




下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、优选期中测试卷人 教 版 英 语 七 年 级 下 学 期期 中 测 试 卷学校_ 班级_ 姓名_ 成绩_一、单项选择1.lily usually learns to play_ guitar on weekends.a. ab. anc. thed. /2.找出与所给音标 kwt 对应的选项。 a. quarterb. whitec. riverd. quiet3.lucy speaks english well and her_ is to be an english teacher.a. questionb. dreamc. storyd. habit4. he usually goes
2、to school _bike, but sometimes he goes to school _foot.a. with; onb. on; byc. on; withd. by; on5._arrive late for class, mike.i wont.a. cantb. doesntc. dontd. do6.the salad _ good. i like it very much.a. tasteb. tastesc. soundd. sounds7. come on, linda! its late! i know, but its not good to eat _.a.
3、 wellb. earlyc. happilyd. quickly8._ is it now? its half past two.a. what timeb. what colorc. how longd. how old9._ is it from your home to your school?it is about 10 minutes ride.a. how longb. how soonc. how fard. how often10.parents should tell their children _unhealthy food. its bad for their hea
4、lth.a. not to eatb. not eatingc. to eatd. eating二、完形填空how do you usually go to work or go to school? my _11_have different ways of going outside.my father works in a bank. the bank is _12_from our home. so he goes to work by car. the car ride _13_about 50 minutes. my mother has a clothes store. its
5、about two kilometers from her _14_to our home. she goes there _15_every day. she thinks walking is good _16_health. im a middle school student. i take the school bus to school. many students _17_taking the school bus is boring, but i dont think so,_18_i can talk with my classmates on the bus. it giv
6、es me a lot of_19_. i like every minute of it.how about your family? do you have the same _20_of going outside or different?11. a. friendsb. familyc. studentsd. classmates12. a. dirtyb. freec. fard. tidy13. a. takesb. findsc. getsd. wants14. a. clubb. roomc. schoold. store15. a. by bikeb. on footc.
7、by busd. by subway16. a. atb. withc. tod. for17. a. thinkb. knowc. seed. show18. a. sob. beforec. becaused. but19 a. foodb. func. loved. help20. a. wayb. timec. rulesd. job三、阅读理解aamy: i work in a school. i teach science to eight-year-old students. the best thing about this job is working with childr
8、en. i can make a big difference(有很大影响) to their lives. and the holidays(假期) are good, too. the bad thing? some of the parents!john: i work in a bank. the best thing about my job is the money! the pay(报酬) is good, so i can buy many things and let my family live a good life. the bad thing? the working
9、 hours. i often work 10 hours a day. im very busy. i dont have much time to stay with my wife and two children.21. why does amy like her job? she can have holidays. she can work with children. she can meet very kind parents. she can make a difference to childrens lives.a. b. c. d. 22. what can we kn
10、ow about john?a. he works in a school.b. the workplace is near his home.c. he works for short hours.d. his family has a good life.23. how many people are there in johns family?a. two.b. three.c. four.d. five.bmolly is a 10-year-old girl.she likes to help others.today is christmas day(圣诞节).mollys mot
11、her takes her to a store in the morning.she says to her,“father christmas(圣诞老人) always helps people but he never lets them know that.i will give you twenty dollars.take the money and buy some things for others.after that,see me in the car.”molly thinks of lots of people she knows:her family,teachers
12、 and classmates.she thinks of bill.bill sits next to her in the classroom.his home is far from school.its about eight kilometers from his home to school.this boy doesnt have money to take the bus.he doesnt have a bike.every day it takes bill a long time to walk to school.his shoes are always old and
13、 dirty.molly sees holes(洞) in them.so molly buys a pair of sports shoes for bill with the money.in the afternoon,molly rides her bike to the post office and sends the shoes to bill.she also writes a note(便条).it reads “to bill,from father christmas.”24. what cannot we know about molly?a. how old she
