 
         
         
         
         
        版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、人教精通版六年级下册英语阅读题含答案一、阅读理解1 阅读理解阅读理解Ted is a student. He is my best friend. He is busy at the weekend. He is going to wash his clothes this Saturday morning. He is going to the bookstore this Saturday afternoon. He is going to the gym to play badminton this Sunday morning. He is going to learn Chinese
2、 this Sunday afternoon. He is going to play computer games this Sunday evening.( 1 ) Ted and I are good .( 2) Where will Ted go on Saturday afternoon?( 3) Can Ted play badminton?( 4) Will Ted go to learn English this Sunday afternoon?( 5) When will Ted play computer games?【答案】(1 ) friends( 2) The bo
3、okstore.( 3) Yes, he can.( 4) No, he won't.( 5) This Sunday evening.【考点】阅读理解【解析】【分析】大意:短文讲述了泰德周末的日常生活。( 1)根据 Ted is a student. He is my best friend. 可知泰德我是好朋友,friends 朋友 ,故答案为 friends .( 2)句意:泰德星期六下午去哪儿?根据He is going to the bookstore this Saturdayafternoon. 可知他这个星期六下午要去书店,故答案为The bookstore.( 3)句
4、意:泰德会打羽毛球吗?根据He is going to the gym to play badminton this Sundaymorning. 可知肯定回答,故答案为Yes, he can.( 4)句意:泰德这个星期天下午会去学英语吗?根据He is going to learn Chinese thisSunday afternoon. 可知否定回答,故答案为No, he won't.( 5)句意:泰德什么时候玩电脑游戏?根据He is going to play computer games this Sundayevening. 可知他这个星期天晚上要玩电脑游戏,故答案为Th
5、is Sunday evening.【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息找出相关句,写出答语。2 阅读理解阅读理解One day, a monkey was looking for food. He came to a fence. There were a lot of big peaches inside the fence. He tried to get inside. But he failed. At last, he found a hole in the fence. But the hole was too small for him
6、 to go through."What should I do?" the monkey thought. He wandered around the fence.Day after day, the monkey became thinner and thinner. At last, he could get through the fence.He ate a lot of peaches. He became fatter and fatter.He wanted to go outside, but the hole was too small for him
7、. He couldn't eat anymore! Hewaited and waited. Eventually, he became thin enough to go out.(1) The monkey wanted to find someA. drinkB. foot(2) There were a lot of inside the fence.A. applesB. peaches(3) The monkey went through the fence from A. small holeB. a road(4) Did the monkey eat the pea
8、ches?A. Yes, he did.B. No, he didn't. How did he go out the fence?A. He jumped out.B. By bike.【答案】(1) CB(3) A(4) AC【考点】阅读理解【解析】【分析】这是一篇猴子偷桃的寓言故事。C. foodC. orangesC. a riverC. We don't know.C. He became thin enough.匕天,一只猴子正在寻找(1) 根据短文叙述One day, a monkey was looking for food.Co食物。”可知想要找的食物。 C选
9、项正确。故答案为:(2)根据短文叙述 There were a lot of big peaches inside the fence. (在围栏内有许多大桃子。)可知是桃子。B选项正确。故答案为:Bo(3)根据短文叙述 At last, he found a hole in the fence.(最后,他发现了围栏上有个洞。)可知从洞里进入的。A选项正确。故答案为:Ao(4)根据短文叙述 He ate a lot of peaches.(他吃了很多桃子。)可知用肯定回答。A选项正确。故答案为:Ao(5)根据短文叙述 Eventually, he became thin enough to g
10、o out.(最终,他变得足够瘦能够出来。)可知是变瘦。C选项正确。故答案为:Co【点评】这是考查阅读理解的题目。首先仔细阅读短文,然后根据短文的相关叙述,来选择正确的答案。3 .阅读理解读短文,判断下列句子与短文内容是否一致Everyone wants to have good manners, but it is not so easy. We must care about everything in life. There is something we should know.First, say "hello" to people you meet, not o
11、nly to teachers, but also to your friends and your classmates, and even your neighbors. Second, help others as much as you can. Then everybody will like you. Third, don't laugh at others. That will be impolite and hurt them. Fourth, never ask others about their personal information. If others ha
12、ve something that they cannot say, they will be very embarrassed.Good manners make things easier. They can help people to get on well with each other. When you are nice to people, they will be nice to you.( 1 ) Everyone wants to have good manners, but it is not so easy.( 2) It is very important to h
