




版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、高一英语阅读理解强化训练 Day 21Passage 1Jack Rummler was in the hospital, but he kept emailing his journalism teacher and classmates at Boone High School in the US. He wanted to stay on top of his newspaper work and didn t want anyone else to be stuck with the tasks he d taken on.“ He would be in the hospital w
2、riting stories, ” said Renee Burke, his teacher at th time. “ He wouldn t stop worrying about us.”Rummler, 18, said he did this because he enjoyed high school journalism so much.“ Every little aspect of it.”He is a COmPaSSiOnate有同情心的)Student, Burke said, WhO always SeemS to be thinking about others,
3、 even when he faces his own challenges.BOrn with SPina bifida (脊柱分裂 ), he walkS with a limP (走路一瘸一拐 ) and haS had abOut 12 SurgerieS. TwO yearS agO, mediCal PrOblemS kePt him Out Of SChOOl fOr weekS.Yet, he never wanted tO be treated differently, Burke Said, nOr did he avOid dOing anything that migh
4、t be PhySiCally Challenging fOr him, SuCh aS filming fOOtball gameS. During hiS high SChOOl life, he wOrked hiS way uP frOm Staff member tO editOr-in- Chief Of the BOOne PaPer.And laSt mOnth, he wOn the“Student jOurnaliSt Of the year” award frOm the FlOrSChOlaStiC PreSS ASSOCiatiOn.The COnteSt requi
5、red Student jOurnaliStS tO Put tOgether examPleS Of their wOrk and their ability tO be“baCkPaCk jOurnaliStS ” whO COuld take On many tyPeS Of aSSignmentSRummler sexamples included stories and opinion pieces, a graphic he designed about school construction, and a TV commercial 广( 告) for the papers on
6、line site.“ I think one of the things that journalism taught me is to always be aware of what going on in the world, ” he said.His school paper publishes in print four times a year, as well as online. The last issue he worked on was about graduation, showcasing the accomplishments of top students an
7、d athletes, among other soon-to-be graduates.In August, Rummler will start at the University of Florida, where he plans to study environmental sustainability and communications.“ Whatever he does, he s going to be great at it,” said Bridgette Norris, the currejournalism teacher at Boone, who taught
8、him this past school year.1. Which of the following words best describe Rummler?A. Hardworking and modest.B. Optimistic and creative.C. Humorous and talented.D. Strong-minded and considerate.2. What can we learn about Rummler?A. He has had more than 20 surgeries.B. He is willing to accept difficult
9、tasks.C. He has never missed school because of his disease.D. He will soon be the editor-in-chief of the Boone newspaper.3. What won Rummler the “ student journalist of the year” award?A. His willingness to accept challenges.B. His contribution to his high school paper.C. His ability to create a var
10、iety of news works.D. His inspiring reports about graduation.s life in college?B. Doubtful.D. Worried.4. How does Norris feel about RummlerA. Confident.C. Surprised.Passage 2Children have their own rules in playing games. They seldom need a referee and rarely trouble to keep scores. They dont care m
11、uch about who wins or loses, and it doesnt seem to worry them if the game is not finished. Yet, they like games that depend a lot on luck, so that their personal abilities cannot be directly compared. They also enjoy games that move in stages, in which each stage, the choosing of leaders, the pickin
12、g-up of sides, or the determining of which side shall start, is almost a game in itself.Grown-ups can hardly find childrens games exciting, and they often feel puzzled at why their kids play such simple games again and again. However, it is found that a child plays games for very important reasons.
