版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、【英语】英语八年级英语下册任务型阅读100 及答案( word)一、八年级英语下册任务型阅读专项练习(含答案解析)1任务型阅读CThere was a park near my home,but I didnt go there often Many people said there wasnothing special there One afternoon l went into the park I walked quickly because there wasnt much to see _Which way should I go?I asked myself I looked
2、at one path(小路), then the other I found that the two paths were different from each otherThe left one was wide and clean _ Although me flowers werent very beautiful theymade me feel good I decided to take this path But wait!I looked at the right one The pathdidnt look nice It looked like it had not
3、been cleaned for months For a long time I couldntdecide which path to choose _It wasnt nice , but I didnt want to give up(放弃) At last , I came to the end ofthe path Ah!There was a small garden there It was beautiful There were trees , flowers and chairs there I thought it was the nicest part of the
4、park Many people told me that there was nothing much to see in the park .Now Id like to tell themthat if they had followed the right way ,they would have felt differently _I knew theydidnt believe me.They couldnt even remember that-path because it was so smallMy trip to the park made me understand s
5、omething about life._You may get a bigsurprise!根据材料内容从方框中选择合适的句子填入文中空缺处,使材料内容完整、通顺,其中有一个句子是多余的。A But when I told them what I had seen in the park, they just smiled at me without saying aword B After a while (一会儿) a strange feeling made me follow the dirty pathC I walked for some time and found mysel
6、f standing in front of two pathsD There were lots of flowers on both sides of the pathE I dont want to go to the park anymoreE Dont be afraid to choose a path that most people dont【答案】 C; D;B; A; F【解析】 【分析】本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了有时候选择一条别人不会选择的路可能有很多惊喜。( 1)细节理解题,根据后文 Which way should I go? 可知此时我站在两条
7、小路前面,不知道走哪条,故选 C。(2)细节理解题,根据后文Although me flowers werent very beautiful可知小路旁边有很多花,故选 D。(3)细节理解题,根据后文It wasnt nice , but I didnt want to give up(放弃)可知我选择了那条肮脏的小路,故选B。(4)细节理解题,根据后文I knew they didnt believe me. 可知我知道他们不相信我,因此他们只是笑笑,故选A。(5)细节理解题,根据前文My trip to the park made me understand something about
8、 life.知此处是告诉我们不要害怕选择一条别人不会选择的路,故选F。可【点评】这篇文章比较简单,学生根据前后文内容以及所给语句进行合理判断。2阅读下列五则志愿者招聘广告,然后在A E中找出与它们相匹配的信息。Anurse wantedTowork in an old peoples home; be able to sing and dance ; be patient with old peoplehaving nursingexperience ; aged 20-30_;Forcaring for homeless dogsAvolunteer wanted; be kind to a
9、nimals ;ever keep one or two pets at home; befreeon weekends_.Ateacher wantedToteach English in a small village ; have goodteaching experience ; get used to village life ;have to stay there for half a year_.Avolunteer wantedTohelp hand out public-spirited (公益的) posters ; have to workafternoon ; be o
10、utgoing and energetic_.between4 and 5 eachAkid helper wantedForlooking after stay-at home children(留守儿童);beand sing; like to stay with children ; best to be girlof 18-20_.good at telling stories; can drawA. lisa is a young singer. She loves kids and she is planning to do something for them. She has
