版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2014年职称英语考试(理工B级)真题及答案第一部分:词汇选项下面共有15个句子,每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的4个选项中选择1个与划线部分意义最相近的词或短语。 1. The majority of people around here are decent. A. real B. honest C. normal D. wealthy 答案:D 2. The curriculum was too narrow and too rigid. A. hidden B. traditional C. inflexible D. official 答案:C 3. Th
2、e committee was asked to render a report on the housing situation. A. furnish B. copy C. publish D. summarize 答案:A 4. Afterwards there was just a feeling of let-down. A. excitement B. disappointment C. anger D. calm 答案:B 5. Several windows had been smashed. A. cleaned B. replaced C. fixed D. broken
3、答案:D 6. The worst agonies of the war were now beginning. A. pains B. parts C. aspects D. results 答案:A 7. London quickly became a flourishing port. A. major B. large C. successful D. commercial 答案:C 8. She felt that she had done her good deed for the day. A. homework B. justice C. model D. act 答案:D 9
4、. He led a very moral life. A. human B. intelligent C. natural D. honourable 答案:D 10. His stomach felt hollow with fear. A. sincere B. respectful C. empty D. terrible 答案:C 11. It was a majic night until the spell was broken. A. time B. charm C. space D. opportunity 答案:B 12. His professional career s
5、panned 16 years. A. started B. changed C. moved D. lasted 答案:D 13. They are trying to identify what is wrong with the present system. A. discover B. prove C. consider D. imagine 答案:A 14. His knowledge of French is fair. A. very useful B. very limited C. quite good D. rather special 答案:B 15. The grou
6、p does not advocate the use of violence. A. limit B. regulate C. oppose D. support 答案:D第二部分:阅读判断 下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。 So Many Earths The Milky Way (银河) contains billions of Earth-sized planets that could support lifethats the finding
7、 of a new study. It draws on date that came from NASAs topplanet-hunting telescope. A mechanical failure recently put that Kepler space telescope out of service. Keplerhad played a big role in creating a census of planets orbiting some 170,000 stars. Its datahave been helping astronomers predict how
8、 common planets are in our galaxy. Thetelescope focused on hunting planets that might have conditions similar to those onEarth. The authors of a study,published in The Proceedings of the National Academy ofsciences,conclude that between 14 and 30 out of every 100 stars, with a mass andtemperature si
9、milar to the Sun, may host a planet that could support life as we know it. Such a planet would have a diameter at least as large as Earths, but no more than twicethat big . The planet also would have to orbit in a stars habitable zone. Thats where thesurface temperature would allow any water to exis
10、t as a liquid. The new estimate of how many planets might fit these conditions comes fromstudying more than 42,000 stars and identifying suitable worlds orbiting them. The scientists used those numbers to extrapolate (推算) to the rest of the stars that thetelescope could not see . The estimate is rou
11、gh, the authors admit. If applied to the solar system, it woulddefine as habitable a zone starting as close to the Sun as Venus and running to as faraway as Mars. Neither planet is Earthlike (although either might have been in the distantpast). Using tighter limits, the researchers estimate that bet
12、ween 4 and 8 out of every 100Sunlike stars could host an Earth-sized world. These are ones that would take 200 to 400days to complete a yearly orbit. Four out of every 100 sunlike stars doesnt sound like a big number. It would mean,however, that the Milky Way could host more than a billion Earth-siz
13、ed planets with achange for life. 16. The Kepler space telescope has been in service for 15 years. A. Right B. Wrong C. Not mentioned 答案:C 17. The main task of the Kepler space telescope is to find out planets with similar conditions to Earths. A. Right B. Wrong C. Not mentioned 答案:A 18. The planet
14、that could support life might be a little bit smaller than Earth. A. Right B. Wrong C. Not mentioned 答案:B 19. The Earth is planet orbiting in the Suns habitable zone. A. Right B. Wrong C. Not mentioned 答案:A 20. The new finding is based on a thorough study of 170,000 stars in the Milky Way. A. Right
15、B. Wrong C. Not mentioned 答案:B 21. The estimate of the number of planets that could support life is not very accurate. A. Right B. Wrong C. Not mentioned 答案:A 22. This is the first research finding about the planets with a chance for life. A. Right B. Wrong C. Not mentioned 答案:C第三部分:概括大意与完成句子 阅读下面这篇
16、短文,短文后有2项测试,任务:(1)1-4题要求从所给的4个选项中为段每段选择1个正确的小标题;(2)第5-8题 要求从所给的5个选项中选择4个正确选项,分别完成每个句子。 Climate Change : The Long Reach 1 . Earth is warming. Sea levels are rising. There s more carbon in the air, and Arctic iceis melting faster than at any time in recorded history. Scientists who study the environme
17、nt tobetter gauge (评估) .Earths future climate now argue that these changes may not reverse for a very long time . 2 . People burn fossil fuels like coal and oil for energy. That burning releases carbon dioxide, a colorless gas . In the air , this gas traps heat at Earths surface . And the more carbo
