北师大版高中英语一轮复习讲练PartI学案作业Unit11TheMedia作业_第1页
北师大版高中英语一轮复习讲练PartI学案作业Unit11TheMedia作业_第2页
北师大版高中英语一轮复习讲练PartI学案作业Unit11TheMedia作业_第3页
北师大版高中英语一轮复习讲练PartI学案作业Unit11TheMedia作业_第4页
北师大版高中英语一轮复习讲练PartI学案作业Unit11TheMedia作业_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、.完形填空 In August, Harry Potter's authorJ.K. Rowling came to the United States for the first time in six years, and Harry Potter lovers were _1_ to see her. Many fans will be heartbroken when the Harry Potter series ends. JK. Rowling, the _2_ of Harry and his magical world, may go _3_ a period of

2、mourning as well. “Harry's been an important part of my life,” she said. “So there will be a _4_ of sadness but there will also be one of liberation, because there are pressures _5_ in writing something this popular.” Rowling is well underway with Book Seventhe _6_ one in the series. But it won&

3、#39;t go exactly _7_she planned when she wrote the last chapter. This time, Rowling came to the United States to do readings to _8_ money for two charitable organizations. Rowling suggested _9_ money to Doctors Without Borders, which provides _10_ aid in more than 70 countries. She first _11_across

4、the group when she worked for Amnesty International, and saw that it helps anybody who is hurt. When asked, Rowling was careful not to _12_ anything away about what _13_ in the last book, but during the press conference she said: “I think some people will _14_ it, and some will love it, but that'

5、;s the _15_ it should be.” Book seven will _16_ with the most important adults in Harry's life already dead. He will _17_ have his closest friends, but it seems he will _18_ the long and hard fight with the dark lord, Voldemort, in a _19_ place.Rowling already has an _20_ of what to do next. She

6、 has a shorter book for children that she said is “kind of half written.”1A.anxiousBworried Cbored Dexcited【答案与解析】D美国的哈里·波特迷第一次见到书的作者,应该是非常“兴奋”。2A.discoverer Bcreator Cinventor Dfounder【答案与解析】Bdiscoverer“发现者”; creator“创作者”; inventor“发明者”; founder“奠基者”。哈里波特是书中的人物,所以用“创作者”。3A.over Balong Cthrough

7、 Dwithout【答案与解析】Cgo over“复习”; go along“沿着走”; go through“经历”; go without“没有也行”。根据period判断选C项。4A.sense Bview Cidea Dfeeling【答案与解析】A根据前面的“哈里·波特系列的结束”判断,作者有一种伤心的“感觉”。5A.involved Bmanaged Cimagined Darranged【答案与解析】Abe involved in“忙于”。6A.first Bfinal Cbest Dlongest【答案与解析】B她的第七本书,也就是哈里·波特系列的“最后”一

8、本。7A.because Bthough Cas Dsince【答案与解析】Cas“正如一样”。不会像她所计划的那样。8A.borrow Babsorb Clend Draise【答案与解析】Draise money“募捐;筹款”。这一次J.K. Rowling来到美国的目的就是为两家慈善组织“募捐”。9A.distributing Bdevoting Ccelebrating Dcontributing【答案与解析】Dcontribute.to.“给捐献”。Rowling建议把募捐的款项捐给Doctors Without Borders。10A.physical Bmental Cmedic

9、al Dtotal【答案与解析】C根据doctors判断,他们提供的应该是“医疗”急救。11A.came Blooked Cjumped Dswam【答案与解析】Acome across“偶然遇到”。12A.take Bgive Cthrow Dput【答案与解析】Bgive away“泄漏”。13A.happens Bwrites Cdescribes Ddeclares【答案与解析】A此处指“书中所发生的事情”,如用其他选项需要用被动语态。14A.hate Benjoy Cread Dwrite【答案与解析】Ahate“不喜欢”,与下文的“喜欢”相对应。15A.road Bmethod C