11、a lot of free time during the week.B. Sam loves animals. He takes good care of his two dogs at home and he has a two-day weekend every week.C. Judy often volunteers with many of her friends. She likes talking with people and is always full of energy.She is usually free after three in the afternoon.D
12、. Ann is 20 years old. She will graduate from a medical college this July. Shes looking for a chance to be a volunteer.E. Helen is an English teacher in a city school. She always pays attention to improving rural childrens English. She is never afraid of any difficulty in life.【答案】D; B; E ; C; A【解析】
13、 【分析】短文大意:这篇短文是几则招聘广告,然后根据每个人的特点选出合适的职位。所给选项意思:A. lisa is a young singer. She loves kids and she is planning to do something forthem. She has a lot of free time during the week.丽萨是一个年轻的歌手。她喜欢孩子们并且她打算为孩子们做些什么。这周她有很多空闲的时间。B. Sam loves animals. He takes good care of his two dogs at home and he has a tw
14、o-day weekend every week. 山姆喜欢动物。在家里他好好照顾两条狗没有他有一个两天的周末。C. Judy oftenvolunteers with many of her friends. She likestalkingwith people and isalways full of energy.She is usually free after three in the afternoon. 朱迪经常和很多朋友去做志愿者。她喜欢和人们谈话并且充满精力。她通常在下午三点后有空。D. Ann is 20 years old. She will graduate from
15、 a medical college this July. Shes lookingfor a chance to be a volunteer.安妮 20 岁了。今年七月将从医学大学毕业。她在寻找机会成为一名志愿者。E. Helen is an English teacher in a city school. She always pays attention to improvingrural childrens English. She is never afraid of any difficulty in life.海伦在一个大城市学校是一名英语老师。她经常注意提高农村孩子们的英语
16、水平。在生活中她从不害怕困难。( 1)根据A nurse wanted招聘护士,To work in an old peoples home;be able to singand dance; be patient with old people; having nursing experience;aged 20-30在老人院工作;能唱歌跳舞,对老人有耐心,有护理经验,年龄20-30岁。安妮从医学院毕业,年龄20 ,可知她可以当护士。故选D 。( 2)根据 A volunteer wanted招聘志愿者,animals ; ever keep one or two pets at homeF
17、or caring for homeless dogs;be kind to; be free on weekends照顾流浪狗,对动物们好,曾经在家养过一两个动物,周末有空,可知山姆合适,故选B。( 3)根据 A teacher wanted招聘老师,To teach English in a small villageteaching experience; get used to village life; have to stay there for half a year; have good 在一个小村庄教英语;有好的教学经验,习惯农村生活,必须呆在那里一年半,海伦是一个大城市的老
18、师她想提高农村孩子们的英语,故选E 。( 4)根据 A volunteer wanted 照片志愿者; To help hand out public-spirited (公益的)posters; have to work between 4 and 5 each afternoon; be outgoing and energetic帮助分发公益海报必须在每天下午的4 点到5 点工作;开朗有精力。可知朱迪很合适,故选C。(5 )根据A kid helperwanted招聘儿童帮手;For lookingafter stay-athomechildren(留守儿童);be good at te
19、lling stories; can draw and sing; like to stay with children;best to be girl of 18-20照顾留守儿童。擅长讲故事;会画画唱歌;喜欢和孩子们呆在一起;最好是18-20 岁的女孩。可知丽萨很合适,故选A 。【点评】此题考查任务型阅读理解。先分析各个选项的意思,然后根据各个招聘岗位需要的人才,从所给的选项中找出正确答案。3请阅读下面有关人员的信息,然后从A-E 中找出与之相匹配的选项。A. City SoccerMatchThe soccermatch in our city iscoming. Hope all th