13、ave good manners.( 3) We just take care of ourselves, and everything will be fine.( 4) We shouldn't ask others about their personal information.( 5) Good manners can help people to get on well with each other.【答案】(1 )1( 2) 1( 3) 0( 4) 1( 5) 1【考点】阅读理解【解析】【分析】大意:短文讲述了礼貌在人生活中的重要性。( 1 )句意:每个人都想有礼貌,但
14、这并不容易。根据Everyone wants to have goodmanners, but it is not so easy. 可知每个人都想有礼貌,但这并不容易,故答案为正确。( 2)句意:礼貌是非常重要的。根据Good manners make things easier. 可知礼貌是非常重要的,故答案为正确。( 3)句意:我们只是照顾好自己,一切都会好起来的。根据Second, help others as muchas you can. Then everybody will like you. 可知尽你所能帮助别人。那么每个人都会喜欢你的,故答案为错误。( 4)句意:我们不应该
15、询问他人的个人信息。根据Fourth, never ask others about theirpersonal information. 可知我们不应该询问他人的个人信息,故答案为正确。( 5)句意:良好的礼仪可以使人和睦相处。根据Good manners make things easier. Theycan help people to get on well with each other. 可知良好的礼仪可以使人和睦相处,故答案为正确。【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误。4 阅读理解阅读短文,判断下列句子正误Two goats live on
16、 the left side of a river. One day they want to eat the grass on the right side. There is a bridge over the river. But on the bridge there is a lion. What should they do? They think of a plan.The first goat meets the lion. The lion shouts, "I'm going to eat you!" The first goat says, &
17、quot;Don't eat me, please. The second goat is bigger and younger than me." So the lion lets the first goat go.Then the second goat comes. The lion shouts, "I'm going to eat you!" The second goat says, "Don't eat me, please. The third goat is bigger and younger than me
18、." So the lion lets the second goat go.The lion waits and waits, but there is not a third goat.( 1 ) There are three goats and a lion in the story.( 2) The goats want to eat the grass on the right side.( 3) The lion wants to eat the goats.( 4) The third goat is younger and bigger than the first
19、 and second goats.( 5) The goats are cleverer than the lion.【答案】(1)0( 6) 1( 7) 1( 8) 0( 9) 1【考点】阅读理解【解析】【分析】这是一篇山羊和狮子的寓言故事。( 1)句意:故事中住着3 头山羊。根据短文叙述Two goats live on the left side of ariver. (两头山羊住在河的左岸。)可知是两头山羊。题目叙述错误。故答案为:错误。( 2)句意:山羊想吃右岸的草。根据短文叙述One day they want to eat the grass on theright side.
20、 (一天,它们想吃右岸的草。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。( 3)句意:狮子想吃山羊。根据短文叙述The lion shouts, "I'm going to eat you!" (狮子喊道 “我要吃了你。”)可知题目叙述正确。故答案为:正确。( 4)句意:第三只山羊比第一只和第二只都年轻和大。根据短文叙述The lion waits andwaits, but there is not a third goat. (狮子等啊等,但是没有第三只山羊。)可知没有第三只山羊。题目叙述错误。故答案为:错误。( 5)句意:山羊比狮子聪明。根据短文叙述The lion
21、waits and waits, but there is not athird goat. (狮子等啊等,但是没有第三只山羊。)可知山羊比狮子聪明。题目叙述正确。故答案为:正确。【点评】这是考查阅读理解的题目。仔细阅读短文,然后根据短文的相关叙述来判断正 误。5 阅读理解阅读理解What do you like eating for dinner? Do you like meat? Do you like vegetables? Do you like fruit or dessert (甜点)after dinner? We ask 55 students these questions
22、. They are from a school in, Xiamen. Here are the results (结果).35302520 Giris BoysMeatVegetables FruitDrsriert(1) There are boys answering the questions.A.55B. 30C. 25(2) All the students cat for dinner.A. meatB. vegelablesC. fruit(3) Who likes dessert more?A. Boys.B. Girls.C. Teachers.(4) How many
23、boys like eating fruit?A. Five.B. Ten.C. Fifteen.(5) Which one is TRCE?A. All the girls like fruit and dessert very much.B. Most boys love vegetables and fruit.C. The boys have the same eating habits as the girls.【答案】(1) BA(3) B(4) CA【考点】阅读理解【解析】【分析】大意:短文和表格是,来自厦门的一所学校55名学生对的晚餐的肉,蔬菜,水果和饭后甜点的调查结果。(1)
24、句意:有男生回答问题。根据表格可知有30个男生回答问题,故答案为 B.(2)句意:所有学生都在吃饭。根据表格可知所有学生都在吃饭,故答案为A.(3)句意:谁更喜欢甜点?根据表格可知女孩更喜欢甜点,故答案为B.(4)句意:有多少男孩喜欢吃水果?根据表格可知15个男孩喜欢吃水果,故答案为C.(5)句意:哪一个是正确的?根据表格可知所有的女孩都非常喜欢肉,水果和甜点,故答案为A.【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息 找出相关句进行选择。6 .阅读理解读短文,判断下列句子与短文内容是否相符。Little Tom is a naughty boy. He doe
