江苏省苏州市-八年级(下)期末英语试卷-20页_第1页
江苏省苏州市-八年级(下)期末英语试卷-20页_第2页
江苏省苏州市-八年级(下)期末英语试卷-20页_第3页
江苏省苏州市-八年级(下)期末英语试卷-20页_第4页
江苏省苏州市-八年级(下)期末英语试卷-20页_第5页
已阅读5页,还剩20页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、 八年级(下)期末英语试卷 题号IIIIIIIVVVIVIIVIIIIX总分得分一、单选题(本大题共11小题,共11.0分)1. Lily's mother is too busy         housework         her with her homework()A. doing; to helpB. d

2、oing; helpingC. to do; helpingD. to do; to help2. I want to know how the money was used       and whether it is used in a reasonable way or not()

3、A. in shapeB. in detailC. in demandD. in general3. -Wow, Wendy, it's cool to make a short video with your mobile phone-Just with an App called Meipai Let me show you 

4、      ()A. why to useB. what to useC. how to use itD. where to use it4. The seat        a driver greater freedom of movement, so it's

5、60;widely used in cars nowadays()A. expectsB. lendsC. allowsD. costs5. Alipay really makes a great        to our life More and more people use it now()A. chanceB. problemC. di

6、fferenceD. surprise6. Lei Haiwei,        37-year-old take-away deliveryman, won        final of this year's Chinese Poetry Conference()A. a; theB. the; theC

7、. the; aD. a; a7. The Special Olympics World Games include many events similar to        in the Olympics()A. thisB. thatC. theseD. those8. -You look very pretty, if I

8、0;       say so  -Thanks()A. shouldB. mayC. willD. need9. -We must take action to protect our earth right now as time is       -Yes Let's get

9、 started()A. coming outB. going outC. putting outD. running out10. -When will you go shopping with me?-       I finish doing my homework I have to hand it in

10、60;before 3pm()A. UntilB. Not untilC. BeforeD. Not after11. As a junior student, loving      music is seen as an out-of-date taste, but I don't agree with this()A. modernB

11、. classicalC. foreignD. popular二、完形填空(本大题共10小题,共10.0分)In 1982, when I was coaching the Raiders, the owner of the team talked with me about a possible trade for Lyle Alzado After watching him on tape, I didn't think he was that good, but the owner felt we could make Lyle better by creating the ri

12、ght (12)for him We made the deal That summer at the training camp, Lyle was having a (13)time He had that look in his eyes that many young players and some old players get when things aren't going well One morning Lyle came into my office and he looked like he hadn't slept Here was a huge ma

13、n, with his head about as (14)as it could go We talked, or rather, I (15) The main point was that Lyle felt his career(职业生涯)was over and it would be best for him and for the team if he retired(退役)He said (16)for disappointing(使失望)us since we had just traded for him Lyle was always an energetic perso

14、n This is one of the reasons why he was a good player He (17)all that energy with him, ready to move quickly at the snap of the ball(开球)Now he was in front of me, almost (18) I thought for a moment, realizing we had to keep that fire going Then I went(19)my reasons why he should not retire At the en

15、d of our talk, I said, "You go out and play your very best, and let us (20)if you still have it Personally, I think you do" In January 1984 Tampa Bay Stadium Super Bowl X We became the world champions(冠军) of professional football I saw Lyle, crying like a baby If Lyle hadn't given his

16、career another(21), he wouldn't have had this victory(胜利)Maybe the Raiders wouldn't have had this victory During that moment, I felt one of the greatest satisfactions of my coaching career12.  A. achievementB. movementC. environmentD. improvement13.  A. goodB. hardC. greatD. free14

17、.  A. lowB. coolC. clearD. heavy15.  A. thoughtB. worriedC. stoppedD. listened16.  A. yesB. noC. sorryD. thanks17.  A. facedB. carriedC. receivedD. gained18.  A. sleepingB. fallingC. cryingD. leaving19.  A. throughB. intoC. againstD. across20.  A. guessB. wonderC.

