2019秋人教版九年级英语全册同步测试试题:阶段巩固卷(四)_第1页
2019秋人教版九年级英语全册同步测试试题:阶段巩固卷(四)_第2页
2019秋人教版九年级英语全册同步测试试题:阶段巩固卷(四)_第3页
2019秋人教版九年级英语全册同步测试试题:阶段巩固卷(四)_第4页
2019秋人教版九年级英语全册同步测试试题:阶段巩固卷(四)_第5页
免费预览已结束,剩余15页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2019秋人教版九年级英语全册同步测试试题:阶段巩固卷(四)阶段巩固卷(四)测试范围:九年级Units 1-10 分值:95分一、完形填空(本题有15小题,每小题1分;共计15分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从 A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处 的最佳选项。The pickle jar(腌菜罐子),as far back as I can remember sat on the floor in my parents' bedroom.1_ he got ready for bed Dad would empty his pockets and toss his coins

2、 into the jar.When the jar was _2 _ he would take the coins to the bank and say _3_ to the cashier “These are for my son's college fund(资金).He'll 4 work at the mill(磨坊)all his life like me.”The years passed and I _5_ college and took a job in another town.Once, while visiting my parents, I n

3、oticed that the pickle jar was gone.It had served its purpose and had been removed.My dad was a man of _6_ words, and never lectured me on the values of determination, perseverance and faith.The pickle jar had taught me more than _7_ could have done.When I married, I told my wife Susan about the jar

4、.In my mind, it showed how much my dad had _8_ me.Dad continued to drop his coins into the jar, no matter how rough things got at home.The first Christmas after our daughter Jessica was born we spent the holiday with my parents.After dinner, Susan _9_ our baby into my parents' bedroom to feed he

5、r.When Susan came back into the living room , there were 10_ tears in her eyes.She handed Jessica to Dad before taking my hand and leading me into the room.“Look, " she said 工 , her eyes directing me to a spot on the floor.To my _12 , there, as if it had never been removed stood the old pickle

6、jar, the bottom already covered 13 coins.I walked over to the pickle jar, dug down into 14 and pulled out a handful of coins.With strong emotions choking me , I dropped the coins into the jar.I looked up and saw that Dad, carrying Jessica, had slipped quietly into the room.Our eyes 15, and I knew he

7、 was feeling the same emotions I felt.Neither of us could speak.【主旨大意】 小时候父亲为了给“我”攒钱上大学,每天睡觉前都会把衣兜里的硬币 拿出来扔到罐子里,当罐子满了就把钱拿去存到银行里。等“我”大学毕业有了工作后, 罐子就不见了。然而,在“我”女儿出生后的第一个圣诞节 “我”去看望父母时,罐子 又出现了,而且底部已被硬币覆盖着。父母的爱再一次传递给下一代。(C )1.A.WhileB. IfC. WhenD. Unless解析:考查连词。while "当 时候(仅用于持续性动作)" ;if “如果&quo

8、t;;when “当 时候”;unless ”除非”。此处表示“每当父亲准备睡觉时,他会把衣兜里的硬币都拿 出来扔到罐子里",故选Co (B )2.A.emptiedB. filledC. soldD. broken解析:考查动词。根据空格后的“ he would take the coins to the bank”可知,此处表示“当罐子被装满的时候”,故选 Bo (C )3.A.seriouslyB. gentlyC. proudlyD. anxiously解析:考查副词。根据下文“ These are for my son's college fund”可知,父亲对于给

9、 孩子攒钱上大学感到很自豪,故选 Co (D )4.A.stillB. alsoC. alwaysD. never解析:考查副词。根据上文“父亲给儿子攒钱上大学”可知,父亲希望儿子能考上大 学找到好工作,所以此处表示“他永远都不会像我这样一辈子都在磨坊里工作”。故选Do (A )5.A.finishedB. startedC. enteredD. dropped解析:考查动词。根据空格后的“took a job in another town.”可知,作者完成大学学 业了,故选Ao (C )6.A.noB. manyC. fewD. little解析:考查形容词。根据空格后的 “ never

