期末质量检测(一)_第1页
期末质量检测(一)_第2页
期末质量检测(一)_第3页
期末质量检测(一)_第4页
期末质量检测(一)_第5页
已阅读5页,还剩13页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、.期末质量检测一 时间:120分钟总分值:150分第卷第一部分:听力共两节,总分值30分第一节共5小题;每题1.5分,总分值7.5分听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最正确选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来答复有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: There is no milk left in the fridge.W: Mom went to the supermarket. She'll buy some.Text 2M: Is it Mike that is singing in th

2、e garden?W: No. It's Tom. Mike is swimming in the swimming pool now.Text 3W: I finally finished reading the book.M: It's interesting, isn't it?W: It's too difficult. I don't quite understand the humor in it.Text 4M: Is the girl over there in red Alice?W: No. That's Linda, Ali

3、ce's cousin.M: They look a little alike.W: Many people think so. But Linda's sister Ann looks more like Alice.Text 5W: How did you like the food?M: It was too salty. I don't think Mike's mother is a good cook.W: She isn't. But Mike's father cooks well. He is in China these da

4、ys.M: I'll pay them a visit again when he's back.1What's the possible relationship between the two speakers?ATeacher and student.BBrother and sister.CMother and son.2What is Mike doing now?ASinging a song.BPlaying in the garden.CSwimming.3What does the woman think of the book?ADifficult.

5、BInteresting.CBoring.4What can we know from the conversation?AAlice and Ann are sisters.BAlice and Linda are sisters.CLinda and Ann are sisters.5What do we know about Mike's father?AHe works in China.BHe is good at cooking.CHe doesn't like cooking.第二节共15小题;每题1.5分,总分值22.5分听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有

6、几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最正确选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,答复第6至7题。Text 6W: How is your life in Japan?M: It's boring. I know nobody here and I don't understand people around me well. They speak really fast.W: Don't lose heart. I'm sure you

7、'll make some good friends and enjoy your life here.M: I hope so. Now I study Japanese very hard every day. I want to master it as soon as possible.W: I'm sure you will. After all, you are in Japan now. So how long will you study in Japan?M: Two years.6What is troubling the man?AHe doesn'

8、;t have any time of his own.BHe can't communicate well with others in Japanese.CHe isn't popular with people around him.7What is the man doing in Japan?ATraveling. BStudying.CWorking.听第7段材料,答复第8至10题。 Text 7W: Is there anything new online?M: Yes. Some volunteers in China stopped a truck carry

9、ing more than five hundred dogs.W: Why did they do that?M: The dogs were being sent to be killed for their meat. The volunteers wanted to save them and they succeeded.W: They did something right. We shouldn't eat dogs. They are our best friends.M: You are right. People in our country never kill

10、dogs for their meat. Dogs are lovely.W: I like dogs, too. But there are often homeless dogs on the street. I don't think we've done enough to protect dogs.M: I agree.8What is the man probably doing?AReading a newspaper.BReading news on the Internet.CWriting a school paper on dogs.9What did t

11、he volunteers do?AThey saved more than 500 dogs.BThey protected many homeless dogs.CThey caused a traffic accident.10What does the woman mean?APeople should do more to protect dogs.BMany people protect homeless dogs.CDogs can live on their own.听第8段材料,答复第11至13题。 Text 8M: I heard you quarreled with yo

12、ur mother last night. Is that true?W: Well, she said she would go to Paris with me this month, but she suddenly changed her mind.M: Do you know why?W: No. I didn't give her a chance to explain.M: As far as I know, your mother loves you very much. She is just busy with her work.W: I don't kno

13、w why she has to work so hard.M: I think she wants to make more money for you. You know, you'll go to college next year. It's costly.W: I guess you are right.M: Your mother must feel very sad now.W: I'll go home and apologize to her tonight.11What did the woman do last night?AShe had a q

14、uarrel with her mother.BShe tried to go to Paris without her mother.CShe told her mother she would travel with her.12What does the man think of the woman's mother?AShe is easy­going.BShe is kind­hearted.CShe loves the woman very much.13What will the woman do tonight?AGo to make some mo

15、ney.BSay sorry to her mother.CPlan for her college.听第9段材料,答复第14至17题。 Text 9W: It's a new cellphone. When did you buy it?M: I went shopping with Alice yesterday morning. She liked the design of the phone and wanted me to buy it.W: It looks beautiful. So how did you deal with your old phone?M: I g