14、is.b. how much money she gets.c. what she looks like.d what kind of girl she is.25. who is bill?a. mollys brother.b. mollys cousin.c. mollys uncle.d. mollys classmate.26. bill goes to school .a. on footb. by bikec. by busd. by car27. we know bill .a. is a ten-year-old boyb. has two bikes at homec. l
15、ives far from his schoold. has lots of sports shoescdo you know the kids care club?you can see a group of children in the club.they join it to help others.parents,teachers and other people work with them in the club.the children there can do many things.they can go to the old peoples home.there are
16、many old people there.they can talk to them and play games with them.they can sing and dance with them.they can learn a lot from the old people,too.for example(例如),the old people will tell stories to them.they can help other children.they can make cards and gifts for sick children in hospital.they c
17、an collect(收集) clothes and shoes,and send them to poor(贫穷的) children.do you want to do the same things?maybe your parents or teachers can help you start(开办) the kids care club.28. if you like ,you can join the kids care club.a. making friendsb. collecting thingsc. playing gamesd. helping others29. w
18、hat can the children in the kids care club do according to the passage?send clothes and shoes to poor children.tell stories to the old people.sing and dance with the old people.talk to the old people.a. b. c. d. 30. the underlined word “sick” means “” in chinese.a. 生病的b. 饥饿的c. 强壮的d. 内向的31. what may
19、the writer think of the children in the kids care club?a. kind.b. fun.c. tidy.d. healthy.done january morning, thomas smith is walking his dog, jack, in the park. mr. smith is sitting under a tree and jack is running on the ice (冰) lake. suddenly. the dog falls into(掉进) the water and cant get out.i
20、must save my dog, says mr. smith. he doesnt think much,and jumps into the cold water. its difficult for him to swim in the cold water, but he is just thinking about saving jack.luckily he helps jack out of the water. and they are safe now. when we get out of the water, everybody asks how jack is, an
21、d nobody is worried about me!mr. smith says with a smile.julie brown sees this thing too. the dog gets onto the ice lake, she says. suddenly(突然地), it starts to go under. many people see it and they are shouting for help. but only mr. smith jumps into the cold water to save it.people think mr. smith
22、is a hero (英雄).in fact, many people in the world are doing the same as me, mr. smith says. but from now on,i must let jack be away from the ice lake.animals are our great friends. can you do the same for them like mr. smith?32. when does the story happen?a. on a cold morning in february.b. on a warm
23、 afternoon in january.c. on a warm afternoon in february.d. on a cold morning in january.33. whats mr. smith doing while the dog is running on the ice lake?a. he is taking a walk in the park.b. he is sitting under a tree.c. he is talking with someone.d. he is playing with another dog.34. which of th
24、e following is true?a. mr. smith feels angry because no one is worried about him.b. mr. smith lets jack get onto the ice and it falls into the water.c. mr. smith wont let jack play on the ice lake next time.d. julie brown doesnt think its necessary (必要的) for mr. smith to do so.35. what does the writ
25、er mainly want to tell us?a to be good with animals.b. to help people in danger.c. to stay away from the ice lake.d. to learn to swim in the lake.四、单词拼写阅读下面短文,然后根据括号内所给汉语意思写出单词的正确形式。 每空限填一词。 uncle john is an_36_ (美国人), but he can _37_ (说) english, chinese and japanese. now, he _38_(教) english in a s
