单元过关训练五_第1页
单元过关训练五_第2页
单元过关训练五_第3页
单元过关训练五_第4页
单元过关训练五_第5页
已阅读5页,还剩6页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元过关训练(五)Unit 5Nelson Mandelaa modern hero. 完成句子1. Ibut I didnt see any newsboy around. (buy)我打算买一份晨报, 但周围看不见有报童。2. They suggested that most of the students in the classextra-curricular activity. (take)他们建议班上绝大部分学生积极参加课外活动。3. She has star

2、ted torather than performing. (teach)她已经开始将精力集中在教学上而不是表演上。4. The number of peoplegreater than it was before. (be)失业的人数比以前多了。5. Fifty civilians in Masawa were killedthe town. (attack)马萨瓦市遭到政府军飞机袭击, 有50名平民丧生。6. If you risk something important, you cause it to be in a dangerous situation. (lose)你如果拿重要的

3、东西去冒险, 那你就是将它置于一种可能会失去它的危险境地。7. Only when we landedhow badly the plane had been damaged. (see)仅仅当我们着陆之后我们才看到飞机损坏的严重程度。8. Although he failed in this entrance examination, he. (lose)这次入学考试他虽名落孙山, 但他并不气馁。9. In a strange city, you may feel it hard. (turn)在一个陌生的城市或许你很难找到一个可以向其求助的人。10. Shetwenty years in

4、prison for poisoning and attempted murder. (sentence)她因投毒和谋杀未遂被判20年监禁。答案:1. meant to buy a morning paper2. (should)take an active part in3. devote her energies to teaching4.out of work is5. when government planes attacked6. where you might lose it7. did we see8.didnt lose heart9. to turn to a person

5、 for help10. was sentenced to. 完形填空I fell in love with Yosemite National Park the first time I saw it, when I was 13. My parents took us there for camping. On the way out, I asked them to wait while I ran up to El Capitan, a1rock of 3, 300 feet straight up. I touched that giant rock and knew2I wante

6、d to climb it. That has been my lifes passion(钟爱)ever since3the rocks and mountains of Yosemite. Ive long made Yosemite my4. About 15 years ago I started seeing a lot of5, like toilet paper, beer cans, and empty boxes, around the area. Its6me why visitors started respecting the place7and treated suc

7、h a beautiful home-like place this way. I tried8trash(垃圾)myself, but the job was too big. I would9an hour or two on the job, only to find the area trashed all over again weeks later. Finally, I got so10it that I decided something had to change. As a rock-climbing guide, I knew11about organizing any

8、big event. But in 2019, together with some climbers, I set a date for a12. On that day, more than 300 people13. Over three days we collected about 6, 000 pounds of trash. It was amazing how much we were able to14. I couldnt believe the15we madethe park looked clean! Each year volunteers come for the

9、 clean-up from everywhere. In 2019 alone, 2, 945 people picked up 42, 330 pounds of trash and16132 miles of roadway. I often hear people17about their surroundings. If you are one of them, I would say the only way to change things is by18rather than complaining. We need to teach by19. You cant blame

10、others20you start with yourself. 【文章大意】“我”把Yosemite National Park当成自己的家, 当“我”看到里面有大量的垃圾时, 开始是自己, 后来组织大家捡垃圾, 由此“我”明白了改变事情的方法是动手去做, 而不是抱怨。1. A. distantB. hugeC. narrowD. loose【解析】选B。逻辑推理题。从下文的that giant rock可知选B。2. A. immediatelyB. finallyC. graduallyD. recently【解析】选A。背景常识题。句意: 我触摸到那块巨石时, 立刻知道我想攀登它。im

11、mediately立即, 马上。finally最后; gradually逐渐地; recently近来。3. A. imaginingB. paintingC. describingD. climbing【解析】选D。词汇复现题。根据I wanted to climb it可知。4. A. gardenB. homeC. labD. palace【解析】选B。前后照应题。根据第二段的such a beautiful home-like place可知。5. A. materialB. resourcesC. wasteD. goods【解析】选C。逻辑推理题。根据like后面列举的内容可知。6

12、. A. beyond B. againstC. overD. within【解析】选A。短语搭配题。“我”不理解游客为什么不爱护这个地方。be beyond sb. 对于某人来说难以理解。7. A. moreB. betterC. lessD. worse【解析】选C。逻辑推理题。根据上文可知游客在这样一个美丽的地方丢弃了大量的垃圾, 越来越不尊重这个地方, 故选less。8. A. throwing awayB. picking upC. breaking downD. digging out【解析】选B。短语辨析题。根据上文, “我”看到游客丢垃圾很心痛, 于是自己去捡起那些游客丢弃的垃

13、圾。pick up捡起; throw away扔掉; break down出故障, 抛锚; dig out发掘, 找到。9. A. killB. saveC. waitD. spend【解析】选D。短语搭配题。spend some time on sth. 花费时间做某事, 故选D。10. A. satisfied withB. delighted inC. tired ofD. used to【解析】选C。短语辨析题。根据上文的only to find the area trashed all over again weeks later以及下文的that I decided somethi

14、ng had to change可知作者自己厌倦了单独捡垃圾。get satisfied with满意; get delighted in高兴; get used to习惯于。11. A. somethingB. anythingC. everythingD. nothing【解析】选D。逻辑推理题。根据下一句But后的内容可知此句意思为作者不知道如何组织大型活动。12. A. clean-upB. partyC. picnicD. concert【解析】选A。词汇复现题。根据下文中的三百多人捡垃圾以及下一段中的Each year volunteers come for the clean-u

