2019-2020学年英语人教版必修3课后习题:Unit5SectionⅡ_第1页
2019-2020学年英语人教版必修3课后习题:Unit5SectionⅡ_第2页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、Section n Learning about Language,Using Language,Summing Up & Learning Tip 课后篇巩固提升 一、 用方框内所给短语或单词的适当形式填空 catch sight of man age to in the dista nee surroun d.with settle dow n take some measures have a gift for confirm rather tha n have a(n ).chat with 1would prefer to start in August _ in July.

2、 答案 rather than 2. The family soon _ in America. 答案 settled down 3. _ We finish the task in time. 答案 man aged to 4. _ We may even a polar bear on the ice. 答案 catch sight of 5. _ He playing the piano. 答案 has a gift for 6. That s Long Island _ over there. 答案 in the distanee 7want to _ the building _ t

3、rees. 答案 surround;with 8. _ The government has to cut the tax. 答案 taken some measures 9. _ The latest information my belief that he is to blame. 答案 con firms 10.1 _ a long _ her. 答案 had;chat with 二、 单句填空 1. Are you worried about his safety? Only _ (slight). 答案 slightly 2. From here you can see the t

4、all monument _ the distanee. 答案 in 3. _ (surround)by thick forest and high mountains,the ancient village hadn t been discovered un til the 1990s. 答案 Surrounded 4. _ The boy mixed vin egar with sugar,but the _ (mix) tasted not so bad. 答案 mixture 5.0n my way home,I saw a young man with broad shoulders

5、 _ (try)to find out how wide the river is by walk ing across it. 答案 trying 6.The two schools signed an agreement in December, _ (confirm) their intention of further cooperatio n betwee n them. 答案 confirming 三、 同义句改写 1. Ca n you tell me how many people there are in that coun try? Can you tell me _ of

6、 that country is? 答案 what the population 2.1 don t know when my brother can finish the work. I _ when my brother can finish the work. 答案 have no idea 3. Jack is the tallest stude nt in the class. Jack is taller _ in the class. 答案 than any other student 4. Ch ina has succeeded in produci ng clones of

7、 cows and goats. China has _ produce clones of cows and goats. 答案 man aged to 5. Whe n they heard the bad n ews,they were very surprised. They were very surprised _ the bad news. 答案 to hear 四、 阅读理解 A Finland lies in the n orth of Europe,a nd has Russia to the east.It is two differe nt places in win

8、ter and summer.Summers there are fairly dry and hot,although by August thi ngs can already begi n to get cold and un pleasa nt.Of course,w in ters are cold,but the cold is dry.ln most parts snow comes in October and clears by the end of March,but in the northerin parts snow can fall as early as Sept

9、ember and stay un til late May. The tourist seas on in souther n Finland is from early June to late August.This is whe n all the tourist attractions and summer programmes are open,with steamboats and ferries ( 渡船) travelling on the lakes and rivers,and festivals become very lively.Finnish holidays a

10、re from the summer high seas on in late June to the end of July.This is the time period of ni ghts with sun light,whe n Finland does n t seem to sleep. The tourist seas on in northern Finland is differe nt.Mosquitoes can be annoying in July,but September is lovely with its autumn colours.October,Feb

11、ruary and March are good times to visit the north of Finland to view the aurora borealis ( 北极光),and enjoy winter activities such as skiing and dog sledding.The Christmas holiday period is also one of the best times in Finland after all,this is the official ” home of Santa Claus.Helsinki,the capital

12、of Finland,is popular all year round. 1 .What do we lear n about Finland from the first paragraph? A. lt is to the east of Russia. B. The weather in win ter is wet. C. lt is the coldest country in Europe. D. The weather in September can be un pleasa nt. 答案 D 解析 推理判断题。由 Summers there are fairly dry a

13、nd hot,although by August things can already begin to get cold and unpleasant.可知九月天气不好,所以选 D 项。 2. What s the Iongest time the snow can last in Finland? A. Ni ne mon ths. B.Te n mon ths. C.Seve n mon ths. D.Six mon ths. 答案 A 解析 纟田节理解题。由 “h most parts snow comes in October and clears by the end of Ma

