【英语高考】全国统一招生高考押题卷英语(一)试卷(含答案)_第1页
【英语高考】全国统一招生高考押题卷英语(一)试卷(含答案)_第2页
【英语高考】全国统一招生高考押题卷英语(一)试卷(含答案)_第3页
【英语高考】全国统一招生高考押题卷英语(一)试卷(含答案)_第4页
【英语高考】全国统一招生高考押题卷英语(一)试卷(含答案)_第5页
免费预览已结束,剩余7页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、绝密启用前You would be required to have a great understanding of the primary curriculum( 课程).If you have【英语高考】普通高等学校招生全国统一考试号位座封注意事项:1、答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。experience, then please dont hesitate to apply.You would be working with students who have varied needs.We are looking for able and devoted tea

2、chers who are able to teach and engage with the whole class while teaching.Supply roles are great for experienced teachers and newly qualified teachers looking to gain experience.号场考 不号证考准装2、回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3、考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。

3、第I卷第一部分听力(共两节,满分 30分)(略)第二部分阅读理解(共两节,满分 40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该 项涂黑。Key ResponsibilitiesTo teach effective lessons that inspire and lead to rapid progress from all students.To plan and prepare effective schemes of work and lessons.To use regular assessme

4、nts to set targets for students, and monitor their progress.To maintain regular and productive communication with students and parents.The Perfect CandidateMust hold a university diploma.Able to work well within a team.Strong understanding of the primary curriculum.Supply Primary Teachers NeededAble

5、 to create interesting and engaging lessons for students.Deadline: Apply by Thursday, 4th January 2018 at 9 am.名姓 卷 此We work with a group of' Good' and ' Excellent ' schools located across London. We are looking forexcellent teachers who have a passion for teaching and are looking fo

6、r new opportunities.Contact UsPlease don't hesitate to contact us at ASQ Education.级班About Supply TeachingSupply teaching gives you the freedom and flexibility to work at a variety of different schools. You have the option of day-to-day supply or long-term supply, which could lead to a full time

7、 employment.If you feel like this is not quite the right role for you, please still contact us at ASQ Education, we have a variety of roles in Primary and Secondary School.21. What main duties should a supply teacher take?A. Plan, prepare and teach effective lessons.B. Guide students to experience a

8、fter-school activities.C. Set targets to become a full time employee.D. Make sure of the students' freedom and flexibility.【答案】A【解析】细节理解题。根据第三部分的前两句"To teach effective lessons that inspire and lead to rapidprogress from all students. To plan and prepare effective schemes of work and lessons

9、. 可知,计戈人 筹备 并进行有效的教学是老师的主要职责之一。故选Ao22. Which of the following is not suitable to be a supply teacher?A. One who has a clear idea of primary curriculum.B. One who has great passion for teaching.C. One who has teaching experience.D. One who likes working alone.【答案】D【解析】推理判断题。根据第四部分第二句"Able to wor

10、k well within a team 可知;作为一名代课教师,应该有团队合作精神,由此可推知,D项不适合。故选 Do23. If you want to apply for the position, you should.A. have humorous personalityB. apply before 4th January 2018 at 9 amC. contact the schools located across London directlyD. prepare a lesson and communicate with parents in advance【答案】B解

11、析细节理解题。根据第五部分 Deadline: Apply by Thursday, 4th January 2018 at 9 am.可知,”Today, I felt terrible-my head was full of problems and confusion. I decided to take a walk even though I didn't know where I would go. The most extraordinary thing happened when I was out on this walk. I saw an old man sitt

12、ing on a chair. He was a seller of second-hand shoes. He seemed so tired and nobody was buying his shoes.I wanted to give him something but I had not brought anything with me. Then, a little girl came toward him. I heard the child say, "Grandfather, may I polish your shoes?" That old man t

13、ook pity on her, smiled and he gave her a shoe to polish. The girl said, "I polish the shoe because I need money to buy my brother a new school uniform." The old man answered, "Oh, little girl. Just stop doing this. Come with me and I will buy you a uniform."Then they walked to a

14、 market (I followed behind) and he bought her a uniform. The girl was so happy. She said, "Thank you so much for doing this." Then she left, leaving the old man smiling. He walked away from the market, but I stopped him.I whispered in his ear, "You are a hero! Thank you for your kindn

15、ess!" As I walked away, I glanced back and I could see him still smiling. I was blown away by the kindness I had just seen. Someone who had so little himself was able to show such incredible generosity! Amazing!My own sadness had completely disappeared, chased away by the light of this kind act

16、. I began realizing that I have a lot to be thankful for.24. Why did the girl want to polish shoes for the old man?A. To support the old man 's business.B. To show her pity on the old man.C. To earn money to buy something to her brother.D. To attract the attention of passers-by to buy more shoes

17、.【答案】C【解析】细节理解题。根据第二段第五句The girl said, "I polish the shoe because I need money to buy最后截止期限是 2018年1月4日上午9点。故选Bomy brother a new school uniform. 可知,女孩帮老人擦鞋是为了赚钱给弟弟买校服。故选Co25. What can we know about the old man from the passage?A. He has not enough to eat and wear.B. He is very cold to others.C.