25、sn't like school very much. He likes playing games at home.Last Monday Tom's parents went out for a trip. Little Tom didn't want to go to school. He got up late. He had an egg and some bread for breakfast. Then he wanted to play computer games at home.But first he called the teacher. He
26、pretended(彳民装)to be his father and said in a low voice, "Hello! Is that Tom's teacher speaking? My little Tom has a bad cold today. The doctor says he has to stay in bed. So he can't go to school today. He wants me to ask you for a day's leave."The teacher was very surprised. I
27、t was not like a man's voice. That sounds like Tom. So she asked, "Who is that speaking?" "It's my father, Madam," answered Tom.(1) Tom likes school very much.(2) Tom's parents went out for a trip last Monday.(3) Little Tom didn't want to go to school.(4) Little T
28、om wanted to play computer games at home. The teacher didn't believe Tom was ill.【答案】(1)01(3) 1(4) 11【考点】阅读理解【解析】【分析】这是讲述调皮男孩汤姆请假的笑话。(1)句意:汤姆非常喜欢学生。根据短文叙述He doesn't like school very much.(他不怎么喜欢学校。)可知题目叙述错误。故答案为:错误。(2)句意:汤姆的妈妈上星期一去旅行。根据短文叙述Last Monday Tom's parents wentout for a trip.(上周
29、一汤姆的父母去旅行。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。(3)句意:小汤姆不想去上学。根据短文叙述Little Tom didn't want to go to school.(小汤姆不想去上学。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。(4)句意:小汤姆想在家玩电脑游戏。根据短文叙述Then he wanted to play computergames at home.(然后他想在家玩电脑游戏。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。(5)句意:老师不相信汤姆病了。根据短文叙述 The teacher was very surprised. It was not like a man'
30、;s voice. That sounds like Tom.(老师很奇怪。这不想一个成年人的声音。听起来像 汤姆。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。【点评】这是考查阅读理解的题目。首先仔细阅读短文,然后根据短文细节叙述来判断正 误。7 .阅读理解阅读理解,按要求做答。Everybody has a home. Animals also have their homes. People live in many different kinds of houses. Animals have different kinds of houses, too. Some animals live i
31、n holes under the ground. Woodchuck lives under the ground. Its home has two doors. If any enemy comes in through one door. The woodchuck will go out through the other one. Some animals live in holes or in trees. Squirrels build their nests high in the trees. Birds also live in holes or in trees. An
32、d most of themlive in their nests. Only hawks build their nests high in the mountains.(1) Which animal lives in holes under the ground?A. birdB. fishC. woodchuck(2) How many doors does a woodchuck's home have ?A. Two doors.B. One door.C. Three doors.(3) Squirrels live in trees.A. lowB. highC. di
33、fferent(4) Most of the birds live in their nests.哪一幅图可以表示画线单词的意思?(5)根据文中画线的句子,可以知道build的意思是 A.大楼B.建造C.居住【答案】(1) CA(3) B(4) AB【考点】阅读理解【解析】【分析】这是介绍动物巢穴的短文。(1)根据短文叙述 Woodchuck lives under the ground.(土巴鼠住在地下。)可知 C选项正确。故答案为:Co(2)根据短文叙述 Its home has two doors.(它的巢穴有 2个门。)可知 A选项正确。故答案为:Ao(3)根据短文叙述 Squirre
34、ls build their nests high in the trees (松鼠将巢高高的建在树 上。)可知B选项正确。故答案为:Bo(4)根据短文上下文叙述可知nest和home意思相同,是 家”的意思,对于鸟来说是巢”。A选项正确。故答案为:Ao(5)根据上下文意思提示,build在这里是建造的意思,B选项正确。故答案为:Bo【点评】这是考查阅读理解的题目。仔细阅读短文,然后根据短文的细节叙述来回答问 题。8 .阅读理解阅读短文,判断句子正误。Yesterday I had a party with my friends. We played games together. We sa
35、ng and danced. And we ate too much food and drank too many drinks. We were so happy. I went to bed very late. This morning, I didn't feel well. I had a cough and I had a headache. I went to hospital and saw a doctor. The doctor said, "You have a bad cold. You should drink more water and tak
