[大学英语考试复习资料]大学三级(A)模拟328_第1页
[大学英语考试复习资料]大学三级(A)模拟328_第2页
[大学英语考试复习资料]大学三级(A)模拟328_第3页
[大学英语考试复习资料]大学三级(A)模拟328_第4页
[大学英语考试复习资料]大学三级(A)模拟328_第5页
已阅读5页,还剩33页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、大学英语考试复习资料大学三级(A)模拟328大学英语考试复习资料大学三级(A)模拟328大学三级(A)模拟328Part Listening ComprehensionDirections: This part is to test your listening ability. It consists 0f3 sections.Section ADirections: This section is to test your ability to understand short dialogues. There are 5 recorded dialogues in it. After e

2、ach dialogue, there is a recorded question. Both the dialogues and questions wilt be spoken only once. When you hear a question, you should decide on the correct answer from the 4 choices marked A), B), C), D) given in your test paper. Then you should mark the corresponding letter on the Answer Shee

3、t with a single line through the center. (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1.A.Forty dollars.B.Twenty dollars.C.Fifty dollars.D.Twenty-five dollars.答案:D解析M: How much are these sweaters?W: They are on sale today, sir. Twenty-five dollars each one, or two for forty dollars.Q: How much does one sweater cost?本题为判断题。

4、从Speaker 2所说的话“twenty-five dollars each one”即可判断出正确答案是选项D。2.A.24thB.40thC.14thD.4th答案:C解析M: Excuse me, do you have a vacant apartment?W: Yes, we do. It s on the 14th floor. Would you like to see it?Q: Which floor has a vacant apartment?本题解题的关键是听清40th和14th的区别,所以选项C是正确答案。3.A.7:15B.7:45C.6:15D.6:45答案:B

5、解析W: What time did yesterday s basketball game start?M: It was supposed to start at a quarter to 7, but it was delayed an hour.Q: When did the game finally start?本题为逻辑推理题。首先弄清楚时间的一些表达方式,如Speaker 2所说的话中“a quarter to 7”指的是七点差一刻,即645;然后注意“but”后所给出的信息“it was delayed an hour(比赛被推迟一个小时)”可推算出比赛开始的时间。故正确答案当

6、然就是选项B。4.A.Go to an art exhibition.B.Go to a cinema.C.Go to a museum.D.Go to a concert.答案:D解析W: Let s go to the art exhibition this afternoon, shall we?W: I don t particularly like paintings. I d rather go to a concert.Q: What would the woman rather do?从Speaker 2所说的话“Id rather go to a concert (我宁愿去听

7、音乐会)”即可得到正确答案是选项D。5. A) Tired. D) Discouraged. C) Satisfied. D) Happy.答案:B解析M: Sally, how are you getting along with the translation work?W: I have written and rewritten so much that I don t know if I 11 ever get it finished.Q: How does Sally feel?本题为逻辑推理题。从Speaker 2所说的话“I dont know if Ill ever get

8、it finished(我不知道自己将能否把它完成)”可以推断出她已经没有信心了。所以选项B符合题意。Section BDirections: This section is to test your ability to understand short conversations. There are 2 recorded conversations in it. After each conversation, there are some recorded questions. Both the conversations and questions will be spoken tw

9、o times. When you hear a question, you should decide on the correct answer from. the 4 choices marked A), B), C), D) given in your test paper. Then you should mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center. Conversation 1 (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1.A.Boss anti se

10、cretary.B.Friends.C.Caller and operator.D.Customer and house agent.答案:C解析 6-8M: Number, please?M: Oh, Id like to make a transferred charge call.W: Where to, sir?M: Northfield, Minnesota.W: What number?M: 456-582-8642.W: Whom are you calling?M: John Walker.W: May I have your name?M: Shawn Young.W: Ho

11、w do you spell your last name, please?M: Y-o-u-n-g.W: And where are you calling from?M: 984-654-8893, Portland.W: Thank you, sir. Hold the line, please. Ill put you through.6. What is the probable relationship between the man and woman?听懂对话的基本内容即可推断出说话人之间的关系,故正确答案是选项C。2.A.456-582-8642B.984-587-889C.

