



下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、 大学英语四级分类模拟题472(总分:168.50,做题时间:90分钟)一、part writing(总题数:1,分数:16.50)1.on students quitting schoolfor this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay entiotnlesdtudents quittingschool by commenting on the current phenomenon: many students choose to quit school beforegraduation. you should
2、write at least 120 words but no more than 180 words.(分数:16.50)_正确答案:()解析:on students quitting schoolmany college students have quit school in recent years. they do it for different reasons.some students quit school because of their poor health. a serious disease or a traffic accidentmay have made it
3、 impossible for them to continue their schooling. other students may be forcedto do it because their family couldnt afford the tuition.however, there are some students who quit school out of their own choice. some embrace a goodjob offer and leave school. others may find that they cannot afford to l
4、ose the good opportunityto start their own business, so they quit school to start their career just like bill gates.whatever the reason, i think college students should think twice before deciding to quit school.after all, graduates are normally better prepared for their future than those who quit s
5、chool.college education pays off in the long run.二、part reading comprehension(总题数:0,分数:0.00)三、(总题数:0,分数:0.00)四、passage one(总题数:1,分数:71.00)as a volunteer, john apollos is losing weightthe old-fashioned wayby eating less. apolloshas lowered his daily caloric intake 25% over the past eight months. the
6、fat, not surprisingly,has melted away. but thats not the real reason apollos and the other participants in the programare eating only three-quarters of what they used to. the researchers are trying to determinewhether restricting food intake can slow the ageing process and extend our life span. i fe
7、elbetter and lighter and healthier, says apollos. but if it could help you live longer, that wouldbe pretty amazing.the idea is counterintuitive: if we eat to live, how can starving ourselves add years to our lives?yet decades of calorie-restriction studies involving organisms ranging from microscop
8、ic yeastto rats have shown just that. last july a long-term study led by researchers at the universityof wisconsin, found that calorie restriction seemed to extend the lives of humanlikerhesusmonkeys(恒河猴) as well. the hungry primates fell victim to diabetes, heart and brain disease and cancermuch le
9、ss frequently than their well-fed counterparts did.scientists have suspected that calorie restriction could extend the life span of animals sinceat least 1935, when researchers at cornell university noticed that severely food-restricted labrats lived twice as long as normal ones and were healthier.
10、other investigators began exploringthe idea and learned that the secret is not merely a matter of body weight.one theory is that a state of slight hunger acts as a mild but constant stressor that makes anorganism stronger and more resistant to the ills of ageing. taking in fewer calories also slows
11、metabolism(新陈代谢), and some data indicate that humans with a slower metabolism live longer.but even if these theories are correct, simply defining the mechanism is not the same as identifyingthe molecular pathways behind it. if researchers could determine those pathways, they might beable to pharmaco
12、logically mimic (模仿) the effect of calorie restriction. that could be theultimate benefit of the calorie study. calorie restriction is pretty much the only thing outthere that we know will not just prevent disease but also extend maximal life span, says dr.marc hellerstein, a nutritionist at the uni
13、versity of california.(分数:71.00)(1).the purpose of keeping diet for john apollos and other participants is to _.(分数:14.20)a.lose weight in order to keep slimb.prove how long people can survive if they lack foodc.prove if eating less food can extend life span and keep young d.just keep a good mood an
14、d live a healthier life解析:解析细节辨认题。由定位句可知,项目的研究者正致力于探究控制进食量是否能减缓衰老,延长寿命。故 c“证明少吃是否可以延长寿命,保持年轻”符合题意。(2).whats the meaning of counterintuitive (line 1, para.2)?(分数:14.20)a.unconventional. b.incorrect.c.comprehensible.d.meaningless.解析:解析语义理解题。由定位句可知,如果我们靠吃饭来维持生命,那么挨饿如何能使我们延年益寿呢?由此可知,节食减肥会延长寿命看似是不合乎常理的。故
15、 a“不合常规的”符合题意。(3).what does the research on rhesus monkeys imply?(分数:14.20)a.the less people eat, the shorter they will live.b.calorie restriction can help people suffer fewer diseases. c.people who often feel hungry can live longer.d.humans depend on calories to stay alive.解析:解析细节辨认题。由定位句可知,研究人员发现,
16、通过控制热量摄入,类人恒河猴的寿命似乎也得以延长。比起饱食终日的同类,那些吃不饱的恒河猴患糖尿病、心脏病、脑部疾病及癌症的概率大大地降低了。故选 b“控制热量摄入有助于帮人们减少疾病的困扰”。(4).from dr. marc hellersteins words, we can infer that _.(分数:14.20)a.people who are thin can survive longer than those who arentb.effective calorie restriction makes us healthier and live longer c.keepin