36、e some medicine. You should have a good rest. And you will be fine."( 1 ) Yesterday we had a party.( 2) We played computer games together.( 3) I didn't feel very well this morning.( 4) I didn't go to hospital.( 5) I had a bad cold.【答案】(1 ) 1( 2) 0( 3) 1( 4) 0( 5) 1【考点】阅读理解【解析】【分析】大意:短文讲
37、述了昨天我和朋友们开了个聚会,我们玩的很高兴,很晚才睡觉,今天早上,我感觉不舒服,去医院看了医生。( 1)句意:昨天我们开了一个晚会。根据Yesterday I had a party with my friends. 可知昨天我们开了一个晚会。故答案为正确。( 2)句意:我们一起玩电脑游戏。根据We played games together. 可知我们一起玩游戏。故答案为错误。( 3)句意:今天早上我感觉不太舒服。根据This morning, I didn't feel well. 可知今天早上我感觉不太舒服。故答案为正确。( 4)句意:我没有去医院。根据I went to ho
38、spital and saw a doctor. 可知我去医院。故答案为错误。(5)句意:我得了重感冒。根据 You have a bad cold.可知我得了重感冒。故答案为正确。【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误。9 阅读理解阅读理解,根据短文内容,判断对错。Today, Angel flies around China. She visits three interesting cities.First, she visits a city in the west of China. The city is very big and it has
39、 a famous river, the Yangtze River. There are many hills too. It is often foggy here. It is famous for its hot, spicy food. Angel thinks the food is delicious.Next, Angel flies to a city in the east of China. It is near Shanghai. There are many beautiful gardens. This city is also famous for silk. A
40、ngel buys some beautiful silk clothes here.Angel's last city is ever too hot and never too cold. This city is famous for its flowers. Angel goes to a flowers show here. There is a very special forest nearby. It is a stone forest! This city is in the southeast of China.( 1 ) Angel flies around Ch
41、ina. She visits three interesting cities.( 2) First, she visits a city in the west of China.( 3) Next, Angel flies to a city in the east of China. It is near Shenzhen.( 4) Angel's last city is ever too hot and never too cold.( 5) Angel visited four cities.【答案】(1 ) 1( 2) 1( 3) 0( 4) 1( 5) 0【考点】阅读
42、理解【解析】【分析】这是介绍Angel 游览的三座城市情况的短文。( 1)句意:Angel 围着中国飞行。她游览了三座有趣的城市。根据短文叙述Today, Angelflies around China. She visits three interesting cities. (今天,Angel 围着中国飞行。她游览了三座有趣的城市。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。( 2)句意:首先,她游览了中国西部的一座城市。根据短叙述First, she visits a city in thewest of China.(首先,她游览了中国西部的一座城市。)可知题目叙述正确。故答案为: 正确。(
43、3)句意:然后,Angel 飞往了中国东部的一座城市。它在深圳附近。根据短文叙述Next,Angel flies to a city in the east of China. It is near Shanghai. (然后,Angel 飞往了中国东部的一座城市。它在上海附近。)可知题目叙述错误。故答案为:错误。( 4)句意:Angel 最后的城市总是很热,从来没有太冷过。根据短文叙述Angel's last cityis ever too hot and never too cold. ( Angel 最后的城市总是很热,从来没有太冷过。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。( 5)
44、句意:Angel 游览了 4 座城市。根据短文叙述She visits three interesting cities. (她游览了三座有趣的城市。)可知题目叙述错误。故答案为:错误。【点评】这是考查阅读理解的题目。仔细阅读短文,然后根据短文细节叙述来判断正误。10 阅读理解根据短文判断句子对错。Dinosaurs lived long ago. One kind of dinosaurs lived in a desert ( 沙漠 ). One of these dinosaurs wanted to lay eggs. It made a hole in the sand ( 沙子 )
45、 and put the eggs inside. It covered them with sand. A strong wind started to blow. It blew and blew. More sand blew over the eggs. Soon the eggs were buried ( 埋 ) in the sand.A long, long time went by. There were no more dinosaurs. But there was still a desert. And the eggs were still there. But they changed. They turned to stones!Some people came to the desert. They were lookin
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 地铁安全隐患排查
- 传热传质理论计划
- 节日情感营销活动创新创业项目商业计划书
- 环保设施设计与创新创业项目商业计划书
- 地铁车站排队规程
- 现代物流信息系统规划方案
- 个人成功经验读后感写作指导
- 仓库盘点预案科学
- 医疗检验科质量控制核心指标体系
- 2025年护理高校操作考试题及答案
- 《电商平台店铺日常运营管理》课件
- GA/T 2184-2024法庭科学现场截干树木材积测定规程
- T-CASMES 428-2024 商业卫星太阳电池阵通.用规范
- 《节水节电节粮》课件
- 2022年北京市房山初三(上)期中数学试卷及答案
- 《心脏麻醉》课件
- 工业机器人工作站系统组建课后习题答案
- 《教育系统重大事故隐患判定指南》知识培训
- 金融科技金融大数据风控平台开发与应用方案
- 【MOOC】计算机组成原理-电子科技大学 中国大学慕课MOOC答案
- 《生活处处有设计》 课件 2024-2025学年湘美版(2024)初中美术七年级上册
 
            
评论
0/150
提交评论