10、lectured me on the values of determination, perseverance and faith可知,父亲沉默寡言。故选 C。(B )7.A.moneyB. wordsC. booksD. actions解析:考查名词。虽然父亲沉默寡言,但是腌菜罐子(象征着父亲的关爱)教会作者的东 西比那些言语上传达的还要多。故选Bo (A )8.A.lovedB. treatedC. supportedD. encouraged解析:考查动词。根据后一句“无论家里过得多么艰难,父亲总是坚持把他的硬币投 进罐子里”可知,此处表示“在我心里,它代表了父亲对我的爱”,故选A。(

11、B )9.A.ledB. carriedC. broughtD. took解析:考查动词。此处表示“苏珊把孩子抱进我父母的卧室”,故选 B。(D )10.A.upsetB. coldC. worriedD. strange解析:考查形容词。句意:当苏珊回到客厅的时候,她的眼里闪着奇怪的泪珠。故选D。(D )11.A.happilyB. angrilyC. loudlyD. softly解析:考查副词。联系上文苏珊无意中发现了罐子,且走出卧室时眼里闪着泪珠可知, 此处表示“她轻声说道",故选 D。(A )12.A.surpriseB. delightC. comfortD. satis

12、faction解析: 考查名词。根据上文 “Once, while visiting my parents, I noticed that the pickle jar was gone.可知,作者现在又看到腌菜罐子了,所以感到很惊讶。故选 A(C )13.A.ofB. aboutC. withD. without解析:考查介词。此处表示“罐子底部已经被硬币覆盖",be covered with "被覆盖”,故选Co (D )14.A.the backpack B. the jarC. my handbagD. my pocket解析:考查名词短语。根据下文“I dropp

13、ed the coins into the jar.可知,此处表示“我 走近罐子,从衣兜里掏出一把硬币",故选 D。(C )15.A.dividedB. leftC. lockedD. escaped解析:考查动词。divided “分开”;left “离开”;locked “锁住”;escaped “逃跑”。句意:我们目光相对,我知道他此刻和我有着同样的感受。故选Co 二、阅读理解(本题有15小题,每小题2分;共计30分)阅读下列材料,然后从A、B、C、D四个选项中选出能回答所提问题或完成所给句 子的最佳选项。Our lives have never been easier tha

14、nks to many great inventors.Howeveg there were some crazy inventors who invented the weirdest(最古怪的)things that our older generations really used.Dimple(酒窝)makerIn the 1930s, some inventors created a machine which would make dimples in people's cheeks.This device 置)worked by pushing two objects i

15、nto the cheeks.Althoughits inventors said that it would really create dimples in the cheeks, many people found this deviceridiculous (荒谬的).Bed pianoWhen you are seriously ill, you may find yourself unable to get out of your bed.The bed piano which was invented in 1935, is the very thing you need to

16、kill time if you are a music lover.It allows you to play the piano in bed.The family bikeThe family bike , known as Goofybike, was invented in 1939.It was designed to carry a family of four.This two-level bike was even equipped(己备)with a sewing machine 纫 机)for the mother.The father could ride at the

17、 top of the bike and control it with a big steering wheel.One of the children could sit at the back of the bike to ride while the other sat at the front and enjoyed the scenery along the way.【主旨大意】本文主要介绍了三种奇怪的发明( B )16.How many people could ride the family bike during a ride?A. One.B. Two.C. Three.D

18、. Four.解析:考查细节理解。根据 The family bike”中的 “ The father could ride at the top of the bike” 和 “One of the children could sit at the back of the bike to rids” 可矢口,选 B。( A )17.What is the passage mainly about?B. Some strange inventions.B. Some great inventors.C. Some crazy inventors.D. Some new inventions.

19、解析:考查主旨大意。根据全文内容可知,本文主要介绍了三种奇怪的发明。故选A。(B )18.Which of the following is TRUE according to the passage?A. Many people found the dimple maker very useful.B. You can play the bed piano while you are lying in bed.C. The Goofybike was designed to carry a family of three.D. The child at the back of the bik

20、e controlled the bike alone.解析:考查细节理解。根据 Bed piano”中的 “It allows you to play the piano in bed可知,B项正确。8 / 20BWorld Blood Donor Day(世界献血者日)is a very important holiday.And its purpose is to make people know about donating blood to encourage people to donate bloodas well as to thank current and past don