18、decideD. explain21.  A. callB. chanceC. changeD. award三、阅读理解(本大题共10小题,共20.0分)AOne morning, I was driving my father-in-law to the airport when a plane flew silently over the road like a big bird, about to touch down at the airport "It's magic," my father-in-law said I looked at him

19、, without knowing what was happening He was a doctor who gave speeches at colleges and had visited more than 100countries He understood better than I why a plane can fly in the sky It, really, wasn't magic But now, I realize he was at least right in some way Though flying might not be magic, it&

20、#39;s certainly magical What it brings to our lives is something found in our dreams But too often, we, especially I forget I read a sentence a few months ago It said, "You know you're growing-up when you no longer want a window seat" Too often in recent years, I've asked for a sea

21、t near the exit row, forgetting the wonders of traveling fast But sometimes, when the Wi-Fi's not working or my computer has no power, I remember to look I think of one time when I was leaving on a family vacation Moments after take-off, I started working But a passenger behind me wouldn't s

22、top talking "The clouds!" he kept saying, "Look at the clouds!" I turned around, and saw two men, one who appeared to be in his seventies and the other much younger The chat continued for 20minutes until, not patiently, I raised my eyes from my computer screen and looked out of t

23、he window The clouds! He was right We were floating through big soft balls of cotton, each in different shapes They seemed close enough to touch The afternoon sun provided all kinds of colors, all against a blue sky I put away my computer and appreciated(欣赏)them for the rest of the flight I don'

24、t remember the work I felt like I had to complete that afternoon I've never forgotten those clouds22. The writer thinks flying is "magical" because _ A. planes fly like a very big birdB. it has changed human lives in some waysC. he thinks planes have magic powersD. he understands well

25、why a plane can fly in the sky23. What is the meaning of the underlined sentence in the 6th paragraph? _ A. Where people grow up, their minds slow downB. When people grow up, they do not like changesC. Adults often care too much about day-to-day workD. Adults often feel stressed and tired after a da

26、y's work24. How did the writer feel when he listened to the chat for 20minutes? _ A. UnhappyB. ExcitedC. InterestedD. Nervous25. The writer wrote this article to _ A. explain to the readers how planes fly in the airB. tell us to look up at planes from time to timeC. remind the readers to enjoy t

27、he beauty around themD. show views from planes are better than that on the ground26. Which of the following is probably the best title for the passage? _ A. Is it a wonder?B. Is it magic?C. What soft clouds!D. What a strange flight!BPETER PANWriter: JM Barrie¥15 (in bookstores)¥ 12 (online)It is a c

28、hildren's story full of imagination and adventures(冒险),which is about Wendy, John, and Michael Darling's adventures in Never-Never Land with Peter Pan, the boy who would not grow up The children are happy and lovely( with 2tapes)UNCLE TOM'S CABINWriter: Harriet Beecher Stowe¥20 (in books

29、tores)The most famous novel in American history, Uncle Tom's Cabin talked about the fight between free states and slave(奴隶)states during the American Civil War and is as powerful today as when it first came out 150years agoTHE SECRET GARDENWriter: Frances Hodgson Burnett¥35 (in bookstores)¥ 30 (

30、online)Mary Lennox, a sickly child without parents finds herself in her uncle's dark house Why are so many rooms locked? Why is one of the gardens locked? And what is that crying she hears at night? Through the power of hope, friendship, and the magic of nature, the brave girl brings the house a

31、nd a long-lost garden back to life27. What can we learn about UNCLE TOM'S CABIN? _ A. The book can be bought onlineB. The book was written by Frances Hodgson BurnettC. The book is still popular with peopleD. The book is about a boy's growth during the war28. If you buy THE SECRET GARDEN and

32、PETER PAN online, you have to pay _ A. ¥30B. ¥42C. ¥50D. ¥1229. This text is most probably taken from a _ A. book guideB. science magazineC. storybookD. newspaperCLittle Secretary When I do my math homework, David likes to watch me Sometimes when I don't know what to do, He will count out loud T

33、hough my brother only knows 1, 2, 3, He still tries to help me When I do my English homework, David likes to watch me Sometimes when I don't know what to write, He will spell out loud Though my brother only knows A, B, C, He still tries to help me Now I see it is his love, That makes him do all

34、these for me30. What can we learn about the little secretary? _ A. He is a junior high school studentB. He does not like to be with his brotherC. He knows more about English than about mathD. He cannot do his brother's homework very well31. Which of the following is true about the "I"

35、in the poem? _ A. He is called DavidB. He feels his brother's love for himC. He has taught his brother a lot of math and EnglishD. He is smart enough to make his brother work for him四、任务型阅读-简答(本大题共1小题,共5.0分)32. In the past, people used words to express their ideas and feelings Now people have a

36、new way to share their life with their friends on WeChat Moments To make WeChat Moments, people can use pictures, sounds, videos and their words to express what they want to say Some people don't write anything They share what they are eating, drinking, listening to, buying and fun time by shari

37、ng pictures Someone says that WeChat Moments are like personal TV stations People don't have to spend money putting them on the Internet, so it is easy for people to make them and watch them on their phones Only friends on the users' list can watch your WeChat Moments WeChat businessmen even

