[大学英语考试复习资料]大学三级(A)模拟287_第1页
[大学英语考试复习资料]大学三级(A)模拟287_第2页
[大学英语考试复习资料]大学三级(A)模拟287_第3页
[大学英语考试复习资料]大学三级(A)模拟287_第4页
[大学英语考试复习资料]大学三级(A)模拟287_第5页
已阅读5页,还剩45页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、大学英语考试复习资料大学三级(A)模拟287大学英语考试复习资料大学三级(A)模拟287大学三级(A)模拟287Part Listening Comprehension Directions: This part is to test your listening ability. It consists of 3 sections.Section A Directions: This section is to test your ability to understand short dialogues. There are 5 recorded dialogues in it. Afte

2、r each dialogue, there is a recorded question. Both the dialogues and questions will be spoken only once. When you hear a question, you should decide on the correct answer from the 4 choices marked A), B), C) and D) given in your test paper. Then you should mark the corresponding letter on the Answe

3、r Sheet with a single line through the center. (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1.A.Its 11:35.B.Its 11:28.C.Its 11:45.D.Its 11:38.答案:D解析M: My watch is out of battery. Whats the time by your watch?W: My watch says its 11:45, but its 7 minutes ahead.Q: What is the correct time now? 解析 本题的解题关键在于听清but后的部分its 7 minu

4、tes ahead。男士问女士几点了,女十说:“我的表显示是11:45.但是它快7分钟。”那么经过简单的计算就可以得知现在的时间是11:38。对于这种题型,考生首先应在听前预读选项时判断出它是一道考查时间的题型。然后在听音的过程中留意一些表示不同时间关系的信号问,并做相应的加减。一般情况下,直接听到的时间不是答案。 2.A.$30.B.$60.C.$89.D.$90.答案:B解析W:Tile bicycle is so expensive. It costs 90 dollars.M:If you buy it today,you can save one third. Its on sale

5、 now.Q:How much is the bicycle now? 解析 本题的解题关键在于听音时抓住you can save one third和Its on sale。女士说:“这辆自行车太贵了,要花90美元呢。”男士说:“如果你今天买的话,可以节省三分之一。今天搞促销。”很明显,节省三分之一,那就是只花费三分之二,即60美元就可以了。 3.A.She did lose a lot.B.Everybody missed her very much.C.The dinner was really great.D.He didnt like the dinner.答案:D解析W:Im so

6、rry l missed Henrys dinner last night.M:You didnt miss much.Q:What is the mans opinion? 解析 本题的解题关键在于理解You didnt miss much.的隐含意义。女士说自己很遗憾昨晚错过了亨利的晚宴。而男士说:“其实你没有错过多少东西。”很明显,男士认为不去也没有什么可遗憾的,也就是说。他不太喜欢亨利的晚宴。 4.A.At a shoe store.B.In a restaurant.C.In a clothes shop.D.At a dry cleaning shop.答案:C解析M:Well,h

7、ow do you like it?W:I really like very much,but the sleeves are too long for me.Q:Where does the conversation most likely take place? 解析 本题的解题关键在于听音时抓住sleeves这个非常明显的信号词。男士问:“你喜欢这一件吗?”女士说:“我真的很喜欢,但对我而言,袖子太长了。”由此判断,对话很可能发生在服装店。对于这种题型,考牛首先应在考前预读选项时判断出它是一道考查地点的题型,然后在听音的过程中着重留意些能够表示不同地点的信号词。 5.A.She want

8、s to keep the window tidy.B.She doesnt like the mans idea.C.She agrees with the man.D.She will open the window.答案:C解析M:Do you mind if I open the window?W:Not a bad idea,we need some fresh air.Q:What do you learn about the woman? 解析 本题的解题关键在于正确理解Not a bad idea,可将其译为“这主意不错。”这是一种表示同意的答复语。男士问:“你介意我打开窗户吗

9、?”女士说:“这主意不错,我们需要一些新鲜的空气。”这表明女士同意男士的建议。但是,应当注意。女士只是同意男士开窗户,并不代表她自己会去开窗户。 Section B Directions: This section is to test your ability to understand short conversations. There are 2 recorded conversations in it. After each conversation, there are some recorded questions. Both the conversations and the

