版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、高考英语实战演练专题阅读理解116-120附详析 (第116篇)last week my youngest son and i visited my father at his new home in tucson, arizona. he moved there a few years ago,and i was eager to see his new place and meet his friends.my earliest memories of my father are of a tall,handsome,successful man devoted to his work a
2、nd family,but uncomfortable with his children. as a child i loved him;as a school girl and young adult (成年人) i feared him and felt bitter about him. he seemed unhappy with me unless i got straight as and unhappy with my boyfriends if their fathers were not as “successful as he was. whenever i went o
3、ut with him on weekends, i used to struggle to think up things to say, feeling on guard.on the first day of my visit, we went out with one of my fathers friends for lunch at an outdoor cafe. we walked along that afternoon,did some shopping, ate on the street table, and laughed over my sons funny fac
4、ial expressions. gone was my fathers critical (挑剔的) air and strict rules. who was this person i knew as my father,who seemed so friendly and interesting to be around? what had held him back before?the next day my dad pulled out his childhood pictures and told me quite a few stories about his own chi
5、ldhood. although our times together became easier over the years, i never felt closer to him at that moment. after so many years, im at last seeing another side of my father. and in so doing, im delighted with my_new_friend. my dad, in his new home in arizona, is back to me from where he was.5. why
6、did the author feel bitter about her father as a young adult?a. he was silent most of the time.b. he was too proud of himself.c. he did not love his children.d. he expected too much of her.解析细节理解题。根据文章第二段中的“he seemed unhappy with me unless i got straight as and unhappy with my boyfriends if their fa
7、thers were not as successfulas he was. 可知,作者小时候怀恨爸爸是因为爸爸对她要求很严厉、很苛刻。答案d6. when the author went out with her father on weekends, she would feel_.a. nervousb. sorryc. tired d. safe解析推理判断题。根据第二段中“whenever i went out with him on weekends,i used to struggle to think up things to say,feeling on guard.可知每次
8、和父亲一起外出度周末,她都非常紧张。on guard为固定短语,意为“警戒。答案a7. what does the author think of her father after her visit to tucson?a. more critical. b. more talkative.c. gentle and friendly. d. strict and hardworking.解析推理判断题。根据文章第三段和第四段的描述可知,作者的爸爸其实也很温和、友善。从第三段结尾的几个反问句可以知道。第四段中作者感到和爸爸成了朋友。答案c8. the underlined words “my
9、 new friend in the last paragraph refer to_.a. the authors sonb. the authors fatherc. the friend of the authors fatherd. the café owner解析推理判断题。文中的new friend指的是作者的爸爸。作者以前一直以为爸爸是个严厉、苛刻的人,和他相处时,总是感到惧怕和紧张,但是在到了tucson,和爸爸接触之后才看到爸爸友善的一面,所以作者感到她有了一个新朋友。 (第117篇)celebrity(名人) has become one of the most
10、important representatives of popular culture. fans used to be crazy about specific film,but now the public tends to base its consumption (消费)on the interest of celebrity attached to any given product. besides,fashion magazines have almost abandoned the practice of putting models on the cover because
11、 they dont sell nearly as well as famous faces. as a result.celebrities have realized their unbelievably powerful market potential, moving from advertising for othersproducts to developing their own.celebrity clothing lines arent a completely new phenomenon,but in the past they were typically aimed
12、at the ordinary consumers,and limited to a few tv actresses. today theyre started by firstclass stars whose products enjoy equal fame with some world top brands. the most successful startups have been those by celebrities with specific personal style. as celebrities become more and more experienced
13、at the market,they expand their production scale rapidly, covering almost all the products of daily life.however,for every success story, theres a related warning tale of a celebrity who overvalued his consumer appeal. no matter how famous the products origin is, if it fails to impress consumers wit
14、h its own qualities it begins to resemble an exercise in selfpromotional marketing. and once the initial (最初的) attention dies down, consumer interest might fade, loyalty (忠诚) returning to triedandtrue labels.today, celebrities face even more severe embarrassment. the popcultural circle might be bigg
15、er than ever, but its rate of turnover has speeded up as well. each_misstep_threatens_to_reduce_a_celebritys_shelf_life,_and the same newspaper or magazine that once brought him fame has no problem picking him to pieces when the opportunity appears. still,the egos (自我的)potential for expansion is lim
16、itless. having already achieved great wealth and public recognition,many celebrities see fashion as the next frontier to be conquered. as the saying goes, success and failure always go hand in hand. their success as designers might last only a short time, but fashionlike celebrityhas always been tem
