2019-2020学年人教版高中英语选修7创新教案:Unit3Section1_第1页
2019-2020学年人教版高中英语选修7创新教案:Unit3Section1_第2页
免费预览已结束,剩余14页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、Under the seaDarling, its better down where its wetterTake it from meUp on the shore they work all dayOut in the sun they slave awayWhile we devoting full time to floatingUn der the seaDown here all the fish is happyAs off through the waves they rollThe fish on the land arent happyThey sad because t

2、hey in the bowlBut fish in the bowl is luckyThey in for a worse fateOne day whe n the boss get hungryGuess whos going to be on the plateUn der the sea, un der the seaNobody beat us, fry usAnd eat us in fricasseeWere what the land folks love to cookUn der the sea we off the hookWe got no troublesUnit

3、 3Under the seaLife is the bubblesUn der the sea, un der the seaSi nee life is sweet hereWe got the beat here n aturallyEve n the sturge on and the rayThey get the urge n start to playWe got the spirit, you got to hear itUn der the sea,I.Please match the words with their proper meanings.A. facing; o

4、n the other side of a specific area from sb./sth.B . stop for a short time before continuingD. try to persuade; strongly recommend; drive or force forward3. oppositeC. run or hurry away阅读障碍词1slave v .做苦工2fricassee n.焖肉3hook n.4bubble n.气泡5sturge on n.鲟SectionI预读课a认知词汇1. annual2. witness4. pause5.fle

5、eE.person who sees an event take place6.dragF. distanee from the top to the bottom of sth.7.depthG.pull sb./sth. along with effort and difficulty8.urgeH . happening every year答案:1 5 HEABC 6 8 GFDn.Write down the meaning of phrases in each sentence.1. Why did nt Mr. Smith arrive on time for the meeti

6、 ng?He must have been held up on his way here in the traffic jam. 使延误2.The conference will begin in an hour; in the meantime, lets have a chat.在此期间3. Do you work in this office?No, as a clerk in this office is on vacati on, Im just helping out here for about a week.帮助(某人)摆脱困境或危难4. Shestudies so hard

7、 that she is always well ahead of the rest of the class.在.的前面5.I need to sort out the mess on my desk.整理6.And dont yell out. And dont worry if youre a bit slower. 大叫2|话题导入Match the pictures with the proper introductions.SibFltiirtpb.ritdphinc.soa hoisod. coral1. _a mammal which lives in the sea and

8、looks like a large fish with a pointedmouth, related to the whales but gen erally smaller2. _a sea creature with a clear soft body and tentacles (触须; 触角 )that can stingyou3. _a large reptile (爬行动物)which has a thick shell covering its body4. _ a hard substanee formed from the skeletons of very small

9、sea animals. It isofte n used to make jewelry.5. _ a type of small fish which appears to swim in an upright positi on and whosehead looks a little like the head of horse6._ a very large mammal with the general shape of a fish and one or twoblow- holes for breath ing答案:1.b2.e 3.a 4.d 5.c6.fI.Fast-rea

10、dingRead the text quickly and fill in the blanks.The passage consists of two anecdotes written by Clancy. The first one is mainly about howOld Tom helped l.the whalers hunt the whale and the second is about how Old Tom 2.savedJames.n.Careful- readingRead the text carefully and fill in the blanks.An

11、ecdotesDetailse. jellyfishf.whnlpThe process of a whalehunt When Clancy was sorting out his 1.accommodation, he heard a loud noise from the bay. Hesaw a(n) 2.e no rmous ani mal n amed Old Tom after he came to the shore.The whalers jumped into the boat and headed out for a(n) 3.whale hunt with Old To

12、mshow ing them 4.the way. The whalers saw a whale being attacked by six other killers. Some were throw ing themselveson top of the whales blow - hole to stop it 5.breathing while the others were stopp ing it divi ng orflee ing out to sea.After the whale was killed by one whaler, its body was 6.dragg

13、ed swiftly by the killersdown into 7.the depths of the sea . The whalers went home and returned for the body the n ext day after the killer whales had agood feed on its 8.lips and ton gue.The process of the rescueDuring a hunt, James was washed off the boat. The sea was so rough that it is difficult

14、 for theothers to get the boat back to him. And the n sudde nly a(n) 9.shark appeared.After over 10.half an hour when other whalers drew close to James, they found he wasfirmly held up in the water by Old Tom.川.Study-readingAnalyze the following difficult sentences in the text.1. It was a time when

15、the killer whales, or “ killers ” as they were then called, helped the whalers catchthe baleen whales that were on their annual migration.句式分析It W2is a limwhen Iht kilkhr whalcSj.定语航句kinera* as they weir then called.定语从旬h4prd thr whaJers catch thg haJeenv/hLi)吧呂th;ai were on thuir annual mijgEalion.