38、 put the advertisements of their products(产品)on the WeChat Moments for their friends to choose from and buy WeChat Moments are becoming more popular among people When we post something on it, we must be sure that the information should be healthy for people to read and watchWhat are WeChat Moments l

39、ike? _ How can you see others' WeChat Moments? _ Do you think it suitable to put the advertisements of the products on the WeChat Moments? Why or Why not? _ 五、单词拼写-单句(本大题共7小题,共7.0分)33. He was so tired out that he found himself_ (不能)to move o

40、ut of the hotel34. 通过上下文,写出空缺处单词-Look at the two pictures They look almost the same-Take a_ look and you'll find some differences35. Do you think this T shirt is too&

41、#160;tight across the_ (肩膀)?36. China is to Asia as Egypt is to_37. I'm sure the letter has some_ (隐藏的)meaning38. When I had my first child, my friends_ (告诫)me that c

42、hildren are expensive39. I sold everything I had_ (除之外)for my car and my books六、单句语法填空(本大题共2小题,共2.0分)40. -Did you watch the football game yesterday, Simon?-Yes, I did John is reall

43、y a dark horse Nobody_ him to go so far41. 通过上下文,写出空缺处单词-It's 8:10by my watch The train will arrive in a few minutes-_, it will arrive at 8:15 Let's get 

44、;ready七、句型转换(本大题共5小题,共5.0分)42. The boss provided breakfast and lunch(同义句转换)The boss provided breakfast_as lunch43. When one bad thing happens to you, other bad things happen soon after(同义句转换)It&#

45、160;never_ but_44. They sell CDs and toys to collect money(同义句转换)CDs and toys_to raise money45. Do you mind if I smoke here?(同义句转换)Do you mind_here?46. My uncle left his hometown&#

46、160;10years ago(同义句转换)My uncle has_from his hometown for 10years八、句子翻译(本大题共5小题,共10.0分)47. 你都做了些什么来帮助贫困地区的人们改善生活?_48. 孩子们应该学习如何过马路以避免事故_49. 我们明天是否要去野餐得看天气情况_50. 接受基础教育对孩子们来说是很有必要的_51. 他们中没有一个人能买得起演唱会的门票_九、书面表达(本大题共1小题,共10.0分)52. 每位同学都希望成为班级中受欢迎的人请你根据下表所提供的信息,用英文写一篇题

47、为 "Being a Popular Student"的短文,谈谈你是如何做的举止文明,礼貌做人1有礼貌地和他人打招呼;2在公共场合不大声说话;3不打断别人谈话厉行节约,绿色环保1节约用水(举例说明);2节约用电(举例说明);3减少污染(举例说明)乐于助人,从我做起1节约零花钱,帮助需要帮助的人;2注意:1词数:90词左右短文的开头和结尾己给出,不计入总词数;2短文必须包括表格中所有的信息,并作适当的发挥;3短文中不得出现真实的人名、校名、地名等相关信息Being a Popular Student

48、60;   We all hope to be popular with our classmates and teachers_    All in all, popularity among classmates and teachers comes to those who keep improving 

49、;their personal qualities答案和解析1.【答案】D【解析】根据句意:莉莉的妈妈为了帮助她做家庭作业,太忙了,不能做家务了可知考查句型tooto太不能,所以第一空是不定式结构,第二空是不定式表目的 故选:D莉莉的妈妈为了帮助她做家庭作业,太忙了,不能做家务了熟悉固定句式的基本用法,结合题意,给出答案2.【答案】B【解析】考查介词短语A在形状上,有形地B详细地C所需要的D通常; 大体上结合语境"我想知道钱是如何被_使用的(我想知道这些钱具体是如何使用的),以及使用的方式是否合理"可知,应该是"详细地" 故选:B我想

50、详细地知道钱是如何被使用的,以及使用的方式是否合理考查介词短语,在日常学习中要积累一些介词短语的固定用法,结合语境,选择合适的搭配完成试题3.【答案】C【解析】考查疑问词+不定式作宾语,根据前句"就用一个叫meipai的应用程序"可知,用how引导不定式,表示方式,其它选项语意不通 故选:C-哇,温迪,用手机拍个短片真酷 -就用一个叫meipai的应用程序我来教你怎么用宾语从句要用陈述语序,再根据上下文意思或时间状语,推断出合适的时态,排除错误的答案,然后再比较剩下的选择项,从而做出正确的答案4.【答案】C【解析】考查动词A期望B借给C允许D花费结合语境"座椅_驾