21、ors.It is held every year on June 14th.The first World Blood Donor Day began in 2004.June 14th was chosen because it was Karl Landsteiner's birthday.Landsteiner created the ABO grouping system.World Blood Donor Day is mainly a holiday of celebration.It encourages people worldwide to donate their

22、 blood.Blood is short in nearly all countries, especially in developing countries where clean equipment may be not enough.According to WHO , over 90 million people donate blood every year but there is still a global shortage缺).If everyone donated blood, there might not be such a shortage.While World

23、 Blood Donor Day provides a call to action, blood donors are also celebrated every June 14th.Some cities host events so that patients have the chance to thank donors for saving their lives.During these events, people may also be able to donate blood through mobile centers.【主旨大意】本文介绍了世界献血者日。(D )19.Wh

24、ich of the following is NOT the purpose of World Blood Donor Day?A. To make people know about donating blood.B. To express thanks to current and past donors.C. To encourage people to donate their blood.D. To ask everyone worldwide to donate their blood.解析:考查细节理解。根据第一段中的“ And its purpose is to make p

25、eople know about donating blood, to encourage people to donate blood, as well as to thank current and past donors.” 可知,选 D。( B )20.What's the meaningof the underlined word current”?2019秋人教版九年级英语全册同步测试试题:阶段巩固卷(四)A.昂贵的B.现在的C.新颖的D.丢弃的解析:考查词义猜测。根据画线单词后面的 “and past dono面后t测出此处表示“感谢现在和过去的捐赠者”,故选Bo (C

26、)21.Why was June 14th chosen as World Blood Donor Day?A. Because it is held every year.B. Because Karl Landsteiner created the ABO grouping system that day.C. Because it was Karl Landsteiner's birthday.D. Because people worldwide like this special day.解析:考查细节理解。根据第二段中的“June14th was chosen becaus

27、e it was KarlLandsteiner's birthday.可知,'选 C。E. )22.Which is the best title for the passage?A. World Blood Donor DayB. How to Donate BloodC. We Should Donate BloodD. Donating Blood Is Good for Us解析:考查标题归纳。根据全文内容可知,本文是关于世界献血者日的介绍,故选A。CThe Roman poet Virgil says, “ God delights in an odd number

28、(奇数)." In Shakespeare's play Falstaff says, “There is divinity in odd numbers , either in nativity ,Pythagoras calls threechance, or death.”the perfect, nsinceeeverything has three parts beginning,middle and end.In the Bible , the baby Jesus was visited by the three Magi.When things are9 /

29、202019秋人教版九年级英语全册同步测试试题:阶段巩固卷(四)difficult , people always think they will be successful the third time.Seven is used frequently in the Bible as completeness.God created the world in six days and had a rest on the seventh meaning his job had been done.In this way he set the sevenay week.As for nine,

30、there were nine muses nine rivers of hell and nine classes of angels.In English idioms, nine is used to mean “ a large number of For example, a cat can survive where other animals hardly can so people often say “/'However, the number thirteen is not as lucky as others.According to the story of T

31、he Last Supper; Judas, the person who betraye时叛)Jesus was the thirteenth guest.Therefore the number thirteen is considered to be unlucky.No door's number is thirteen ; no hotel has Room No.13; westerners don't allow 13 people to have dinner together.Therefore, thirteen became ataboo word in

32、western countries.No doubt odd numbers-1, 3, 5, 7, 9, etcplay a far more important part in western countries than even numbers whether lucky or not.It is really hard to imagine a Chinese who has a poor knowledge of numbers can communicate with the natives well.【主旨大意】本文举例说明了西方人偏爱除13以外的奇数这一现象。( D )23.

33、Why does Pythagoras call three“the perfect number ”A. Because the world was under the rule of three gods.B. Because people will be successful after three times.C. Because the baby Jesus was visited by the Magi.D. Because everything is supposed to have three parts.解析:考查细节理解。根据第二段第一句 " Pythagoras

34、 calls three (the perfect number , since everything has three partsbeginning, middle and end. 可知,选 D。(C )24.Which proverb can be filled in the blank of Paragraph 2?A. Cats hide their clawsB. A cat in gloves catches no miceC. A cat has nine livesD. All cats are grey in the dark解析:考查推理判断。 根据空格前的 “ nin