16、尝试翻译那个时期,虎鲸(当时被称为“杀手”)帮助捕鲸人在每年须鲸迁徙时捕捉 须鲸。2. On the after noon I arrived at the stati on, as I was sorting out my accommodatio n, I heard aloud no ise coming from the bay.or定语从句句式分析本句是一个主从复合句;2主句是 I heard a loud noise coming from the bay ;3as 引导时间状语从句;4I arrived at the station 是定语从句,修饰先行词afternoon。尝试

17、翻译一天下午我来到捕鲸站,正在整理住处的时候,听到从海湾那边传来一 声巨响。3. It took over half an hour to get the boat back to James, and when we approached him, I saw Jamesbeing firmly held up in the water by Old Tom.句式分析该句中 and 连接两个并列分句;2第一个分句为 It takes/took +段时间+ to do sth.”句型;3第二个分句中 when 引导时间状语从句,being firmly held up in the water

18、 by Old Tom是动词-ing 形式短语作宾补。尝试翻译我们花了半个多小时才把船头调向詹姆斯。当我们靠近他的时候,我看到 老汤姆正在水中稳稳地托着他。课下过芜检测提能力 对应学生课下能力撮卄丸叮阅读理解Even after centuries of exploration, the ocean still holds its mysteries. Although we know moretoday about the worlds ocea ns and creatures livi ng in them tha n ever before, every once in a while

19、 thesea brings up someth ing so stra nge, so un expected, that makes the world won der what it could be.Such was the case when the currents ( 水流)of the Mediterranean Ocean recently washed a 13-foot -1ong, smelly body onto the shores of the village of Villaricos in Andalusia, Spain. An early report i

20、nthe Spanish publication Lavante described the strange, horned( 带角的)body as what might seem likea big fish, but it was already in pieces. Locals joked that it was some kind ofLoch Ness Monster.The media jumped right on the creature, of course. Some sites called it a horned sea monster. Thepopular ne

21、wspaper Boing Boing called it a dragon. Some people guessed that it might be an oarfish,which is actually a rarely seen kind of big fish that can grow up to 55 feet long.But now the experts have weighed in and were sorry to report that its not a dragon, a Loch NessMonster, or even an oarfish. “That

22、is actually a shark skeleton ( 骨架),” Professor Grubbs fromFlorida State University told NBC New s.“ The parts toward the back were confusing me, but those arethe lower caudal fin (尾鳍 ) supports. The horns are the scapulocoracoids which support thepectoral fins. ” Scapulocoracoids are backbones commo

23、n to many animals.So there we go, another mystery solved. Well ,the ancient maps that once described areas of theocean as places of dragons have yet to be proven true. But its good to know that the ocean still has afew surprises for us, even in cases where theyre just dead, smelly bodies.语篇解读:本文是说明文

24、。海边的一具海洋生物尸体引起了人们的种种猜测, 作者由此 试图说明海洋神秘的一面。1The creature mentioned in the text _ Awas about 15 feet long with a hornBcould probably grow up to 55 feet longCwas already in pieces but it was still aliveDwas found on the shores of a village in Spain解析:选 D 细节理解题。由第二段中 “.washed a 13-foot- long, smelly body

25、 onto the shores ofthe village of Villaricos in Andalusia, Spain ”可知,该神秘尸体是在西班牙一个村庄 的海岸上发现的,故选 D 项。2 What does the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to?AA dragon.BA shark skeleton.CAn oarfish.DA horned sea monster.解析:选 B 代词指代题。由第四段中的 “ That is actually a shark skeleton, ProfessorGrubbs from

26、Florida State University told NBC News” 可知,这里的 it 指的是一具鲨鱼的骨架, 故选B 项。3.The third paragraph is mainly about _ .A . how the creature was foundB.the characteristics of an oarfishC. peoples guesses about the creatureD. Boing Boings opinion of the creature解析:选 C 段落大意题。由第三段中的 sea monster,“dragon”和 an oarfi

27、sh等信息可知,本段主要讲述人们对于该神秘尸体的种种猜测,故选C 项。4.The main purpose of the text is to _ .A . show the mystery of the oceanB.ask people to protect sea animalsC. introduce a rarely seen kind of fishD. show how go find surprises in the sea解析:选 A 写作目的题。由文章首段中的the ocean still holds its mysteries 和尾段中的 the ocean still

28、has a few surprises for us以及文中所举的事例可知,本文的主要目的是向人们展示海洋神秘的一面,故选A 项。BNicola MacFarlane, 41, and her daughter Lucy, four, from Portobello, near Edinburgh, were playingon the Portobello Beach when they came across an old glass bottle sticking out of the sand containing anote in side writte n in Chin ese.

