2011英语高考专题性复习一 Unit 3 Travel journal 课时作业_第1页
2011英语高考专题性复习一 Unit 3 Travel journal 课时作业_第2页
2011英语高考专题性复习一 Unit 3 Travel journal 课时作业_第3页
2011英语高考专题性复习一 Unit 3 Travel journal 课时作业_第4页
2011英语高考专题性复习一 Unit 3 Travel journal 课时作业_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、必修一 Unit 3 Travel journal .单项填空1.(2009安徽高考)We tried to find a table for seven,but they were all .A.given away B.kept awayC.taken up D.used up解析:考查动词短语。句意:我们努力寻找一张能容纳七个人吃饭的桌子,但是这些桌子都被占了。give away泄露(秘密),赠送;keep away远离;take up举起,拿起,占据,从事;use up用完,耗尽。答案:C2.Do you have any plans for Saturday?To tell you

2、the truth,I have nothing in for Saturday.A.head B.mindC.heart D.brain解析:have sth.in mind想到某事,想要做某事。答案:B3.It was you let me know how to get along with others.A.which B.thatC.whom D.what解析:此题考查强调句式。本题强调了主语,且为人,故空格处可填that或who,故选B项。答案:B4.(2009洛阳模拟)I him to take the job,but he wouldnt follow my advice. A

3、.tried to persuade B.persuadeC.advised to D.persuaded解析:由后句可知劝说未成功,故可排除B,D两项;C项应表达为advise sb.to do sth.,因此,只有A项为正确选项。答案:A5.They worked hard and they succeeded.A.in the end B.at lastC.after all D.in all解析:强调“经过努力最终成功做成某事”用at last,其余三项均不合题意。答案:B6.Im determined Shanghai for Beijing tomorrow.A.leaving B

4、.to leavingC.to leave D.to be left解析:be determined to do sth.决心/决定干某事,属固定搭配。答案:C7.Classical music achieves a simplicity that only a genius can create, popular belief that it is too complex.A.subject to B.contrary toC.familiar to D.similar to解析:考查词义辨析。句意:古典音乐追求的是只有天才才能创造的简易美,而不是人们普遍认为的复杂化。A项表“隶属的”;B项

5、表示“与相反,违反”,符合题意;C项“被熟悉”;D项“和类似”。答案:B8.He would die rather than to his enemy.A.give away B.give inC.give up D.give out解析:句意:他宁愿死也不愿向敌人屈服。give in to sb.向某人屈服,属固定搭配。答案:B9.Please tell me your attitude the matter.A.with B.ofC.for D.to解析:attitude to sth.对某事的态度,其中介词可以使用to,也可用toward(s)。答案:D10.(2010杭州模拟)Do y

6、ou know how many points you have got?I dont know,and I dont ,either.A.care for B.care aboutC.be careful D.take care of解析:句意:你知道你得了多少分数吗?不知道,我也不在意。care about关心,在乎,符合句意。A项意为“喜爱,照顾”;C项意为“小心”;D项意为“照顾”。答案:B11.(2009陕西高考)A notice was in order to remind the students of the changed lecture time. A.sent up B.

7、given upC.set up D.put up解析:考查动词短语辨析。句意:一个通知被张贴出来,以便告知学生们演讲的新时间。send up发射;give up放弃,传上去;set up提出,提议,竖起,升起;put up张贴。答案:D12.It is 3 years he gave up smoking.A.before B.afterC.when D.since解析:句意:他戒烟三年了。四个选项中只有D项符合句意。答案:D13.The problem is difficult to .A.solve B.be solvedC.solve with D.solving解析:在“主语 be

8、adj. to do”结构中不定式常用主动形式表被动含义。 答案:A14.The man insisted a taxi for me even though I told him I lived nearby.A.find B.to findC.on finding D.in finding解析:本题考查动词用法。insist常接从句或介词on (doing),不接不定式或in doing结构。答案:C15.Which do you prefer now,?A.going fishing or going boatingB.going to fish or going to boatC.to

9、 go fishing or to go boatingD.to go to fish or to go to boat解析:由now可知,此处强调某人一时喜欢做的事情,而不是指经常性的动作,故用prefer to do结构;又go doing表示进行一类活动,故C项为正确选项。答案:C.阅读理解A(2010江苏启东高三检测)A store that sells husbands has just opened in Ottawa where a woman may go to choose a husband from many men.The store is comprised of 6

10、 floors and the men increase in positive attributes as the shopper goes up the flights. There is,however, a catch. As you open the door to any floor you may choose a man from that floor, but if you go up a floor, you cannot go back down except to exit the building.So a woman goes to the shopping cen

11、ter to find a husband. On the first floor the sign on the door reads: FloorIThese men have jobs. The woman reads the sign and says to herself, “Well, that s better than my last boyfriend,but I wonder what s further up?”So up she goes. The second floor sign reads:Floor 2These men have jobs and love k

12、ids. The woman remarks to herself, “Thats great, but I wonder whats further up?”And up she goes again. The third floor sign reads: Floor 3These men have jobs, love kids and are extremely good looking. “Hmm, better.” she says. “But I wonder what s upstairs ?”The fourth floor sign reads: Floor 4 These

13、 men have jobs, love kids, are extremely good looking and help with the housework. “Wow!” exclaims the woman, “Very tempting. But, there must be more, further up!”And again she heads up another flight. The fifth floor sign reads: Floor 5 These men have jobs, love kids,are extremely good looking, hel

