[大学英语考试复习资料]专升本英语模拟325_第1页
[大学英语考试复习资料]专升本英语模拟325_第2页
[大学英语考试复习资料]专升本英语模拟325_第3页
[大学英语考试复习资料]专升本英语模拟325_第4页
[大学英语考试复习资料]专升本英语模拟325_第5页
已阅读5页,还剩33页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、大学英语考试复习资料专升本英语模拟325大学英语考试复习资料专升本英语模拟325专升本英语模拟325 Phonetics问题:1.A.pushB.pullC.dullD.sugar答案:C选项C画线字母读,其他选项画线字母读u。问题:2.A.mouseB.outbreakC.moustacheD.noun答案:C解析 画线部分读,其他选项的画线部分读au。问题:3.A.toothacheB.touchC.benchD.butcher答案:A选A画线部分读k,其他选项画线部分读。问题:4.A.nobleB.nobodyC.lonelyD.lorry答案:D解析 画线部分读,其他选项的画线部分读u

2、。问题:5.A.civilB.curriculumC.crystalD.country答案:A选项A画线字母不发音,其他选项画线字母读i。 Vocabulary and Structure问题:1. For the sake of your health, you should give up smoking _.A.for sureB.for allC.for goodD.for long答案:C解析 for sure“一定”;for all“尽管”;for good“永远”;for long“长久”。为了你的健康,你一定要戒烟。问题:2. The murderer was brought

3、in, with his hands _ behind his back.A.to have been tiedB.having tiedC.to be tiedD.tied答案:D这是with引导的介词短语,with sth. done表示“某物处于某种状态”。过去分词表示他的手是反绑着的状态。问题:3. Dont smoke in the meeting-room, _?A.do youB.will youC.can youD.could you答案:B解析 反义疑问句中,如果陈述部分为祈使句,疑问部分则用will或shall。B项是正确的。句意为:“不要在会议室吸烟,好吗?”问题:4.

4、Dont forget to come to my birthday party, Susan.A.No, I dontB.Yes, I cantC.No, I wontD.Yes, Im sure答案:C“苏珊,不要忘了参加我的生日聚会。”“好的,我不会忘。”回答简单疑问句根据事实来回答,不能根据汉语习惯。而且提问的是将来的情况,因此选C。问题:5. Here is my card. Lets keep in _.A.touchB.relationC.connectionD.friendship答案:A解析 句意:这是我的名片,常联系!词语搭配题。keep in touch为固定搭配,意为“

5、保持联系”;relation意为“关系”;connection意为“连接”;friendship意为“友谊”。问题:6. Small incomes have brought down the birth _.A.rateB.interestC.ratioD.speed答案:A问题:7. I regretted _ the task completely.A.not to fulfillB.not having fulfilledC.to not fulfillD.having not fulfilled答案:B解析 本句的意思是:这项工作没有做完,我感到有些遗憾。动词后非谓语动词形式题:re

6、gret to do something意为“对要做某事表示遗憾”,regret doing/to have done something意为“后悔做过某事”。其否定形式是在regret之后,非谓语动词之前加not。问题:8. Only under special circumstances _ to take make-up tests.A.are freshmen permittedB.freshmen are permittedC.permitted are freshmenD.are permitted freshmen答案:A问题:9. The instructor has _ us

7、 of tomorrows meeting.A.toldB.saidC.informedD.reported答案:C老师已经通知我们明天开会。inform sb. of sth. “告知某人某事”。其他三个选项的正确搭配应为:tell sb. sth. ;say sth. ;report on/for。因此只有C能用在句中。问题:10. The university _ four colleges and five academies.A.is made ofB.is composed ofC.is consisted ofD.composed of答案:B考点 考查词组词义辨析。解析 句意:

8、这所大学是由四所学院和五所研究院组成的。表示“由组成”的词组有be made up of,be composed of,consist of等。经过排除,正确答案为B。问题:11. Today is Jennys wedding day. She _ to Thomas.A.just has got marriedB.has just marriedC.was just marriedD.has just got married答案:D问题:12. As films are _ to light, they can only be processed in darkness.A.senseB.

