版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、第一部分 必修1 Unit 5 .完形填空 (2015江苏) I was required to read one of Bernie Siegels books in college and was hooked on his positivity from thatmoment on.The stories of his unconventional _1_ and the exceptional patients he wrote about were so _2_ to me and had such a big _3_ on how I saw life from then on.W
2、ho knew that so many years later I would look to Dr.Bernie and his CDs again to _4_ my own cancer experience? Im an ambitious _5_, and when I started going through chemo (化疗), even though Im a very _6_ person, I lost my drive to write.I was just too tired and not in the _7_.One day, while waiting to
3、 go in for _8_, I had one of Dr.Bernies books in my hand.Another patient _9_ what I was reading and struck up a conversation with me _10_ he had one of his books with him as well.It _11_ that among other things, he was an eighty-year-old writer.He was _12_ a published author, and he was currently _1
4、3_ on a new book. We would see each other at various times and _14_ friends.Sometimes he wore a duck hat, and I would tell myself, he was definitely a(n) _15_ of Dr.Bernie.He really put a _16_ on my face.He unfortunately _17_ last year due to his cancer, _18_ he left a deep impression on me and gave
5、 me the _19_ to pick up my pen again.I _20_ to myself, “If he can do it, then so can I” ( )1.Atastes Bideas D memories notes CB amazing shocking ( )2.AD strange Camusing B )3.Astrike push ( D impact challengeC B ( )4.Alearn from go over Drefer to get through CBwriter )5.A( reader Ddoctor CeditorB po
6、sitive ( )6.A agreeable Dhonest Chumorous Bposition mood ( )7.A D state way CB advice)8.A ( reference D protectionC treatment B viewed)9.A ( knew wondered D noticedC( )10.Awhile Bbecause D providing although CB worked out ( )11.Acame out DCproved out turned out Bmerely naturally ( )12.AD actually ho
7、pefullyC B ( )13.Adeciding investing Drelying CworkingBhelped ( )14.Abecame D visited missedCB operator ( )15.Apatient D Cfan publisher B smile ( )16.Asign D mark mask CBset off )17.A( showed up Dpassed away fell downC B since )18.A but (D for soC B( trust )19.AguidanceD opportunity inspiration CB (
8、 )20.Apromised swore D replied thoughtC 【主旨大意】本文讲述的是“我”在大学时期读了伯尼西格尔的书,他的积极人生观影响了“我”。然而,“我”不幸身患癌症,病痛的折磨使“我”放弃了写作。但是治疗期间结识了一位已经80岁,却仍然积极面对人生坚持写作的病友。他的行为鼓舞了“我”,让“我”再次明白,生命的意义就是要积极面对。 1【答案】B 【解析】taste意为“味道;品味”;idea意为“观念;想法;思想”;note意为“注释;说明”;memory意为“记忆”。根据第一段第一句中的“was hooked on his positivity”可知“我”被他的积极
9、思想所吸引,故选B项。 2【答案】A 【解析】amazing意为“令人惊讶的”;shocking意为“令人震惊的;骇人听闻的”;amusing意为“有趣的;使人发笑的”;strange意为“奇怪的”。根据第一段第一句可知,作者在大学时代就对伯尼西格尔的书着迷了,再结合空前的程度副词so和空后的such可推断此处表示令“我”惊讶,故选A项。 3【答案】D have a big impact on,”从此对我如何看待生活产生了巨大的影响“此处表示根据语境可知,【解析】意为“对产生很大的影响”,故选D项。 4【答案】C 【解析】learn from意为“向学习”;go over意为“复习;重新检查”