26、chool of shanghai. uncle john likes to_39_ (锻炼) every day. he thinks its _40_ (重要的) to keep healthy. he usually rides his _41_ (自行车) to work. he also likes to make dinner for his three _42_ (孩子们). he always says that _43_ (美味的) food makes us happy. he keeps a_44_(宠物) dog, and everyone thinks his dog
27、 is lovely(可爱的) and clever(聪明的).it can _45_(唱歌) and dance. i want to visit uncle john this summer vacation.五、书面表达46.daniel想加入电脑俱乐部,请你用英语写一篇介绍他相关情况的书面材料。 字数60字左右,开头和结尾已写好,不记入总字数。 年龄11出生地南京居住地北京外貌很高,黑头发,戴着一副眼镜爱好打羽毛球,玩电脑游戏,跑步不擅长英语,音乐其他彬彬有礼,乐于助人,深受老师和同学喜爱this is daniel. he hopes he can join the computer
28、 club. _答案与解析一、单项选择1.lily usually learns to play_ guitar on weekends.a. ab. anc. thed. /【答案】c【解析】【详解】句意:莉莉通常在周末学习弹吉他。 考查冠词的用法。 a不定冠词表泛指,用于辅音音素开头的词前;an不定冠词表泛指,用于元音音素开头的词前;the定冠词表特指;/零冠词。 分析句子可知,此处用于西洋乐器guitar前,需用定冠词。 故选c。 2.找出与所给音标 kwt 对应的选项。 a. quarterb. whitec. riverd. quiet【答案】a【解析】【详解】句意:找出与所给音标
29、kwt 对应的选项。 考查音标。 quarter,四分之一,音标是kwt(r);white,白色的,音标是wat;river,河流,音标是rv(r);quiet,安静的,音标是kwat。 a选项单词的发音与题目提供的一致,故选a。 3.lucy speaks english well and her_ is to be an english teacher.a. questionb. dreamc. storyd. habit【答案】b【解析】【详解】句意:露西英语说得很好,她的梦想是成为一名英语老师。 考查名词辨析。 question问题;dream梦想;story故事;habit习惯。 根
30、据句中“to be an english teacher”可知,这里要说的是“梦想成为英语老师”,强调“梦想”。 故选b。 4. he usually goes to school _bike, but sometimes he goes to school _foot.a. with; onb. on; byc. on; withd. by; on【答案】d【解析】试题分析:句意:他通常骑自行车去上学,但是有时他步行去上学。 骑自行车:by bike或on his bike;步行:on foot。 结合句意可知选d。 考点:考查介词用法。 5._arrive late for class,
31、mike.i wont.a. cantb. doesntc. dontd. do【答案】c【解析】【详解】句意:迈克,上课不要迟到了。 我不会了。 考查祈使句的否定句。 由上文“_arrive late for class, mike.”可知,动词arrive放于句子开头应是祈使句,又因为本句强调否定含义,祈使句否定句是在动词前加dont,用于句首需大写首字母。 故选c。 6.the salad _ good. i like it very much.a. tasteb. tastesc. soundd. sounds【答案】b【解析】【详解】句意:这个沙拉尝起来很好吃。 我非常喜欢它。 考查
32、动词辨析和一般现在时的动词第三人称单数。 taste尝起来,动词原形;tastes尝起来,动词三单;sound,听起来,动词原形;sounds听起来,动词三单。 由句意可知,这里说的是“尝起来好吃”,排除c和d;又因为本句时态是一般现在时,salad是不可数名词,其后的动词要用第三人称单数。 故选b。 7. come on, linda! its late! i know, but its not good to eat _.a. wellb. earlyc. happilyd. quickly【答案】d【解析】【详解】句意:琳达,快点!要迟到了!我知道,但是吃太快了不好。 考查副词辨析。 w
33、ell好地;early早地;happily开心地;quickly快地。 分析前后句可知,前者在催促后者,所以这里要说的是“吃太快了不好”。 故选d。 8._ is it now? its half past two.a. what timeb. what colorc. how longd. how old【答案】a【解析】【详解】句意:现在是什么时间? 2点30分。 考查疑问词辨析。 what time什么时间;what color什么颜色;how long多久;how old 多大。 由答语“its half past two.”可知,问句问的是时间。 故选a。 9._ is it fro
34、m your home to your school?it is about 10 minutes ride.a. how longb. how soonc. how fard. how often【答案】c【解析】句意:从你们家到学校有多远?大约十分钟的车程。 a. how long多长时间,用来询问时间长短;b. how soon多久以后,对将来的一段时间提问;c. how far多远,用来询问距离远近;d. how often多久一次,用来询问频率。 根据答语可知,问句是询问距离,故答案为c。 10.parents should tell their children _unhealth
35、y food. its bad for their health.a. not to eatb. not eatingc. to eatd. eating【答案】a【解析】【详解】句意:父母应该告诉他们的孩子不要吃不健康食物。 这对他们的健康有害。 考查固定搭配。 not to eat动词不定式的否定形式;not eating动词ing的否定形式;to eat动词不定式;eating动词ing形式。 分析句子可知,此处构成tell sb(not)to do sth短语,翻译为“告诉某人(不)要做某事,是固定搭配。 由”its bad for their health.“可知,这里要说的是“告诉
36、孩子不要吃不健康食物”,表示否定含义,故选a。 【点睛】tell sb to do sth 告诉某人做某事例句:i told him to study hard.tell sb not to do sth告诉某人不要做某事例句:she tells us not to eat or drink in the libiary.二、完形填空how do you usually go to work or go to school? my _11_have different ways of going outside.my father works in a bank. the bank is _1
37、2_from our home. so he goes to work by car. the car ride _13_about 50 minutes. my mother has a clothes store. its about two kilometers from her _14_to our home. she goes there _15_every day. she thinks walking is good _16_health. im a middle school student. i take the school bus to school. many stud
38、ents _17_taking the school bus is boring, but i dont think so,_18_i can talk with my classmates on the bus. it gives me a lot of_19_. i like every minute of it.how about your family? do you have the same _20_of going outside or different?11. a. friendsb. familyc. studentsd. classmates12. a. dirtyb.