12、984-654-8893D.458-582-8648答案:A解析What number is Mr. Young calling?在听的过程之中,注意区分两个电话号码,一个号码是Shawn需要接线员拨的号码,另一个号码是Shawn正在使用的号码,所以正确答案为选项A。3.A.To wait till the telephone rings again.B.To wait until the line is freeC.To wait for his friend to call back.D.To wait while she tries to put him through to Mr. W

13、alker.答案:D解析What does the woman ask Shawn to do at the end of the conversation?从接线员所说的话“Hold the line,pleaseIll put you through”即可得知正确答案为选项D。 Conversation 2 (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 4.A.At a motel.B.At a hotel.C.At a shopping center.D.At a restaurant.答案:A解析 9-10M: Good evening.M: Hello. Do you have any

14、vacant rooms at your motel?W: I believe there may be one. Did you make a reservation in advance?M: No, we didn t.W: Well, we just received word that one reservation has been cancelled, so you arrived at a good time.M: I suppose so. By the way, how much is the room?W: It s $ 50 with a color TV and an

15、 extra bedroom. We have a pool in the back.M: That s good. We need the extra room for our three kids.W: If this is OK, please step into out office to register.M: Do you want the payment in advance?W: That s our policy. I m sure you understand.M: Of course. What s the number of the unit?W: No. 60, on

16、 the third floor, over on the left. Here is the key.M: Thank you. I ll park the car over there first. Then I ll come right over to register.W: Certainly, sir.9. Where does this conversation take place?对话一开始,Speaker 2就告诉了我们对话发生的地点“Do you have any vacant rooms at your motel?”,所以正确答案当然是选项A。5.A.Before t

17、hey arriveB.Just before their departure.C.When they reserve a room.D.While they register.答案:D解析When does the motel want its guests to pay?从Speaker 1和Speaker 2的对话“Do you want the payment in advance?”“Thats our policyIm sure you understand”即可知道正确答案为选项D。Section CDirections: This section is to test your

18、 ability to comprehend short passages, You will hear a recorded passage. After that you will hear five questions. Both the passage and the questions will be read two times. When you hear a question, you should complete the answer with a word or a short phrase, The incomplete answer are printed in yo

19、ur test paper. You should write your answers on the Answer Sheet correspondingly. Now the passage will begin. (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1. What are the country people tired of? The country people are tired of _. 答案:the traffic, the pollution in the air and the rubbish in the streets解析 11-15 Many people w

20、ho live in cities say that they dislike city life. They saw the city that they live in is noisy, dirty and crowded. They are tired of the traffic, the pollution in the air and the rubbish in the streets. But not many people living in cities are happy when they have to stay in the country for two or

21、three weeks. They enjoy the quiet, the clean air and the beautiful healthy surroundings, but they miss the stores and restaurants, the movie theater, the crowds,: and the excitement of the city. People who live in the country on the other hand enjoy visiting the city for a day or an evening to do so

22、me shopping or go to the theater or a concert. But they often find the city a rather frightening place and they are usually happy to get back to their quiet, unexciting lives in the country. 11. What are the country people tired of?2. Why do many people dislike city life? Because there are _. 答案:man

23、y man-made troubles there解析Why do many people dislike city life?3. What do some of the city people feel when they live longer in the countryside? Some of the city people feel they _ when they live longer in the countryside. 答案:miss the city life very much解析What do some of the city people feel when t

24、hey live longer in the countryside?4. What do ninny people from the country think of city life? Many people from the country think city life is _. 答案:frightening解析What do many people from the country think of city life?5. What is the topic of this passage? People always want to try _. 答案:a new life解

25、析What is the topic of this passage?Part StructureDirections: This part is to test your ability to construct grammatically correct sentences. It consists of 2 sections.Section ADirections: In this section, there are 10 incomplete sentences. You are required to complete each one by deciding on the mos

26、t appropriate word or words from the 4 choices marked A), B), C) and D). Then you should mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.问题:1. The speaker _ for her splendid speeches, was warmly received, by the audience.A.having knownB.knowingC.to be knownD.k