35、e is used to mean 'a large number of . For example, a cat can survive”可知,此处是关于数字 9的举例说明,故选 C。( B )25.What's the Chinese meaning of the underlined word taboo"?"A.奉承B.禁忌C.吹捧D.嘲讽解析:考查词义猜测。根据画线单词前面的“ thirteen is considered to be unlucky.No door's number is thirteen; no hotel has Ro

36、om No.13 westerners don't allow 13 people to have dinner together.可推断出数字13在西方国家是禁忌词,故选 B。( A )26.How is the passage organized?a. examples b. topic c. attitudeA. b acB. a b cC. cbaD. b c a解析:考查推理判断。根据全文内容可知,第一段借用古罗马诗人维吉尔的话以及莎 士比亚的剧作引出西方人偏爱奇数这一话题;第二、三段分别列举了西方人偏爱奇数的 一些实例,并解释了作为例外的数字13不受西方人喜欢的原因;最后一

37、段表达了奇数在西方文化中的重要性。故选 Ao DIf parents bring up a child with the aim of turning the child into a genius优才),they will cause great damage to him or her.According to several leading educational psychologistthis is one of the biggest mistakes that some parents make.Generally, children will understand very w

38、ell what their parents expect, but they may fail their parents.Unrealistic冲现实 的)parental expectations can cause great damage to children.However, if parents are not unrealistic about what they expect their children to do and are hopeful in a proper way the children may succeed in doing it very welle

39、specially if the parents are very supportive of their children.Michael Lee is very lucky.He is very fond of music , and his parents help him a lot by taking him to concerts and arranging private piano and violin lessons for him.They even drive him 50 kilometers twice a week for violin lessons.Althou

40、gh Michael's mother knows very little about music, Michael's father plays the trumpet in a large orchestr前弦乐队).However, he never makes Michael enter music competition if he is unwilling to.Michael's friend, Wilson Chen, however, is not so lucky.Both his parents are successful musicians,

41、and they set so high a standard for Wilson.They want their son to be as successful as they are and so they enter him in every piano competition held.They are very unhappy when he does not win. “When I was your age, I used to win every competition I entered, ” Wilson's father tells him.Wilson is

42、always afraid that he will disappoint his parents and now he is always quiet and unhappy.【主旨大意】本文主要围绕如何教育孩子展开。如果父母教育方式得当,孩子就会取得成功,而不切实际的教育方式只会给孩子造成巨大伤害。( A )27.Michael is lucky because.A. his parents help him in a proper wayB. his family is rich enough to have a carC. his parents are musicians in an

43、 orchestraD. he needn't take any private lessons解析:考查推理判断。根据第三段最后一句"However, he never makes Michael entermusic competition if he is unwilling to. ”可知,Michael的父亲对儿子的教育很宽容很实际, 从来不会强迫他参加音乐比赛,由此可推断出选Ao ( C )28.Wilson's parents set so high a standard for him that.A. he has to try his best to

44、 do everythingB. he has made greater progress in musicC. he is afraid that he may disappoint themD. he wins every piano competition解析:考查细节理解。根据文章最后一句" Wilson is always afraid that he will disappoint his parents”可知,选 C。( D )29.The author shows us that it is one of parents' biggest mistakes t

45、hat.A. they want their child to be a musicianB. they help their child to win music competitionsC. they don't care about their children's grades at schoolD. they make their child try to achieve too much解析:考查细节理解。根据第一段中的 “If parents bring up a child with the aim of turning the child into a gen

46、ius- this is one of the biggest mistakes that some parents makee.可矢口,选 Do E. B )30.According to the author's opinion, .A. it is unimportant to let children develop the way they wantB. parents should be supportive of their childrenC. all successful parents can train their children to succeed in e

47、verythingD. parents should arrange private lessons for their children解析:考查推理判断。根据第二段中的“ the children may succeed in doing it very well especially if the parents are very supportive of their children1可推断出选 B。三、词汇运用(本题有15小题,每小题1分;共计15分)A.用方框中所给单词的适当形式填空。每词仅用一次,每空一词support; circle; shut; hug; worth31.