17、porary.5. fashion magazines today_.a. seldom put models on the coverb. no longer put models on the coverc. need not worry about celebritiesmarket potentiald. judge the market potential of every celebrity correctly解析细节理解题。由第一段“fashion magazines have almost abandoned the practice of putting models on
18、the cover可知答案。答案a6. a change in the consumer market can be found today that_.a. price rather than brand name is more concernedb. producers prefer models to celebrities for advertisementsc. producers prefer tv actresses to film stars for advertisementsd. quality rather than the outside of products is
19、 more concerned解析推理判断题。文章第三段论述名人如果高估了自己的形象价值而无视了质量问题,人们还是最终会失去兴趣而信任质量过硬的品牌。答案d7. the underlined sentence in paragraph 4 indicates that any wrong step will possibly_.a. decrease the popularity of a celebrity and the sales of his productsb. damage the image of a celebrity in the eyes of the general pu
20、blicc. cut short the artistic career of a celebrity in show businessd. influence the price of a celebritys products解析推理判断题。联系此句上下文:流行文化圈越来越大,但失败的风险也会越来越大,依靠名人效应的品牌一旦失足,影响的不只是名人自己的形象还有企业的效益。a项最全面,其他选项片面或偏离中心。答案a8. the passage is mainly about_.a. celebrity and personal styleb. celebrity and market pot
21、entialc. celebrity and fashion designd. celebrity and clothing industry解析主旨大意题。通过对文章的分析可以看出,文章讲的是名人和市场潜能的关系,而不是和个人风格、流行设计、服装工业的关系。答案b (第118篇)having a husband means an extra seven hours of housework each week for women, according to a new study. for men, getting married saves an hour of housework a w
22、eek. “its a wellknown_pattern, said lead researcher frank stafford at university of michigans institute for social research. “men usually work more outside the home, while women take on more of the housework.he points out that differences among households (家庭) exist.but in general, marriage means mo
23、re housework for women and less for men. “and the situation gets worse for women when they have children. stafford said.overall,times are changing in the american home. in 1976,women busied themselves with 26 weekly hours of sweepinganddusting work, compared with 17 hours in . men are taking on more
24、 housework, more than doubling their housework hours from six in 1976 to 13 in .single women in their 20s and 30s did the least housework, about 12 weekly hours,while married women in their 60s and 70s did the mostabout 21 hours a week.men showed a somewhat different pattern ,with older men picking
25、up the broom more often than younger men. single men worked the hardest around the house, more than that of all other age groups of married men.having children increases housework even further. with more than three children, for example, wives took on more of the extra work,clocking about 28 hours a
26、 week compared with husbands 10 hours.语篇解读过去,对于女人来说,结婚意味着每周多做7个小时的家务;对于男人来说,结婚意味着每周少做1小时的家务。而如今,情况却发生了变化。1according to the“wellknown patternin paragraph 1, a married man_.a. takes on heavier workb. does more houseworkc. is the main breadwinnerd. is the master of the house解析猜想词义题。第一段最后一句告诉我们:男人通常在外挣钱
27、养家,而女人那么更多负责家务。答案c2how many hours of housework did men do every week in the 1970s?a. about 28. b. about 26.c. about 13. d. about 6.解析事实细节题。第三段最后一句告诉我们:男人在20世纪70年代每周做家务6小时。答案d3what kind of man is doing most housework according to the text?a. an unmarried man.b. an older married man.c. a younger marri
28、ed man.d. a married man with children.解析事实细节题。第五段最后一句告诉我们:单身男子做家务最多。答案a4what can we conclude from staffords research?a. marriage gives men more freedom.b. marriage has effects on job choices.c. housework sharing changes over time.d. having children means doubled housework.解析主旨大意题。本文主要告诉我们:男女分担家务随着时间
29、的推移发生了变化。答案c (第119篇)youre sitting on the train home and the person opposite you yawns (打哈欠). suddenly, youre yawning with him,though youre not tired.this phenomenon confused scientists for years until a recent study found that people tend to sympathize with fellow humans. supporting this claim was t
30、he discovery that those children who were unable to form normal emotional ties with others did not experience contagious (有感染力的) yawning,which showed that humans communicate regularly without words.hugo critchley,a neuroscientist, has conducted an experiment recently, which will prove that happiness
31、 and sadness can spread like the common cold. according to critchley,our mind and body are in constant exchange about how were feeling.“emotions are closely linked with states of internal(内部的) responses, he explained. “there are also more visible changes in our gestures and facial expressions. when
32、were in a group,these signals can spread to another person. for example,theres the obvious tendency to smile when smiled at and there are less obvious changes that reflect emotions of surprise, anger or sadness such as a change in our heart rate and blood pressure.hugo critchley further explained,“o