18、He is a kind and generous man.D. He is in a poor health condition.【答案】C【解析】 推理判断题。老人自身并不富足,还是热心地帮助小女孩实现了愿望,由此可推知,他是一个慷慨、善良的人。故选 Co26. What words can be described the girl' s character?A. Friendly and caring.B. Greedy and kind.C. Enthusiastic and impatient.D. Mean and sad.【答案】A【解析】 推理判断题。小女孩对待卖鞋子

19、的老人礼貌而又周全,由此可知她很友好;为了给弟弟买新校服愿意付出自己的劳动,由此可知,她很有爱心。故选 Ao27. What may the author learn from the old man?A. Compared with helping others, personal sadness is not important.B. One should live by one ' s own work not by others' help.C. One shouldn ' t look down upon the one who needs help.D. E

20、ven though one has little, he should try to help others.【答案】D【解析】 推理判断题。卖鞋的老人自己并没有多少钱,还是尽自己的力量帮助了小女孩。作者可以从老人身上学习到:一个人即使拥有的不多,但仍要尽自己的努力来帮助需要帮助的人。故选DoAdults perform better when they have a lot to gain or lose. But scientists did not know whether teens did too. To find out, Insel asked 88 people betwee

21、n the ages of 13 and 20. She had them try a game. The participants looked at pictures of planets on a computer screen. They had to click as fast as they could when they saw a planet with designs. They were not supposed to click if a planet had no designs.The participants could earn 20 cents for righ

22、t answers but lose 10 cents for wrong ones. In other sessions, they ' d get a dollarrfoight answers, and lose a half dollar for wrong ones. Players of all ages wanted to win the money, and cared more about bigger rewards than smaller ones.As Insel expected, adults performed better when the stake

23、s were high. But teens 13 to 18 played just as well whether they stood to win 20 cents or a dollar. Only 19- or 20-year olds stepped up their game for the higher stakes.Insel ' s team published this work November 28, 2017, in Nature Communications.Brains change and mature during adolescence. And

24、 not all parts grow at the same rate. Insel was interested in two areas in particular. One is deep inside the brain and just above the ears. Called the ventral striatum (腹侧纹状体 ),it helps the brain calculate rewards. The ventral striatum becomes mature during the teen years.The brain ' s prefront

25、al cortex额叶)takes longer to mature. This area is important for planning and setting goals. It may not mature until early adulthood.Nerve pathways think of them as the brain' s cownecg the ventral striatum and prefrontalcortex. This lets the two regions communicate to make decisions. But because

26、the prefrontal cortex matures later, the wiring between the two may not be complete until adulthood.28. Which of the following can explain Insel' s research?A. Teens ignore key points in many aspects.B. Adults behave better with higher rewards.C. Teens give more attention to exams than usual wor

27、k.D. Adults behave more maturely than children in every way.【答案】B【解析】推理判断题。根据第三段最后一句"Only 19- or 20-year olds stepped up their game for thehigher stakes.可知,当提高筹码时,只有 19岁或20岁的孩子在游戏中表现更好。由此可推知,18岁的成年人在筹码增大时,表现更好,与B项一致。故选Bo29. What does the underlined word“ stakes " refer to?A. The final resu

28、lts of games or experiments.B. The things that can be gained or lost in races.C. The ambitions or energies that one experiences in games.D. The powers that make one feel less pressure or pain.【答案】B【解析】词义猜测题。根据上文可知,stakes在此处指实验中提到的“earn 20 cents for right answersbut lose 10 cents for wrong ones , “ g

29、et a dollar for right answers, and lose a half dollar for wrong ones , 指 比赛中的风险或赌注。故选Bo30. From the passage, we can know.A. the experiment aims to find out adults' behaviour facing high stakesB. teens have better performances in the first roundsC. adults care less about the experiment at firstD.

