陕西省汉中市高考英语二轮复习阅读理解选练(9)_第1页
陕西省汉中市高考英语二轮复习阅读理解选练(9)_第2页
陕西省汉中市高考英语二轮复习阅读理解选练(9)_第3页
陕西省汉中市高考英语二轮复习阅读理解选练(9)_第4页
陕西省汉中市高考英语二轮复习阅读理解选练(9)_第5页
免费预览已结束,剩余2页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、陕西汉中市2016高考英语(二轮)阅读理解选练(9)2016高考训练-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项( A、B C D)中,选出最佳选项。A widow s wish to hear her late husband s voice again has pushed London s Subway system to restore a 40-year- old recording of the subway s famous “ Mind the gap ” announcement.The underground, or the tube, first opened in 1

2、863, tracked down the voice recording by Oswald Lawrence after his widow, Margaret McCollum, told them what it meant to her.McCollum, 65, said she used to frequently visit Embankment tube station or plan her journeys around the stop to listen to Lawrence s voice, even before his death. Shewas taken

3、aback in November when she noticed it had been replaced by a different voice. “Lawrence was a drama school graduate when he auditioned ( 试音)for a tour company.For six years after his death, I d stay on the platform - just sit and listen to it again, “ she added.When Margaret approached the tube, she

4、 was told it had a new broadcast system and it couldn t use the old recording anymore.Nigel Holness, director of London Underground, said its staff has been so moved by McCollum s story that they dug up the recording and gave the widow a copy of the announcement on a CD for her to keep. Tube staff i

5、s also working to restore Lawrence s announcement at the station, “ he added. It is celebrating its 150tanniversary this year. The tube s Mind the gap messages, voiced by various actors, have accompanied countless London commuter journeys since the 1960s. Train drivers and staff made the warnings t

6、hemselves before that. ”I m very pleased that people are interested in Oswald s old recording, “ Margaret said. He was a great London transport user all his life .He would be amused, touched, and delighted to know he s back where he belonged. ”1. The best title for the passage is.A. A Replaced Recor

7、dingB. Mind the GapC. A Widow s WishD. The Tube s Struggle2. The underlined phrase “ taken aback ” means.A. disappointedB. annoyed C. excited D. shocked3. What can we infer from the passage?A. The tube always uses recordings to remind passengers.B. Oswald s voice is great comfort to Margaret.C. No r

8、ecording can be equal to Oswald s voice.D. Oswald was an outstanding actor in London.参考答案 1 3 、 CDB2016 高考训练 - 阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、日C D)中,选出最佳选项。When I was growing up, I had an old neighbor named Doctor Gibbs. He didnt look like any doctor Id ever known. He never yelled at us for playing in his

9、 yard, but was always very kind.WhenDoctor Gibbs wasnt saving lives, he was planting trees. He had some interesting theories about planting trees. He believed in the principle: No pain, no gain. He hardly watered his new trees, which flew in the face of conventional wisdom. OnceI asked why and he to

10、ld me that watering plants spoiled them because it made them grow weaker. He said you had to make things tough for the trees so that only the strongest could survive. He talked about how watering trees made them develop shallow roots and how, if they were not watered, trees would grow deep roots in

11、search of water. So, instead of watering his trees every morning, hed beat them with a rolled-up newspaper. I asked him why he did that, and he said it was to get the trees attention. Doctor Gibbs died a couple of years after I left home. Every now and then, I walkedby his house and looked at the tr

12、ees that Id watched him plant some twenty five years ago. They were all tall and strong.I planted a couple of trees myself a few years ago. Two years of attending these trees meant they grew up weak. Whenever a cold wind blew, their branches trembled. Adversity( 逆 境 ) seemed to benefit Doctor Gibbs

13、trees in ways comfort and ease never could.Every night before I go to bed, I check on my two sons. I often pray that their lives will be easy. But lately Ive been thinking that its time to change my prayer. I know my children are going to meet with hardship. Theres always a cold wind blowing somewhe

14、re. What we need to do is to pray for deep roots, so when the rains fall and the winds blow, we wont be torn apart.1. With the trees planted, Doctor Gibbs often .A. kept watering them every morning B. paid little attention to themC. talked to them to get their attention D. beat them to make them gro

15、w deep roots 2. What does the author think of the way Doctor Gibbs planted trees?A. strange and harmfulB. interesting and funnyC. original and reasonableD. cruel and unacceptable3. Which prayer does the author wish for his sons?A. Have an easy life, without too much to worry about.B. Meet people lik

16、e Dr Gibbs in the future.C. Have good luck, encountering less hardship in their life. D. Be able to stand the rain and wind in their lives.4. Which of the following can be the best title of the passage?A. Prayers for my sonsB. Doctor Gibbs and his treesC. Growing rootsD. Watering trees参考答案1-4 BCDC阅读

17、理解。阅读下列短文,从给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 【2013 江西师大附中三模】An older friend once gave me a piece of advice,“ Enjoy the last few weeks ofcollege ,” she said ,“ since college is the best time of your life.”This was not the first time I d heard such a statement , but with graduation fast coming close , her word