20、e soccerfans can take part in it!B. City LibraryThere are over 1,000 books of different kinds in this library. Two big reading rooms can hold2,000 readers. It s open from 9:00a.m. to 7:00 p.m. on weekends.C. HealthClubDo you want to look after your health? If you join our club, you can swim, play ba
21、sketball, volleyball and ping-pong in the gym (体育馆) .If you keep running for 30 minutes every morning, you can be thin and healthy. And it can also make you clever.E. Canon Digital (数码)CameraA Canon DigitalCamera with 8 million pixels(像素) is on sale for 2,500 yuan in WonderfulSupermarket.( 1) Mrs. S
22、mith doesnt like to exercise outside, but she likes playing inside.( 2) Paul likes doing sports. He usually plays soccer in the park with his friends. His favoritesport is soccer.( 3) Zhao Xiaolin wants to buy a camera. Then she can take photos and show to her classmates.( 4) Jim is very interested
23、in pandas but he knows little about them. He wants to borrow somebooks on pandas.( 5) Sally, an 18-year-old girl, wants to be thin. She likes to exercise outside.【答案】 ( 1) C(2) A(3) E(4) B(5) D【解析】 【分析】 A. City Soccer Match城市足球赛;B. City Library城市图书馆C. Health Club健康俱乐部D. Running跑步E. Canon Digital(数码)
24、Camera 佳能数码相机( 1)句意:斯密斯女士不喜欢在室外锻炼但是她喜欢室内运动,因此她可以去体育场参加健康俱乐部,故答案是 C。( 2)句意:保罗喜欢运动,经常跟朋友一起在公园踢足球,他最喜欢的运动是足球,因此他应该参加城市足球赛,故答案是A。( 3)句意:赵晓琳想买一部相机,于是她可以照相让同学们看。想买相机就买佳能数码相机,故答案是 E。( 4)句意:吉姆对熊猫感兴趣,但是他对熊猫一无所知,他想借一些有关熊猫的书。借书应该去图书馆,故答案是 B。( 5)句意: 18 岁的女孩莎莉像瘦下来,她喜欢室外锻炼,跑步是最好的也很容易实施的室外锻炼,故答案是 D。【点评】考查任务型阅读,本题属
25、于信息匹配类的任务型阅读,首先理解选项的意思,然后读懂每一小题的意思,然后逐一比较,找到最合理的匹配。4任务型阅读Arctic foxes (北极狐)live in the Arctic. They grow about 50 centimeters long, not includingthe tail, 30 centimeters tall and weigh from 3 to 7 kilos._ The white ones are white in winter, but gray-brown in summer. The blue ones areblue- gray all y
26、ear round. _ And the long fur covers their whole body to keep them warmin the low temperature in the Arctic.Arctic foxes mainly feed onbirds, birds eggs and othersmall animals. Teamwork is the waythey look for food. _Baby Arctic foxes are very lovely. They dont open their eyes until a week after the
27、ir birth._ They begin to look for food on their own when they are about six months old. The nextyear they can live alone.Now the number of Arctic foxes is becoming smaller and smaller, because people kill them fortheir fur to make beautiful coats. _从下面五个选项中选出能填入文中空白处的最佳选项。A. We must do something to
28、protectArctic foxes.B. For the first half of the year,their parents offer them food.C. Arctic foxes are white or blue incolor.D. They dont like to do that alone.E. Arctic foxes have long and thickfur.【答案】C;E; D;B; A【解析】 【分析】本文介绍了北极狐。A. We must do something to protect Arctic foxes.我们必须采取措施保护北极狐狸。B. F
29、or the first half of the year, their parents offer them food.上半年,他们的父母给他们提供食物 。C. Arctic foxes are white or blue in color. 北极狐是白色或蓝色的D. They dont like to do that alone.他们不喜欢一个人这么做。E. Arctic foxes have long and thick fur. 北极狐皮毛又长又厚。( 1)根据 The white ones are white in winter, but gray-brown in summer.