27、nown答案:D解析 以精彩演说而闻名的那位讲演者,受到了听众的热烈欢迎。经过分析可看出,空格所在的部分插在主语与谓语之间,为一状语结构,用来对主语进行进一步的解释或说明,还需注意的是所填内容的语态。经过比较,只有D为合适的答案。问题:2. I am sorry that you _ do such a thing?A.wouldB.canC.shouldD.may答案:C解析 令我遗憾的是你竟会做出这样的事来。情态助动词的情态意义有时候较难把握。would通常用来表示意志、预测、委婉等方面的情态意义。should除了通常用作表示义务,必须以外,在某些语境中还可用来表示惋惜、忧虑、欢欣、惊讶等

28、感情。例如:Its unbelievable that he should be working so hard真令人难以置信,他工作竟会如此努力。Its a pity that he should leave so soon真遗憾他这么快就离开了。问题:3. _ for your help, we never have been able to overcome the difficulties.A.Had it notB.lf it were notC.Had it not b eenD.If we had not been答案:C解析 要不是你帮忙,我们永远不能解决这些困难。主句的谓语用

29、的是“would+have+过去分词”,因此选项CHad it not been是答案,相当于If it had not been。又如:Had it not been for the stormwe should hve arrived earlier要不是这场暴雨我们还会到得早一些。(=If it had not been for the storm,we should have arrived earlier)If it were not通常用于表示现在及将来情况的虚拟条件句。例如:If it were not for their support, we would be in a ve

30、ry difficult position要不是有他们的支持,我们的处境会很困难。问题:4. Some of his suggestions have been adopted but others have been turned _ as quite impractical.A.awayB.backC.ourD.down答案:D解析 他的一些建议已被采纳,但其余的由于不切合实际而被拒绝。turn away意为“转过脸去”。如:I turned away,for the sight was too sad to look at我转过脸去,因为那情景裤在太惨了。turn back意为“往回走”

31、。They turned back when it was getting back天渐渐黑的时候,他们往回走了。turn out的意思是“向外弯,赶出”。Tens of thousands of people turned out for the rally成千上万的人出来参加集会。turn down(=refuse on reject sba request/an offer,etc)的意思是“拒绝(某人请求,提议等)”。The proposal was turned down at the plenary meeting of the committee在委员会全体会议上这个建议遭到了拒

32、绝。问题:5. When we _ our tickets, _ be marked first class.A.get. it is toB.will get. it willC.got. they were toD.get. they will答案:D解析 我们拿到票时,票上会标着“一等”。从动作发生的时间来看,get是将来发生的,但由于是在状语从句当中,所以要用一般现在时。即;在时间、条件状语从句当中,用一般现在时来表示将来的动作,主句的动词用一般将来时。如:Ill phone you as soon as I get the news我一得到消息就给你打电话。 If you liste

33、n to the radio this morning,youll hear the news如果你今天早上听收音机,你会听到这个消息。问题:6. I have hurt her self-respect, but _ is not my intention.A.itselfB.suchC.whatD.which答案:B解析 我已经伤害了她的自尊,但这并不是我的本意。此句中,such指示代词,跟be或be-come可用来表示前面说过的内容。在本句中,such 指代“have hurt ber self-respect”这件事。又如:Such is the situation we are fa

34、cing这就是我们正面临着的形势。此外,such作定语时,它所修饰的名词之前如有不定冠词,这个不定冠词应放在such之后,如:We have had such a busy day我们今天忙得真够呛。问题:7. My niece has three brothers, all _ than she, _ John is an oil worker.A.old. the eldestB.older. the oldestC.elder. the old areD.elder. the oldest答案:A解析 我的侄女有三个兄弟,全都比她大。大哥约翰是个石油工人。old的比较级和最高级形式通常是

35、older和oldest;当old修饰名词表示兄弟姐妹间的长幼关系时用elder,所以选A。再举例如下:Beijing is one of the oldest cities in the world北京是世界上最古老的城市之一。Her eldest daughter is a textile worker她的大女儿是个纺织女工。问题:8. Only under special circumstances _ to take make-up tests.A.are freshmen permittedB.freshmen are permittedC.permitted are freshme