10、questions will be read two times. When you hear a question, you should decide on the correct answer from the 4 choices marked A), B), C) and D) given in your test paper. Then you should mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center. Conversation 1 Questions

11、6 to 7 are based on the conversation youve just heard. (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名)1.A.They were taken in France.B.Kate is good at taking pictures.C.They were taken by Sam.D.Sam is interested in taking pictures.答案:A解析 6-7W:Sam,have you seen the pictures I took in Paris?M:No,I havent. Where are they?W:Here a

12、re some. I took them at the Eiffel Tower last week.M:How beautiful the Eiffel Tower is!W:Yes,it is really beautiful.M:And your pictures are wonderful,too. Did you have a good time in France?W:Yes,I had a wonderful time there. Have you ever been to France?M:No,I havent. How do you like France,Kate?W:

13、Its great! I like the French people and food. Ive made many French friends there.6What do you know about the pictures? 解析 对话由二人一同欣赏女士在法国拍摄的相片展开。根据have you seen the pictures I took in Paris?和I took them at the Eiffel Tower last week.可知照片是在法国巴黎埃菲尔铁塔照的,因此A)是正确答案。 2.A.She thinks France is not so beautif

14、ul.B.She likes the French food a little.C.She likes its people and food.D.She thinks France is very small.答案:C解析What does Kate think of France? 解析 本题问Kate对于法国的印象如何。根据Its great! I like the French people and food.可知 Kate认为法国非常棒,她喜欢法国人和法国的食物,因此C)是正确答案。考生在预读选项的时候,应该留意到四个选项的主语都是She,谓语是thinks或likes,因此应该能猜

15、测出问题可能询问She对于法国有什么看法,所以在听音时要注意留意女士的回答。 Conversation 2 Questions 8 to 10 are based on the conversation youve just heard. (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名)3.A.Her friend.B.Her friends son.C.Her son.D.Her friend and her son.答案:A解析 8-10W: Hi, my name is Christa and I have a friend Mary, whose son is taking guitar le

16、ssons from you, and she suggested I call you.M: OK. Will the lessons be for yourself or your son?W: I want to learn. My son is only three.M: Fine. Have you had any musical experience before?W: Well, I studied the piano for about three months but that was 6 years ago.M: Thats good. So we neednt start

17、 right from the beginning again.W: When can I take lessons and how much do they cost?M: Well, that depends on you. We have a small group that meets on Monday and Wednesday evenings for two hours, that costs $4 an hour. Then on Tuesdays and Thursdays I give private lessons which cost $8 an hour.W: Im

18、 afraid that I cant make it on Mondays but I can come on Wednesdays.8. Who suggested the woman call the man? 解析 根据I have a friend Mary., and she suggested I call you.可以得知是女士的朋友玛丽建议她绐男士打电话的,因此答案为A)。 4.A.Shes studied the piano for six years.B.She studied the guitar for three months.C.She doesnt have a

19、ny.D.She has very little.答案:D解析What musical experience does the woman have? 解析 本题问女士有怎样的学音乐的经历。根据I studied the piano for about three months but that was 6 years ago.可以得知这位女士在六年前学过三个月的钢琴。因此,她有很少的一点音乐基础。B)很有迷惑性,但应注意女士学的是钢琴,而不是吉他。 5.A.The group class on Monday.B.The group class on Wednesday.C.The priva

20、te lesson on Tuesday.D.The private lesson on Thursday.答案:B解析Which lesson does the woman want to come to? 解析 根据Im afraid that I cant make it on Mondays but I can come on Wednesdays.可以得知女士想参加周三的学习班,故答案为B)。 Section CDirections: This section is to test your ability to comprehend short passages. You will

21、 hear a recorded passage. After that you will hear five questions. Both the passage and the questions will be read two times. When you hear a question, you should complete the answer to it with a word or a short phrase (id no more than 3 words). The questions and incomplete answers are printed in yo

22、ur test paper. You should write your answers on the Answer Sheet correspondingly. Now listen to the passage. (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1. Why is the United States called a melting pot? Because so many people from all over the world form its . 答案:population解析 11-15 The United States has long been called a