18、s especially struck me.It seemed a bit disappointing to reach one s life peak at only 22 years of age , but in her opinion , college had been one of the best times in my life so far.I made friends , took classes , and learned a great deal about myself.But I was also excited for the time after colleg

19、e moving to a newcity , starting a new job , and becoming a “real ” person.Ihoped that my great dreamswere practical.Then, last week I read a column in Real Simple Magazine called 100 Years ofAttitudein which women100 years or older shared their life experiences and views.Inoticed that none of them

20、considered college as the“best ” time of their life.Notall of them went to college , but still in most cases their teens and twenties were not the best times of their life.They said some of their favorite times were raising their children , traveling after retirement , and even enjoying their presen

21、t time and age.Enjoying one s present time and age was a clear theme of the interviews.A piece of advice given by the women was about the importance of making the best of all situations.I think it more accurate than that of my friend; I can say with certaintythat if I am lucky enough to make it to 1

22、00.I refuse to spend the last 80 years of my life plummeting ( 跌落 ) downhill , or even leveling off.I am sure that our eagerness and devotion will make us college students live a meaningful life.We will not just look backwards or miss our college days.We will look forward in excitement about continu

23、ed journey uphill.1 Which of the following opinions does the writer agree with?A Colleg e is the best time of one s life.B Twenties were the best time of the old people.C One should make the best of all situations.D One should not look backwards at their college time.2 In the second paragraph , the

24、writer wants to say.A her achievements in college would be the peak of her successB she is looking forward to living as a“ real ” person in collegeC she becomes more and more uneasy with graduationD she is satisfied with the college life but is hopeful for the future3 The column the wr iter read is

25、mainly about those old women s.A best time of life at youthB life experiences and viewsC different opinions about lifeD favorite time with best friends4 By saying “ I refuse to spend the last 80 years of my life plummeting downhill , or even leveling off ” (in Paragraph 4), the writer really means.A

26、 she will not spend the rest of her time at collegeB she will not just obtain a college level certificateC she will not be satisfied with what she has already accomplishedD she will not be content with the life in the future5 Which of the following words can be used to describe the writer?A Ambitiou

27、s.B Practical.C Imaginative.D Proud.语篇解读本文是一篇议论文。都说大学是人生最辉煌的时光,但文中的作者却给出了不同的观点。1 解析: 细节理解题。根据文章第四段第二、三句“ A piece of advic e given by the women.making the best of all situations.I think it more accurate than that of my friend. ”可知,答案C符合文意。答案: C2 解析: 段落大意题。 根据文章第二段最后三句可知, 作者对现在的大学生活很满意,但同时对未来也充满了期待,故答

28、案D 符合文意。答案: D3 解析:细节理解题。根据文章第三段第一句中的“.inwhich women100 years orolder shared their life experiences and views. ”可知,答案B 正确。答案: B4 解析:句意理解题。根据对文章最后一段的整体理解可知,作者并不满足现有的成就,而是要继续下去,把整个人生都活得精彩、生动。由此可推知,答案C符合文意。答案: C5 解析:推理判断题。根据对文章的整体理解,尤其是最后一段可推知,作者是一个不满足于现状的年轻人,是一个积极进取的人。故答案 A “有抱负的”符合文意。答案: A阅读理解。阅读下列短文,

29、从给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【2013 潍坊5月模拟】Rae and Bruce Hostetler not only work very hard, they also relax just aswell.Numerous vacations help the couple to maintain their health and emotional well-being-and it s no surprise to health care professionals.“ Rest , relaxation , and stress reduction are ver

30、y important for people swell-being and health.This can be accomplished through daily activities, such asexercise and meditation , but vacation is an important part of this as well ,” said primary care physician Natasha Withers from One Medical Group in New York.Withers lists a decreased risk of hear

31、t disease and improved reaction time as some of thebenefits from taking some time off. “ We also know that the mind is very powerful and can help with healing , so a rested , relaxed mind is able to help the body heal better , ” said Withers.Psychologists confirm the value of vacations for the mind.

32、 “ The impact that taking a vacation has on one s mental health is great ,” said Francine Lederer , a clinical psychologist in Los Angeles who specializes in stress and relationship management.“ Most people have better life perspective and are more motivated to achieve their goals after a vacation,

33、even if it is a 24-hour time-out.” The tripscould be good for their health , good for their family and good for their businesses.The online travel agency Expedia conducted a survey about vacation time in 2010 , and according to their data the average American earned 18 vacation days but onlyused 14

34、of them.France topped the list , with the average worker earning 37 vacation days and using all but two of them.Americans responses may not be surprising in a culture where long hours on the job often are valued, but that s not always goodfor the individual , the family or the employer.Psychologists

35、 have also found thatpeople who don t take enough time to relaxmay find it harder to relax in the future.“ Without time and opportunity to do this,the nerve connections that produce feelings of calm and peacefulness become weaker,making it actually more difficult to shift int o less-stressed states

36、,” Mulhern said.1 How did the author introduce the topic of the text?A By making comparisons.B By giving an example.C By raising questions.D By providing data.2 According to Natasha Withers , vacations can.A weaken reaction systemB cure serious diseasesC reduce the level of well-beingD decrease the risk of heart disease3 Expedia s survey show

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论