30、 adults and teens show differently with high stakes【答案】D【解析】细节理解题。根据第三段第二、三句 "But teens 13 to 18 played just as well whether they stoodto win 20 cents or a dollar. Only 19- or 20-year olds stepped up their game for the higher stakes.可以看出, 提高实验的筹码级别,成年人表现得更好,而 13到18岁的孩子表现和原来无异。故选 Do31. Which is

31、the best title of the passage?A. Unlike adults, teens don' t perform better with high stakesB. Who perform better, adults or children?C. Stakes are the key points in promoting one' s passionD. Whether low stakes or high stakes, one behaves similarly【答案】A【解析】文章标题。本文通过具体实验,主要阐述了因为大脑中的前额叶发育不成熟,

32、面对高和低风险或赌注,青少年表现相差无几,而成年人则面对高赌注,表现更好。故选AoDDriverless technology will soon enter another major global industry: shipping. Several companies recently announced plans to launch self-sailing ships to improve safety and efficiency.One of them is Norwegian chemical company Yara International. Yara has des

33、igned to build an autonomous ship expected to launch next year. The ship is fully electric to reduce air pollution. It is designed to carry containers normally transported by truck. This means the ship will also improve road safety by replacing about 40,000 truck trips a year.Yara plans to operate t

34、he ships by remote control beginning sometime next year. By 2020, the ships should be loading and sailing themselves. Another company focusing on self- sailing ships is the world' slargest mining company, Australia' s BHP BcotopaThe s Vice President of Freight, Rashpal Bhatti,recently spoke

35、about the technology. He said,“I believe automation will be one of the biggest changes forshipping in the future." Autonomous ships offer important chances to improve safety and probieltterefficiency outcomes to the marine supply chain." He asdOjenlgtlsaitisielfould become a realitywithin

36、the next decade.Rolls-Royce, the British automobile and engine manufacturer, is also developing unmanned shipping technologies. Oskar Levander is the company ' s head of marine operations. He told a conference last year, “This is happening. It ' s not if, it ' s when.”Several shipping co

37、mpanies have invested hundreds of millions of dollars to develop self-sailing ships expected to be used by 2025. These ships will be equipped with technology to collect weather and sea data. They will then use the data to plan out the safest, shortest and most fuel-efficient route.32. What advantage

38、s does the driverless ship have according to the passage?C. An advertisement.A. Environmental friendly.B. Without noise.C. Low cost.D. Having stronger ship body.【答案】A【解析】推理判断题。根据第二段第三句"The ship is fully electric to reduce air pollution.可知,无人驾驶轮船是电力的,旨在减少空气污染,由此可推知,这种船很环保。故选Ao33. What can we lea

39、rn from paragraph 3?A. Australia ' s BHP Billiton is the world' s largest ship company.B. The ships will work almost automatically by 2020.C. Bhatti isn ' t sure of the future of driverless ship.D. Self-sailing ships will be used in a couple of years.【答案】B【解析】推理判断题。根据第三段第二句"By 2020,

40、 the ships should be loading and sailing themselves.可推知,到2020年,这种船将能自动装载和航行。故选Bo34. What attitude does Oskar Levander have to the new driverless ship?A. Unsure.B. Doubtful.C. Sure. D. Objective.【答案】C【解析】观点态度题。根据第四段最后一句"This is happening. It ' s not if, it可知,s做hen!这一定会实现,只是时间问题。故选 Co35. Wher

41、e is probably the passage taken from?A. A physics textbook.D. A science report.【答案】D【解析】 文章出处题。本文是一篇科普说明文,主要介绍了最前沿的科技-无人驾驶轮船的研制,因此有可能选自科技报导。故选Do第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Here are some ways of encouraging a friend to get through a difficult time.1. Make contact.Wh

42、en you find out that someone is going through a crisis, get in contact with them as soon as possible. If the person is far away, make a phone call or send an email. 36 This is especially important if they're dealing with an illness that makes it difficult to leave the house.2. Listen to them wit

43、hout judgment.People need to tell their stories in their own time. Of course you're going to have opinions about their situation. 37 Focus on your friend, so they work through the healing process.3. Offer practical help.Instead of offering advice, what you can offer is some actual help. This can

44、 make a huge difference for them. 38 Help them out with some chores like doing their grocery shopping for them, helping clean their house, and taking their dog for a walk.4. 39When someone is going through a difficult life event, the basic functions of life tend to get forgotten. They possibly forge

45、t to eat or stop caring for their appearance. Remind them to do things like shower, and exercise.5. Don ' t take over their life.B. A travel booklet.Taking over their life may overwhelm them.40 Don't just take your friend to dinner, askthem where and when they want to dine. Letting them make

46、 decisions, even if they're small decisions, can go long way towards reclaiming their power.A. Even doing some little things can make a difference.B. You should offer options to them.C. Sometimes visiting someone in person is also effective.D. You should use your past experiences to help them.E.