13、He can be a good player without having to think whether he is a popular person, and he can find himself being a useful partner to someone of whom he is ordinarily afraid. He becomes a leader when it comes to his turn. He can be confident, too, in particular games, that it is his place to give orders
14、, to pretend to be dead, to throw a ball actually at someone, or to kiss someone he has caught.It appears to us that when children play a game they imagine a situation under theircontrol. Everyone knows the rules, and more importantly, everyone plays according to the rules. Those rules may be childi
15、sh, but they make sure that every child has a chance to win.1. What is true about children when they play games?A. They can stop playing any time they like.B. They can test their personal abilities.C. They want to pick up a better team.D. They dont need rules.2. To become a leader in a game, the chi
16、ld has to .A. play wellB. wait for his turnC. be confident in himselfD. be popular among his playmates3. What do we know about grown-ups?A. They are not interested in games.B. They find childrens games too easy.C. They dont need a reason to play games.D. They dont understand childrens games.179. Why
17、 does a child like playing games?A. Because he can be someone other than himself.B. Because he can become popular among friends.C. Because he finds he is always lucky in games.D. Because he likes the place where he plays a game.Passage 3I was with a group of businessmen, and we were dealing with a q
18、uestion-What is a good person?At a certain point during the discussion, one of the students-a young man of about 30-described an event that happened at Christmas. He and his five-year-old son were decorating the Christmas tree, and a little boy came to the front door begging. If you ever visit Mexic
19、o, you will see that the people there take begging as nothing to get upset about and nothing to get embarrassed by.So, this little boy came to the door, a boy about the same age as my students son. The father and the son went to the front door, and the father went back with his five- year-old son an
20、d said to him, Give him one of your toys. At the words, the little boy quickly picked up one toy, and his father said to him, No, no-give him your favorite toy. And the little boy, like a little tiger, said, No way! He cried; he refused. But the father, like a big tiger in a way, insisted gently, No
21、, you must give him one of your favorite toys. And finally the boy, with his head down, picked up a toy he had just gotten. The father waited in the living room, and the boy walked to the front door with the toy in his hand. The father waited and waited.What do you think happened?After a couple of m
22、inutes, his son came running back into the living room, his face lighted up. Daddy, he said, can I do that again? I think I have got the answer to the question.1. From the passage, we can learn that in Mexico .A. begging is looked down uponB. few people are living a poor lifeC. visitors all over the
23、 world treat beggars kindlyD. begging is considered as a normal part of life2. The sentence Daddy, can I do that again? showed that the boy .A. began to like the little beggarB. wanted to please his fatherC. got pleasure by helping the little beggarD. wanted to be the little beggars friend3. Accordi
24、ng to the writer, being a good person means .A. having the courage to correct hi/her mistakesB. being ready to giveC. being friendly to beggarsD. being able to teach children to tell right from wrong.Passage 4For more than twenty years scientists have been searching for signs of life on other planet
25、s. Most of these searches have been done over the radio. The hope is that someone in outer space may be trying to get in touch with us. Scientists also have sent radio and television messages on spaceships traveling through space, on the chance that someone may be receptive to such messages.SCientis
26、ts are USing POWerful radio telescopes to IiSten to Signals from about 1, OOO stars, all Within 100light years of earth. In addition, they will SCan the entire Sky tolistenfor radio messages from more distant stars. USing a COmPUter, they will be able to monitor more than eight Channels at one time.
27、 SCientists are looking for any Signal they Stands out from the backgroUnd noise.Of the 200 billion StarS in the Milky Way galaxy, SCientists find that five PerCent are like our sun. PerhaPS half of them have a pla net like earth. SUCh a pla net would be a reas on able dista nce from the Star for te
28、mperatures to be right for the evoluti on of life. BaSed on the in habitable (that Can be lived in) pla nets in our galaxy, most SCie ntists agree that Cha nces are likely that one or more of these pla nets SUPPOrt some life.However, many SCie ntists won der Whether in tellige nt life exists on othe
29、r pla nets. Some believe that twenty years of SearCh ing WithOUt any in telligible messages shows that no one is out there. They Say that the evoluti on of in tellige nce COmParabIe to ours is Un likely.Other SCie ntists believe that our SearCh has nt bee n long eno Ugh to rule out the POSSibiIity t
30、hat intelligent life exists in our galaxy. Although our SUn family is onIy about five billion years old, our galaxy is about 20 billion years old. In that time, some SCientists think it is likely that CiViIiZation much more advaneed than ours have developed. PerhaPS these CiViIiZations Send US no Si
31、gnals; PerhaPS We have not recogniZed the Signals they have Sent us. If We hope to find intelligent life, these SCientists believe that We have to keep looking.1. ACCOrdi ng to the passage, how many pla nets in our galaxy might be in habitable?A. 5 billionB. 10 billionC. 15 billion D. 200 billion2.