14、rch,but in the northern parts snow can fall as early as September and stay until late May .可知降雪最多能持续九 个月,所以选 A 项。 3n the summer high season,Finland doesn t seem to sleep because _ . A. the sun is out at ni ght B. people in Finland work at ni ght C. people would rather go travelli ng D. lots of light

15、s are on because of the tourist seas on 答案 A 解析 纟田节理解题。由 Fi nn ish holidays are from the summer high seas on in late June to the end of July.This is the time period of nights with sunlight,when Finland doesn t seem to sleep 可知太阳 没有落下,所以选 A 项。 B I came to study in the Un ited States a year ago.Yet I

16、did not know the real America n society until I was injured in a car accident because after the accident I had to see a doctor and go to court. After the accide nt,my roommate called a doctor for me.I was very grateful and determ ined to repay him one day.But the next day,he asked me to pay him $200

17、 for what he had donewas ast oni shed.He had good reas on to charge me,he said.A nd if I wan ted to collect money from the person who was responsible for my injury,I d have to have a good lawyer.And only a good doctor can help me get a good lawyer.Now that he had helped me find a good doctor,it was

18、only fair that I should pay him. But every day I went to see the doctor,I had to wait about 50 minu tes.He would see two or three patie nts at the same time,a nd ofte n stop treat ing one so as to see ano ther.Yet he charged me $115 each time.The final exam in ati on report con sisted of ten lin es,

19、a nd it cost me $215. My lawyer was all smiles the first time we met.But after that he avoided seeing me at all.He knew very well the other party was responsible for the accident,yet he hardly did anything.He simply waited to collect his money.He was so irresponsible( 不负责任的 )that I decided to dismis

20、s(解雇) him.A nd he made me pay him $770. Now I had to act as my own lawyer.Due to my in experie nce,l told the in sura nee compa ny the date I was leaving America.Knowing that,they played for time.and I left without getting a cent. 4.The author s roommate offered to help him because _ . A. he felt so

21、rry for the author B. he knew the doctor was a very good one C. he thought it was a cha nee to make some money D. he wan ted the author to have a good lawyer 答案 C 解析细节理解题。根据第二段第三句中的 he asked me to pay him $200 for what he had done .可 知,作者的室友主动帮忙,目的为了向作者收费。故选 C 项。 5. A good doctor is necessary for th

22、e author to _ . A. be properly treated B. talk with the pers on resp on sible for the accide nt C. eve ntually get the resp on sible party to pay for his injury D. recover before he leaves America n 答案 C 解析细节理解题。根据第二段倒数第二、三句 And if I wan ted to collect money from the person who was responsible for m

23、y injury,I d have to have a good lawyer.And only a good doctor can help me get a good lawyer.可知,作者找个好医生的目的是为了拿到赔偿款。故选 C 项。 6. Both the doctor and the lawyer in this passage are very _ . A. frie ndly B.busy C.professi onal D.selfish 答案 D 解析推理判断题。根据第三段内容可知,那位医生只知道收费;根据第四段内容可知,作者找的律 师不作为,只是等着收钱。故选 D 项。

24、 7. What con clusi on can you draw from the story? A. Go ing to court is someth ing very com mon in America. B. O ne must be very careful while drivi ng a car. C. There are more bad sides in America tha n good sides. D. Money is more important than other things in the US. 答案 D 解析推理判断题。根据作者讲述他在美国的这段经

25、历 ,我们可以推知,在美国金钱至上。故选 D 项。 五、七选五阅读理解 Many high school stude nts feel that they n eed to pla n their future before graduati on.At that poin t,the best way to prepare for the process of career pla nning is to take some steps to get to know more about yourself. 1 Think about what you love. What classes

26、have you found especially in teresti ng? What activities keep you so absorbed that you don t even notice how much time has passed by? 2 Create a self-portrait. Are you friendly,creative or impatient? Try writing down a list of 10 qualities to describe your pers on ality.Ask your friends and family to n ame some of your qualities. 3 Now think about what kind of career fits the person your list describes. 4 Think about some experie nces that taught you s

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论