10、;get through意为“接通电话;度过;熬过(困难时期等)”;refer to意为“参考”。根据第二段第三句末“I had one of Dr.Bernies books in my hand.”可知,此处表示这么多年后,“我”会重新读他的书和CD来帮助“我”度过患癌症的困难时期,故选C项。 5【答案】B 【解析】根据此句“I lost my drive to write.”中的write可知,此处表示“我”是一位作家,故选B项。 6【答案】A 【解析】positive意为“积极的;乐观的”;agreeable意为“欣然同意的;令人愉快的; 一致的;符合的”;humorous意为“幽默的
11、”;honest意为“诚实的”。根据此空前even though引导让步状语从句可知,此处表示“尽管我是一个非常乐观的人,我仍然失去了写作的动力”,故选A项。 7【答案】A 【解析】根据空前的信息提示“just too tired”可推断,此处表示“我”没有“兴致”,in the mood意为“兴致勃勃”,是固定短语,故选A项。 8【答案】D 【解析】advice意为“建议”;reference意为“参考;涉及”;protection意为“保护;防卫”;treatment意为“治疗;对待”。根据此段第一句中的信息提示“and when I started going through chemo
12、”可推断此处选D项。 9【答案】C 【解析】句意为:另一个病人注意到了我读的书,和我聊了起来,因为他也有一本伯尼西格尔的书。view意为“看待;考虑”;know意为“知道”;notice意为“注意到;留心”;wonder意为“想知道”。根据此空后的“what I was reading”可推断,他“注意到”“我”读的书,故选C项。 10【答案】B 【解析】根据此空前的“struck up a conversation with me”和本句末的“as well”可推断此处是因果关系,故用because引导原因状语从句,故选B项。 11【答案】D 【解析】句意为:原来除了别的之外,他还是一位80
13、岁的作家。come out意为“出版,发行;(事实)暴露,显露”;work out意为“计算出;锻炼”;prove意为“证明是;结果是”,无prove out结构;turn out意为“原来是;最后是;结果是”。根据语境可知D项正确。 12【答案】D 【解析】句意为:事实上,他是一位已经发表过作品的作家,而且目前他正着手写一本新书。naturally意为“自然地”;merely意为“仅仅;只不过”;hopefully意为“有希望地;有前途地”;actually意为“实际上;事实上”。根据此空后的“a published author”和 “on a new book”可推断,选D项。 C 【答
14、案】13【解析】decide on意为“决定;选定”;invest意为“投资”,没有invest on结构;work on意为“从事于”;rely on意为“依靠,依赖”。根据语境和搭配可知,此处表示他目前正着手写一本新书,故选C项。 14【答案】A 【解析】句意为:我们常常在不同的时间相见,并成为了朋友。根据前半句“We would see each other at various times”可推断两人慢慢成了朋友,故此处选A项。 15【答案】C 【解析】patient意为“病人”;operator意为“操作员”;fan意为“迷;爱好者”;publisher意为“出版者;出版商”。上文中
15、提到这位老人因为看到“我”拿着伯尼西格尔的书而开始与“我”交谈,并且老人自己也有伯尼西格尔的书,由此可知老人很喜欢伯尼西格尔,故选C项。 16【答案】B 【解析】根据上文可知,他80岁仍然在创作,也喜欢伯尼西格尔的作品,肯定对生活也是乐观积极的,故此处可推断他给“我”带来了很多的“笑容”。故选B项。 17【答案】D 【解析】show up意为“(使)变得明显;(使)显现出来”;set off意为“动身;引爆(炸弹);触发,激起”;fall down意为“有不足;失败”;pass away意为“去世;逝世”。根据此空前的“unfortunately”和空后的“due to his cancer”
16、可知,他不幸“去世了”。故选D项。 18【答案】B 【解析】根据空后的“he left a deep impression on me and gave me the”可知前后两个分句间是转折关系,即虽然他因为癌症不幸去世,但是却给我留下了很深的印象,故选B项。 19【答案】D 【解析】guidance意为“指引;引导”;trust意为“信任;信赖”;opportunity意为“机会”;inspiration意为“鼓舞;灵感”。根据此空后的“pick up my pen again”可推断,此处表示“他激励我重新拿起纸笔写作”,故选D项。 20【答案】C 【解析】根据此空后的“ If he c
17、an do it, then so can I”可推断,此处表示我内心的想法,think to oneself意为“盘算;心里想”,为固定结构,符合语境。故选C项。 .阅读理解 A (2015陕西,A) Share with us! Would you like to have your writing published in this magazine? Then let us know! We pay for stories, anecdotes and jokes: Anecdotes and Jokes $50 joke? Send it in Whats made you laug
18、h recently? A funny sign? A colleagues behaviour? Got a for Laughter is the Best Medicine! Email: Smart Animals Up to $100 300 words. Send us a tale about the strange behaviour of unique pets or wildlife in up to Email: Power of LoveUp to $150 love.Share your Acts of gene