30、The blue ones areblue- gray all year round ,可知上文应是北极狐是白色或蓝色的,故选C。( 2)根据 And the long fur covers their whole body to keep them warm in the low temperaturein the Arctic ,可知上文应是北极狐皮毛又长又厚,故选 E。( 3)根据上文是 Arctic foxes mainly feed on birds, birds eggs and other small animals.Teamwork is the way they look f
31、or food ,可知下文应是他们不喜欢一个人这么做,故选 D。( 4)根据 They begin to look for food on their own when they are about six months old. Thenext year they can live alone ,可知上文应是上半年,他们的父母给他们提供食物,故选B。( 5)根据上文是 Now the number of Arctic foxes is becoming smaller and smaller, becausepeople kill them for their fur to make bea
32、utiful coats ,可知下文应是我们必须采取措施保护北极狐狸 ,故选 A。【点评】考查任务型阅读,可以将整个文章首先浏览一遍,大概理解意思。答题过程中,根据所提供的答语或是后文进行作答,同时,做题过程中也可以使用排除法,将选项带到文章中逐一作答,答完后注意通读检查是否符合逻辑,语义顺畅。5左栏是对五个人的描述,右栏是外国七种文化的介绍,从右栏中选出最恰选项来满足五个人的不同需求。A New Years EveInSpain, the New Year comes in more quietly._TomPeople get to the centre of thecity. Each
33、holds a bagof grapes. As the clock strikes(敲) twelve, peopleHeis drivinga car withhis friendsineat the grapes-one for each strike.America for the first time.B Traffic Rules in America_Li FangKeepright! Horn-blowing (鸣笛) is not allowed inSheis goingtoanAmericanfriendsmost American cities, except when
34、 necessary.home for dinner, Its new to her.C Weather in England_Miss Chenin Theweather is changeable(化多端)Dont beSheisgoingtohaveatripLondon .And shewantstoknowthe surprised to see Englishmen leave home on a bright,weather of it tomake sure what kind ofsunny morning with a raincoat or an umbrella.D E
35、ating in Asian Countriesclothes she should take.In many Asian countries, people eat with chopsticks._Lin TaoHehas celebrated Chinese New YearsBut in India and some other countries, people oftenEve for times. Now he wants to know howeat with their hands.to celebrate New Years Eve in Spain.E. Eating i
36、n AmericaYoudbetter arrive at your friends house on time or_Chen Fang5 minutes late. If you dontknow how to use theSheis goingtostudy inan Americanuniversityandshewantstoknow fork or knife, you can ask someone for help.somethingabout TOEFL tests.F. TOEFLTwokinds of TOEFL tests: one is thetraditional
37、written test, the other is givenon a computer. Thebest way to get ready for it is to use English and listento English as much as possible.G.ArabInArab, there are strict rules for women. They dontlet people see their facesin public. Women cantdrive cars, either.【答案】B; E; C; A; F【解析】 【分析】选项意思:A New Ye
38、ars Eve 新年夜BTraffic Rules in America 美国的交通规则CWeather in England 英国的天气D Eating in Asian Countries 在亚洲国家吃饭E. Eating in America 在美国吃饭F. TOEFL托福G. Arab 阿拉伯( 1)根据 He is driving a car with his friends in America for the first time. 他和他的朋友第一次在美国开车,可知 Tom 应该关注美国的交通规则。故选B。( 2)根据 She is going to an American f
39、riends home for dinner.她要去一个美国朋友家里吃晚餐,可知Li Fang 应该关注在美国吃饭的文化。故选E。( 3)根据 She is going to have a trip in London .And she wants to know the weather of it .她要去英国旅行,她想知道英国的天气,可知Miss Chen 应该关注英国的天气。故选C。( 4)根据 Now he wants to know how to celebrate New Years Eve in Spain. 他想知道在西班牙怎么庆祝新年夜,可知Lin Tao 应该关注西班牙的新
40、年夜。故选A。( 5)根据 she wants to know something about TOEFL tests. 她想知道一些关于托福考试的事情,可知Chen Fang应该关注托福的相关信息。故选F。【点评】考查任务型阅读。首先理解选项意思,其次在阅读文章时注意圈出选项出现过的关键词或者同义词,对无关的选项进行排除,最终选出正确答案。6阅读下面有关内容。请从 A-F 选项中选出符合各段意思的小标题。选项中有一项是多余选项。A Most Goods Are Priced in Hong Kong Dollars DWhere Are Shopping Areas B When Is th
41、e Hong Kong Shopping Festival E Opening Hours in Hong Kong C The Best Three Buys in Hong Kong F Where Can You Buy SouvenirsHong Kong is a shopping heaven (天堂) . During the Hong Kong Shopping festival in July and August each year. Hong Kong puts on special events and the stores put on sales for the f