17、g diet cannot help people keep fit or live longerd.a state of hunger is beneficial for our health解析:解析推理判断题。由定位句可知,既能预防疾病又能延年益寿的方法就是控制热量摄入。故 b“有效的热量控制可以让我们更健康、活得更长久”符合题意。(5).what is the main idea of this passage?(分数:14.20)a.people should be thin in order to live longer.b.keeping calorie restriction
18、effectively makes one live longer. c.eating too much is really harmful to our health.d.people should form a good diet habit in daily life.解析:解析 主旨大意题。纵观全文可知,有效地控制人体热量的摄入可以延长人的寿命。故 b“有效地控制热量可以使人更长寿”符合题意。五、passage two(总题数:1,分数:71.00)the appeal of advertising to buying motives can have both negative an
19、d positive effects. consumersmay be convinced to buy a product of poor quality or high price because of an advertisement. forexample, some advertisers have appealed to peoples desire for better fuel economy for their carsby advertising automotive products that improve gasoline mileage. some of the p
20、roducts work. others are worthless and a waste of consumers money.sometimes advertising is intentionally misleading. a few years ago a brand of bread was offeredto dieters (节食者) with the message that there were fewer calories in every slice. it turnedout that the bread was not dietetic (适合于节食的), but
21、 just regular bread. there were fewercalories because it was sliced very thin, but there were the same number of calories in everyloaf.on the positive side, emotional appeals may respond to a consumers real concerns. consider fireinsurance. fire insurance may be sold by appealing to fear of loss. bu
22、t fear of loss is the realreason for fire insurance. the security of knowing that property is protected by insurance makesthe purchase of fire insurance a worthwhile investment for most people. if consumers considerthe quality of the insurance plans as well as the message in the ads, they will benef
23、it fromthe advertising.each consumer must evaluate her or his own situation. are the benefits of the product importantenough to justify buying it? advertising is intended to appeal to consumers, but it does not forcethem to buy the product. consumers still control the final buying decision.(分数:71.00
24、)(1).advertising can persuade the consumer to buy worthless products by _.(分数:14.20)a.stressing their high qualityb.convincing him of their low pricec.maintaining a balance between quality and priced.appealing to his buying motives 解析:解析推断题。看第一段,做第一题。文章第一句是主题,后面是一个例子解释说明。例子说广告通过一些手段引起人们的购买欲望。a是细节例子,
25、是为了说明广告如何引起人们的购买欲望:强调高质量。b、c本段都没有提到。d是正解。而且选项d最切题。(2).the reason why the bread advertisement is misleading is that _.(分数:14.20)a.thin slices of bread could contain more caloriesb.the loaf was cut into regular slicesc.the bread was not genuine breadd.the total number of calories in the loaf remained
26、the same 解析:解析 推断题。为什么面包广告是误导的?因为广告说面包含的热量少,但其实不少,所以广告是误导的。这一题只要读懂了第二段就不会错。(3).the third paragraph tells us that _.(分数:14.20)a.sometimes advertisements really sell what the consumer needs b.advertisements occasionally force consumers into buying things they dont needc.the buying motives of consumers
27、 are controlled by advertisementsd.fare insurance is seldom a worthwhile investment解析:解析 主旨题。考的是第三段的主题。从on the positive side可以看出这段说的是广告的正面效应。先排除c、d,因为只有a、b是对广告的正面评价。a项是正确答案。b项说广告很少迫使消费者买他们不需要的东西。广告不是为了让消费者买产品它还能干什么?尽管第四段出现“but it does not forcethem to buy the product”,但是不选b的一个原因是它出现在第四段;第二个原因是occasi
28、onally和does not是两个不同的概念,干扰选项一般是形容词、副词用错了。(4).it can be inferred from the passage that a smart consumer should _.(分数:14.20)a.think carefully about the benefits described in the advertisements b.guard against the deceiving nature of advertisementsc.be familiar with various advertising strategiesd.avoi
29、d buying products that have strong emotional appeal解析:解析 推断题。看懂文章就好做。a是正解,对应第四段第二句话。b小心广告的欺骗本质,和主题“既有正面效果,又有反面效果”相悖。c、d选项所提及的内容文章没有提及。(5).the passage is mainly about _.(分数:14.20)a.how to make a wise buying decision b.ways to protect the interests of the consumerc.the positive and negative aspects of advertising d.the function of advertisements in promoting sales解析:解析 主旨题。本文主题是讨论广告
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025福建生态工程职业技术学校招聘4人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(历年真题)
- 2025年上半年内江市部分学校公开考试招聘教师、部分事业单位公开考试招聘工作人员笔试考前自测高频考点模拟试题及答案详解(名师系列)
- 2025年杭州市临安区部分医疗卫生事业单位招聘工作人员35人考前自测高频考点模拟试题及答案详解一套
- 2025年福建省红十字基金会人员招聘2人模拟试卷及答案详解(典优)
- 2025河南郑州航空港区某国企梅河芳邻选手村项目招聘12人考前自测高频考点模拟试题及答案详解参考
- 2025河南新乡市长垣市高章士学校招聘考前自测高频考点模拟试题及答案详解(有一套)
- 2025届春季特区建工集团校园招聘正式启动模拟试卷附答案详解(典型题)
- 2025福建三明机场发展集团有限公司招聘3人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(夺冠)
- 2025湖南怀化新晃县公益性岗位人员招聘9人模拟试卷及1套完整答案详解
- 2025辽宁沈阳地铁集团有限公司所属公司拟聘用人员考前自测高频考点模拟试题及答案详解(考点梳理)
- 2025年云南交投集团校园招聘管理人员86人笔试参考题库附带答案详解
- 2025年6月上海市高考语文试题卷(含答案)
- 2025至2030中国汽车A柱行业项目调研及市场前景预测评估报告
- 2026年高考英语专题复习:必背近10高考英语高频词汇表
- 呼吸心跳骤停病人的护理查房
- 研究生教材SPSS统计软件应用
- 2025年部编版新教材三年级上册《9.犟龟》教案
- 2024-2025学年下学期高二英语外研社版期中必刷常考题之被动语态
- 人教版初中九年级全册英语单词表(完整版)
- 《《宫腔粘连多学科诊疗体系和效能评估标准》》
- 高教版中职物理(类)电子教案402第二节 全电路欧姆定律
评论
0/150
提交评论