23、 melting pot because its population is made up of so many people from all over the world. The first immigrants in American history came from England. Immigrants from other countries then began arriving and are still coming. The greatest numbers came in the years 1880 to 1914. Between 1820 and 1973,

24、the United States admitted over 46 million immigrants. Most came from Europe, but many also came from Latin America, Asia, Australia and Canada. 解析 由题干可知这里需要填入一个名词。根据The United States has long been called a melting pot because its population is made up of so many people from all over the world.可以得出正

25、确答案,即美国被称为大熔炉是由于它的人口来自世界各地。 2. Where did the first immigrants come from? They came from . 答案:England解析 由题干可知这里需要填入一个表示地点的名词。根据The first immigrants in American history came from England.可知美国的第一批移民来自英格兰。3. When did the greatest numbers of immigrants come? They came in the years . 答案:1880 to 1914解析 由题干

26、可知这里需要填入一个表示时间的词。根据The greatest numbers came in the years 1880 to 1914.可以得出正确答案。4. How many immigrants were permitted to enter the country between 1820 and 1973? immigrants were permitted to enter the country between 1820 and 1973. 答案:46 million解析 由题干可知这里需要填入一个表示数量的词。原文中指出:Between 1820 and 1973,the

27、United States admitted over 46 million immigrants.可见正确答案应为46 million。5. Where did most immigrants come from between 1820 and 19737 Most immigrants came from . 答案:Europe解析 由题干可知这里需要填入一个表示地点的名词。根据Most came from Europe,可以得出正确答案。Part Vocabulary and Structure Directions: This part is to test your ability

28、 to construct grammatically correct sentence. It consists of 2 sections.Section A Directions: in this section, there are 10 incomplete sentences. You are required to complete each one by deciding on the most appropriate word or words from the 4 choices marked A), B), C) and D). Then you should mark

29、the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.问题:1. He is as any of us.A.as a good swimmerB.a swimmer as goodC.as good a swimmerD.a good swimmer答案:C解析 形容词原级比较 解析 在as+形容词原级+as及Not as/so+形容词原级+as结构中,形容词作定语修饰可数名词单数时,不定冠词a(an)+名词不能放在形容词之前,只能放在形容词之后。例如:We have never s

30、een so beautiful a place as Beijing before.(我们以前从来没有见过像北京这样美丽的地方。) 避错 在as+原级+as结构中,第二个as后跟比较对象或比较状语从句。例如:He was content to go as far as he could.(他愿意尽可能地走远。) 问题:2. by Columbus, all the arguments came to an end.A.Tile new land was discoveredB.Was the new land discoveringC.With the new land discovered

31、D.With the new land discovering答案:C解析 独立主格结构 解析 with+分词逻辑主语+分词是分词独立主格结构的一种,可在句中作状语或定语。例如: With the problem solved,the meeting came to an end.(问题解决后,会议结束了。)在本题中,the new land和discover之间是被动关系,所以要用过去分词。 避错 逗号不能连接两个句子,既然逗号后是一个完整的句子,逗号前就只能是一个独立主格结构,因此答案A)、B)都不对;答案D)不是被动结构,也不对。 问题:3. Television is another

32、major instrument of communication, us to see as well as to hear the performer.A.permittedB.to permitC.permittingD.being permitting答案:C解析 现在分词作状语 解析 此句考查的是现在分词短语在句中作状语表主动动作。 避错 to permit在语法形式上是正确的,可以作目的状语,但此处空格前主句的动词是表状态的,不表示动作,因此后面不能接目的状语,故不选B);逗号前后不能连接两个完整的句子,故A)也不对;电视的这种作用只是一个一般事实,不需要用进行时态来表达,故答案D

33、)也不能选。 问题:4. Incidents of this kind will continue sport is played competitively rather than for the love of the game.A.unlessB.as long asC.althoughD.until答案:B解析 条件状语从句 解析 此句考查as long as引导的条件状语从句,表示“只要就会”。 避错 unless也可以引导条件状语从句,但此处逻辑意义错误;although不能放在句中,且其表达转折的逻辑关系在此也不合句意;until引导时间状语从句,在此也不合句意逻辑。 问题:5.