51、驶员具有更大的运动自由度,因此在汽车上得到了广泛的应用"可知,应该是"允许" 故选:C座椅允许驾驶员具有更大的运动自由度,因此在汽车上得到了广泛的应用动词是表示动作或者是状态的词,要结合语境,注意时态,人称等变化,掌握一些固定搭配选择合适答案完成试题5.【答案】C【解析】分析句子,结合选项,推测意思是支付宝真的对我们的生活有很大的影响,现在越来越多的人使用它考查固定短语make a great difference有很大影响A机会,B问题,D惊讶 故选:C支付宝真的对我们的生活有很大的影响,现在越来越多的人使用它解答这类试题时,务必充分理解上下文的语境和前后文的逻

52、辑关系,找到解题的依据,同时正确区分选项的细微差别,准确作答6.【答案】A【解析】分析句子,结合选项,推测意思是雷海伟,一个37岁的外卖送货员,赢得了今年中国诗歌大会的决赛第一空表示泛指一个,且后面是以辅音音素开头的,用a,第二空表示特指,用the 故选:A雷海伟,一个37岁的外卖送货员,赢得了今年中国诗歌大会的决赛解答这类试题时,务必充分理解上下文的语境和前后文的逻辑关系,找到解题的依据,同时正确区分选项的细微差别,准确作答7.【答案】D【解析】this这个;that那个;these这些,时间上或距离上较近的事物;those那些,时间上或距离上较远的事物;此题根据many even

53、ts可知用复数,排除A,B;根据语境可知用those比较合适 故选:D特奥会包括许多类似于奥运会的项目此题考查指示代词,在熟知指示代词意思和用法基础上,结合语境,仔细分析,便可得出正确答案8.【答案】B【解析】考查情态动词A应该B可以C将会D需要结合语境"-你看起来很漂亮,如果我_这么说的话-谢谢"可知,表示请求语气,用may可以 故选:B-你看起来很漂亮,如果我可以这么说的话 -谢谢情态动词无人称和数的变化;不能单独使用,必须与其后的动词原形构成谓语否定形式通常在后面加not要注意情态动词的不同用法9.【答案】D【解析】A出来;B出去;C熄灭;D用光根据句意"我

54、们必须立即采取行动来保护我们的地球因为时间正在用尽"可知要填"用光,用尽" 故选:D-我们必须立即采取行动来保护我们的地球因为时间正在用尽 -是的,让我们开始吧考查动词短语,要牢记动词短语的词意及用法,进行比较分析,选择正确答案10.【答案】B【解析】分析句子,结合选项,推测意思是你什么时候和我一起去购物?直到我完成家庭作业,我必须在下午3点前交上来本题考查短语notuntil直到才C之前 故选:B你什么时候和我一起去购物?直到我完成家庭作业,我必须在下午3点前交上来解答这类试题时,务必充分理解上下文的语境和前后文的逻辑关系,找到解题的依据,同时正确区分选项的细微

55、差别,准确作答11.【答案】B【解析】考查形容词A现代的B古典的C国外的D流行的结合语境"作为一个大三学生,爱好_音乐被认为是过时的品味,但我不同意这种说法"可知,应该是"古典的" 故选:B作为一个大三学生,爱好古典音乐被认为是过时的品味,但我不同意这种说法形容词的种类有很多,要根据具体语境选择适当的形容词抓住关键词语,分析用法,完成试题12.【答案】【小题1】C【小题2】B【小题3】A【小题4】D【小题5】C【小题6】B【小题7】C【小题8】A【小题9】C【小题10】B【解析】(1)C 考查名词,A achievement成就 B&

56、#160;movement运动 C environment环境 D improvement改善, 根据 we could make Lyle better by creating the right for him,结合选项,可推出句意:我们可以通过为他创造合适的环境来让莱尔变得更好,故选C (2)B 考查形容词,A good好的 B hard困难的 C great伟大的 D&

57、#160;free 空闲的,根据后文One morning Lyle came into my office and he looked like he hadn't slept一天早上,莱尔走进我的办公室,他看起来好像没有睡过推出他正在经历艰难的时刻,故选B (3)A 考查形容词,A low低的 B cool凉爽的 C clear清晰的 D heavy重的, 句意&q

58、uot;他是一个块头很大的男人,他尽可能地_着头"根据下一行The main point was that Lyle felt his career (职业生涯)was over 重要的是Lyle觉得他的事业已经结束了可知,应该是"低的"故选A (4)D 考查动词,A thought认为 B worried担心 C stopped停止 D listened 听,根据We talked我们谈论着,推出:更准确的说, 我听着,故选D (5)C 考查副词,A yes是&#

