2019年湖南省永州市中考英语试题(含解析)_第1页
2019年湖南省永州市中考英语试题(含解析)_第2页
2019年湖南省永州市中考英语试题(含解析)_第3页
2019年湖南省永州市中考英语试题(含解析)_第4页
2019年湖南省永州市中考英语试题(含解析)_第5页
已阅读5页,还剩11页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2019湖南永州中考英语解析第一部分听力技能(共两节,满分 20分)(2019 湖南永州)第一节(共5小题。每小题1分,满分5分)听下面五段材料,每段材料后 各有一个小题,从各小题所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案,并标在试卷5秒钟。听完后,各小题将给的相应位置。听每段材料前,你将有时间读各个小题,每小题 出5秒钟的作答时间。1. Which animal does Lucy like best?2. What does the woman want to buy?is the conversation about?3. Which picture4. What does Helen

2、9;s mother do?5. What did Cindy 's brother do yesterday?(2019 湖南永州)第二节(共15小题。每小题1分,满分15分)听下面六段材料,每段材料后 各有几个小题,从每小题所给的 A、B、C三个选项中选出最佳答案,并标在试卷的相应位置。C. Finish homework .C. At 9:30 p.m .C. he is of medium height .C. Australia .C. Little women .C. Exciting.C. Her brother.C. By train.C. To feed chicke

3、ns.C. Egg and tomato noodles.C.856-2634.C. Guide and visitor.C. Braver.A. TwoB. ThreeC. Four听每段材料前,你将有时间阅读各个小题 ,每小题 5秒钟,听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。(2019 湖南永州)听第一段材料,回答第67小题。6. What does Julie have to do on weekends?A. Play the piano .B. Do housework .7. When does Julie go to bed?A. At 9:00 p.m.B. At 9: 20 p

4、.m.(2019 湖南永州)听第二段材料,回答第89小题。8. What does Julie go to bed?A. He is tall .B. He is short.9. Where does Jim come from?A. The USA.B. The UK .(2019 湖南永州)听第三段材料,回答第1011小题10. What is Kelly reading?A. Treasure island.B. Robinson Crusoe.11. What does the boy think of Robinson Crusoe?A. Interesting.B. Educat

5、ional.(2019 湖南永州)听第四段材料,回答第1214小题。12. Who will Jill visit her grandparents with?A. Her father .B. Her mother .13. How will they go to the countryside?A. By car.B. By bus.14. What is Ji ll s favorite thing in the countryside?A. To go fishing.B. To pick up some strawberries.(2019湖南永州)听第五段材料,回答第 1517小题

6、。15. What kind of noodles would Tina like?A. Egg and beef noodles . B. Tomato and beef noodles.16. What is Tina's phone number?A.859-2647.B.839-2617.17. What's the relationship of the two speakers?A. Doctor and patient.B. Waiter and customer.(2019湖南永州)听第六段材料,回答第 1820小题。18. How can friendship

7、 make us feel?A. Happier.B. Healthier .19. What is the most important thing in a friendship?A. To give your friend a hand.B. To believe in each other.C. To get on well with your friends.20. How many ways are mentioned ( 提 到 ) about finding a good friend?1-5 BBAAC 6-10 BCCCA 11-15BBACC 16-20 ABABC听力朗

8、读材料永州市 2019 年初中 学 业水平考试英语听力测试现在开始,听力部分共分两节,听力材料朗读两遍。做题时, 先将答案划 (写)在试卷上, 录音内容朗读完后, 你将有两分钟的时间 将第 120 小题的答案转涂到答题卡上。第一节 听下面五段材料,每段材料后各有1 个小题,从每小题所给的 A 、 B 、 C 三个选项中选出最佳答案,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟。听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。1. M: Let s go to thzeoo tomorrow, Lucy.W: Good idea. I like giraffes bes

9、t.2. M: Can I help you, Madam?W: Yes, I want to buy a T-shirt for my son.3. M: It s very hot today. How about going swimming in the river?W: No, we can t. It's very dangerous.4. M: Helen, my mother is a doctor. What does your mother do?W: She is an English teacher.5. M: Did your brother climb a