15、p from everywhere可知此处填A(清扫)。13. A. dropped outB. showed upC. looked aroundD. called back【解析】选B。短语辨析题。根据下一句Over three days we collected about 6, 000 pounds of trash. 可知“那一天, 三百多人参加了清扫垃圾的活动”, 故选show up(出席, 到场)。14. A. demandB. receiveC. accomplishD. overcome【解析】选C。词语辨析题。根据上一句Over three days we collecte

16、d about 6, 000 pounds of trash. 可知选C(完成)。15. A. plan B. visitC. contactD. difference【解析】选D。短语搭配题。根据破折号后的the park looked clean, 可知, 因为我们把公园的垃圾捡完了, 公园变得干净了, 与以前不同了, make a difference产生差别, 故选D。16. A. crossedB. measuredC. coveredD. designed【解析】选C。词语辨析题。句意: 仅2019年一年中, 2 945人捡了42 330磅垃圾, 覆盖了132英里的路面。cover

17、覆盖。17. A. talkB. complainC. argueD. quarrel【解析】选B。词汇复现题。根据下文rather than complaining可知选B。18. A. doing B. thinkingC. questioningD. watching【解析】选A。逻辑推理题。句意: 我想说改变事情的唯一方式是行动, 而不是抱怨。故选A。19. A. methodB. explanationC. exampleD. research【解析】选C。逻辑推理题。句意: 我们需要榜样教育。故选C。20. A. althoughB. ifC. whenD. unless【解析】选

18、D。词语辨析题。句意: 你不能责备别人, 除非以身作则。故选D。. 阅读理解A(2019·菏泽高一检测)Theodor Seuss Geisel was born in Springfield, Massachusetts in 1904. He was famous because of the books he wrote for children. They combine funny words, pictures, and social opinions. Dr Seuss wrote his first book for children in 1937. It is c

19、alled And to Think That I Saw It on Mulberry Street. A number of publishers refused to publish it. They said it was too different. A friend finally published it. Soon other successful books followed. Over the years, he wrote more than forty childrens books. They were fun to read. Yet his books somet

20、imes dealt with serious subjects. By the middle 1940s, Dr Seuss had become one of the best-loved and most successful writers of childrens books. He had a strong desire to help children. In 1954, Life magazine published a report about school children who could not read. The report said many childrens

21、 books werent interesting. Dr Seuss decided to write books that were interesting and easy to read. In 1957, Dr Seuss wrote The Cat in the Hat. He used less than 225 words to write the book. This was about the number of words a six-year-old should be able to read. The story is about a cat who tries t

22、o entertain two children on a rainy day while their mother is away from home. The cat is not like normal cats. It talks. The book was an immediate success. It was an interesting story and was easy to read. Children loved it. Their parents loved it, too. Today many adults say it is still one of the s

23、tories they like best. 【文章大意】本文介绍了著名的儿童作家Theodor Seuss Geisel。1. Whats the best title for this passage? A. Some of Dr Seusss books for childrenB. What are Dr Seusss books mainly aboutC. Dr Seussa famous writer of childrens booksD. Why are Dr Seusss books different【解析】选C。主旨大意题。根据文章可知本文是一篇人物传记, 主要介绍了T

24、heodor Seuss Geisel, 一位著名的儿童作家, 故选C。2. What do we know about Dr Seusss first book for children? A. It was Dr Seusss worst book. B. It dealt with a very serious subject. C. Neither children nor adults like it. D. Many publishers didnt take it seriously at first. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段A number of publishe

25、rs refused to publish it. They said it was too different. 可知D为正确选项。3. How did Dr Seuss help children according to Paragraph 3? A. By asking others to help them in magazines. B. By writing interesting and simple books. C. By changing his old books into simpler ones. D. By giving them books for free.

26、【解析】选B。细节理解题。根据第三段最后一句Dr Seuss decided to write books that were interesting and easy to read. 可知B为正确选项。4. Adults most probably think that Dr SeusssThe Cat in the Hatis. A. interestingB. seriousC. difficultD. boring【解析】选A。根据最后一段Today many adults say it is still one of the stories they like best. 可知A为

27、正确选项。BA seven-year-old girl survived when a small plane in which she was flying with her family crashed(碰撞)in the Kentucky woods, killing her parents, an elder sister and a teenage cousin, police said on Saturday. The surviving daughter, was able to walk to a nearby home to seek help, police said. S

28、he was then taken to an area hospital and treated for minor injuries, before being taking away by a family member early this morning, said Kentucky State Police spokesman Dean Patterson. “When you have a small plane crash in a wooded area it is going to cause significant damage, ”said Patterson. “It

29、 is amazing to me that the smallest person in that aircraft was the one that survived. ”An area homeowner, Larry Wilkins, told CNN that the girl was crying and bloodied when she showed up at his door, nearly a mile from the crash site, and told him her parents were dead. “Shes a terribly brave littl

30、e girl, ”Wilkins said. The family had spent the New Years holiday in Florida, visiting a son who lives there, and was returning home when the plane went down. The Gutzlers were part-owners of a family-owned furniture store that has served the southern Illinois community of Nashville for five decades

31、. Employees and customers alike were in mourning, said family friend and store employee Troy Dunbar. “This whole community is heartbroken, ”he said. Dunbar said he had been told the girl had suffered a broken arm in the crash. “She was so attached to her dad, ”he said. “He would bring her into the store a lot and she was never out of his sight. ”5. Whats the best title for the passage? A. A report of policeB. A

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论