2019版高考英语Unit6Design夯练(含解析)北师大版必修2_第1页
2019版高考英语Unit6Design夯练(含解析)北师大版必修2_第2页
2019版高考英语Unit6Design夯练(含解析)北师大版必修2_第3页
2019版高考英语Unit6Design夯练(含解析)北师大版必修2_第4页
2019版高考英语Unit6Design夯练(含解析)北师大版必修2_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、Unit 6 Design李仕才一、阅读理解。The Amazon basin region is home to about 2.5 million insect species, tens ofthousands of plants , and some 2 000 birds and mammals.To date , at least 40 000plantspecies,3 000 fish,1 294 birds,427 mammals,428 amphibians , and 378 reptiles have been scientificallyclassified in t

2、he region.One in five of all the birds in the world live in the rainforests of the Amazon.The warm wet forests have been in existence for 55 million years ,and thrived even during glacialperiods, allowing for the evolution of an unbelievable diversity ofspecies.Radiocarbon dating(放射性碳年代测定 )has revea

3、led trees of 10 centimeterdiameter to be more than 300 years old , and some trees over 1 000 years old ,indicating that untouchedforests can experience unbelievable longevity.The first human inhabitants are thought to have settled in the Amazonregion about 11 200 yearsago.European explorers arrived

4、in the 16th century, bringing diseaseswhich traveled faster than the explorers themselves, killing perhaps as many as 90%of the indigenous inhabitants(土著居民 ) By the late 17th century the Amazon basinwas controlled by Portuguese and Spanish explorers.The Amazon rainforest has been described as the lu

5、ngs of our planet because ofits important role in recycling carbon dioxide into oxygen.But due to deforestation( 采 伐森林 ) ,rainforests now cover less than 5% of the Earths land surface ,and experts believe that this is a bigcontributor to global climate change.Severe deforestation began in the 20th c

6、entury , with 587 000square kilometers lost up to the year 2000.Most deforested land is used for grassland to raise farmanimals and agriculture.The addition of transport routes has led to increased settlement and deforestation, andat the present rate, scientists estimate that the Amazon rainforest w

7、ill be reducedby 40% in two decades.1 Why are the figures mentioned in Paragraph 1?A To prove the forest untouched.B To classify species scientifically.C To show the diversity of species.D To attract more attention to Amazon.2 Why did most indigenous inhabitants in the Amazon region die?2A European

8、explorers brought diseases there.B Portuguese explorers treated them badly.C A lot of trees were cut down and burned.D They got killed by Spanish explorers.3 What can be inferred about the Amazon rainforest?A It has the largest number of species.B It covers over 5% of South America.C It is becoming

9、larger in area.D It is being endangered now.4 What may be included in the following paragraph?A Examples of destroying forests.B Measures to protect rainforests.C New settlements in Amazon.D Ways to stop global warming.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了亚马逊热带雨林正面临消失的危险。1C 目的意图题。通读全文可知,第一段提到昆虫、植物和动物等物种的数量,是为了 表明亚马逊

10、热带雨林物种的多样性。故答案选C。2A 细节理解题。 European explorers arrived in the 16th century, bringing diseases which traveledfaster than the explorers themselves, killing perhaps as many as 90%of the indigenous inhabitants(土著居民 ) ( 第三段第二句 )译文: 十六世纪,欧洲探险家来到这里, 带来了疾病,这些疾病的传播速度比探险家前行 的脚步还要快,大约使多达 90%的土著居民死亡。根据关键句可知, 欧洲探

11、险家把疾病带到亚马逊地区, 导致大多数土著居民死亡。 故答案 选 A。3D 推理判断题。 The addition of transport routes has led to increased settlement anddeforestation ,and at the present rate , scientists estimate that the Amazon rain forest will be reducedby 40% in two decades.(最后一段最后一句 )译文: 运输路线的增加导致了定居点和滥伐森林的增加,根据目前的速度, 科学家估计亚马逊热带雨林在二十

12、年内将减少40%。根据关键句可推知,亚马逊热带雨林正面临消失的危险。故答案选D。4 B 推理判断题。最后一段主要介绍了由于滥伐森林,亚马逊热带雨林覆盖率在下降, 正面临消失的危险; 由此可推知, 文章接下来应是针对这种情况介绍如何保护亚马逊热带雨林。 故答案选 B。亮点句积累: The addition of transport routes has led to increased settlement and deforestation ,and at the present rate ,scientists estimate that the Amazonrain forestwill

13、be reduced by 40% in two decades.(最后一段最后一句 )3译文:运输路线的增加导致了定居点和滥伐森林的增加,马逊热带雨林在二十年内将减少 40%。二、阅读下面材料,在空白处填入适当的内容 (1 个单词 ) 或括号内单词的正确形式。(2017 南昌二模)1 want to talk about Miss Smith, a history teacher I had at secondary school 61._ I was about 15.Most of the teachers I had were OK,62._ they gave the feeling

14、 that it was just a job.It seemed that MissSmith really 63._ (love) both history and teaching it.One of the 64._ (good) things about her lessons was that we didn talways have to study in an ordinary way.For example, rather than write an article for homework, usuallywe were allowed 65._ (work) with a

15、 friend to writean imaginary dialogue between two historical 66._ (figure) Then we couldperform it for the class.I think Miss Smith influenced me in two important ways.Firstly, she made me67._ (interest) in history.Now I still read books on history and watchTV programs about it when I get the chance