39、freec. fard. tidy13. a. takesb. findsc. getsd. wants14. a. clubb. roomc. schoold. store15. a. by bikeb. on footc. by busd. by subway16. a. atb. withc. tod. for17 a. thinkb. knowc. seed. show18. a. sob. beforec. becaused. but19. a. foodb. func. loved. help20. a. wayb. timec. rulesd. job【答案】11. b 12.
40、c 13. a 14. d 15. b 16. d 17. a 18. c 19. b 20. a【解析】文章大意:本文主要讲的是作者一家人不同的出行方式。 【11题详解】句意:我家人有不同的出行方式。 friends朋友;family家庭;students学生;classmates同班同学。 由下文叙述内容可知,介绍的是家人不同的出行方式。 故选b。 【12题详解】句意:银行离我们家很远。 dirty脏的;free自由的;far远的;tidy干净的。 由后文“so he goes to work by car.”可知,他开车上班,所以推测这里说的是“银行离家很远”。 故选c。 【13题详解】
41、句意:车程大约需要50分钟。 takes花费;finds找到;gets得到;wants想要。 由空格后的“about 50 minutes”可知,这里要说的是“花费50分钟”。 故选a。 【14题详解】句意:从她的店到我们家大约2公里。 club俱乐部;room房间;school学校;store商店。 由前文“my mother has a clothes store.”可知,我妈妈有一家服装店,这里要说的是“从服装店到我家2公里”。 故选d 。 【15题详解】句意:她每天走路去那里。 by bike骑自行车;on foot步行;by bus坐公交;by subway坐地铁。 根据后文“由后文
42、she thinks walking is good 6 health.”可知,她认走路对健康有利。 故选b。 【16题详解】句意:她认为走路对健康有利。 at在;with和一起;to到;for为了,因为。 分析句子可知,此处构成“be good for”短语,翻译为“对有好处”,是固定搭配。 故选d。 【17题详解】句意:许多学生认为坐校车很无聊,但我不这么认为,因为我能在车上和我的同班同学聊天。 think认为;know知道;see看见;show展示。 由后文“but i dont think so”可知,前文要说的是“许多学生认为坐校车很无聊”。 故选a。 【18题详解】句意:许多学生认
43、为坐校车很无聊,但我不这么认为,因为我能在车上和我的同班同学聊天。 so因此;before在前;because因为;but但是。 由“but i dont think so”和“i can talk with my classmates on the bus.”可知,后文是在叙述我不这样认为的原因。 故选c。 【19题详解】句意:它给了我许多快乐。 food食物;fun快乐;love喜爱;help帮助。 由后文“i like every minute of it.”可知,我喜欢它的每一分钟,所以推测这里说的是“给了我许多快乐”。 故选b。 【20题详解】句意:你有同样或者不同的外出方式吗?wa
44、y方式;time时间;rules规则;job工作。 由文中第一段“my have different ways of going outside.”可知,这里说的是外出方式。 故选a。 三、阅读理解aamy: i work in a school. i teach science to eight-year-old students. the best thing about this job is working with children. i can make a big difference(有很大影响) to their lives. and the holidays(假期) are
45、 good, too. the bad thing? some of the parents!john: i work in a bank. the best thing about my job is the money! the pay(报酬) is good, so i can buy many things and let my family live a good life. the bad thing? the working hours. i often work 10 hours a day. im very busy. i dont have much time to sta
46、y with my wife and two children.21. why does amy like her job? she can have holidays. she can work with children. she can meet very kind parents. she can make a difference to childrens lives.a. b. c. d. 22. what can we know about john?a. he works in a schoolb. the workplace is near his home.c. he wo
47、rks for short hours.d. his family has a good life.23. how many people are there in johns family?a. two.b. three.c. four.d. five.【答案】21. b 22. d 23. c【解析】文章大意:这个表格主要介绍了amy和john工作的优缺点。 【21题详解】细节理解题。 由原文“amy: the best thing about this job is working with children. i can make a big difference(有很大影响) to
