2016-2017学年高一英语下册双基限时练习题13_第1页
2016-2017学年高一英语下册双基限时练习题13_第2页
2016-2017学年高一英语下册双基限时练习题13_第3页
2016-2017学年高一英语下册双基限时练习题13_第4页
2016-2017学年高一英语下册双基限时练习题13_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、双基限时练(八)Unit 3 Part ni. 用所给动词的适当形式填空1 The (miss) boy was last seen (play) nearthe East Lake.答案与解析 missing; playing 句意:那个失踪的男孩最后被人看见时正在东湖附近玩。missing失踪的;现在分词短语playing near the East Lake作主语补足语,与主语 the missing boy存在逻辑上的 主谓关系。2Im really tired of Jim. I wont have him always (play) a trick on others.答案与解析

2、playing 句意:我真的很厌烦吉姆。我不能容忍他总是取笑别人。have sb. doingt匕处意为“容忍某人做某事”。3Before becoming a pilot, he spent quite a long time (train)答案与解析 being trained spend time (in) doing sth花费时间 干某事,根据句意, “ 他” 是被培训,故用 being trained。4 Why did you go back to the shop? I left my friend (wait) there.答案与解析 waiting leave sb. do

3、ing sth.使/让某人做某事。waiting 作宾语补足语,与宾语 my friend 存在逻辑上的主谓关系。5Who did you see (sit) in the middle of the front rowmake that much noise?答案与解析 sitting sitting in the middle of the front row为现 在分词短语作宾语补足语,与宾语 who存在逻辑上的主谓关系。6 Come on, please give some ideas about the project. Sorry, with so much work (fi l

4、l ) my mind, I almostbreak down.答案与解析 filling 根据句意 “由于我的头脑中充满了太多的 工作,我几乎崩溃了 ”可知,工作正充满着我的头脑,故用现在分词 filling。7The old couple often take a walk after supper in the park with their pet dog (follow) them.答案与解析 following 句意:这老两口常常在晚饭后到公园里 散步,他们的宠物狗则在后面跟着。在with复合结构中,dog与follow 是逻辑上的主谓关系,因此这里用现在分词表主动。8I foun

5、d the man (lie) on the ground, dead.答案与解析 lying 表示 “这个人正躺在地上 ” ,因为是表示当 时的状态,故填 lying。9He was deeply (move) because the story was (move)答案与解析 moved; moving 第一空为 “他感动”,表示 “人 的情感状态”,应用过去分词moved;后一个空表示“这个故事令人 感动”,“令人”表示一个事物的特征,特性,应用现在分词 moving。10I looked up and noticed a snake (wind) its way upthe tree

6、to catch its breakfast.答案与解析 winding 句意:我抬头看,注意到一条蛇正沿树 蜿蜒而上,捕捉它的早餐。此处用现在分词表示正在进行的动作。11The student was caught (cheat) in the exam andwould be punished.答案与解析cheating catch sb. doing sth.意为“抓住某人在做某事”。12. (sense) some danger(draw) near, heslipped back into the cave 答案与解析 Sensing; drawing sense “觉察到”,主动,

7、应用-ing形式。现在分词短语作宾语补足语。“危险在逼近”,表示主动和进行,故填drawing。II 语法填空Once I was lucky enough to watch Charlie Chaplin _1_(make) one of his famous films I observed him _2_ (direct) as well as _3_(act) in it. He had a particular method of film making He planned the story and then performed and filmed each scene man

8、y times I saw him making each scene a little different. Then I found him _4_(pick) out the sceneshe liked best and _5_(join) them together to make the film more _6_(entertain). It was an_7_(interest) experience as it was clear that he did not keep to a strict budget.答案 1.making 2.directing 3.acting

9、4.picking5. joining 6.entertaining 7.interesting皿.阅读理解ASeveral years ago, a televisionreporter was talking to three of the most important people in America. One was a very rich banker, another owned one of the largest companiesin the world, and the third owned many buildings in the center of New Yor

10、k.The reporter was talking to them about being important.“ How do we know if someoneis really important ?” the reporter asked the banker.The banker thought for a few minutes and then said, “ Ithink anybody who is invited to the White House to meet the President of the United States is really importa

11、nt.”The reporter then turned to the owner of the very large company. “Do you agree with him?” she asked.The man shook his head,“No. I think the President invites a lot of people to the White House. Youd only be important if while you were visiting the President, there was a telephone call from the p

12、resident of another country, and the President of the US said he was too busy to answer it. ”The reporter turned to the third man. “Do you think so?”“No,I dont. ”he said. “ Idont think that makes the visitor important. That makes the President important. ”“Then what would make the visitor important?