32、The first paragraph in this passage is mainly about .A. how scientists are looking for signs of life on other planetsB. why scientists are looking for signs of life on other planetsC. where scientists are looking for signs of life on other planetsD. when scientists are looking for signs of life on o
33、ther planets3. The underlined word monitor in the passage means A. findB. imitate C. checkD. form4. Which of these statements is true based on the information in the passage? A. The earth is one of the oldest planets in our galaxy.B. Most scientists believe that there is intelligent life on other pl
34、anets.C. Scientists are trying different ways to find signs of life on other planets.D. Scientists dont believe that there might be life on other planets.Passage 5Luke has always been my closest and constant companion these past five years. In fact, he is very friendly to me especially when I take c
35、are of other furry friends in our shelter.There have been a lot of forest fires during the summer season. Not far from our shelter, a forest caught fire during this hot summer. Luke rushed towards the forestwhere flames send out a terrible heat. There s no longer any hope at the moment to waitfor Lu
36、ke to come back to the shelter. In fact, I was waiting for the firemen to announce me his death in the forest. Suddenly, a fireman burst into my office and informed me that my dog Luke succeeded in saving four cats which were trapped by the flames. Luke seized the kittens, one by one moving them to
37、a safe place. I immediately accompanied the fireman to the forest to pick up the rescued kittens, but Luke was not there. Then we heard the sound of a dog came from the forest barking furiously. The firemen followed the tracks of the dog until they found him barking loudly by the side of an injured
38、fireman who was lying on the ground.That day, I was very proud of Luke for his two heroic actions. I paid a visit to the fireman accompanied with my adorable Luke. What a memorable scene when the fireman hugged Luke tightly to his chest!” One thousand thanks, Luke, for saving mylife, ” the fireman s
39、aid.This true story of love and compassion shows us that pets are loving, caring and compassionate. We should love and protect them. Don t belittle them. Little animals can make enormous things for humans.1. At the very beginning the author thought .A. Luke ran away from the shelter for everB. Luke
40、was afraid of big fireC. Luke was killed by the big fireD. Luke was able to save all the people2. The reason why the author was proud of Luke was that .A. Luke rescued four cats and a fireman from the fireB. Luke warned people of the coming fireC. Luke took care of other furry animals in the shelter
41、3. The underlined wordD. Luke has always been my closest and constant companionbelittle ” in the last paragraph probably meansA. Make things smallB. Look down uponC. Show respect forD. Make enemy with4. What is the author s purpose in writing the passage? A. To stress the role of pets in people life