18、n dioxidereleased , the more the planet warms . If current consumption of fossil fuels doesnt slow ,the long-term climate impacts could last thousands of years-and be more severe than scientists had been expecting. Climatologist Richard Zeebe of the University of Hawaii at Manoa offers this conclusi
19、on in a new paper. 3. Most climate-change studies look at whats going to happen in the next century or so .During that time, changes in the planets environment could nudge(推动) global warmingeven higher. For example: Snow and ice reflect sunlight back into space. But as these melt,sunlight can now re
20、ach- and warm the exposed ground . This extra heat raises the airtemperature even more, causing even more snow to melt. This type of rapid exaggerationof impacts is called a fast feedback. 4. Zeebe says its important to look at fast feedbacks. However, he adds, they re limited.From a climate change
21、perspective, This century is the most important time for the nextfew generations, he told Science News “But the world is not ending in 2100”. For his newstudy. Zeebe how focuses on “slow feedbacks”. While fast feedback events unfold over decades or centuries, slow feedbacks can take thousands of yea
22、rs. Melting of continental ice sheets and the migration of plant life - as they relocate to more comfortable areas - are two examples ofslow feedbacks. 5. Zeebe gathered information from previously published studies investigating how such processes played out over thousands of years during past dram
23、atic changes in climate. Thenhe came up with a forecast for the future that accounts for both slow and fast feedback processes. Climate forecasts that use only fast feedbacks predict a 4.5 degree Celsius (8.1 degreeFahrenheit) change by the year 3000. But slow feedbacks added another 1.5 -for a 6 to
24、tal increase, Zeebe reports. He also found that slow feedback events will cause global warming to persist for thousands of years afterpeople run out of fossil fuels to burn. 23. Paragraph 2 _ 答案:B 24. Paragraph 3 _ 答案:C 25. Paragraph 4 _ 答案:F 26. Paragraph 5 _ 答案:A A. A prediction of future climate
25、change B. Impact of burning fossil fuels C. Fast feedbacks D. Unpredictability of feedback processes E. Rising of sea levels F. Slow feedbacks 27. Arctic ice has never been melting so fast in _ 答案:F 28. Melting of snow and ice enables sunlight to reach _ 答案:E 29. Zeebe came up with his future climat
26、e prediction by analyzing _ 答案:D 30. After fossil fuels are used up, global warming will continue for _ 答案:B A. rapid exaggeration of impacts B. a very long time C. the extra heat D. previously published studies E. the exposed ground F. recorded history第四部分:阅读理解 短文后有5道题,每题后面有4个选项。请仔细阅读短文并根据短文回答其后面的问
27、题,从4个选项中选择1个最佳答案涂在答题卡相应的位置上。 Eye-tracker Lots You Drag and Drop Files with a GlanceBored of using a mouse? Soon youll be able to change stuff on your computer screen and then move it directly onto your smartphone or tablet(平板电脑) with nothing more than a glance. A system called EyeDrop uses a head-mo
28、unted eye tracker that simultaneously records your field of view so it knows where you are looking on the screen. Gazing at an object a photo, say and then pressing a key, selects that object. It can then be moved from the screen to a tablet or smartphone just by glancing at the second device, as lo
29、ng as the two are connected wirelessly. The beauty of using gaze to support this is that our eyes naturally focus on content that we want to acquire, says Jayson Turner, who developed the system with colleagues at Lancaster University, UK. Turner believes EyeDrop would be useful to transfer an inter
30、active map or contact information from a public display to your smartphone or for sharing photos. A button needs to be used to select the object you are looking at otherwise you end up with the Midas touch(点石成金) effect, whereby everything you look at gets selected by your gaze, says Turner. Imagine
31、if your mouse clicked on everything it pointed at, he says. Christian Holz, a researcher in human-computer interaction at Yahoo Labs in Sunnyvale, California, says the system is a nice take on getting round this fundamental problem of using gaze-tracking to interact. EyeDrop solves this in a slick (
32、灵巧的)way by combining it with input on the touch devices we carry with us most of the time anyway and using touch input as a clutching mechanism, he says. This now allows users to seamlessly(无缝地) interact across devices far and close in a very natural manner. While current eye-trackers are rather bul
33、ky, mainstream consumer devices are not too far away. Swedish firm Tobii is developing gaze-tracking technology that can be installed in laptops and tablets and is expected to be available to buy next year. And the Google Glass headset is expected to include eye-tracking in the future. Turner says h
34、e has also looked at how content can be cut and pasted or drag-and-dropped using a mix of gaze and taps on a touch screen. The system was presented at the Conference on Mobile and Ubiquitous Multimedia in Sweden, last week. 31. The eye-tracker technology enables us to_ A. change our computer screen.