19、rosity can change lives or just give you that warm feeling full of moments in 100-500 words.Email: My Story $350 unpublished, Do you have an inspiring or life-changing story to tell? Your story must be true, 1000 words. original and 800-Email: http: //share For m
20、ore information, please visit: )1.How much will the magazine pay for a joke to be published? ($100. BA$50. $350. D C$150. )2.If you want to share a story of your pets with the readers, you need to submit it to_. ( Smart Animals BAnecdotes and Jokes A My Story Power of Love DC)3.A story showing peopl
21、es generosity should be emailed to the editor at_. ( BA D C)4.An inspiring story sent to the magazine should_. ( contain less than 800 words BAdescribe strange behaviour be published before DCbe real and original 【主旨大意】本篇是某杂志的几则征稿启事。你想让你的作品在我们的杂志上发表
22、吗?请与我们联系。欢迎故事、奇闻和笑话,一经采用,即付稿酬。 1【答案】A 【解析】细节理解题。题干中的关键词“How mucha joke”与第一则征稿启事中的“Anecdotes and Jokes $50”定位可知,在该杂志上发表一则笑话的稿费是50美元。故答案选A项。 2【答案】B 【解析】细节理解题。根据题干中的关键信息“a story of your pets”与第二则征稿启事中的“Smart Animals;Up to $100;Send us a tale about the strange behaviour of unique pets or wildlife in up
23、to 300 words”定位,可知答案选B项。 B 【答案】3【解析】细节理解题。题干中的关键词“story showing peoples generosity”与第三则征稿启事中的“Acts of generosityEmail:”进行定位,可推知答案选B项。 4【答案】C 【解析】细节理解题。题干中的关键词“inspiring story”与最后一则征稿启事中的“an inspiring or life-changing story”定位,可知“Your story must be true, unpublished, original”,即你的励志故事必须是真
24、实的、未公开发表的,原创的、因此答案选C项。 B (2014山东,B) It was one of those terribly hot days in Baltimore.Needless to say, it was too hot to do anything outside.But it was also scorching in our apartment.This was 1962, and I would not live in a place with an air conditioner for another ten years.So my brother and I de
25、cided to leave the apartment to find someplace indoors.He suggested we could see a movie.It was a brilliant plan. Movie theaters were one of the few places you could sit all day andmost importantsit in air conditioning.In those days, you could buy one ticket and sit through two movies.Then, the thea
26、ter would show the same two movies again.If you wanted to, you could sit through them twice.Most people did not do that, but the manager at our theater, Mr.Bellow, did not mind if you did. That particular day, my brother and I sat through both movies twice, trying to escape the heat.We bought three
27、bags of popcorn and three sodas each.Then, we sat and watched The Music Man followed by The Man Who Shot Liberty Valance.Wed already seen the second movie once before.It had been at the theater since January, because Mr.Bellow loved anything with John Wayne in it. We left the theater around 8, just
28、before the evening shows began.But we returned the next day and saw the same two movies again, twice more.And we did it the next day too.Finally, on the fourth day, the heat wave broke. Still, to this day I can sing half the songs in The Music Man and recite half of John Wayne and Jimmy Stewarts dia