13、” the reporter and the other two men asked.“Oh,I think if the visitor to the White House was talking to the President and the phone rang, and the President picked up the receiver, listened and then said, Its for you. ”1. This story happened in .A. EnglandB. AmericaC. JapanD. Australia答案与解析 B 细节理解题。答

14、案即是短文首段的第一句Several years ago, a television reporter was talking to three of the most important people in America.2. There are in this passage.A. two men and two womenB. three men and one womanC. three women and one manD. four women答案与解析 B 细节理解题。记者和三个重要人物,共三男一女。从文中 to the third man”及 the other two me

15、n asked可以判断出被采访者是三个男士;第五段She asked可判断reporter是女性。3. The banker thought .A. he was really important because he was a rich bankerB. the visitor to the White House was really importantC. the visitor who met the President of the United States was importantD. the reporter was really important答案与解析 C 细节理解

16、题。 由 I think anybody who is invited to the White House to meet the President of the United States is really important 这句可知。4. The owner of the very large company thought .A. he was really important because he owned one of the largest companiesB. the banker was really importantC. the owner of many bu

17、ildings in the center of New York was really importantD. the visitor would be really important if while he was visiting the President, the President would not answer any telephone call答案与解析 D 细节理解题。同上题一样,本题也属表层理解 题。答案就在 Youd only be important if while you were visiting the President, there was a tel

18、ephonecall from the president of another country, and the President of the US said he was too busy to answer it. 中。5. The owner of many buildings thought .A. he was really important because he owned many buildings in the center of New YorkB. the owner of the very large company was really importantC.

19、 the visitor was really important if he was talking to the President and the President received a telephone call for the visitorD. the person who worked in the White House was really important答案与解析 C 推理判断题。文章最后一段即是本小题答案之所在BWhat is it that makes people laugh? More than two thousand years ago the anci

20、ent Greek philosopher Aristotle define定义)jokes as the pleasure that results from a feeling of triumph by showing were better than someone else in a certain way. According to Aristotle and many other philosophers,all jokes depend mainly on showing inferiority in another person or group of persons tha

21、t is, putting it clearly, on showing that they are worse off than ourselves Jokes raise our good opinion of ourselves at someone elses expense.Showing how much better than other people we are is only one reason why we like jokes. Someonemay also use a joke to express their anger or their cruelty or

22、any other kind of action that is not acceptable to us. We feel free to laugh when we hear about someone sliding on a banana skin. The joke lets us express those attitudes which are usually unacceptable to societ y. This is probably the reason why some of the jokes, especially those involving cruelty

23、, are so popular with certain people.Besides, all jokes depend on our enjoyment of laughing at something that is strange and out of place because its different from things which are happening around it. The same situation can be either sad or pleasant, depending entirely on how strange and out of pl

24、ace it is. If a girl in a bathing suit falls into a swimming pool, we dont laugh because nothing unusual has happened. But if a man in a smart suit falls in, the situation is at once unusual in a pleasant way and we laugh. A good joke-teller will always try to build up asituation in which one thing

25、is expected until something unexpected suddenly happen,s and so we laugh.6The underlined word “inferiority in”Paragraph 1 meansA. something that is not as good as something elseB. something that is better than something elseC. someone that is not as good as someone elseD. someone that is better than

26、 someone else答案与解析 A 由后面的“. in another person or group of persons .”.可排除 C 项和 D 项;由“. showing that they are worse off than ourselves”可知应选A项,同时排除B项。inferiority意为“下 等;劣等;下级” 。7 Acco rd i ng to Aristotle, all jokes depend mainly on .A. showing inferiority in another person or groupB. resulting in a sense of successC. having a good opinion of other peopleD. making people laugh unexpectedly答案与解析 A 由第

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论