There was only one mounta
41、in path to go there,可知下文应是,只有一两家有自行车或收音机,故选E。( 3)根据下文是So its convenient to go in and out of our hometown.Also, we have builtsome schools ,可知上文应是,我们建造了一个新的高速公路,故选A。( 4)根据上文是 As people have made more money by working in the cities, or planting moreeconomic crops,可知下文应是,大多数家庭有小汽车或卡车,故选F。( 5)根据上文是There
42、is a beautiful park in our town,可知下文应是,它在那有3 年了,故选 B。【点评】考查任务型阅读,可以将整个文章首先浏览一遍,大概理解意思。答题过程中,根据所提供的答语或是后文进行作答,同时,做题过程中也可以使用排除法,将选项带到文章中逐一作答,答完后注意通读检查是否符合逻辑,语义顺畅。7阅读各题有关Bruce、Ann、 Frank、 Emily和 Joe 五人信息,请从AF 选项中选出符合各人需求的商品。选项中有一项是多余选项。_Thanksgiving Day is coming. Bruce wants to buy his grandma a small
43、 present. But heonly has $60. His grandmas eyesight is so poor that she sometimes cant see the clock clearly._Fathers Day is several days away. Ann is thinking about the gift for her father. Herfather is a sports lover. He enjoys riding bikes to the countryside at weekends. But he always suffers fro
44、m back pain from biking._Franks grandparents live in an area which is very cold in winter, but they have noheating system in the room. Frank wants to send them a gift that can make their bed warm allnight long._Emilys aunt is a writer. Emily decides to give her a present. But she can only affordthin
45、gs that cost less than $40._Joes fathers birthday is coming. Joe wants to buy a gift for him with $1,800 she madefrom the part-time job. Her father used to be a football player and his back aches from time to time.A Price: $1,699.00A lot of us have alittle trouble getting up out of chairs maybe its
46、a broken knee or a badback. No matter where the ache or pain is, this lift chair can get your backon your feet.B Price: $679.00This 7-speed bike is designed to provide comfort for the riders. No more aching back from biking in that uncomfortable, forward position.This handsome talking watch has a cl
47、ever voice that tells you the time when you push a button. The next time you forget your glasses, your watch will still be able to tell you what time it is.D Price: $39.95This desk lamp provides lighting thats perfect for many indoorsactivities, such as writing,reading, painting, artwork, studying a
48、nd muchmore.E Price: $119.98If you like to be warm in your bed, heres the electric blanket foryou. It keeps you warm,holding a proper temperature all night long. It iseasy to operate and wash.F Price: $59.95Perhaps one of the worst things on a snowy day is the fact that youmight slip and fall. Nowyo
49、u can walk easily and naturally on icy patcheswith Icetrax Pro. Icetrax Pro gives youconfidence in snowy or iceconditions.【答案】C;B; E; D; A【解析】 【分析】文章大意:本文介绍了5 个人的基本需求,然后需要我们为这5 个人选择合适的商品。( 1)根据下文意思:Bruce 只有60 美元,并且外婆视力不好。根据C 选项提到Price:$49.98 和 This handsome talking watch has a clever voice that tell
50、s you the time when you pusha button可知,需要的商品是一个会说话的手表,故选C。( 2)根据下文意思:父亲喜欢骑自行车,但是他骑车的时候感到背痛。根据到 No more aching back from biking in that uncomfortable, forward positionB 选项提可知,这款自行车不会背痛,故选B。( 3)根据下文意思:房间没有供热系统,想要一个礼物,使得房间很温暖。根据E 选项提到的If you like to be warm in your bed, heres the electric blanket for y
51、ou可知他需要一个电热毯,故选E。( 4)根据下文意思:不能支付超过40 美元的东西。可知D 选项提到Price: $39.95,应该送台灯,故选D。( 5)根据下文意思:他的父亲是个足球运动员并且他的背总是疼,可知A 选项提到Nomatter where the ache or pain is, this lift chair can get your back on your feet,应该送他这个礼物,故选A。【点评】考查任务型阅读,做此类题首先熟悉文章大意,熟悉各个选项,然后联系上下文,确定所需商品是什么,选出正确选项,即可。8左栏是对五个人的描述,右栏是外国七种文化的介绍,从右栏中选出最恰选项来满足五个人的不同需求。_TomA New Years EveHeis
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年自动化立体仓库的电气传动系统
- 2026年互联网+土木工程智能化施工的探索
- 2026春招:行政主管题库及答案
- 2026年建筑电气设计的多样化方案
- 2026春招:五粮液真题及答案
- 贴面课件教学课件
- 货运船舶相关知识培训课件
- 货运安全生产标准化培训课件
- 医疗物联网设备与智慧医院建设
- 护理护理安全管理与患者护理
- 教师三笔字培训课件
- 中国医药行业中间体出口全景分析:破解政策难题深挖全球红利
- 河南省百师联盟2025-2026学年高一上12月联考英语试卷(含解析含听力原文及音频)
- 污水管道更换工程施工方案
- 租户加装充电桩免责补充合同(房东版)
- 甘肃省天水市2024-2025学年九年级上学期期末考试物理试题(含答案)
- 2025年佛山市均安镇专职消防队招聘消防员5人备考题库及1套参考答案详解
- 2026年海南卫生健康职业学院单招职业技能考试题库参考答案详解
- 监理规划毕业设计(论文)
- 京港澳高速公路段改扩建工程施工保通方案(总方案)
- 医用设备EMC培训资料课件
评论
0/150
提交评论