29、logue from The Man Who Shot Liberty Valance! Those memories are some of the few I have of the heat wave of 1962.Theyre really memories of the screen, not memories of my life. ( )5.In which year did the author first live in a place with an air conditioner? A1952. B1962. D1972. 1982. C( )6.What does t
30、he underlined word “It” in Paragraph 3 refer to? AThe heat. BThe theater. CThe Music Man. DThe Man Who Shot Liberty Valance. ( )7.What do we know about Mr.Bellow? AHe loved children very much. BHe was a fan of John Wayne. CHe sold air conditioners. He was a movie star. D( )8.Why did the author and h
31、is/her brother see the same movies several times? AThe two movies were really wonderful. BThey wanted to avoid the heat outside. CThe manager of the theater was friendly. DThey liked the popcorn and the soda at the theater. 【主旨大意】本文是一篇记叙文。1962年的天气异常炎热,作者为了避暑和弟弟一起坐在有空调的电影院里反复观看电影院循环播放的电影,常常坐一整天。这也成为作
32、者十分难忘的记忆。 5【答案】C 【解析】细节理解题。根据第一段第四句可知,当时是1962年,再过10年我们才会生活在有空调的地方。由此可知到1972年作者才能生活在有空调的地方。故选C项。 6【答案】D 【解析】词义猜测题。第三段后三句句意为:我们先观看了音乐奇才,随后双虎屠龙。我们以前已看过第二部,它自从一月起就在剧院放映了。由此可知it指代的是上文提到的第二部电影。故选D项。 7【答案】B 【解析】推理判断题。由第三段最后一句“because Mr.Bellow loved anything with John Wayne in it.(贝洛先生喜欢约翰韦恩出演的所有电影)”可推知,贝洛
33、先生是约翰韦恩的粉丝。故选B项。 8【答案】B 【解析】推理判断题。根据第一段第一句可知天气特别炎热。第二段第一句提到电影院是为数不多的你可以坐一整天且有空调的地方。由此可推出作者去电影院是为了避暑。故选B项。 .短文改错 (2015陕西) My soccer coach retired in last week.I wanted to do anything special for him at his retirement party.My mum makes the better biscuits in the world, so I decide to ask her for help
34、.Mum taught me some basic step of baking.I insisted on doing most of the baking myself.I thought the biscuits were really well.My only mistake was that I dropped some on the floor after I was packing them up. At a party, my coach, with a biscuit in his mouth, asked surprisingly who made them and jok
35、ed, “I might have to retire again next year just get some more of these biscuits.” My favorite picture at the party is of my coach and me enjoy the biscuits with happy laughter! 【答案】 anything last week.I wanted to do special for him at his retirement party.My My soccer coach retired in something betterdecidestep
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 混凝土裂缝修补专项施工方案
- 2025年出生缺陷防控培训试题含答案
- 2025浙江省高考信息技术真题试卷及答案
- 2025年行车司机考试题库及答案
- 2025药学(士)同步练习题及答案
- 2025护理核心制度试题及答案2025
- 2025年试验检测师考试题库及参考答案(典型题)
- 2025版骨质疏松常见症状及护理原则培训
- 血液科再生障碍性贫血靶向治疗
- 小儿尿路感染健康宣教
- 土方回填施工记录表
- 惠州市基层诊所医疗机构卫生院社区卫生服务中心村卫生室地址信息
- 青岛版小学数学二年级上册《5的乘法口诀》课件
- 四知卡(一责双卡 岗位风险识别卡)-加油站加油参考模板范本
- 高中美术《初心与使命 时代的美术担当》 课件
- 西门子燃气轮机介绍课件
- 《植物生理学》课件第三章+植物的光合作用
- 冠脉血栓抽吸指南.完整版PPT资料课件
- 实验室常见玻璃仪器的使用(课堂PPT)
- 引水罐的设计计算
- 有机磷农药中毒治疗课件
评论
0/150
提交评论