9、touchedC.sensitiveD.sensible答案:C问题:13. I much prefer this candidate. I thought she was _ better than the other one.A.lotB.bitC.moreD.far答案:D解析 sb. be far better than.,意思是某人远远好于;类似的搭配还有far bigger than,far taller than等等。问题:14. Attending to a wife and six children _ most of his time.A.gives upB.eats up

10、C.takes upD.breaks up答案:C解析 动词短语辨析题。问题:15. Im very sorry to have _ you with so many questions on such an occasion.A.interferedB.offendedC.impressedD.bothered答案:D解析 本句的意思是:在这个时候问你这么多问题,真是不好意思。动词词义辨析题:四个选项的词义分别是:A干涉,妨碍,介入;B冒犯,得罪;C留下印象,引人注目;D打扰,麻烦。根据句意,D项恰当。 Cloze Ever since humans lived on the earth,

11、they have made use of 1 forms of communication. Generally this 2 of thoughts and feelings 3 been in the form of oral speech. 4 there is a language barrier, communication is 5 through sign language 6 motions stand for letters, words, and 7 Tourists and people 8 to hear or speak have had to 9 to this

12、form of expression. Many of these symbols of whole words are very vivid and 10 and can be used internationally; spelling 11 , cannot. Body language 12 ideas or thoughts 13 certain actions, either intentionally 14 unintentionally. A wink can be a way of 15 that the party is only joking. A nod signifi

13、es approval, 16 shaking the head indicating a 17 reaction. Other forms of nonlinguistic language can be 18 in Braille (a system of 19 dots read with the fingertips) , signal flags, Morse code, and smoke signals. Road, maps and picture signs also guide, warn, and instruct people. While 20 is the most

14、 important form of communication, other systems and techniques also express human thoughts and feelings. 1.A.variousB.variableC.variedD.similar答案:A2.A.indicationB.explanationC.expressionD.appearance答案:C3.A.isB.hasC.areD.have答案:B4.A.WhenB.AlthoughC.UnlessD.Until答案:A5.A.carriedB.gainedC.accomplishedD.

15、acquired答案:C6.A.about whichB.for whichC.under whichD.in which答案:D7.A.conditionsB.ideasC.attitudesD.situations答案:B8.A.capableB.ableC.incapableD.unable答案:C9.A.resortB.dependC.relyD.request答案:A10.A.exactB.genuineC.trueD.identical答案:A11.A.thereforeB.henceC.howeverD.though答案:C12.A.switchesB.meansC.transm

16、itsD.transforms答案:C13.A.inB.byC.forD.on答案:B14.A.andB.orC.norD.but答案:B15.A.pointingB.doingC.referringD.indicating答案:D16.A.althoughB.whenC.IfD.while答案:D17.A.negativeB.passiveC.activeD.positive答案:A18.A.expressedB.foundC.observedD.realised答案:B19.A.risenB.arousedC.raisedD.arisen答案:C20.A.conversationB.exp

17、ressionC.vocabularyD.language答案:D Reading Comprehension Are you a good reader? Good readers know that reading isnt just about knowing words-its a way of thinking. Here are some tips that may be of some help. Think before you read. Before you read the text, ask yourself the questions that why you are

18、 reading it and what you want to get from it. These will help you choose what words you need to know and what words you can skip or scan. Think while you are reading. Can you get the meaning of the text without looking up new words in a dictionary? A text will often give examples that may help you u

19、nderstand some words. For example: Many large Russian cities, such as Chelyabinsk and Irkutsk, have taken steps to protect their culture. The words Chelyabinsk and Irkutsk may be new to us, but the sentences before and after it tell us what they are. Think after you read. What is the main idea of th

20、e text? Is the text too easy or too hard for you? If you practice reading and thinking in this way, you will become a better reader and you will learn better and faster. 1. This passage is probably taken from _.A.a newspaper for general readersB.a magazine for language teachersC.a book for language

21、learnersD.an advertisement for a new book答案:C从第一段可看出,本文是在给学习者提建议。2. The word scan in the second paragraph probably means _.A.reading carefullyB.reading quickly and not word by wordC.reading by repeating some important wordsD.reading more than one article at the same time答案:B第二段中choose what words you

22、 need to know and what words you can skip or scan可猜出scan是指不太重要可略读的语句。3. What do the words Chelyabinsk and Irkutsk refer to?A.Countries.B.Mountains.C.Rivers.D.Cities.答案:D从句中Russian cities,such as可知这两个词是为城市举例。4. The author of the passage advises us to do all the following EXCEPT _.A.we should think be

23、fore, while and after we read a passageB.wed better look up every new word in a dictionaryC.we should learn to guess the meanings of new wordsD.the clues in a passage should be made use of答案:B从第三段得知作者建议我们通过上下文猜出词义,不用每个词都查字典。5. We can learn from the passage that _.A.Reading is just a way of knowing n

24、ew wordsB.A good reader must learn more new wordsC.A good reader can think before, while and after readingD.Reading takes a lot of time答案:C通过短文得知好的阅读者懂得在读前、读中、读后思考。A、B与短文内容冲突,D选项未提到。 Like any teenagers, the face of One Teen Story is changing fast. Just a year old, the monthly magazine of short ficti

25、on for young people is getting a new editor-in-chief: Patrick Ryan, 47, the associate editor of Granta from 2009 to 2013. He left the London-based literary journal last month. Editing One Teen Storythe younger sibling (姊妹篇) of One Story magazinewill offer Ryan a chance to reach a whole new audience.

