2019年中考英语二轮复习阅读理解优编题(10)_第1页
2019年中考英语二轮复习阅读理解优编题(10)_第2页
2019年中考英语二轮复习阅读理解优编题(10)_第3页
2019年中考英语二轮复习阅读理解优编题(10)_第4页
2019年中考英语二轮复习阅读理解优编题(10)_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2019 年中考英语:阅读理解优编题(10)附答案第一篇( 2019 中考训练题)Times SupermarketOffice secretaries and accountants needed. Experience preferred but not necessary.Good pay. Free lunch. Training providedOffice secretaries:university education.a good standard of Chinese and Englishkind, pleasant and confidentcommunication s

2、killsAccountants:college educationcertificate (证书) in accounting (会计学)careful and patienta good standard of English.Face-to-face interview with Manager Jeff Smith: 9 a.m.- 5 p.m. every day, exceptweekends. Applications by letter to Jeff Smith also welcome.Address: Block 3, Ninth Street, Sunshine Tow

3、n.Don t try to call or email us !1 Times Supermarket needs according to this advertisement.A managers only B accountants onlyC office secretaries only D both office secretaries and accountants2 If Sam gets the job as an office secretary or an accountant in Times Supermarket,A he will get a lower pay

4、B he needn t pay for three mealsC he will have chances to be trainedD he will have to interview the manager every day3 Which of the following is NOT necessary for job applicantsA Much experience. B Good EnglishC Good personalities D Educational backgrounds.4 To have a face-to-face interviewwith Jeff

5、 Smith, you can get there .Aat 8:45 a.m. on Sunday B at 5:00 p.m. on SaturdayCat 9:15 a.m. on Monday D at 5:30 p.m. on Tuesday5 How many ways are there for job applicants to contact Jeff Smith?A One. B Two. C Three. D Four.【解析】试题分析:本文是时代超市的一则招聘广告:招聘办公室秘书,要求大学毕业,好的汉语和英语水平,和蔼、快乐、自信并用交流能力;招聘会计:专科毕业,会计证

6、,仔细有耐心并且要好的英语水平。并提供了面试的时间及地址等等。1 D 细节理解题。题意:根据广告内容,时代超市需要什么? A. managers only 只要经理;B. accountants only 只要会计; C. office secretaries only 只要秘书; D. both office secretaries and accountants 要办公室秘书和会计。由广告第一句: Office secretaries and accountants needed. Experience preferred but not necessary.可知要招聘秘书和会计,故选D。

7、2 C 细节理解题。 题意: 如果萨姆得到了在时代超市当办公室秘书或是会计的工作, 会怎样?A. he will get a lower pay 他会获得较低的工资; B. he needn t pay for three meals他三餐不用付钱; C. he will have chances to be trained 他会得到培训的机会; D. he will have to interview the manager every day 他必须每天面试经理。由广告第二段: Good pay. Free lunch. Training provided 可知待遇高,免费午餐及提供训练。

8、故选C。3 A 推理判断题。题意: 对于求职者,下面哪一个不需要? A. Much experience. 很多的经验;B. GoodEnglish 好的英文; C. Goodpersonalities 好的性格; D. Educational backgrounds.教育背景。 根据广告内容, 对求职者要求有学历、 语言水平、 性格及交流能力。 由短文第二句: Experience preferred but not necessary 有经验者优先但不是必需,故选 A。4 C 细节理解题。题意:为了和杰夫史密斯面试,你可以什么时间到那儿? A. at 8:45 a.m.on Sunday

9、星期天上午8 : 45; B. at 5:00 p.m. on Saturday 星期六下午5: 00; C. at 9:15a.m. on Monday星期一上午 9: 15; D. at 5:30 p.m. on Tuesday。根据广告中的:Face-to-face interview with Manager Jeff Smith: 9 a.m.- 5 p.m. every day, except weekends 可知除开周末外的每天上午9 : 00 到下午 5 : 00 可以面试。故选C。5 B 细节理解题。题意:求职者有多少种联系杰夫史密斯的方式? A. One. 一种; B.

10、Two. 两种; C. Three. 三种; D. Four. 四种。根据广告中的: Face-to-face interview with ManagerJeff Smith: 9 a.m. - 5 p.m. every day, except weekends. Applications by letter to JeffSmith also welcome. 可知有面试或是寄信两种方式,故选 B。【考点定位】 考查广告类短文阅读。衡一第二篇A driver stopped his car on a street side to have a rest As he lay down in

11、the seatand closed his eyes , a person cameup and knocked (敲) at the window to ask the time The driver opened his eyes and looked at his watch: “ It's 8 : 05 , ” he said Then he wentto sleep again But soon he was waken up (被叫醒) again because a second person was knocking at the window “ Sir , do

12、you know the time ?” he asked The driver looked at his watch again , and told him it was half past eightIn this way , the driver thought he could not have a good rest, so he wrote a shortnote (纸条) and stuck (贴) it on the window for all to see It said , “ I don't knowthe time ”Again , he lay down