47、 But it isn't always necessary to share your advice.F. It ' s better to be there for them.G. Encourage your friend to keep up with the life basics.【答案】36.C37.E38.A39.G40.B【解析】36. C本段主要讲述朋友面对困境,情绪低落时要和他们及时联系,前面提到了如果距离远, 就打电话或发邮件。此处是另一种和朋友联系的方式,根据最后一句中的"thatmakes it difficult toleave the

48、house可知,朋友生病不能离开家时,去家中手访也是一个好方法。故选 C。37. E本段主要讲述倾听,不要评判。和本段标题中的"without judgment以及下文中的 "Focuson your friend照应,此处指不要提建议,要倾听。故选 E。38. A 和下句中 的"some chores like doing their grocery shopping for them, helping clean theirhouse, and taking their dog for a walk照应,此处指为朋友哪怕做一些小事情也会对他们很有帮助。故 选A

49、o39. G根据本段中的"eat or stop caring for their appearance可知,朋友情绪低落时,往往会忘记最基本的日常生活,甚至忘记吃饭,不关注个人仪表,因此本段主要说明要提醒朋友做一些最基 本的生活琐事,和 G项中的 "keep up with the life basics 一致。故选 G。40. B根据下一句中的"Letting them make decisions可知,应该给朋友提供自己做决定和选择的机会,不要大包大揽,替他们做决定。故选 Bo第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题;每小题1.5

50、分,满分30分)阅读下面的短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。I'd like to share a story from over 25 years ago that changed my life. During a vacation trip to California, I managed to 41 some time to stay with family friends in northern California but that meant in the short time I needed to

51、find my way to the bus station, some 30 miles away. Being a poor student, I had little 42 to get there.I tired to call various 43 but they were all too 44 to pick me up. Then, I got one person on the phone who 45 to transport me with limited 46 ! He came to pick me up about 45 minutes later. The dri

52、ver was 47 and I remember wondering 48 the taxi didn ' t have a meter. The drives wand. He knew I was upset so he 49 me with stories and good conversation. He said I looked like his 50 .At one point, I asked him why he 51 so little compared to the others. Then, he explained that he was actually

53、52 and hadn ' 5 3 his number from the phone book. When I called, clearly 54 , he felt that he should come to help.This man drove an hour to help a 55 he didn ' t know for a fee that barely covered his gas, if that! This man ' s56 warms my heart every time I think of him. 57 , I didn '

54、; t get his name and his face has since faded from my memory. But he is on my 58 often and I wish I could thank him 59 .“ Thankyou Mr. Angel Taxi-Man! I hope your granddaughter knows what a 60 grandfather she has!"41.A.spendB.spareC. wasteD.kill42.A.moneyB.timeC. energyD.effort43.A.trainB.tramC

55、. ferryD.taxis44.A.reasonableB.unbelievableC. expensiveD. cheap45.A.refusedB. agreedC. askedD.tried46.A.distancesB.fundsC. spaceD.time47.A.oldB.youngC. richD.poor48. A. whenB. whyC. whereD. how49. A. laughedB. helpedC. distractedD. absorbed50. A. granddaughterB. grandsonC. friendD. daughter51. A. ch

56、argedB. paidC. costD. took52. A. graduatedB. lostC. retiredD. recovered53. A. changedB. removedC. convertedD. corrected54. A. astonishedB. pleasedC.eagerD. upset55. A. relativeB. neighbourC. strangerD. student56. A. kindnessB. intelligenceC. cautionD. care57. A. LuckilyB. SurprisinglyC. RegretfullyD

57、. Anxiously58. A. shoulderB. mindC. workD. relaxation59. A. in personB. in allC. in advanceD. in brief60. A. powerfulB. gratefulC. usefulD. wonderful【答案】41. B 42. A 43. D44. C45. B46. B 47. A48. B 49. C 50. A51. A 52. C 53. B54. D55. C56. A 57. C58. B 59. A 60. D【解析】41. B考查动词辨析。根据本句中的“During a vacation trip to California可知,我在度假期间挤出时间去看望家人朋友。故选Bo42. A考查名词辨析。和本句中的原因状语“Being a poor student1必应,因为我是一个穷学生,所以没有多少钱。故选A。43. D考查名词辨析。根据下文可知,我是打算乘坐出租车去

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论