36、nD.are permitted freshmen答案:A解析 一年级的学生只有在特殊情况下才允许补考。当一个陈述句以never,seldom,rarely,hardly,scarcely,not until,no soonerthan,not only,only+状语,so+状语等开头时,需用倒装语句,其谓语中的助动词,情态动词或连系动词to be要放在主语之前。本题以“only+状语”起头,应当用倒装句形式,故选选项A。例如:Never in all my life have I beard such nonsense我这辈子从来没听过这种废话。Seldom does a man live

37、 to be a hundred years old很少有人能活到100岁。问题:9. It wasn t such a good TV set _ she had promised us.A.thatB.asC.whichD.what答案:B解析 这台电视机不像她所许诺的这么好。句中as用作关系代词引导定语从句,限定TV set。as作为一个较为特殊的关系代词,使用时要加以注意。as引导限定性定语从句时,主要用于“such.as”和“the same.as”结构中,但在“the sameas”结构中,as也可以用that来代替。如:The statemen discuse such issu

38、es as concerned the future of the nation政治家们讨论了与国家前途有关的问题。Nobody will believe such things as he told没人会相信他所说的事。问题:10. The program is made up of two trust funds _ could run out by next year.A.the large oneB.the largest of whichC.the largest oneD.the larger of which答案:D解析 这两个项目是由两个信贷基金,其中较大的一个在明年年底以前将

39、耗尽。句子只提到两个基金,没有最高级可言,所以选项B和C都是错误的。如果用A造成one在指代上的模糊。D可以清楚地表达题目的意思,从而构成非限定性定语从句,代表它前面的two trust funds。形容词的比较级与of短语连用表示两者当中“较的一个”的意思。如:The taller of the two boys has been enrolled by Tsinghua University这两个男孩中个子较高的一个已被清华大学录取。Section BDirections: There are 10 incomplete statements here. You should fill i

40、n each blank with the proper form of the word given in the brackets. Write the word or .words in the corresponding space on the Answer Sheet.问题:1. Many a boy (be) _ disappointed after seeing the film.答案:is(was)解析 看了那部电影后,许多男孩很失望。many a+n.后面用单数形式。问题:2. We propose that the problem (discuss) _ at the n

41、ext meeting答案:be discussed解析 我们提议那个问题在下次会议上讨论。这是宾语从句中用虚拟语气的形式。问题:3. It s people like you who (make) _ everything in the world look good.答案:make解析 正是你这样的人使世间的一切显得美好。这是一个强调句型,强调主语,主谓要保持一致。问题:4. He could described the wallet (exact) _, so he was owner of it.答案:exactly解析 他能确切地描述那个钱包,所以他是那个钱包的主人。副词修饰动词。问

42、题:5. He drove at top speed and read the airport only (find) _ the plane had already left.答案:to find解析 他高速驾驶到达机场不料发现飞机已经离开了。only不定式表示与意料相反的结果。问题:6. They told her (not practise) _ her violin near the window.答案:not to practise解析 他们告诉她不要在窗子附近拉小提琴。tell sbnot t0 do sth问题:7. Living without an aim is like (

43、sail)_ without a compass.答案:sailing解析 没有目标的生活就象没有指南针的航行。分词后面用动名词。问题:8. The night (be) _ dark, she was afraid to go there.答案:being解析 晚上很黑暗,所以她害怕去那儿。这是分词独立结构形式。问题:9. The workers (build) _ the bridge are from Guangzhou.答案:building解析 建设那座桥的工人们来自广州。现在分词短语作定语修饰the workers。问题:10. I broke a glass while I (c

44、ook) _ the dinner.答案:was cooking解析 当我做饭时,我打破了一只杯子。表示动作正在进行用正在进行时。Part Reading ComprehensionTask 1 During the 1960s there was an unexpected revival of oral poetry in Britain. The live performance was seen as very important, not only for the poets, but also for their audiences. People didn t only buy

45、a book of poems, they also went along to see and hear their favorite poets read their own work. Many young poets enjoyed a very large following which was made up mainly of young people. Some poets became almost as famous as pop stars and Brian Patten was one of these. He is one of a group of three y