48、The new cartoon calledCoco is well worth watching.解析:考查固定搭配。此处表示“这部新的动画片值得一看",be worth doing sth. “值得做某事”,故填worth o 32. It is said that the moon circles_ the earth every 28 days.解析:考查时态。该句是宾语从句,且从句(月球每28天绕地球一周)表示客观事实, 应用一般现在时。从句主语the moon是单数,故填circles。33. When I fell and hurt myself, my mother

49、gave me a _hug_ and lifted me up.解析:考查名词。此处表示“妈妈给了我一个拥抱”,故填 hug。34. A true friend always supports_ you whenever you are in trouble.解析:考查时态。分析句子结构可知,本句缺少谓语动词,主语 A true friend是单数, 且根据“whenever you ar前知时态为一般现在时,故填 supportso 35. It was raining heavily last night, so I _shut all the windows before I went

50、 to bed.解析:考查时态。根据前半句"It was raining heavily last nigh何知此处表示“我把所有窗户都关上了”,且动作发生在过去,应用一般过去时,故填shut B.根据短文内容和所给的中文提示,在空白处写出单词的正确形式。每空限填一词。Hi, guys! Listen, if you want to succeed in doing business, I have some useful 36. suggestions/advice_议)for you.First, you should wear smart clothes and 37. _be

51、have_俵现)well.Wear a nice38. suit O装)and a tie, and you should be sure to arrive on time for a meeting , OK?When you first meet a customer, you should give him your business card and you shouldn't forget his name that's important.If he is Ben, don't call him Ken ; if he is Ken, don't

52、call him Ben.They like people who are 39. educated 教育)well.40. Suppose_假定)you are a smoker.Wel then, when you 41. attend_出席)a meeting, you shouldn't smoke during it.And you should always be 42. polite (有礼貌 的)一remember to say “please“hank you,“ “excuse me” and “sorry ”Now, it's important that

53、 you make friends with customers, but you shouldn't tell them your 43. whole (整个的)life story.They don't want to hear that.And finally , don't talk all the time.You should listen to them as well.Is that clear? Try to 44. follow/obey (遵守)all the above, guys! I'm sure luck will 45. knoc

54、k_ 偏显)at your door.【主旨大意】本文主要介绍了一些关于会见客户的实用性建议。36. suggestions/advice 解析:考查名词。some既可以修饰可数名词也可以修饰不可数 名词,故填 suggestions/advice 37. behave 解析:考查动词。根据并列连词 and以及情态动词should可知,此处填 behave 38. suit 解析:考查名词。根据空格前的“ a nice”可知此处应用可数名词单数,故 填 suit。39. educated 解析:考查被动语态。此处是一个由who引导的定语从句,people和educate之间是被动关系,故填 e

55、ducated 40. Suppose 解析:考查动词。该句是祈使句,应以动词原形开头,故填Suppose 41. attend 解析:考查主谓一致。从句主语是第二人称,且全文时态为一般现在时,故填 attendo 四、语法填空(本题有10小题,每小题1分;共计10分)阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空白处填入一个适 当的词或使用括号中词语的正确形式填空。More than 3 years agq the leukemia(白血病)patient Lu Yong was taken into the prison 46. because_he smuggled位私)ch

56、eaper medicine from India for 47. himself (he)and others.His case caught the Chinese 48. public's_(public) attentionand in July 2018, Dying to Survive(我不是药神 ),49._a_ black comedy based on his story was shown on the big screen.People thought 50. highly (high)of Dying to Survive through preview(试

57、映)screenings.Thefilm earned 100 million yuan in preview tickets sales.So 51.on July 4th , the production company said that the film would be on from July 5th because of people's demand.Dying to Survive 52. opened_(open)at 8 p m.on July 5th.The film has earned over $45.2 million , 53. _which_ inc

58、ludes ticket revenues攵入)from its 4-day preview period.The film is full of humor and deals with54. social(society) problems.Dying to Survive 55. _was expected_(expect)tolead China's box office (中国票房)until Jiang Wen'sHidden Man(邪不压正)was shown on July 13th.【主旨大意】 电影我不是药神是改编自白血病患者陆勇因走私廉价抗癌药而被捕 入狱这一真实事件,它的上映引起了中国公众的广泛关注。46. because 解析:考查连词。空格前后之间是因果关系,且空格后的内容表示原因, 故填 because 47. himself 解析:考查代词。该句的主语he和空格处所缺少的宾语指代的是同一人, 故填反身代词himselfo 48. public's 解析:考查名词所有格。此处表示“他的案件引起了中国

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论