42、estival._Hong Kong is a city with many shopping malls, department stores and street markets, but shopping areas are mainly in Hong Kong Island and Kowloon._Hong Kong is one of the best shopping places in the world. The best three buys are clothes,cosmetics and electrical appliances. As the goods are
43、 tax free, the prices are always louver than those found in other countries._When you shop in Hong Kong, you will find the currency(货币) symbol $. It looks like thesymbol of US dollars but it always refers to Hong Kong dollars rather than US dollars. You canexchange your currency for Hong Kong dollar
44、s at any authorized(授权)money exchanger._There are many street markets in Hong Kong. Exploring street markets is a way to experience the local peoples lifestyle and buy souvenirs. The famous street markets are Stanley Market, Ladies Market and Temple Street Market._Retail shops generally open from 10
45、 a.m. to 7 p.m. every day. But most department stores and shopping malls in major tourist areas will stay open until 9:30 p.m. or even later. Please check the opening hours before you pay them a visit.【答案】D; C; A; F; E【解析】 【分析】文章大意:本文主要介绍香港是一个购物天堂。在每年七月和八月的香港购物节期间。香港举办特别活动,商店为节日销售。A.Most Goods Are P
46、riced in Hong Kong Dollars 大多数商品以香港元定价。B.When Is the Hong Kong Shopping Festival 什么时候是香港购物节?C.The Best Three Buys in Hong Kong香港最好的三个买进D.Where Are Shopping Areas 购物区在哪E.Opening Hours in Hong Kong 香港开放时间F.Where Can You Buy Souvenirs在哪能买到纪念品( 1)根据第二段 but shopping areas are mainly in Hong Kong Island a
47、nd Kowloon. 可知香港的购物区主要分布在香港岛和九龙。可知空格处小标题应该是询问购物区在哪里,故填D。( 2)根据第三段 The best three buys are clothes, cosmetics and electrical appliances. 最好的三种购买方式是衣服、化妆品和电器。可知空格处应该是小标题应该是香港最好的三个买进,故填 C。( 3)根据第四段you will find the currency(货币)symbol $. It looks like the symbol of USdollars but it always refers to Hong
48、 Kong dollars rather than US dollars.可知香港的购物主要以香港元定价,空格处的小标题为大多数商品以香港元定价,故填A 。( 4)根据第五段 Exploring street markets is a way to experience the local peoples lifestyle andbuy souvenirs.可知只有在探索街头市场是体验当地人生活方式和购买纪念品的一种方式。空格处的小标题在哪能买到纪念品,故填F。( 5)根据最后段 Retail shops generally open from 10 a.m. to 7 p.m. every
49、 day. But most department stores and shopping malls in major tourist areas will stay open until 9:30 p.m. oreven later.可知是香港的开放时间,空格处小标题为香港开放时间,故填E。【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。7以下五首超短诗歌,每一首都从淡淡的忧伤中透出坚定的力量,请你把A、 B、 C、 D、 E填入下面方框中相应的横线处、使上下句诗歌完美配对。A. but the memories I have made will
50、 last foreverB. No matter how difficult life may beC. Theres happiness in this worldD. but we normally only hear about oneE. give up on your dream_, there is always a reason to smile and be happy.Some of the biggest trees started off as the smallest seeds,_.Life may fly by in the blink of an eye,_._, sadness too, I have felt it all, ever since I met you.There are two sides to every story,_.【答案】B; E; A; C; D【解析】 【分析】主要讲了一首诗。A. but the memories I have made will last forever但是我有的记忆将永远持续。B. No matter how difficult life may be无论生活多么困难。C. Theres happiness in this world 在世界上有幸福。
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 双方达成协议解除合同
- 卧室地板租房合同范本
- 共同使用借款合同范本
- 合伙贷款协议合同范本
- 2026年一级注册建筑师之建筑经济、施工与设计业务管理考试题库300道含答案(考试直接用)
- 古董瓷器售卖合同范本
- 合同权利无偿转让协议
- 北京道路施工合同范本
- 农村厢房出售合同范本
- 厨房商品直销合同范本
- 测绘项目投标技术文件范例
- JAC300变频器使用说明书
- 化学运行班长主值岗位试题
- 《高分子与食品安全》
- MBA《创新管理》课件
- 少给父母添麻烦-课件
- 演讲与口才第二章口语表达课件
- 6078三菱帕杰罗v87v97v93维修手册原厂
- 创伤性凝血病课件
- (完整)公共卫生基本知识考试题题库及答案
- 装修材料燃烧性能等级表
评论
0/150
提交评论