16、ave it to my brother. He lost his last week.W: How did that happen?M: He had a picnic in the mountain with some of his friends. It must have fallen out of his pocket.W: Did he go back and look for it?M: No. It's far away. Besides, he had used it for over three years.W: It's unbelievable. Why

17、 didn't he get a new one?M: He thought it was a waste of money.W: He is really a good boy.M: You can say so. So how long have you been using your phone?W: I bought it in May.M: You've used it for just three months.14What did the man do yesterday morning?AHe went shopping with Alice.BHe went

18、shopping with the woman.CHe bought a new cellphone for Alice.15What happened to the man's brother last week?AHe lost the man's cellphone.BHe got lost in the mountain.CHe lost his cellphone.16What does the woman think of the man's brother?AHe is careless.BHe is a good boy.CHe doesn't

19、know how to deal with money.17When did the woman probably buy her cellphone?AIn February.BIn May.CIn August.听第10段材料,答复第18至20题。 Text 10Everyone wants to be young and healthy. But if you have some bad habits, you are not living in a healthy way. If you smoke, drink too much, don't do exercise and

20、don't eat in a healthy way, you must be very careful. According to a new study, you will look 12 years older than your real age because of these four bad habits.The study has followed about 5,000 British adults for 20 years. It shows that bad habits can lead to disease and death. The study tells

21、 us that we should live a healthy life. If we don't, we may become ill easily.In the study, 314 people had all the four unhealthy habits. 91 of them died during the study. At the same time, among the 387 healthiest people who had none of the four habits, only 32 died. The four dangerous habits a

22、re smoking, having more than three drinks every day for men and more than two drinks every day for women, getting less than two hours of exercise every week, and eating fruit and vegetables less than three times every day.“We hope our study can help people pay more attention to their lifestyles so t

23、hat they can stay healthy, said one researcher. So if you want to stay healthy, stay away from the four bad habits.18How many bad habits are mentioned in the passage?AThree. BFour.CFive.19Among the 5,000 British adults, how many had all the unhealthy habits?A91. B314. C387.20Which of the following i

24、s one of the bad habits?AHaving more than one drink every day for men.BGetting less than five hours of exercise every week.CEating fruit and vegetables less than three times every day.答案:15BCACB610BBBAA1115ACBAC1620BBBBC第二部分:阅读理解共两节,总分值40分第一节共15小题;每题2分,总分值30分阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最正确选项。AKenya

25、ranks 排名 top in human development in east Africa. However, Uganda ranks higher when poverty levels are considered, according to the United Nation's 2019 Human Development Report.The report, Overcoming Barriers: Human Mobility and Development, gave Kenya a Human Development Index HDI of 0.541, wh

26、ich gives the country a ranking of 147 out of 182 countries. Uganda got an HDI of 0.514 and a ranking of 157. When poverty is considered, the report ranks Uganda 91st among 135 countries, ahead of Kenya, which is ranked 92nd.Between the year 2019 and the year 2019, Kenya's HDI rose by 0.51 perce

27、nt annually from 0.522 to 0.541 today. In the same period, Uganda's HDI rose by 1.59 percent annually from 0.392 to 0.514 today.The Human Development Index is used to measure the average development progress of a country and determines the ranking of the country as underdeveloped, developing or

28、developed. This year's HDI, from data collected in 2019, focuses on 聚焦于 the very large gaps in well­being and life chances that continue to divide our world.By looking at some of the most basic aspects of people's lives and opportunities, the HDI provides a much more complete picture of

29、 a country's development than other data, such as GDP.Each year since 1990, the Human Development Report has published the HDI which looks beyond the GDP to a broader explanation of well­being. This year's Human Development Report focuses on migration 移居. Kenya has a migration rate of 1

30、.4 percent, Uganda 0.7 percent.21What is the passage mainly about?AHow to collect data for the Human Development Index.BThe aim of the Human Development Report in 2019. CThe main reason for publishing the Human Development Report.DThe Human Development Index of the year 2019 for Uganda and Kenya.解析:

31、选D主旨大意题。本文比较了乌干达和肯尼亚这两个国家的人类开展指数,应选D。22According to the report, when poverty is considered _.AKenya is ranked 147th among 182 countriesBUganda is ranked 91st among 135 countriesCUganda is ranked 157th among 182 countriesDKenya is ranked 92nd among 182 countries解析:选B细节理解题。根据第二段最后一句可知,假如考虑到贫困的话,乌干达在13

32、5个国家中排在第91位。23Which of the following about the Human Development Index is NOT true?AIt focuses on the economy of a country every year.BIt measures the average development progress of a country.CIt looks at the most basic aspects of people's lives.DIt helps people know better about a country'

33、s development.解析:选A细节理解题。根据第四段最后一句及第五段的内容可知,人类开展指数并不是每年都聚焦于经济问题。24We would most probably hear this passage on a radio programme called _.AHealth ReportBEconomics ReportCAgriculture ReportDDevelopment Report解析:选D文章出处题。本文主要涉及乌干达和肯尼亚这两个国家在人类开展指数上的进步,故可推断出,在“开展报告的节目里最有可能听到这篇文章。BThe earthquake affected t

34、he students of the destroyed areas in many ways: losing parents, being scared and feeling lonely. How can we help them?Teens reporter talked with Lin Dan, the program director of the Sunshine in Your Heart Project at the Red Cross Society of China. How will the earthquake affect the teenagers mental

35、ly? They'll have feelings of fear, anger and feel they are not safe. They will find it hard to focus.They will tend to cry and shout and tremble. And they might be afraid to be alone. What will happen if they are not helped? The teenagers will find it hard to live in a balanced way.If things get

36、 worse they might not be able to focus on their studies.They might give up on life. How can we help them overcome these problems? The first thing is to build up trust with them.Show your sympathy and sadness, and be their friend.Then you have to give them a sense of safety.Tell them that there's

37、 a solution to every problem.Thirdly, try to satisfy their psychological needs.Be a good listener if he or she needs to talk.Some of us were not directly affected by the earthquake but have seen images on TV and feel scared. What should we do?Talk with an adult and/or share your feelings with someon

38、e who might feel similar.If this doesn't help, then you should see a doctor for professional help.25What's the best title of the passage?AThe scare caused by the earthquakeBDealing with the pain left behind after the earthquakeCHow to get a sense of safetyDThe psychological needs解析:选B标题归纳题。文

39、章主要阐述了如何消除震后人们的伤痛、恐惧等心理问题,应选B项。26The earthquake will affect the teenagers mentally.Which of the following statements is NOT included?AThey'll tend to cry and shout and tremble.BThey may be afraid to be alone.CThey'll feel unsafe.DThey'll feel sympathetic.解析:选D细节理解题。文章第三段中提到A、B和C三项中孩子们感到孤

40、独、害怕、不安,只是没有D项中的“他们有同情心。应选D。27The underlined word “psychological in Paragraph 7 is the closest in meaning to “_AmentalBphysicalCmaterial D.professional解析:选A词义猜测题。文章主要讲了地震给人们造成的心理、精神问题以及如何消除这种心理、精神问题,故我们要尽力满足他们的心理或精神需求。mental“精神的;physical“身体的,物理的;material“物质的;professional“专业的。28From the passage, we c

41、an infer that _.Athe scare caused by the earthquake can be relieved quicklyBseeing a doctor is the most important measure to deal with the problemsCthe images on TV can also affect people and even cause problemsDto help them overcome these problems, we should always talk with them解析:选C推理判断题。根据文章最后两段

42、可知电视上播放的地震也会给人带来恐惧和心理问题,尽管他们没有经历过地震,C项正确。CThe deserts of the world are not all covered by sand.Many of them have surfaces of rock or clay or small stones.They are not flat, either.They often have high hills and deep valleys.There is some plants' life in many parts of the desert.There is little r

43、ain in the desert, but it does not fall often enough for most plants. The deserts of the world are not uninhabited not lived by peoplePeople also live outside oases 绿洲, but these people are not farmers.They have camels, goats, donkeys, sheep, etc.These animals can live on the desert plants and do no

44、t need much water.The people of the desert have to move constantly from place to place;they must always look for grasses or desert plants for their animals.They usually live in tents.When there is no more food for their animals, they fold up their tents, pack them on their camels and donkeys, and mo