10、mountain or fly a kite yesterday, Cindy?W: Neither. He played soccer with his friends.第二节 听下面六段材料,每段材料后各有几个小题,从每小题所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟。听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。听第一段材料,回答第67 小题。M: Julie, do you have any rules in your family?W: Yes. For example, I must do housework on

11、 weekends.M: What else?W: Oh, I have to finish my homework by 9:00 p.m . and go to bed at 9:30 p.m.听第二段材料,回答第89 小题。M: Hi, Jane. Do you have a pen pal?W: Yes. His name is Jim Green.M: Is he tall or short?W: He is of medium height with blonde hair.M: He is from America, isn't he?W: No, he is from

12、Australia.听第三段材料,回答第1011 小题。M: Hey, Kelly, what are you doing?W: I m reading a classic named Treasure Island .M: Do you like it?W: Yes, it s exciting, Have you read the book yet?M: No, I haven't, but I've already finished Robinson Crusoe/ I think the classic is education al.W: Oh, I ll try i

13、t this weekend.听第四段材料,回答第1214 小题。M: The summer vacation is coming. What are you going to do , Jill?W: I m going to visit my grandparents in the countryside.M: Will you go there alone?W: No, I will go there with my mother.M: How will you go to the countryside? By bus?W: No, my mother will drive her c

14、ar.M: In the countryside, you can do lots of things, such as feeding chickens, picking some strawberries, going fishing and so on.W: Yeah, that's right. I like to feed chickens best.M: Sounds great!听第五段材料,回答第 1517小题。M: Hello, House of Noodles! What can I do for you?W: Hello! I want to order some

15、 noodles, please.M: Sure. What kind of noodles would you like?W: Egg and tomato noodles, please.M: OK. Anything else?W: And 20 dumplings.M: Well. May I have your name?W: Tina Brown.M: What's your address and telephone number?W: Sixty Center Street, 859-2647.M: Hmm., that 'll be 35 dollars.W:

16、 All right. Thank you.听第六段材料,回答第 1820小题。Each of us needs friends. Friendship can make us happier. How can we find a good friend? Here is some advice:First, make friends with a person who is easy to get along with.Second, give your friend a hand when he or she is in trouble.Third, believe in each oth

17、er. This is the most important thing in a friendship.Finally, try to make up with your friends soon. If you have a fight with your good friends, you had better say sorry to them.All in all, we should have at least one or two good friends.第二部分阅读技能(共三节,满分50分)第一节 阅读选择(共15小题。每小题2分,满分30分)阅读下面的材料,从每小题所 给的

18、A、R C三个选项中,选出最佳答案,并在答题卡上将该编号字母涂黑。(20 19 湖南永州)AWash Your Hands After.IPlaying with dogSneezing or . coughing And Before.Touching a cutUsing 1bathroomthePlayingoutside 6And Before.EatingProper Hand Washing with Soap and WaterWet your hands with warm, running water and spread soap, and lat her(起泡沫)well

19、.Move your hands forward and back hard together for at least a quarter of a minute. Clean all surfaces, including the backs of your hands, between your fingers and so on.Wash well.Dry your hands with a piece of clean cloth.21. When should you wash your hands?A. Before playing with dog.B. Before coug

20、hing.C. After using the bathroom.22. Which of the following is the proper hand washing?A. Wet your hands with lather.B. Dry your hands after washing.C. Only clean the backs of your hands.体裁说明文话题13(43)个人卫生词数76【主旨大意】 本文是一篇说明文。文中通过配图的形式 介绍了何时应该洗手,及用肥皂和水的正确洗手方法。【答案】21-22 CB【解析】21.C细节理解题。 根据图表“Wash Your

21、Hands After."与图"Using the bathroom"可知应该在使用完洗手间后洗手, 故选Co根据图 洗手,A不正确。 根据图 sneezing or coughing” 正确。1. .B细节理解题。题目问洗手的正确方式,根据“Playing with dog ”可知应在和狗玩耍后可知应在打喷嚏或咳嗽之后洗手,B不Dry your hands with a piece of cleancloth.” 可知洗手后要把手擦干,B 正确。根据"Wet your hands with warm, running water ”可知要用流动的温水打