29、It is unclear when the letter was sent off, but it was written on Chinese Valentines Day, orQixi Festival as it is more traditi on ally known, which falls on the seve nth day of the seve nth lunar month.Whether the message has traveled thousa nds of miles from China or whether it was penned by alove

30、 - struck pair much closer to home may remai n a mystery. But for Nicola it does nt matter she isstill excited to read about the Chinese love story after having it translated. She said, I really do hopethat it is from Chi na but even if it is from some one n earer to home, its still a lovely gesture

31、 and aninspiring find. Its a love story regardless of where it came from. ”“ We saw the bottle stick ing out of the sand and just thought it was junk that some one had leftbeh ind. But after pick ing it up I no ticed there was a piece of brow n paper rolled up in side and therewas some foreign writi

32、ng on it. We quite excitedly took it home, carefully opened the bottle and took outthe sheet of paper using some tweezers (镊子).We knew it was Chinese, but we had no idea what itsaid. ”Un able to read the Chin ese text, Nicola turned to the Internet and her Australia n friend, JulieGould, whose daugh

33、ter attended a Chinese school in Sydney. Several hours later Julie returned with then ews that it was in fact a love letter.Nicola said, It sounds to me like the couple are in love but cannot be together so they have sentthe message to tell the world of their love. Im blown away by it to be hon est

34、its in credible that it hastraveled all this way. ”语篇解读:Nicola 和 4 岁的女儿在英国爱丁堡附近海滩发现了一个藏在沙子里的玻璃瓶, 瓶子里装有一封用中文写的情书,它可能从中国漂流而来,真是太不可思议了。5.According to the passage, we can know that _ .A . the letter was written on Qixi FestivalB. the letter was mailed on Chinese Valentines DayC. the bottle has traveled

35、a long distanee from ChinaD. the bottle was thrown into the sea near Edinburgh解析:选 A 细节理解题。从第二段中的 it was written on Chinese Valentines Day, or Qixi Festivalas it is more traditi on ally known ” 可知 A 项正确。6.Nicola thought the bottle was thrown into the sea because _ .A . the sen der wan ted to find a

36、true lover through the letterB the sender expected to find a partner who liked ChineseC a couple couldnt stay together and showed their love in this wayD a couple fell in love with each other and wished their love to last forever解析:选 C 细节理解题。 从最后一段 “It sounds to me like the couple are in love but ca

37、nnot betogether so they have sent the message to tell the world of their love ”可知, 这是一对相爱的情 侣,由于不能在一起,所以他们通过漂流瓶来告诉全世界他们的爱。7 The underlined phrase “ blown away ” in the last paragraph probably meansa”A depressedB frightenedCembarrassedD impressed解析:选 D 词义猜测题。 从最后一段 “its incredible that it has travele

38、d all this way ”可知, 它一路漂流而来, 真是太不可思议了, blown away 应与 incredible( 难以置信的 )有相近的意思, 根据选项,D 项 impressed(印象深刻的,感动的)的意思与之最接近。8 Which of the following words can best describe Nicolas feelings about the letter?A Curious and excited.BCautious and excited.CDoubtful and delighted.D Curious and dissatisfied.解析:选

39、 A 推理判断题。根据全文可知,Nicola 捡到漂流瓶后,由于好奇,兴奋地把它带回家,然后求助了她的澳大利亚朋友翻译信件内容。由此可知A 项正确。CShake Shack is a new kind of restaurant becoming more popular in the US. The restaurants arenot“fast food”. They are known as “fast casual”Observers say Americans want more choices and fresh food when choosing where and what

40、to eat.This trend is one reason why the fast food restaurant McDonalds has struggled financially. In the lastquarter of 2014, McDonalds net income dropped by about $300 million. The January earnings reportbrought more bad news. Worldwide sales dropped for the eighth month in a row and eve n more tha

41、 nexpected. While McD on aids is struggli ng to get their customers back, Shake Shack is doing well inmaking mon ey. The New York - based burger cha in had a very successful IPO, or initial public offerings,of shares at the end of January. On its first day of trading, Shake Shack went from $21 a sha

42、re to just under $46 a share. Being part of the “ fast casual” trend has helped Shake Shack. Other fast casualrestaurants in the US include Chipotle and Panera Bread.Bonnie Riggs, a restaura nt expert with NPD has studied America ns restaura nt habits for almost30 years. She says one reas on why Ame

43、rica ns like fast casual food is that its n ew. It is creative, andit is something different and people like to try new things. Her study shows America ns made 61 billi onvisits to restaura nts last year. Three out of four visits were to fast food restaura nts, like McDon alds.The fast casual trend