45、ve to another place.In good years, when there is enough food for their animals, they trade their skins and their goats and camel hairs with the people of oases for wheat and fruit.But in bad years, when there is not enough food for their animals, the people of the desert would attack the oases peopl

46、e.But they are also hospitable;_no man in the desert would ever refuse to give a stranger food and water.29According to the passage, deserts are mostly made up of _.AclayBrockCsandDstones解析:选C推理判断题。根据第一段第一、二句“The deserts of the world are not all covered by sand.Many of them have surfaces of rock or

47、clay or small stones.世界上的沙漠并非全部覆盖着沙。许多沙漠外表有岩石、泥土或小石子。可推知,沙漠主要是由沙组成的。故答案为C。30The underlined word “hospitable has the meaning of being _.Abrave B.cruelCstrange D.kind解析:选D词义猜测题。根据文章最后一句“.no man in the desert would ever refuse to give a stranger food and water.沙漠里没有人会回绝给一个陌生人食物和水。可推断,他们是很友好的hospitable,

48、故答案为D。31In the desert _.Ait rains in spring onlyBit rains for a short time every monthCthere is some rain, but far from enoughDthe rainfall is just enough for the plants解析:选C推理判断题。根据第一段最后一句“There is little rain in the desert,but it does not fall often enough for most plants.可知,沙漠有少量降水,但并不充足。故答案为C。32

49、People live _.Aonly inside the oasesBonly outside the oasesCboth inside and outside the oasesDin places with regular rainfalls解析:选C推理判断题。根据第二段第二句中“People also live outside oases和第三段第四句中“.they trade their skins and their goats and camel hairs with the people of oases for wheat and fruit.可知,人们有住在绿洲内的,

50、也有住在绿洲外的。故答案为C。DAmerica is the world's largest food exporter. But the worst drought 干旱 in half a century is hitting corn and wheat harvests. The drought across the central United States adds to concerns about world food supplies and prices in the coming years.Experts say by 2050, the world will

51、have to produce at least sixty percent more food to feed a population growing bigger and richer. China, a major food importer, is looking for producers around the world to guarantee future food supplies.China has invested in food production in Australia and New Zealand. A new source of supply is Ukr

52、aine. Ukraine was known as the breadbasket of Europe because of rich corn and wheat harvests a century ago.ULF is Ukraine's largest agricultural business. It will soon have almost two million tons of grain storage as it prepares for the Chinese market. Chinese money is financing the building of

53、six grain elevators 谷仓. But the company's equipment is largely from America, including half­million­dollar John Deere machines to harvest wheat.ULF's grain production per hectare is now halfway between Ukraine averages and the high yields 产量 of the American Mid­west. But farmi

54、ng depends on the weather. Across the Black Sea region in Ukraine, Russia and Kazakhstan drought this year is pushing harvests down by fifteen to twenty percent.Traditionally, the Black Sea region is the main source of wheat for North Africa and the Middle East. But this year, on the supply side, Ru

55、ssia may have to stop exports. And, on the demand side, Africa and the Middle East are now competing with China.At the same time, a new report says large parts of Asia may face long periods of severe drought within ten years. It says northern China, India, Afghanistan, Mongolia and Pakistan will be

56、especially hard hit.语篇解读:本文是一篇说明文。美国是世界上最大的粮食出口国。但半个世纪以来,最严重的旱灾影响了玉米和小麦的收成。横跨美国中部的干旱,也平添了人们对于世界粮食供给和价格在将来几年内的关注。乌克兰成为中国新的粮食供给国。33What can be inferred from Paragraph 3?AChina only needs foreign corn and wheat.BAll foreign countries are rich in corn and wheat.CChina is investing in food production in

57、foreign countries.DForeign countries are mainly supplying food to China.解析:选C推理判断题。根据文章第三段中“China has invested in food production in Australia and New Zealand.A new source of supply is Ukraine.即可分析,选项C正确。34Which of the following is NOT true according to the passage?ABy 2050, the world population wil

58、l grow bigger and richer.BULF's equipment is largely from America.CULF's grain production per hectare is below Ukraine averages.DMongolia and Pakistan may struggle for food sources in the near future.解析:选C细节理解题。根据文章第五段的“ULF's grain production per hectare is now halfway between Ukraine averages and the high yields 产量 of

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论