35、 B. focus on anything that interests us. C. get a smartphone connected wirelessly. D. move an object from screen with a glance. 答案:D 32. Why is a button needed? A. To minimize the cost of EyeDrop. B. To choose as many objects as possible. C. To make EyeDrop different from others. D. To select what w
36、e want. 答案:D 33. The word “this” in Paragraph 6 refers to_ A. application of gaze-tracking in human-computer interaction. B. interaction between human and computer. C. combination of gaze-tracking with input on touch devices. D. generalization of EyeDrop system. 答案:C 34. Which of the following state
37、ment is true of eye-trackers for consumer devices. A. They are costly. B. They are available. C. They are installed in Google Glass headset. D. They are expected to come out soon. 答案:D 35. What is Turner likely to study next? A. How to drag and drop with gaze and taps. B. How to present the system i
38、n public. C. How to get touch screen involved. D. How to cut and paste content from a public display. 答案:C The Mir Space StationThe Russian Mir Space Station, which came down in 2001 at last after 15 years of pioneering the concept of long-term human space flight, is remembered for its accomplishmen
39、ts in the human space flight history. It can be credited with many firsts in space. The Soviet Union launched Mir, which was designed to last from three to five years, on February 20, 1986, and housed 104 astronauts over 12 years and seven months, most of whom were not Russian. In fact, it became th
40、e first international space station by playing host to1 62 people from 11 countries. From 1995 through 1998, seven astronauts from the United States took turns living on Mir for up to six months each2. They were among the 37 Americans who visited the station during nine stopovers by space shuttles.
41、The more than 400 million the United States provided Russian for the visits not only kept Mir operating, but also gave the Americans and their partners in the international station project valuable experience in long-term flight and multinational operations. A debate continues over Mirs contribution
42、s to science. During its existence, Mir was the laboratory for 23,000 experiments and earned scientific equipment, estimated to be worth $80 million, from many nations.3 Experiments on Mir arc credited with a range of findings, from the first solid measurement of the ration of heavy helium atoms in
43、space to how to grow wheat in space. But for those favouring human space exploration, Mir showed that people could live and work in space long enough for a trip to Mars. The longest single stay in space is the 437.7 days that Russian astronaut Valery Polyakov spent on Mir from 1994 to 1995. And Serg
44、ie Avdeyev accumulated 747.6 days in space in three trips to the space station. The longest American stay was that of Shannon Lucid4, who spent 188 days aboard Mir in 1996. Despite the many firsts Mir accomplished, 1997 was a bad year out of 15 for Mir, In 1997, an oxygen generator caught fire. Late
45、r, the main computer system broke down, causing the station to drift several times and there were power failures. Most of these problems were repaired, with American help and suppliers, but Mirs reputation as a space station was ruined. Mirs setbacks arc nothing, though5, when we compare them with i
46、ts accomplishments. Mir was a tremendous success, which will be remembered as a milestone in space exploration and the space station that showed long-term human habitation in space was possible. But its time to move on to the next generation. The International Space Station being built will be bette
47、r, but it owes a great debt to Mir. 36. We can learn from the passage that the Mir Space Station A. was designed to last over 5 years. B. played host to 7 astronauts from different countries. C. was visited only by Americans. D. was built by Russians. 答案:D 37. One of the contributions Mir makes to s