48、their lives. and the holidays(假期) are good, too.”可知,amy喜欢她的工作是因为:和小孩一起工作;对孩子的生活有很大的影响;有假期。 故选b。 【22题详解】细节理解题。 由原文“john: the best thing about my job is the money! the pay(报酬) is good, so i can buy many things and let my family live a good life.”可知,john的家人生活很好。 故选d。 【23题详解】细节理解题。 由原文“john: i dont have
49、 much time to stay with my wife and two children.”可知,john家里有四口人。 故选c。 bmolly is a 10-year-old girl.she likes to help others.today is christmas day(圣诞节).mollys mother takes her to a store in the morning.she says to her,“father christmas(圣诞老人) always helps people but he never lets them know that.i wil
50、l give you twenty dollars.take the money and buy some things for others.after that,see me in the car.”molly thinks of lots of people she knows:her family,teachers and classmates.she thinks of bill.bill sits next to her in the classroom.his home is far from school.its about eight kilometers from his
51、home to school.this boy doesnt have money to take the bus.he doesnt have a bike.every day it takes bill a long time to walk to school.his shoes are always old and dirty.molly sees holes(洞) in them.so molly buys a pair of sports shoes for bill with the money.in the afternoon,molly rides her bike to t
52、he post office and sends the shoes to bill.she also writes a note(便条).it reads “to bill,from father christmas.”24. what cannot we know about molly?a. how old she is.b. how much money she gets.c. what she looks like.d. what kind of girl she is.25. who is bill?a. mollys brother.b. mollys cousin.c. mol
53、lys uncle.d. mollys classmate.26. bill goes to school .a. on footb. by bikec. by busd. by car27. we know bill .a. is a ten-year-old boyb. has two bikes at homec. lives far from his schoold. has lots of sports shoes【答案】24. c 25. d 26. a 27. c【解析】本文讲述了圣诞节发生的故事。 莫莉是一个十岁的女孩,她非常喜欢帮助别人。 圣诞节那天,她妈妈给她钱让给别人买礼物,她买了一双鞋送给他的同学比尔。 【24题详解】细节理解题,根据:“molly is a 10yearold girl.she likes to help others. 莫莉是个10岁的女孩,她喜欢帮助别人。 ”可知莫莉的年纪和她很友好,助人为乐。 “i will give you twenty dollars. 我会给你20美元。 ”可知莫莉得到了20 美元,故选c。 【25题详解】细节理解题,根据:“he thinks of bill.bill sits nex
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 大自然主题小学语文教案设计
- 电大英语阅读理解考试真题
- 教师职业成长与教学经验分享
- 生产企业环境保护制度指南
- 边坡稳定支护技术方案
- 小学生体育活动安全保障方案
- 商超连锁促销活动管理流程
- 安全生产事故零发生承诺书模板
- 九年级语文下册教学教案设计
- 企业高管任职资格证明模板
- 保险基础知识培训
- 口腔药品急救知识培训课件
- 2025年教育系统学校中层后备干部选拔考试题(含答案)
- 养老院安全培训考试题及答案解析
- DB32-T 5192-2025 工业园区碳排放核算指南
- 湖南省九校联盟2026届高三上学期9月第一次联考日语试题(含答案)
- 时事政治讲座课件
- 四次侵华战争课件
- 2025年成人高考试题及答案
- 2025年上海市公安辅警、法检系统辅助文员招聘考试(职业能力倾向测验)历年参考题库含答案详解
- 2025年上海市大数据中心工作人员公开招聘考试参考题库及答案解析
评论
0/150
提交评论