22、湿手,hands, between your fingers .A 不正确。根据 " Clean all surfaces, including the backs of your”可知应洗手的每个部位,不是只洗手背,C错误。(2019湖南永州)BLearning a new language is hard. In recent research, scientists found that yourchances of reaching fluency( 流禾 1) in a new language drop off at the age of 10. Does that me

23、an you should give up your French class if you are older than 10? No!The research found that it's nearly impossible" to reachJfluency if you start learning a language after age 10. That 's not because your language sills start to get worse. You;re still learning fast, “ says Joshua. It&

24、#39;s just because your ability to learn starts dropping at around 10 or 11 years old.”The researchers say people who try to learn a new language after 10 may still become quitegood. But they will probably not become fluent. Kids may better than adults at learning languages for many reasons. One is

25、that children's brains are more adaptable(能适应的) adults' brains. This means they are better able to change. Kids may also would like to try things. And adults may depend on the rules of their first language. But kids are able to accept a new language without them.23. Why is it difficult to re

26、ach fluency if we start learning a language after age 10?A. Our ability to learn starts dropping.B. We can't learn fast any more.C. Our language skills start to get worse.24. Why are adults worse than kids at learning a new language?A. Adults ' brains are more adaptable.B. Adults like to try

27、 new things.C. Adults may depend on the rules of their first language.newthannew25. Who would become more fluent in learning a new language?A. Mary, 8 years old.B. Tom, 18 years old.C. Jenny, 42 years old.说明文话题19语言学习词数208【主旨大意】本文是一篇说明文,根据一篇关于语言学习的最新研究,表明超过10岁以后学习新语言,该语言的流利度会有所下降,并给出了相关原因。【答案】23-25 A

28、CA【解析】23. A细节理解题。 题目含义“如果我们在10岁以后开始学习语言,很难达到流利程度的原因“。根据文中第二段It's just because your ability to learn starts dropping at around 10 or 11years old.”可知由于10岁或11岁人们的学习能力开始下降,影响了语言学习的流利度, 故选A。24. C细节理解题。题目含义“为什么成年人在学习新语言时比孩子要差? ”根据最后一段中 And adults may depend on the rules of their first language.”可知成年人会

29、更依赖母语的 规律,故选 C。根据文中One is that children's brains are more adaptable(能适应的)than adults'brains."可知孩子比成年人更具适应性,A不正确。根据文中“Kids may also would like to trynew things.”可知孩子更喜欢尝试新事物,而不是成年人,故 B不正确。25. A 推理判断题。根据第二段第一句The research found that it's nearly impossible " to reachfluency if you

30、 start learning a language after age 10.以及第三段的第、 二句 The researchers say people who try to learn a new language after 10 may still become quite good. But they will probably not become fluent可推断知,10岁以下的孩子学习语言会更加流利,故选 A。(2019湖南永州)CAddyson is an 8-year-old girl from Kansas. Maurine is a 9-year-old girl

31、from a village called Bartabwa in Kenya. It might not seem as if the girls have much in common, but when they met at a dinner two years ago, in Kansas, they became friends at once.The dinner was hosted by the group World Vision International. In some parts of the world,people must walk several miles

32、 each day to collect water from a stream( 小溪)or another water source. Often, the water is polluted. World Vision builds wells(井)and rain catchers in these communities.Addyson was at the dinner because her family supports World Vision. Maurine was there because her village had been without clean wate

33、r. World Vision solved that by building a water station there. Addyson was influenced by Maurine. People helped Maurine so she could have clean water, and kids are dying because the don't have it,“ Addyson says. Addyson says. I want to help.”Races are one way World Vision raises money to pay for

34、 its water projects. Runners promise to run a race, often a 26-mile marathon or 13-mile half marathon. They ask people to support them by giving away to World Vision.Addyson decided to run the 2017 Knasa City Half Marathon for World Vision. She'd raised $ 20,000. She's the youngest person in

35、 World Vision history to raise more than $ 10,000. In 2018, she ran again-and raised $ 36,000.Addyson and Maurine still keep in touch. Last year, Maurine returned to the U.S. and they met up in Chicago. But Addyson's work is not finished. My purpose is for every kid to have clean water,“ she say