59、160;B no不 C sorry对不起 D thanks谢谢, 根据for disappointing(使失望)us ,因为让我们失望了,所以他说对不起,故选C (6)B 考查动词,A faced面对 B carried搬运 C received收到 D gained获得,句意"他_所有的情感能量,根据all that energy with him,准备击球 "可知,是带着能量参加比

60、赛应该是"携带",故选B (7)C 考查动词,A sleeping睡觉 B falling掉下 C crying哭 D leaving 离开,根据前文He said (5)Cfor disappointing(使失望)us since we had just traded for him可知他认为让我们失望了,所以在我面前几乎要哭了,故选C (8)A 考查介词,A through穿过,内

61、部穿过 B into进入 C against反对 D across 横穿,表面穿过,根据 I wentmy reasons,可知是指我全面考虑我的理由,go through sth全面考虑,故选A (9)C 考查动词,A guess猜测 B wonder想知道 C decide决定 D explain解释, 句意"让我们_你是否还拥有它"根据Lyle想要退役但是作者鼓励他继续努力训练让他们&quo

62、t;决定"是否Lyle退役或是否还有对比赛的热情,故选C (10)B 考查名词,A call电话 B chance机会 C change改变 D award 奖品,根据 If Lyle hadn't given his career another, he wouldn't have had this victory,结合选项,可推出句意:如果如果莱尔没有给他的

63、职业生涯另一个机会,他就不会有这样的胜利,故选B这是一篇记叙文,主要介绍作者作为一个球队的教练期间,他的一个队员由于一些原因想要退役,但是作者给他很大的鼓励让这名球员重新找回了自信并最后在超级比赛中获得了世界冠军在那一刻,作者感到了一种荣耀他的教练生涯令人满意解答完形填空题需要快速阅读全文,了解文章大意,再带着选项去读,边读边做,注意联系上下文22.【答案】【小题1】B【小题2】C【小题3】A【小题4】C【小题5】C【解析】1 B细节理解题根据文中" What it brings to our lives is&#

64、160;something found in our dreams"可知,飞机给我们的生活带来了我们梦想中(才能发现)的东西,即它让我们的梦想变成了现实,也就是说,它在某些方面改变了我们的生活故选B 2 C细节理解题根据文中" Moments after take-off, I started working"可知,当人长大后,就仅仅关注日常工作,而对其他事情漠不关心,故选C 3A细节理解题根据文中" The chat con

65、tinued for 20minutes until, not patiently, I raised my eyes from my computer screen and looked out of the window"可知,两人闲聊了20分钟,而作者就不耐烦了,他从电脑上抬起头,看了看窗外,故知作者不高兴,故选A 4C 主旨大意题根据文中"  I d

66、on't remember the work I felt like I had to complete that afternoon I've never forgotten those clouds"可知,作者好像并不记得那天下午所要做的工作,但他永远不会忘记这些云彩,故知作者要表达的是,要欣赏平常生活的美,故选C 5 C文章标题题根据文中"The clouds"和&

67、quot; I've never forgotten those clouds"可知,作者首先听到人们聊到了浮云,然后他对天空的云彩进行了详细的描述,并说他永远也不会忘记它们,引出要欣赏平常生活的美这一主题,故知本文的最佳标题是"轻柔的浮云",故选C当人长大后,就会仅仅关注日常工作,而忽视了周围的美而一旦注意欣赏它们,你就会获得无穷的乐趣,甚至终生难忘首先仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案27.【答案】【小题1】C【小题2】B【小题3】A【解析】1C,推

68、理判断题,根据is as powerful today as when it first came out 150years ago现在这本书和之前同样具有说服力,所以推测这本书现在也很受欢迎,故选C 2B,细节理解题,根据¥12 (online)彼得潘网上购买费用是12,¥30 (online)秘密花园网上价格为30,所以一共42元,故选B 3A,主旨归纳题,本文主要介绍了PETER PAN、UNCLE TOM'S CABIN

69、以及THE SECRET GARDEN三本书的信息及价格,所以最有可能出现在书目导读,故选A本文主要讲述了三本书籍的信息,三本书是彼得潘、汤姆叔叔的小屋以及秘密花园,在介绍每本书内容的同时还介绍了票价及购买途径等信息对于阅读表达题,首先应该阅读全文,了解三本书的信息,然后根据题目意思进行分析,确定答案30.【答案】【小题1】D【小题2】B【解析】细节理解题 1D 根据第二行句子When I do my math homework,David likes to watch meSometimes when I don't know what to do,He will count out loudThough my bro

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论