13、 in the seat for his sleep A few minutes later , a third person came and began to knock at the window , “ Hey, sir , ” he said “ It's a quarter to nine ”根据短文内容,选择最佳答案。1 How many persons asked the driver about the time?A One B Two C Three D Four 2 The first person knocked at the window of the car

14、A at five to eight B at half past eightC at five past eight D at a quarter to nine3 Why did the driver write a note and stick it on the window?A Because he didn't want anybody to trouble himB Because he didn't know the timeC. Because he needed somebody to wake him upD. Because he wanted some

15、body to tell him the time.4. The third person knocked at the window to.A. tell him what time it was B. ask him not to sleepC. see if the driver was sleeping D. ask him the time5. The driver in his carA. had a good sleep B . had no seatC. didn't have a good rest D . always closed his eyes参考答案:15

16、BCAAC第三篇根据短文内容选择最佳答案。In 1995 , Ray Kroc visited a small restaurant in California. The owner of it was theMc Donald (麦当劳)brothers . They built it by the road , so people could drive up to the restaurant , buy food without getting out of their cars and drive away easily . They called it “drive in"

17、; restaurant .Ray Kroc saw the bright future of the restaurant of this kind . He bought the restaurant and used the brothers'family name for his new restaurant. The first Mc Donald'srestaurant chain(连锁店) was born .Now there are more than 5, 000 restaurants in the United States and in 60 othe

18、rcountries . The largest Mc Donald's restaurant is in Beijing, China . It has 1,000workers . About seven hundred people can sit and eat there at one time.1. Who opened the first Mc Donald's restaurant chain?a . Two brothers . b. Ray Kroc .c . Two brothers'father. d . People in Beijing .2

19、 How do you buy food in a “ drive ina You don't have to get out of your carc You have to wait for a very long time food 3 Why did Ray Kroc buy the two brothers'restauranta the two brothers were nice to him bc he wanted to m ake people happy d 4 Where can we find a Mc Donald's restauranta

20、 Only in Americab All over the worldc In many parts of the world d5 How many people can sit and eat in thea About 60 b About 700 crestaurant ? b You have to get off your car d You don't have to pay for your? Because It was a sm all restaurantit would bring him a lot of money?Everywhere except 60

21、 places biggest Mc Donald's restaurant at one time ? About 1 , 000 d About 5 , 000 参考答案: 1 5 、 b a d c b第四篇Abdul Sadiq , an Afghanistan's only professional cyclist, began by training hisdaughter.And when she competed successfully abroad , he set up the team.It is the world's most unlikel

22、y sporting team , because the sport breaks taboos in a country where in many traditional communities , women are not allowed out of the house.The head coach faces frequent threats and the girls' families do not alwaysapprove. “ If it's not their father trying to stop them , it's a brothe

23、r or uncle ,” he said.Two members of the team , Massouma and Zarab , are sisters.Their father and theirbrothers approve , but Zarab says they know that their uncles complain to theirfather. “ They will never come in front of us to say why you are cycling, but theysay bad words to our father ,” she s

24、aid.His team have , however , competed and won regionally against Bangladesh and Pakistan.“ We want to go cycling because we want to be heroes one day ,” said 16-year-old9Jella , one of the latest riders.In one of the mildest and driest winters for many,the girls will goyears , training has gone on

25、without stopping.And in the springup into the mountains.“We say that women should not sit at home,they need to comeout and do sport , “ said Abdul Sadiq.And18 year-old Zainab said she wished that shecould just go cycling alone in the streetone day. "It's my ambition , and I hope thatone day

26、 girls will be allowed to go cyclingin the streets , without a coach, or anyonewith them , and they will not have problems,“she said.()6. What does Abdul Sadiq do?A. A teacher.B. A cyclist.C. A reporter.D. A driver.()7. The underlined word «mean“in Chinese.A.禁忌B./-p.C.符号D.风俗()8. From the third

27、paragraph,we can knowA. Massouma and Zarab's parents approve of their joiningin the teamB. Massouma and Zarab's uncles are against their cyclingC. Massouma and Zarab don't want to join the teamD. Massouma and Zarab are very young()9. What was Zarab's dream?A. Her mother approving of

28、her cycling.B. Going cycling alone in the street.C. Joining the team.D. Beating Bangladesh and Pakistan.()10. What's the best title for this passage?A. A cyclist set up a teamB. Zarab and her fatherD. Zainab's dreamC. Massouma and Zarab参考答案610 B A B B D第五篇Mr. Brown was going away for a week.

29、 Before he left, he said to his son, "if anyoneasks for me, you can tell him that your father has been out for doing something, andwill be back in a week, then be sure to ask him to sit down for a cup of tea.""OK, Dad," said his son. But he was afraid his son couldn't remembe

30、r this, he wrotethese words down on a piece of paper and gave it to him. His son put it into his small pocket, took it out and looked at it every now and then.Four days passed, but no one came to see his father. The boy thought that there wasno man to come and that the piece of paper was of no more use for him, so he burntit that evening.The next afternoon, someone knocked at the door. The boy opened it. A manwas standingat the door and said, "Where is your f

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论