人教版选修六Unit1Artlanguagepoints课时作业_第1页
人教版选修六Unit1Artlanguagepoints课时作业_第2页
人教版选修六Unit1Artlanguagepoints课时作业_第3页
人教版选修六Unit1Artlanguagepoints课时作业_第4页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、Unit 1 Art language points 课时作业语言知识练习周基础I .单句语法填空1. Dragons are describedas monsters in most western countries.2. The little boy lay on the bed, tired(tire).3. We have a large selection(select)of greeting cards.4. In the 1980s economic growth went into reverse.5. He is terribly excited.We must try t

2、o calm him down.6. How can you stand_by and watch the country go to ruin?7. What a beautiful day it was and how happy I was!8. We are astonished at his ignorance(ignore)of his duties.9. Due to the present price level we cannot help _but adjust our offer.10. The reason_why she did it is that she woul

3、dn't let her parents feel disappointed. H .完成句子1 .她匆忙走上台阶,神情紧张,脸色苍白。She hurried up the steps nervous and pale.2 .他女儿说他是一个快要入土的可怜的老家伙。His daughter would describe him as a poor old thing with one foot in the grave.3 .她开始学英语时已经五十多岁了。She began to learn English in her fifties.4 .夏天游泳是多么有趣的事啊!What fun

4、 it is to have a swim in summer.5 .我们为什么忍受这么恶劣的工作条件?Why do we stand for such bad working conditions?高考题型练习提能力阅读理解Every American family has its own traditions on Thanksgiving Day, and mine is no different.Once the national holiday arrives, my mum rises early to make the meal.She puts a turkey in the

5、oven, chops carrots and bakes pies.I'm sorry to say that the men in the family my dad, my younger brother and myself- rarely pitch in to help.Our job is to wash the mountain of dirty dishes after the meal is over.Around 2 p. m.every Thanksgiving Day, family members seat themselves around the kit

6、chen table.Plates of turkey vegetables, salad, rolls and pies cover it.At this point, we can hardly keep ourselves from drooling 流口水)all over our fancy clothes, but it's not yet time to eat.First, we must bow our head§ close our eyes and say a prayer of thanks aloud to God for giving us eve

7、rything we have.Under normal circumstances , I would have no problem making a list of things I am thankful for.I grew up in a loving family.My parents, who aren't wealthy, took out loans to help me pay for university.However, the funny thing is, every time I sit down for Thanksgiving dinner and

8、try to say a prayer of thanks, my mind usually goes blank.I think it has something to do with my growling (咕咕叫)stomach and all of that food sitting right there under my nose.Eventually, though, we all finish our short prayers and dig in.To be sure the day includes other highlights visiting with fami

9、ly and watching football.But usually around 6 p. m.we are all ourselves stuffed like turkeys and thankful to have a nice warm bed to sleep in.【语篇解读】本文为一篇叙事性的记叙文。作者对自己的家人如何庆祝感恩节进行了描写,充分展现了一家人其乐融融的景象。1. The purpose of the text is to.A. tell what the family do for Thanksgiving DayB. tell how the family

10、 spends Thanksgiving DayC. introduce foods served on Thanksgiving DayD. introduce the American Thanksgiving DayB 主旨大意题。作者开门见山地点明美国每家每户都有自己的感恩节传统,然后详细描述他们一家人这一天的活动,因此B项“讲述这一家人如何过感恩节 能概括全文大意。2. On Thanksgiving Day the author's family do the following except.A. watch a movieB. make visitsC. have a

11、big mealD. watch footballA 细节理解题。文章前四段描述作者一家人准备感恩节大餐,最后一段首 旬 “Eventually, though, we all finish our short prayers and dig in:' 说明一家人终于 开吃了,首先排除 C 项;再由第二句 "To be sure, the day includes other highlights visiting with family and watching football. ” 可知,这一天作者一家人还会走访亲 友以及观看足球赛等,故排除 B、D两项;文章没有提及A