33、ur bodies synchronise and when we like the other person,we even copy his behavior. next time you chat with a friend, take note of how youre sittingits pretty likely that you will be the same. scientists believe its our way of telling each other that were partners. through body language, humans give
34、each other very subtle(微妙的) but clear signals that show emotions.so,what lessons can we learn from this? “spend time with happy peopleotherwise your health could suffer, said critchley. “when were sad, our body goes into fight or flight mode. but when were happy,our body works normally and we feel r
35、elaxed and positive. so we look bright,our skin glows,we feel healthy and it affects everyone around us.5. according to hugo critchley,_.a. emotions are as visible as facial expressionsb. we yawn more frequently when we have a coldc. emotions are connected with states of internal responsesd. the cha
36、nge of blood pressure is not linked with the change of emotions解析细节判断题。从第三段“emotions are closely linked with states of internal responses可以看出c项是正确。从第三段“there are also more visible changes in our gestures and facial expressions.可知a项不对。从第三段最后一句话可见d项错误。答案c6. the underlined word “synchronise in paragrap
37、h 4 means“_a. move slowly b. change rapidlyc. relax temporarily d. respond accordingly解析词义猜想题。由synchronise后的“.when we like the other person,we even copy his behavior.可以看出答案:当我们喜欢对方时,我们就模仿他的行为。答案d7. from the passage we can learn_.a. sadness is as contagious as happinessb. anger is less contagious tha
38、n friendlinessc. surprise is more contagious than smiled. surprise is the most contagious among emotions解析推理判断题。这四个选项是考查学生对第三段最后一句话的理解“for example,theres the obvious tendency to smile when smiled at and there are less obvious changes that reflect emotions of surprise,anger or sadness such as a chang
39、e in our heart rate and blood pressure.当人们对我们微笑时,我们显然有微笑的倾向;那些反映惊奇、生气或悲伤的情绪却不太容易受影响而变化。答案b8. which of the following statements is true according to the passage?a. emotions have delicate influence on fellow humans.b. children like copying the actions of fellow humans.c. scientists are still confused
40、about contagious yawning.d. people tend to communicate more with body language.解析判断正误题。整篇文章都在论述情绪会对同伴有微妙的影响:第一段举例说明,第二段和第三段用理论说明,第四段讲我们喜欢一个人就会模仿他,因此a项正确。答案a (第120篇)a recent study, while showing a generally positive attitude toward science, also suggests a widespread worry that it may be“running out
41、of control. this idea is dangerous.science can be a force for evil as well as for good. its applications can be channeled either way, depending on our decisions. the decisions we make, personally or collectively,will determine the outcomes of science. but here is a real danger. science is advancing
42、so fast and is so strongly influenced by businesses that we are likely to believe whatever decisions we come to will make little difference.and, rather than fighting for the best possible policies, we may step back and do nothing.some people go even further. they say that despite the moral and legal
43、 objections(反对) ,whatever is scientifically possible will be donesomewhere, sometime. they believe that science will get out of control in the end. this belief is dangerous too, because it fuels a sense of hopelessness and discourages them from making efforts to build a safer world.in our interconne
44、cted world, the lack of agreement in and out of the world of science can lead to the failure to control the use of science. without a common understanding, the challenges of“controlling science in this century will be really tough. take human cloning for example. despite the general agreement among
45、scientists on its possible huge impact(影响)on traditional moral values,some countries still go ahead with the research and development of its related techniques. the outcomes are hard to predict.therefore,discussions on how science is applied should be extended far beyond scientific societies. only t
46、hrough the united efforts of people with hope, can we be fully safe against the misuse of science and can science best serve mankind in the future.语篇解读最近的一次调查说明了人们对于科学及其如何运用于人类世界的不同态度。尽管大多数人都持积极的态度,但有人认为科学开展及其应用最终可能危害人类。只有通过大家的努力,才能让科学最好地效劳于人类。1what can we conclude from the recent study?a. people think highly of science.b. people hold mixed opinions about science.c. science is getting dangerously out of control.d. science is used for both good and bad purposes.解析推理判断题。第一段已点明了全文的主要内容:尽管人们对科学一般都是积极的态度,但最近调查说明还存在着广泛的担忧。答案b2according to the passage,
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 厂家代理服务合同范本
- 养殖鸭棚租赁合同范本
- 变电所维保协议及合同
- 共同经营鱼塘合同范本
- 合伙经营股权合同范本
- 人事代理公司合同范本
- 倒闭工厂转让合同范本
- 2026年投资项目管理师之宏观经济政策考试题库300道及答案(历年真题)
- 2026年初级经济师之初级建筑与房地产经济考试题库300道附答案(巩固)
- 司机派遣劳动合同范本
- 2025年中国水处理用絮凝剂和凝聚剂行业市场分析及投资价值评估前景预测报告
- 2025年内蒙古公职人员考试时事政治考试试题(附含答案)
- 公安机房运维知识培训课件
- 《基层常见病诊疗指南》
- 2025年及未来5年中国专用灯具行业市场调研及投资战略研究报告
- 2025年新版中国移动笔试题库及答案
- 2025年湖北省生态环保有限公司招聘33人笔试参考题库附带答案详解
- 集装箱驾驶员管理制度
- 第八章健美操健美操组合动作教学设计人教版初中体育与健康八年级全一册
- 4.11五四运动课件-统编版八年级历史上册
- 肿瘤患者中心静脉血管通路装置相关皮肤损伤临床护理实践指南 2
评论
0/150
提交评论