26、 Its really the only magazine for young adult short fiction, he says from his office in New York. Its tremendously exciting that there are younger people out there who have subscriptions and look forward to getting these stories once a month. That form is usually only presented when its forced upon

27、them in schools. Designed for readers 14 and up, One Teen Story publishes nine issues a year. Like its sibling magazine, it doesnt carry photographs or advertising. Its just exactly what it says: one story per issue. Ryan says young people are looking for engaging reads about people whom they can id

28、entify with. its not about having a message or positive spin (说教). It always starts on a character level, and it has to have an interesting story. If you look at the Twilight characters and the Harry Potter characters, they feel very contemporary. Ryan also sees the magazine as a way to encourage ta

29、lented authors. I would love to make One Teen Story the first publication for writers who then go on and keep at this business. I just really love the idea that this magazine would be the starting point for somebodywould be the push to make a talented writer feel that it was worth keeping at this. 1

30、. Who is Patrick Ryan?A.He is the editor-in-chief of Twilight.B.He is the editor-in-chief of Granta.C.He is the editor-in-chief of One Teen Story.D.He is the editor-in-chief of One Story.答案:C解析 事实细节题。 由第一段第前两句可知,Patrick Ryan是One Teen Story的主编,故选C。 2. What is One Teen Story?A.It is a column of a news

31、paper.B.It is a story magazine for teenagers.C.It is a magazine of science fiction.D.It is a London-based literary journal.答案:B解析 事实细节题。 由第二段第二句可知,One Teen Story是一本针对青少年的短篇小说杂志,且其总部设在纽约。故选B。 3. According to Ryan, what attracts young readers most?A.Characters and stories close to their life.B.Photogr

32、aphs and illustration.C.Political teachings and moral messages.D.Chances and practices in business.答案:A解析 事实细节题。 根据第四段前三句可知,Ryan认为,年轻读者在寻找这样的一种读物,他们能识别其中的人物,与说教和信息无关,有人物和故事。 4. In the last paragraph, the underlined phrase this business means _.A.editing magazinesB.reading storiesC.making moneyD.writ

33、ing stories答案:D解析 理解推断题。 最后一段的主旨句为第一句,即Ryan也把One Teen Story看成鼓励有天赋的作者的一种方式。根据最后一段第二句也可得知,Ryan想要把One Teen Story办成第一种针对从事故事创作的作者的杂志。 Deep inside a mountain near Sweetwater in East Tennessee is a body of water known as the Lost Sea. It is listed by the Guinness Book of World Records as the worlds large

34、st underground lake. The Lost Sea is part of an extensive and historic cave system called Craighead Caverns. The caverns have been known and used since the days of the Cherokee Indian nation. The cave expands into a series of huge rooms from a small opening on the side of the mountain. Approximately

35、 one mile from the entrance, in a room called The Council Room, many Indian artifacts have been found. Some of the items discovered include pottery, arrowheads, weapons, and jewelry. For many years there were persistent tumors of a large underground lake somewhere in a cave, but it was not discovere

36、d until 1905. In that year, a thirteen-year-old boy named Ben Sands crawled through a small opening three hundred feet underground. He found himself in a large cave half filled with water. Today tourists visit the Lost Sea and ride far out onto it in glass-bottomed boats powered by electric motors.

37、More than thirteen acres of water have been mapped out so far and still no end to the lake has been found. Even though teams of divers have tried to explore the Lost Sea, the full extent of it is still unknown. 5. The Lost Sea is unique because it is _.A.part of a historical cave systemB.the biggest

38、 underground lake in the worldC.listed in the Guinness Book of World RecordsD.the largest body of water in Tennessee答案:B解析 事实细节题。 由第一段第二句可知,The Lost Sea是作为世界上最大的地下湖而闻名的。 6. Who located the Lost Sea in recent times?A.The Cherokee Indians.B.Tourists.C.Ben Sands.D.Scientists.答案:C解析 事实细节题。 由第三段第二句可知答案为C