12、项活动,所以选Ao 3. Why does the author's mind usually go blank when saying a prayer of thanks?A. He is too thankful to say a word.B. His mind is on the food before him.C. He feels too excited to speak.D. He is too shy to speak in public.B 细节理解题。根据第四段信息 “I think it has something to do with my growling(

13、咕咕叫)stomach and all of that food sitting right there under my nose.” 可知, 作者吃大餐之前祈祷以示感恩时,心思全被眼前的美食所吸引,所以 B项正确。4. The underlined phrase “dig in” in the last paragraph is closest in meaning toA. chat with othersB. make a holeC. mix things upD. start eatingD 词义猜测题。根据前文对一家人准备大餐以及作者心思全被眼前的美食 所吸引的描述,再看本句中的

14、Eventually “终于” 一词,不难看出dig in在此表示(一 家人)“开吃” 了。BNorah had a cottage on a cliff above a big bay.In winter it could be very nasty because of strong winds and sea spray.In factwhen a gale was blowing, Norah and her husband got used to sleeping in a small room downstairs, because their bedroom upstairs,

15、which faced the gales, had a very big window, and they were afraid that an extra violent gust might break it and blow pieces of broken glass over them.Also , the salt spray from the sea put an end to many of the colourful plants Norah planted in her garden.She tried putting up a fence to protect the

16、 mbut the wind just hit it, went up over the top and then down the other side, so in the end she f川ed the garden with trees and bushes that liked salt.But most of the summer Norah enjoyed her cottage and garden very much.At weekends she could sit out of doors in the sun, looking at the beautiful vie

17、w, with interesting ships and boats passing by and she could very easily cycle down to the sea for a swim.Now, Norah and her husband had plenty of friends and relations.In the summer lots of them used to come to enjoy the beautiful place and in the end it really became quite annoying for Norah and h

18、er husband.When they were at home they found friends and relations arriving, expecting to be given unlimited drinks and meals and to sit in the sun for hours, talking as if Norah and her husband had nothing else to do but entertain and listen to them.This went on for several years.Norah did not wish

19、 to appear rude by refusing to let her friends and relations in, but on the other hand, she was getting tired every summer.Then one day Norah was complaining about this to her hairdresser while she was doing her hair. "You're disturbed by too many uninvited guests, are you? ” said the haird

20、resser. "Why don't you try my way of escaping? ”“What's that? ” asked Norah.“Well, “ the hairdresser answered “when the bell rings, I put on my coat and take my shopping bag.If it's someone I don't want to seel say innocently, 'I'm sorry, but I've got to go out.'

21、 But.”【语篇解读】这是一篇记叙文。主要讲述了 Norah和她的丈夫在海湾边的悬崖上有一间小屋,以及他们的日常生活和这种环境带给他们的好处与不足。后 来,他们的邻居教给他们一个躲避烦人的朋友的办法:假装要出门购物。5. The underlined word “cycle” can be replaced by.A. ride by bikeB. driveC. walkD. go by shipA 词义猜测题。题目中画线单词为“cycle”骑自行车,“ride by bike”骑车,“drive”开车,“walk”步行,“go by ship”乘船,只有A与题目单词相符, 故选Ao 6.

22、 We can infer that.A. a lot of friends came to visit them in winterB. few friends came to visit them in winterC. friends came to visit them only for drinks and mealsD. Norah was a good cookB 细节理解题。根据 “In the summer lots of them used to come to enjoy the beautiful place, and in the end it really became quite annoying for Norah and her husband.夏天的时候,他们很多人都会来看看这个美丽的地方,最后却让Norah和她的丈夫很苦恼。可知,夏天因为景色优美所以来拜访的朋友比较多,冬天则 有很少人来,故选Bo 7. Which of the following is the best title?A. A Good Place of Enjoying the SeaB. A Warm-hearted CoupleC. A Clever Way of EscapingD. A Visit to NorahC 主旨大意

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论