46、oung poets who became very famous at that time. The other two were Roger McGough and Adrian Henri. All three of them came from Liverpool and together they became known as. of course, the Liverpool Poets. Brian Pattens poetry is not difficult in the way that some modern poetry is. It can he enjoyed w

47、ithout a deep knowledge of other writers and other poets. But like all real poetry it needs to be read carefully in order to achieve the particular effect they want. For instance, in his poem Ode on Celestial Music Brian Patten wants to show the folly of trying to reject the world of physical beauty

48、 in favor of the world of pure ideas. He wants to show that such a rejection is ridiculous. One of the devices which the poet uses to achieve this effect is to make the speaker in the poem use colloquial language which contrast sharply with his lofty ideas. 1. According to the passage, which of the

49、following is TRUE?A.Oral poetry was only a kind of recitation.B.Oral poetry was not in a written form.C.Oral poetry was both published in books and recited in gatherings.D.Oral poetry was the only form of poetry at that time.答案:C是非题。文章第一段提到口头诗歌指的是,诗人在观众面前朗读自己已出版的作品。错误选项说明:A)文章没有说它仅是一种背诵;B)口头诗歌既是书面形式

50、,也是口头形式;D)文章中没有提到口头诗歌只是当时诗歌形式的一种。2. From the first paragraph, we know that _.A.many young poets mainly had young people as their own followersB.many young poets were following other poetsC.some poets became famous by following othersD.some poets did not like old people答案:A语义题。第一段中说许多年轻的诗人有着大批的崇拜、追随者

51、,这些人中年轻人占多数。句中“following的意思是“追随者”,“was made up mainly of”指“主要由构成”。选项中“mainly had”和“followers与以上短语相符合。错误选项说明:B)不是指许多年轻的诗人去追随其他诗人;C)文章没有提到许多诗人因为追随他人而出名;D)没有提及一些诗人不喜欢年纪大的人。3. As we can learn from the passage that Brian and his group _.A.became more famous than the pop starsB.became ahnost as famous as

52、pop starsC.came to London and became famousD.went to Liverpool before they became famous答案:B推断题。第一段末尾介绍说有一些诗人几乎和流行歌星一样出名,Brian Patten和另外两位就是当时著名年轻诗人中的代表。错误选项说明:A)文章没有说几位年轻诗人比流行歌星更出名;C)文章没有说他们去过伦敦;D)三位诗人都来自利物浦,而不是在成名之前到了利物浦。4. According to the passage, Brian believed that _.A.his poems were the best

53、at his timeB.he and his group were the best at his timeC.it was not necessary to have any knowledge when writing poemsD.it was silly to reject the real world in order to express the ideal world答案:D语义题。最后一段介绍Brian Patten的一首诗,他认为拒绝真实世界的美而追求完美世界是很愚蠢的。“folly”的意思是“愚蠢”,“physical beauty”指的是“真实世界的美”,“the wo

54、rld of pure ideas”指“理想的世界”,所以选项中的“silly”,“real world”,“ideal world”符合以上短语的意思。错误选项说明:A)文章没有提到布莱恩认为自己的诗在当时是最好的;B)文章没有说布来恩认为他和他的同伴是最好的;C)没有提到写诗无需任何知识。5. According to the passage, Brian s poems _.A.were colloquial in words but lofty in ideasB.were simple to read but difficult to understandC.are difficul

55、t to understand even nowD.are too easy to mention now答案:A主旨题。此方面内容在短文前已做介绍。错误选项说明:B)和C)他的诗不难懂;D)没有说他的诗太简单以至于现在不值一提。Task 2 Business engagements these days are also a part of social life. if you are invited to drinks in a business setting, it is generally a good idea to arrive a little later, but with

56、in half an hour of the time given. If you are not greeted by the host or hostess when you come into the party, then, you should ask for them and make yourself known. They usually will introduce you to the other guests. But if for any reason you should be left alone, it is sensible to introduce yourself to someone near at hand and make conversation. Don t overstay the time of the party and always thank the host and h

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论