16、.68._ (second), she showed mehow a teacher can use the students own creativity to help them learn.Instead69. _ just being a kind of audience for lessons, we were involved in70. _(decide) what happened in the lessons.【解题导语】 本文是一篇记叙文, 主要介绍了作者的初中历史老师。 该老师与众不同, 总是让课堂充满乐趣,并布置学生喜欢的作业,从而赢得了学生的爱戴。61when 解析:

17、考查连词。根据语境可知, Smith 老师是作者 15 岁上中学时的一个 历史老师;分析句子结构可知,空格处在句中引导时间状语从句。故填when。62.but 解析: 考查连词。根据空格前的were OK 及下文中的“ it was just a job ” 可知, 作者的大部分老师都很好, 但是他们给人的感觉是教书只是一份工作,空格前后表示 转折。故填 but 。63.loved 解析:考查动词的时态。文章总体时态为一般过去时。故填loved 。64.best 解析:考查形容词的最高级。“ One of the 形容词最高级名词复数”意为“中最的一个”。根据语境可知,此处指她上课最大的一个优

18、点是不总是用常规的方式教学。故填 best 。65.to work 解析:考查非谓语动词。 allow sb.to do sth. 意为“允许某人做某事”, 为固定搭配。根据目前的速度, 科学家估计亚4故填 to work.66.figures 解析:考查名词复数。根据空格前的“ two”可知,此处应用可数名词will be reduced by 40% in two decades.(最后一段最后一句 )5figure 的复数形式。故填erested 解析:考查词性转换。“ make sb. +形容词”意为使某人.”,此处指使作者对历史感兴趣。故填in terest

19、ed。68 . Secondly 解析:考查词性转换。根据上文中的Firstly ”可知,此处应填Secondly。注意首字母大写。69.of解析:考查介词。in stead of 意为代替,而不是”。故填 of。70.deciding解析:考查非谓语动词。介词 in 后接动名词形式。故填deciding。三、短文改错。假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(A),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并

20、在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。(2017 河北衡水高三期末)As a senior three student, it won t take l ong afterI graduate.Now, I have much to share with my fellow stude nt.Firstly, I d like to show my appreciation to those stood by me all the way, teachers, pare nts andfriends in cl

21、uded.With their help and advice, my life would be different.Secondly, it s high time forI to say sorry to the classmates whomI hurt or misun derstood .I firm believe that com muni cati on and smiles act bridges to friendship.Thirdly,I ve made up my mind to make every effort to study, so hard work is

22、 the key to a success. Fin ally I wantto express my hope which all the young fellows can make full use of time, because time and tide wait forno man.答案:aftert take longbeforeIgraduate.Now, I havemuch to share with my fellow,stoodFirstly,I d like toshow my appreciation tothosestandingby meathe way,As

23、 a senior three stude nt, it wonstude ntstudents6Withteachers,parents and friends included. without their help and advice, mylife wouldIto say sorry to the classmates whom mebe differe nt.Sec on dly,its high time for7believe that com mun icati on and smiles act firmlyI ve made up my mind to make eve

24、ry effort to study,which I want to express my hope - thatall the young fellows can make full use oftime, because time and tide wait for noman.四、七选五。As you kno w, it is a quite differe nt experie nee being around positive peopleversus negative ones.lf you are determined to be more positive yourself,

25、here aresome ways you can do : Failure is part of lear ning. 1._ . They un dersta nd that failure isan eve nt , and does n t defi ne who they are. Negative people are emoti on allydisabledby failure because they allow it to defi ne who they are. 2._ . 3._ . Because they are team players , positive p

26、eople will get behindand support ideas that are not theirs even if they might disagree with them.Negative people have ahard time fullysupportingideas that they feel won t besuccessful.When an id ea that wasn t theirsdoesn t succeed, they are sure to givetheir teammates the I-told -you-so” expression

27、. You re so good! 4._ . They pay close attention to others when othersdo well , and they are quick to tell them. Negative people say, “Why would I praisepeople for things they are supposed to do ?” Most importantly , it s not about the praise. 5. Thesimple praise can stre ngthe nrelati on shipsand m

28、otivatethe person to do even better.Positive people don t underestimate(低估) the powerof en couragi ng words.A. Positive people are all talkativeB. Teamwork makes the dream workC. Positive people like to spread positivityD. Negative people know about failure very muchE. It s about showing the other p

29、eople that you notice themF.Positive people view failure as an opport unity to lear n and get betterG. They fail to understand that it s part of the learningand growing process【解题导语】本文主要介绍了成为一个积极乐观的人的方法。I hurt or mis understood .1bridges to friendship.Thirdly,Aasas/becausehardwork is the key to a su

30、ccess. Fin ally81.F 解析:根据上文中的Failure is part of learning”可推知,积极乐观的人能够从失败中学习,从而成长,所以选F 项。2.G 解析: 空处与上文中的They understand that failure is an event,and doesn t define who they are.”形成对比,由此可推知,消极的人不能真正理解失败的含义,从而不能从中得到学习,有所进步,所以选 G 项。3.B 解析:根据下文中的Because . with them. ”可推知,团队协作很重要,积极的人会互相支持以实现梦想,所以选B 项。4.C 解析:根据空前一句“ You re so good !”可推知,积极乐观的人说积极的话语, 传递正能量,所以选 C 项。5.E 解析: 根据上文的“ Most importantly , it s not about the praise.”及下文的“ The simple praise can stre ngthe n relati on ships and

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论