42、.B. To persuade people to keep pets.C. To call attention to the danger big fire.D. To share a story of love and compassion of pets with us.14参考答案Passage 11. D推理判断题。根据文章第一段内容“ JaCk Rummler WaS in the hospital WantanyOne else to be StUCk With the tasks he雷姆 tSkJacdnFRjmmler)当时在医院,但他一直在给他在美国布恩高中(Boone
43、High School)的新闻老师和同 学们发电子邮件。 他想专注于他的新闻工作 , 不想让任何人被他承担的任务所 困扰。 )”可知, 住院时仍然坚持完成报纸工作 , 因此他是一个意志坚定的人;同 时后文提及 “Heis a Compassionate student, Burke said, Who alWays seems to be thinking about others, even When he faCes his oWn Challenges. ( 他是一个富有同情 心的学生 , 伯克说, 他似乎总是为别人着想 , 即使当他面对自己的挑战。 )”可知他 善于为他人着想。因此判断
44、出选项D “Strong-minded and conSiderate概括了他的性格特点。故选 D 项。2. B 推理判断题。根据文章第六段内容 “ Yeth,e never Wanted to be treated differently, Burke said, nor did he avoid doing anything that might be physically challenging for him, such as filming football games. ( 然而, 伯克说 , 他从来不想被 区别对待 , 他也没有避免做任何可能对他身体有挑战的事情 , 比如拍摄足球
45、比 赛。 ) ”由此判断出 , 他是个愿意接受挑战的人。故选 B 项。3. C 细节理解 题。根 据文章 第八 段内容: The contest required studentjournalists and a TV COmmerCiaI for the PaPer S onliri项t比赛要求学生记者把他们的工作和他们 “背包记者 ”的能力放在一起 , 他们可以承担许多类 型的任务。雷姆莱的例子包括故事和观点文章 , 他设计的关于学校建设的图表 , 以及报纸网站上的电视广告。 )可知, 参加比赛时提供了多种多样的案例 , 体现了背包记者”的能力,这使得他获得了称号。故选 C项4. A 推理
46、判断题。 根据文章末段内容: “ Whatever he does, he s going to be great at it, ” said Bridgette Norris, the current journalism teacher at Boone, who taught him this past school year. ( 不“管他做什么 , 他都会做得很好 , ”布恩学院现任新闻教师 布里奇特诺里斯(Bridgette NOrriS)说。)由此判断出,Norris对于他在大学里的表 现很满意 , 充满信心。故选 A 项。Passage 21. B 细节理解题。 由第一段中的
47、“They don t care much about who wins or loses,and it doesn t Seem to worry them if the game is not fin is可知孩子们对游戏是否还没有结束并不在意 , 说明孩子们玩的游戏随时都可中止。故选 A。2. B 细节理解题。由“ He becomes a Ieader Whe n it comes to his tu可知,要 ”想在游戏中成为领导者 , 孩子必须等待轮到自己。故选 B。3. B推理判断题。从第二段中我们可以看出,成年人认为孩子们的游戏并不刺激, 然而孩子们玩而不厌 , 真是令人费解。故
48、选 B。4. A 推理判断题。 由第二段 He can be confident, too, in particular games, thatit is his place to give orders, to pretend to be dead, to throw a ball actually at someone, or to kiss someo ne he has Caugh可知孩子们喜欢做游戏的原因:在游戏中,他可以变成另外一个人。故选 A。Passage 31. D细节理解题。根据第二段最后两行 If you ever ViSit Mexico,you WiIl See that the people there take begging as nothing to get upset about and nothing to get embarrassed by说明在墨西哥乞讨这种情况很常见,人们也习惯了。故选D2. C推理判断题。根据最后一段 After acouple Of minutes, his SOn Came running back into the living room, his face lighted up. Daddy, he said, can I do that again? 可知儿子把自己最喜欢的玩具
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 裁决复议申请书
- 中级工程师申请书
- 学校出纳申请书
- 公司退款申请书
- 楚雄自治州中石化2025秋招面试半结构化模拟题及答案油田勘探开发岗
- 石家庄市中石油2025秋招笔试模拟题含答案法律与合规岗
- 景区画舫安全员培训记录课件
- 中国联通毕节市2025秋招笔试模拟题及答案
- 大理白族自治州中石油2025秋招面试半结构化模拟题及答案炼油设备技术岗
- 中国移动东莞市2025秋招笔试性格测评专练及答案
- 纪委监委案件管理办法
- 医疗质量安全专项整治行动自查清单8-患者隐私
- 人行统计制度培训课件
- Unit 2 School life单元测试卷(含答案) 2025-2026学年译林版(2024)八年级英语上册
- 产品检验基础知识培训课件
- 成都市辅警真题2024
- 来华留学生管理办法
- 宁波银行2025-2026年招聘考试笔试题内容历年考试真题
- 辽宁省民间信仰管理办法
- 心力衰竭健康教育
- 财务信息化系统建设-洞察阐释
评论
0/150
提交评论