44、is still a small perce ntage of restaura nt visits, but it has developed fast. Just as Ms.Riggs says, Its growing by leaps and bounds. because they meet consumers needs. They know itsbeing prepared while they wait; its fresh, quality, good tast ing food at what t hey say are reas on ableand affordab

45、le prices.”Many America ns still like their fast food. They just are not going as ofte n. They are finding otherways to have a meal.语篇解读:本文是一篇说明文。主要对美国餐饮业的新宠儿 fast casual food 进行了介绍。9.What is the trouble with McDonalds?A . Its share goes down to $21.B.Shake Shack has taken its place.C.Its not popula

46、r with America ns.D.Its sales and in come have dropped.解析:选 D 细节理解题。根据第二段的第三至五句可知,麦当劳的困境是其销售和收入下滑,即 D 项正确。10. We can lear n from Bonnie Riggs that America ns _ .like to try something new care only about the quality dont like fast food any moreD . pay more visits to fast casual restaura nts解析: 选 A 细节

47、理解题。根据第三段的第二、三句可知, Bonnie Riggs 认为美国人喜 欢尝试新事物,即 A 项正确。11 What does the underlined phrase “by leaps and bounds” in Paragraph 3 mean?A Steadily.B Rapidly.CSlowly.D Normally.解析: 选 B 词义猜测题。根据第三段的第六句 “The fast casual trend is still a small percentageof restaurant visits, but it has developed fast ” 可推知,此

48、处 by leaps and bounds 意 为“非常迅速 ”,即 B 项正确。12 Which of the following best describes fast casual food?A Fresh- made and tasty.BHigh - quality and expensive.CFarm-to-table and traditional.D Time- consuming and special.解析: 选 A 细节理解题。根据第三段的最后一句“They know its being prepared whilethey wait; its fresh, quali

49、ty, good tasting food at what they say are reasonable and affordable prices” 可知, fast casual food 新鲜、优质、味美且价位合理,即 A 项正确。课 文 对 译 OLD TOM THE KILLER WHALEI was 16 when I began work in June 1902 at the whaling station. I had heard of the killers that everyyear helped whalers catch huge whales. I though

50、t, at the time, that this was just a story but then Iwitnessed it with my own eyes many times.On the afternoon I arrived at the station, as I was sorting out my accommodation, I heard a loudnoise coming from the bay. We ran down to the shore in time to see an enormous animal opposite usthrowing itse

51、lf out of the water and then crashing down again. It was black and white and fish- shaped.But I knew it wasnt a fish.“ Thats Old Tom, the killer ,” one of the whalers, George, called out to me. “ Hes telling ustheres a whale out there for us. ”Another whaler yelled out, “ Rush- oo . rush- oo.” This

52、was the call that announced there wasabout to be a whale hunt.“ Come on, Clancy. To the boat ,” George said as he ran ahead of me. I had already heard thatGeorge didnt like being kept waiting, so even though I didnt have the right clothes on, I raced after him.Without pausing we jumped into the boat

53、 with the other whalers and headed out into the bay. Ilooked down into the water and could see Old Tom swimming by the boat, showing us the way. A fewminutes later, there was no Tom, so George started beating the water with his oar and there was Tom,circling back to the boat, leading us to the hunt

54、again.Using a telescope we could see that something was happening. As we drew closer, I could see awhale being attacked by a pack of about six other killers.“ Whatre they doing ?” I asked George.“ Well, its teamwork the killers over there are throwing themselves on top of the whales blow-hole to sto

55、p it breathing. And those others are stopping it diving or fleeing out to sea,” George told me,pointing towards the hunt. And just at that moment, the most extraordinary thing happened. The killersstarted racing between our boat and the whale just like a pack of excited dogs.Then the harpoon was rea

56、dy and the man in the bow of the boat aimed it at the whale. He let it goand the harpoon hit the spot. Being badly wounded, the whale soon died. Within a moment or two, itsbody was dragged swiftly by the killers down into the depths of the sea. The men started turning the boataround to go home.“ Wha

57、ts happened?” I asked. “ Have we lost the whale ?”“Oh no,” Jack replied. “ Well return tomorrow to bring in the body. It wont float up to thesurface for around 24 hours. ” “In the meantime, Old Tom, and the others are having a good feed onits lips and tongue ,” added Red, laughing.Although Old Tom a

58、nd the other killers were fierce hunters, they never harmed or attacked people.In fact, they protectedthem. There was one day when we were out in the bay during ahunt and James was washed off the boat.“ Man overboard! Turn the boat around !” urged George, shouting loudly.The sea was rough that day and it was

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论