34、 Had you prepared for your lecture, you more fluently.A.should have spokenB.would have spokenC.would speakD.had spoken答案:B解析 虚拟语气 解析 在虚拟语气中,与过去事实相反,从句用过去完成时,主句用would have done表示与过去发生过的动作相反的愿望。 避错 在虚拟语气的主句中,只会出现would+动词原形或完成时的形式,所以A)和D)绝对不正确;而C)表示与现在事实相反,与从句时态不一致。 问题:6. John has just left New York, b

35、ut I did not know he until yesterday.A.will leaveB.had been leavingC.leavesD.was leaving答案:D解析 过去进行时 解析 本题是but所联结的两个并列句。在did not know后面的he until yesterday是know的宾语从句。在宾语从句中,可用一般时或进行时表将来。这里是用过去进行时表过去将来。 避错 but所引导的句子中主句是过去时,从句肯定不会是一般将来时或一般现在时,而要用过去时态。故A)和C)不正确;B)为过去完成进行时,无法表示过去将来。 问题:7. one-third of it

36、s employees is uncertain.A.The company will dismissB.The company dismissesC.That the company will dismissD.Will the company dismiss答案:C解析 主语从句 解析 本题考查的是that引导的名词性从句作主语,that后引导一个完整的句子,that不能省略; that引导的名词性从句如果作宾语或表语,that可以省略。 避错 空格后的句子部分有系动词is,而一个句子中不能有两个谓语动词,因此答案A)、B)、D)都可以排除。 问题:8. Ill lend this roo

37、m to needs it.A.anyoneB.someoneC.whoeverD.whomever答案:C解析 宾语从句 解析 本题考查的是whoever引导的名词性从句作宾语,whoever既作t。的宾语又作从句中needs的主语。 避错 whomever只能作宾语,不能作主语,故不选D);anyone和someone本身可以做宾语,但是其后不能引导句子,故答案A)、B)也不选。 问题:9. is generally accepted that the social status of women has been greatly improved nowadays.A.ItB.ThatC

38、.AsD.What答案:A解析 It作形式主语 解析 本题主要考查的是It作形式主语。在此句中,that the social status of women has been greatly improved nowadays是that引导的主语从句,是真正的主语,但是句子过长,为了避免头重脚轻,使用了形式主语It。 避错 形式主语只能由It充当,故其他三项都可排除。 问题:10. He owes his great success hard work and opportunity.A.inB.onC.toD.for答案:C解析 固定搭配 解析 owe sth. to sb./sth.意为

39、“将某事归因子某人/某事”。 避错 owe.to.为固定搭配,其他三项都不合要求。 Section B Directions: There are 10 incomplete statements here. You should fill in each blank with the proper form of the word given in the brackets. Write the word or words in the corresponding space on the Answer Sheet.问题:1. The active (involve) of thousand

40、s of people makes the difference.答案:involvement解析 词性转换 解析 本题空格前为形容词,空格后为介词of, 因此空格处应该用名词形式。 问题:2. I have some chances for (interact) with them at some time during the day.答案:interacting解析 介宾结构 解析 本题空格前为介词for,其后应跟名词,代词,动名词(短语)作宾语,因此空格处应该用动名词形式来做for的宾语。 问题:3. The young doctor could not sleep at night,

41、 his thoughts (give) him no peace.答案:giving解析 独立主格结构 解析 逗号前是一个完整的句子,其后就不能再出现动词作谓语,而只能用动词的分词形式。 问题:4. I think that you can not let the old house (neglect) like that.答案:be neglected解析 固定用法 解析 此处空格为let的宾语补足语,用不带to的不定式;又因为neglect与前面的宾语the old house是被动关系,所以应该用其不定式的被动式。 问题:5. Even on Sundays, he prefers d

42、oing something to (do) nothing.答案:doing解析 平行结构 解析 prefer.to.“喜欢胜过”,介词to两边的比较对象要对等。在本题中,to前面用了 doing形式,那么后面也要用doing形式。 问题:6. By the time you get here tomorrow, I (leave) for Nanjing.答案:will have left解析 将来完成时 解析 by后面引导表示将来的时间,表示到将来某一时间为止已经完成的动作或存在的状态。句子的动作要用表示将来完成时的动词形式。 问题:7. Its necessary that he (f