48、cience is that, it A. help astronauts get close to Mars. B. enables scientists to develop new scientific equipment. C. sets a record of the longest single human stay in space. D. shows that multinational operations in space are less expensive. 答案:C 38. What happened to Mir in 1997? A. it ran out its
49、 fund. B. it was completely damaged by fire. C. its reputation was ruined due to power failures. D. its main computer system broke out. 答案:D 39. It can be inferred from the last paragraph that A. space exploration will not experience setbacks. B. it is difficult for other space stations exceed Mirs
50、success. C. Mir is the best long-term human habitation in space in history. D. multinational space operation are getting more accomplishments. 答案:D 40. What is the authors attitude toward Mir? A. indifferent. B. ironic. C. favorable. D. negative 答案:C Approaches to Understanding IntelligencesIt bays
51、to be smart, but we are not all smart in the same way .You may be a talented musician, but you might not be a good reader. Each of us is different. Psychologists disagree about what is intelligence and what are talents or personal abilities .Psychologists have two different views on intelligence .So
52、me believe there is one general intelligence .Others believe there are many different intelligences . Some psychologists say there is one type of intelligence that can be measured with IQ tests .These psychologists support their view with research that concludes that people who do well on one kind o
53、f test for mental ability do well on other tests .They do well on tests using words, numbers or pictures. They do well on individual or group tests, and written or oral tests .Those who do poorly on one test, do the same on all tests. Studies of the brain show that there is a biological basis for ge
54、neral intelligence .The brain of intelligence people use less energy during problem solving .The brain waves of people with higher intelligence show a quicker reaction .Some researchers conclude that differences in intelligence result from differences in the speed and effectiveness of information pr
55、ocessing by the brain . Howard Gardner, a psychologist at the Harvard School of Education, has four children .He believes that all children are different and shouldnt be tested by one intelligence test .Although Gardner believes general intelligence exists, he doesnt think it tells much about the ta
56、lents of a person outside of formal schooling .He think that the human mind has different intelligences .These intelligences allow us to solve the kinds of problems we are presented with in life .Each of us has different abilities within these intelligences .Gardner believes that the purpose of scho
57、ol should be to encourage development of all of our intelligences . Gardner says that his theory is based on biology .For example ,when one part of the Brain is injured ,other parts of the brain still work .People who cannot talk because of Brain damage can still sing .So ,there is not just one intelligence to lose .Gardner has Identified 8 different kinds of intelligence; linguistic, mathematical, spatial, musical, Interpersonal, intrapersonal, body-kinesthetic(身体动觉的),and naturalistic . 41. What is the main idea of this passage?
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年江西泰豪动漫职业学院单招职业技能考试参考题库带答案解析
- 2026年南宁学院单招综合素质笔试参考题库带答案解析
- 2026年中山火炬职业技术学院单招综合素质考试备考题库带答案解析
- 2026年四川工程职业技术学院单招综合素质笔试参考题库带答案解析
- 2026年新疆农业职业技术学院单招综合素质考试备考试题带答案解析
- 2026银川市第三十一中学公益性岗位招聘5人参考题库新版
- 2026陕西西安美术学院博士教师岗位招聘115人备考题库新版
- 2026黑龙江省生态环境厅所属事业单位招聘57人参考题库新版
- 2026青海海西州格尔木市公安局招聘警务辅助人员46人参考题库必考题
- 2026重庆轻工职业学院招聘20人参考题库完美版
- 2026年住院医师规培(超声医学科)试题及答案
- 2025年中职酒店管理(酒店管理基础)试题及答案
- 北京广播电视台招聘笔试题库2026
- 2025江西省中赣投勘察设计有限公司招聘6人笔试重点试题及答案解析
- VESDA课件教学课件
- TCCSAS 060-2025 涉氢建筑物及容器泄爆设计方法
- 检修车间定置管理制度(3篇)
- 雨课堂学堂在线学堂云《工程伦理( 北林)》单元测试考核答案
- 2025年西藏自治区公务员面试结构化真题汇编试卷(含答案)
- 2025及未来5年轴功率监测器项目投资价值分析报告
- 基于深度图的三维重建算法优化:理论、实践与创新
评论
0/150
提交评论