14、p with the housework and have a strong romantic character. “Oh, mercy me! But just think.what must be awaiting me further on?”So up to the sixth floor she goes. The sixth floor sign reads: Floor 6You are visitor 3,456,789,012 to this floor. There are no men on this floor. Thank you for shopping Husb

15、and Mart and have a nice day.语篇解读:在渥太华刚刚开了一家销售丈夫的店,被销售的男人被安排在一幢六层楼里,每一层楼的门上都有一个标志牌,上面对里面的男子进行了一定的描述,不过很多来此的女性都一无所获1.The underlined word “catch” in Paragraph 1 probably means .A.a hidden difficultyB.something you getC.something from which you benefitD.a device for fastening something解析:考查词义理解。联系文章第一段

16、中的最后一句可知,挑选丈夫的事并不容易,因为挑选人只能上楼而不能返回已去过的楼层,这使挑选很难进行,因此catch意为“潜在的困难”。答案:A2.Women tend to go up the floor until they reach the top floor because .A.they think the husbands downstairs are not suitableB.they are sure that the best husbands are on the top floorC.they think even better husbands may be upst

17、airsD.they know the catch very well解析:细节理解题。根据文章的第二至六段可知,她们一层层往上爬是因为她们每到一层都认为更好的丈夫候选人是在上面一层,而对于最顶层的情况她们并不知晓。答案:C3.The writer intends us to believe that .A.husbands are hard to shopB.women are hard to pleaseC.women think they are better than menD.women can t be too careful when choosing husbands解析:写作

18、意图题。女性难以满足的心理通过挑选丈夫的过程得到了充分的体现。答案:B4.We can infer from the passage that .A.women are romanticB.more women will leave the shop aloneC.women are more greedy than menD.women are not good at shopping husbands解析:推理判断题。根据文章最后一段可知:难以满足的心理必将使越来越多的女人空手而归,一无所获。答案:BBWhen I wake up on summer mornings, I know I

19、am going to my favorite place to volunteer and make a difference in someones life just by being with him or her a summer school for autistic (患孤独症的) children.By helping the kids read or do math, I am not only teaching important skills but also helping them feel like any other kid. There are many wro

20、ng ideas about autism. The kids I work with can think and feel. They need help only in certain areas.Of course, each kid is special. For example, some kids like to draw, and others like to sing.At the school, the kids learn through about 20 activities. These activities can help them learn skills the

21、y will need later in life.The very first day I volunteered, a boy came up to me, put his hand on my shoulder, and said “Hello.” From then on, I knew I could make a difference.Another boy loved to have me read books that can help him learn to read. Sometimes he could be encouraged to read a few words

22、 or sentences. Finally, one day during reading practice, he read nearly 220 words himself!Summer school is also a time for fun. Last summer, bagpipe(风笛) players came to perform. Most of us had our hands over our ears because they were so loud. When they asked for a volunteer from the audience, one g

23、irl raised her hand as high as she could, got up on stage, and even tried the bagpipes in front of everyone.Through these experiences, I realize that the challenges these kids face do not stop them from doing many amazing things. Im teaching them, but they are teaching me more.语篇解读:作为孤独症儿童暑期班的志愿者,作者

24、感触颇深。5.According to Paragraph 2, many people think autistic kids .A.cant read or do mathB.dont have important skillsC.dont play with other kidsD.cant think or feel解析:细节理解题。结合第二段的 There are many wrong ideas about autism. The kids I work with can think and feel 可知,人们对于患孤独症的孩子们有一种错误的认识,认为他们不会思考、没有感觉,故选

25、 D 项。答案:D6.The author believed he could make a difference when .A.a boy greeted him activelyB.a boy let him read booksC.a boy could read by himselfD.a girl tried the bagpipes解析:细节理解题。结合第五段 The very first day.From then on, I knew I could make a difference 可知选 A 项。答案:A7.The phrase “these experiences”

26、in the last paragraph refers to the following EXCEPT.A.“I” read the books for kidsB.a boy read nearly 220 words himselfC.a girl tried the bagpipes on stage as a volunteerD.a boy said hello to “me” politely解析:细节理解题。从全文可知此处的经验不包括作者给孩子们读书,故答案为 A。答案:A8.What does the author mainly talk about in the passa

27、ge?A.His teaching experience in a summer holiday.B.How to make a difference in others lives.C.His experience as a volunteer in a special summer school.D.Autistic childrens hard life.解析:主旨大意题。作者讲述了自己作为志愿者为孤独症儿童暑期班的孩子们服务的故事,C 项符合主题。答案:C.地方题型短文填词(供福建使用)(2010福建长泰一中高三检测)Time is important to everyone. Los

28、t time will never be found again. We must bthis in mind in our1. daily life and make the mof our time. Only in this2. way can we be (成功)in life.3. How can we make full use of our time? First of all,wed better make a proper and practical plan, (安排)4. our study, work and rest. We must know clearly is5

29、. to be done next so to save as much time as possible.6. When we study or work, and aall, we should put our7. hearts it and value every possible minute. When its time8. for a rest, dont hesitate. In a word, every one of us should realize the (重要性)9. of time and try to make use of it properly and (有效地).10. 答案:1.bear2. most3. successful4. arranging5. what6.as7. o9. importance10.effectively对话填空(供江西使用)(2010九江市高三检测)Never will Zhou Yang(ZY) forget his first assignment at the office of a popular English newspaper. His di

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论