39、。 7. What was found in The Council Room?A.A small natural opening.B.A large cave.C.Another series of rooms.D.Many old Indian objects.答案:D解析 事实细节题。 由第二段最后两句可知答案为D。 8. It can be inferred from the passage that the Craighead Caverns presently serve as _.A.an underground testing siteB.an Indian meeting g

40、roundC.a tourist attractionD.a motor boat race course答案:C解析 推理判断题。 由最后一段可知,Craighead Caverns现在已成为一个旅游胜地。 Kleptomania is an illness of the mind that gives a person the desire to steal. Such a person is not really a thief. They are sick and cannot help themselves. All small children act naturally and

41、as they grow up they normally learn to control their actions, People with kleptomaniac for certain medical reasons have failed to develop control over their desire to take things that do not belong to them. With medical help they may become normal citizens again. The things that a kleptomaniac steal

42、s are seldom of great value. They often give away what they have stolen or collect objects without using them. 1. What is the topic of the text?A.Young thieves.B.An unusual illness.C.Reasons for stealing.D.A. normal childs actions答案:B2. From the text we learn that small children _.A.have little cont

43、rol of themselvesB.usually steal things but grow up honestC.are usually kleptomaniacsD.like to give things away答案:A3. Kleptomaniacs usually steal things that _.A.are valuableB.are unimportantC.their friends likeD.they themselves need答案:B4. Which of the following words can best replace(替代) the word d

44、esire in the first sentence?A.chanceB.powerC.rightD.wish答案:D Take a deep breath and spend a week with the Lee family in Minneapolis. The three older children-Anna, 12, Nathan, 9 , and Kristian, 7-play one sport or another almost all year round.(Lisa is only 1 so she gets a break here.) Annas practic

45、ing football, volleyball, basketball and softball. Nathan and Kristian do them all except volleyball. In the summer, add on tennis and swim lessons. All of this means that dad, Darwin, a teacher, and mom, Joann, a nurse, spend a lot of time making sure everyone gets where he needs to be. Family dimm

46、ers? Forget about it. A busy family timetable, says Barbara Carlson. A school teacher, has become the new thing that shows your status(地位)。 It used to be a house or car, says Carlson. Now you say, Youer busy? You should see how busy we are. In hope of getting their children into Harvard, many parent

47、s send their children to violin lessons at 3 and sign them up for tennis as soon as theyre big enough to hold a bat. And thats just the warm-up. The real serious task begins as soon as they start school. Mr. Moffat, father of a nine-year-old boy, said, Its important for children to learn honour and

48、responsibility (责任) , he says. It builds discipline (纪律性) and character. Maybe, but scientists say that too many outside activities destroy something children need even more - time to connect with their family members. Professor William J. Doherty, a University of Minnesota professor of family socia

49、l science says that if parents and children dont make time for each other, there will be problems. He says, Parents are so eager to develop the children in every possible way that raising children becomes like product development. 5. Which child of the Lee family has more activities than the others?

50、A.NathanB.KristianC.AnnaD.Lisa答案:C6. Which of the following is True of the Lee family?A.A busy timetable is something new.B.The children are taken wherever they want to go.C.Lisa is free because she only has one activity.D.It is difficult to have a family dinner.答案:D7. Why do some parents make their

51、 children practice sports or music even when they are very young?A.To fill up the timetable for their spare time.B.To find them a way into best universities.C.To help them do well in school.D.To show a kind of social status.答案:B8. What might the writer suggest parents should do for children?A.Get th

52、em into various activities.B.Build up a close family tie for them.C.Prepare them for school as early as possible.D.Help them understand honour and responsibility.答案:B Climate, more than any other single factor, determines the distribution of life on earth. Climatic boundaries establish the limits wh

53、ich organisms can survive. Plants, even more than animals, must be well adapted to climate in order to survive. They cannot move about or take shelter but must be equipped to endure whatever weather conditions are likely to occur. In the harsh conditions of the tundra, for example, low growing mosse

54、s, lichens, and a few flowering plants all hug the ground for shelter from icy winds. Animals, despite their ability to move about and find shelter, are just as much influenced by climate as plants are. Creatures such as the camel and the penguin are so highly specialized that they have an extremely

55、 limited distribution. Others, such as bears are flexible enough to adapt to a broad range of climates. Oceandwelling organisms are just as sensitive to climatic changesin this case temperature and salinityas land animals. Reef corals can survive only in clear warm seawater. Certain foraminifers are so sensitive to changes in their environment that their presence can be taken as an index of sea temperature.

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论