36、s.26. Where did the two girls become friends?A. In Bartabwa.B. In Kansas.C. In Chicago.27. How did World Vision help Maurine 's age?A. By building wells.B. By building a water stationC.By building rain catchers.28. Which of the following is the way Word Vision raises money?A. By dinner.B. By fri

37、endship.C. By race.29. How much did Addyson raise in total from 2017 to 2018?A. $ 46,000.30.What's the best title of the passage?A. Run for Clean Water.B. $ 56,000.B. Run for Bartabwa.体裁记叙文社会行为词数C. $ 66,000.C. Run for Maurine.296【主旨大意】本文是一篇记叙文。文中主要讲述 在World Vision International(世界宣明会)组织的一场晚宴上,Ad

38、dyson和Marine成为朋友。当Addyson得知世界上还有很多像Marine一样得不到干净水源的孩子时,【答案】26-30 BBCBA【解析】26.B细节理解题。题目含义they became friends at once.”她决定帮助他们,于是她参加跑步比赛来为供水项目筹款。“两个女孩是在哪里成为朋友的”。根据文中第一段 可判断B选项正确。in Kansas,27.B细节理解题。题目含义World Vision是如何帮助 Marine的村庄的“。根据原文第段 World Vision solved that by building a water station there.”可知宣

39、明会通过建设一个水站来帮助Marine的村庄,故B正确。28.C细节理解题。题目问 以下哪种是 World Vision的筹款方式”。根据第四段"Races are“可知跑步比赛是World Vision共筹款多少钱”。根据倒数one way World Vision raises money to pay for its water projects. 的一种筹款方式,故 C正确。29.B细节理解题。 题目含义“从 2017到2018年Addyson第二段中“Addyson decided to run the 2017 Knasa City Half Marathon for W

40、orld Vision. She'draised $ 20,000.”和"In 2018, she ran again-and raised $ 36,000.”可算出 17 和 18 年 Addyson 一共筹得$ 56,000故B选项正确。30.A标题归纳题。文章主要讲述因此是为获得干净水源的项目而赛跑, 归纳性,故选A。Addyson通过参加跑步比赛来为供水项目筹款的故事,符合文章大意,也体现了跑步比赛的意义,具有总结had for(2019湖南永州)Dcafeterias. AndEach weekday, more than 30 million students

41、in Canada eat meals in school when lunch is over, they fill the rubbish cans with uneaten food.More than $1 billion worth of food is wasted every year. Wasted food is wasted money. It ' s also a missed chance to feed hungry people. And it the environment: farming, packing, and transporting food

42、produces greenhouse-gas emissions温室气体排放 ).They pollute the air.Schools have developed ways to cut back on( 减少)waste. Making lunch period longer helps. It gives kids time to eat everything on their plates. Many schools follow government rules that say students must take a certain number of healthy th

43、ings at mealtime. Those rules help kids get a better meal. But they can lead to more waste. That schools in Canada set up something called share tables. Students put untouched food on the table. A student who wants the food can take it. There are rules to make sure the food is safe. Food thatisn 

44、9; t taken from the table is served another day.Students also waste food because they don' t like how it tasSam Cooks to changethat. He works with a program called Cooks in Schools. He helps dining hall workers developdishes kids enjoy.You can fight food waste too. At the store, look for«I.

45、”uglypvodetaeilesuits and签).If a label sayswith bad shapes are still delicious, but they are often not noticed. At home, read safety labels( 标“best before ” , the food is still safe to eat for a little while after the date. If thecafeterias " mean?label says “ use by ” , the food is no longer s

46、afe after the date.31. What does the underlined wordA. Dining hallsB. ClassroomsC. Hallways32. What is NOT the result of wasting food?A. Wasting moneyB. Bad for the environmentC. Feeding hungry people33. How do schools in Canada cut back on waste?A. Making lunch period shorter.B. Following governmen

47、t rules.C. Setting up shared tables.34. Why do students waste food according to Paragraph 4?A. They don ' t like Cook Sam.B. They don ' t like the dishes.C. They don ' t like dining hall workers.35. According to the last paragraph, which food is NOT safe on June 18th, 2019.说明文话题21世界与环境词数