43、inish) his work within two hours.答案:finish解析 虚拟语气 解析 当It is/was+表示必要性、重要性、要求、命令、建议等的形容词时,其后所跟的主语从句中,谓语动词要用虚拟语气形式,即should+动词原形,should可以省略。 问题:8. He will go home the moment he (finish) his work.答案:finishes解析 一般现在时 解析 the moment引导时间状语从句。在时间状语从句和条件状语从句中,当主句是将来时,那么从句用一般现在时表将来。 问题:9. If I (leave) a little

44、 earlier, I would have caught the train.答案:had left解析 虚拟语气 解析 在虚拟语气中,与过去事实相反,从句要用过去完成式。 问题:10. Several years ago, the majority of criminals (be) young men in that area.答案:were解析 主谓一致 解析 The majority of+可数名词复数表示“的大多数”,其谓语动词要用复数形式。本题有明确的时间状语,说明是对过去的描述。 Part Reading Comprehension Directions: This part

45、is to test your reading ability. There are 5 tasks for you to fulfill. You should read the reading materials carefully and do the tasks as you are instructed.Task 1 Directions: After reading the following passage, you will find 5 questions or unfinished statements, numbered 36 to 40. For each questi

46、on or statement there are 4 choices marked A), B), C) and D). You should make the correct choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center. Harvard University is the oldest institute of higher learning in the United States. Founded 16 years after the

47、 arrival of Pilgrims at Plymouth, the university has grown from 9 students with a single master to the present enrollment of more than 18 000 students, including undergraduates and students in 10 graduate and professional schools. Over 14 000 people work at Harvard, including more than 2 000 faculti

48、es. Harvard has produced six presidents of the United States and 34 Nobel winners. During its early years, Harvard offered a classic academic course based on the model of English universities, but consistent with the prevailing (流行的,盛行的;占优势的) Puritan philosophy. Although many of its early graduates

49、became ministers in Puritan churches throughout New England, the university never formally belonged to a specific religious group. Under President Pusey, Harvard started what was then the largest fund-raising campaign in the history of American higher education. It was 82.5 million dollars program f

50、or the university. The program increased faculty salaries, broadened students aid. created new professorships, and expanded Harvards physical facilities. Nell L. Rudenstine took office as Harvards 26th president in 1991. As part of an overall effort to achieve greater coordination among the universi

51、tys schools and faculties, Rudenstine encouraged academic planning and identified some of Harvards main intellectual priorities. He also stressed the importance of the universitys excellence in undergraduate education, the significance of keeping Harvards door open to students from families of diffe

52、rent economic backgrounds, the task of adapting the research university to an era of both rapid information growth and serious fund shortage. 1. What is the main idea of the passage?A.The past and present size of Harvard University.B.The development of Harvard University.C.Some important presidents

53、of Harvard University.D.The religious influence on Harvard University.答案:B解析 本题主要考查本文的主旨。从文章第一段Founded 16 years after the arrival of Pilgrims at Plymouth,the university.以及第二段During its early years,.我们可以看到作者按时间顺序介绍了哈佛大学的发展历史。 避错 A)“哈佛大学过去和现在的学校面积”;C)“哈佛大学的几位重要的校长”;D)“宗教对于哈佛大学的影响”,这三个选项文中都有所提及,但作为主旨,它

54、们都比较片面。 2. How many teachers did Harvard have at the very beginning?A.1B.10C.9D.18答案:A解析 本题主要考查文中的一个事实细节。根据文章第一段Founded 16 years after the arrival of Pilgrims at Plymouth,the university has grown from 9 students with a single master to the present enrollment of more than 18 000 students,我们可以知道哈佛大学在最

55、初建立的时候只有九个学生和一位老师。 避错 本题问到哈佛大学在最初建立的时候,一共有几位老师。应该按照时间线索来找,考生投有找到at the very beginning,但是Founded.“成立于”有同样的含义,因此可以锁定答案。 3. What was the role of religion at Harvard University during its early years?A.It was not influenced by any religion.B.It was heavily influenced by one religious group.C.It was not dominated by a single religious group.D.It was devoted only to religion.答案:C解析 根据题干中的关键词religion定位到文章第二段第二句Although many of its early graduates became ministers in Puritan churches throughout New Engla

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论