48、308体裁说明文话题21 世界与环境 词数308【主旨大意】 本文是一篇说明文,文中主要介绍了 加拿大学校通过延长学生用餐时间以及设 立共享餐桌的方法来缓解食物浪费,以及一些学校厨师通过改善食品口味来减少食物浪费。文章最后呼吁我们也可以通过在商店买形状不是很好的但是尚可食用的商品,以尽自己的一份力来减少食物浪费。【答案】31-35 ACCBA【解析】31 .A 词义猜测题。 根据 "morethan 30 million students in Canada eat meals in school cafeterias.中的eat meals (用餐)可以 猜测出这是用餐的地方,故选

49、A32 .C 细节理解题。 根据"Wastedood is wasted money. ” "Andit ; had for the environment: farming, packing, and transporting food produces greenhouse-gas emissions( 温室气体排放 ). 可知浪费食物的结果是浪费钱和对环境有害,故选 Co33 .C细节理解题。 根据题目的关键词cut back on(减少)waste,然后定位到第三段的"schoolsin Canada set up something called sha

50、re tables.可知加拿大的学 校设立的共享餐桌 来减少食物 浪费,故选Co34 .B 细节理解 题。根据"Students also waste food because they don' t like WO tastes.生不喜欢食物的口味,故选 Bo35. A推理判断题。根据最后一段"If a label saysbest before,the food is still safe to eat for alittle while after the date. If the label says“ use by ” , the food is no l

51、ongMsafe after the date.知,故选A。第二节 阅读匹配(共5小题,每小题2分,满分10分)阅读下面的短文,从短文后的选 项中选出正确的答案,使短文通顺,内容完整,并在答题卡上将该编号字母涂黑,其中有 一个选项是多余的。(2019 湖南永州)Why Recess(课间休息)is So Important for ChildrenRecess used to be a daily thing if you drove past your local school after lunch, you' d seehundreds of children running,

52、playing and just being children. 36 . Recent research have found that recess is important for more than just keeping children healthy and fighting children fatness it also helps improve cognitive( 认知)skills. 37.1. Social Benefit(禾U益)Children start learning social skills as soon as they start communi

53、cating with their parents. Once they reach the school age, their communications turn into with other children. 38. These skills will carry them through childhood and into their adult lives.2. 39.Besides the social benefits, recess also has some cognitive benefits that are just staring to be develope

54、d. Science has shown that recess helps children to get information better, learn new things faster and improve creativity. Recesses from the school day are good for both the body and mind, and they help keep children more active in their studies and get the information they ' re taught in class.

55、3. Physical Benefits.40. . At present, about 18.5 percent of children in the United States are consideredfat. Much of this problem can be caused without recess. Kids might spend their time on computer games at least 30 minutes a day, recess can help them run, jump play and just be kids. Now it summe

56、r time, get them to spend some time in the swimming pool to get their weekly exercise.A. Cognitive BenefitsB. Behavioral BenefitsC. Here are 3 ways that recess benefits childrenD. But now the push toward good test grades has changed thatE. Childhood fatness is a growing problem in the world.F. Reces

57、s helps to build and improve social skills in a way that can never be taught in the classroom 体裁|说明文 |话题14|学校生活|词数| 263【主旨大意】本文 是一篇说明文。文中 主要说明了课间活动 对孩子的重要性。【答案】36-40 DCFAE【解析】36. D根据 "Recess used to be a daily thing可知说的是从前是日常的事情,与后文现状形成 对比,故选D。37. C从篇章结构的功能来看,C选项为总起句,根据下文列出的三种方式可知,故选 Co38. F根据本段小标题可知,本段主要内容是课间活动对社交的好处,F选项中的social skill以及classroom段落主旨和后文相匹配,故选 F。39. A 根据 Besides the social benefits, recess also has some cognitive benefits that are just staring to be developed.可知本段主要是说课间活动对认知带来好处,故选 A。40. E 根据本段小标题可知本段主要内容是对身体带来的好处,因后文At present, about18.5 percent of children in the

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论