10、means Dway【答案与解析】D一本书出版后有的人可能喜欢,有的人可能不喜欢,情况就应该这样。16A.offer Bbegin Csupply Dleave【答案与解析】Bstart with“以开始”。17A.also Beven Cstill Dever【答案与解析】C虽然哈里·波特生活中重要的成年人已去世,但他“仍然”有亲密的朋友。18A.watch Bexperiment Close Dface【答案与解析】Dface此处表示“面对”。19A.alone Blonely Chigh Dcrowded【答案与解析】B根据but的转折关系判断,他和Voldemort战斗是在一

11、个“偏僻;荒凉的”地方。20A.opinion Bimpression Cidea Dinstruction【答案与解析】Chave an idea of.“知道;了解”。.单项填空1(2010福建)In this day and age, women can have children and jobs as well.I can't agree more. It's great to have the two _.AlinkedBrelatedCconnectedDcombined【答案与解析】D考查动词词义辨析。link “连接;联系”;relate“(把)联系起来”;

12、connect “连接;联结”; combine “结合;联合”。答语意为“我十分赞同。能把两者结合在一起实在是太好了。”2(2010福建)Lots of rescue workers were working around the clock, _ supplies to Yushu, Qinghai Province after the earthquake.Asending Bto send Chaving sent Dto have sent【答案与解析】A考查动词非谓语形式。根据题意,sending充当伴随状语,符合题意,而having sent强调比work先完成。to send与

13、to have sent充当目的状语,均不合题意。题意:许多救援人员在夜以继日地工作,向地震后的青海玉树送去物资补。3(2010福建)The girl had hardly rung the bell _ the door was opened suddenly, and her friend rushed out to greet her. ABefore Buntil Cas Dsince【答案与解析】A考查状语从句的引导词。题意:这女孩刚按门铃门就打开了,她的朋友冲过来迎接她。not (hardly)until“直到才”;until引出的动作在前,as强调两动作同时进行,since强调它

14、所修饰的动作的延续性,均不合题意。4(2010湖南)Listen! Do you hear someone _ for help?Acalling Bcall Cto call Dcalled【答案与解析】Ahear sb doing sth “听见某人正在做某事”,强调此刻正在进行;hear sb do sth“听见某人做了某事”,强调动作完成了;hear sth done“听说某事被做”。5(2009山东潍坊一模)There is nothing more I can try _ you to stay, so I wish you good luck.Apersuading Bbeing

15、 persuadedCto be persuaded Dto persuade【答案与解析】D题意:我没有办法劝你留下来,所以只能祝你好运。第2个分句的主句部分为“There is nothing more”,其余部分为定语从句,先行词是nothing more,将先行词代入定语从句后为“I can try nothing more _ you to stay.”,由此可知该空应用不定式表目的。6(2010全国)Though _ to see us,the professor gave us a warm welcome.Asurprising B was surprisedCsurprise

16、d Dbeing surprised【答案与解析】C此题是由though引导的让步状语从句。这时,习惯上把和主句相同的主语以及be动词省略。7(2010全国)Neither side is prepared to talk to _ unless we can smooth things over between them.Aothers Bthe otherCanother Done other 【答案与解析】B考查代词的用法。题意:双方都不愿意与对方谈话,除非我们能够把他们之间的事情摆平。the other特指“两者中的另一个”;another“另一个”;others“其他的”。8(201

17、0安庆一中期中)Ignorance and poverty often go _.Ahand in hand Beye to eye C.shoulder to shoulder Dheart to heart【答案与解析】A题意:无知和贫穷经常是相伴的。hand in hand“手拉手;相伴”;eye to eye“与看法一致”;shoulder to shoulder“肩并肩”;heart to heart“交心的”。9(2010赣榆县调研)As parents and teachers, you should allow children the space to _ their opi

18、nions, even if they are different from your own.Aannounce Bsound Cdeclare Dvoice【答案与解析】Dvoice ones opinion“表达某人的观点”;announce“公开宣布;通知”;sound“发出声音;听起来”;declare“当场宣布”。10(2010湖南师大附中月考)The program aimed to give the people in the countryside _to safe drinking water.Aaccess Bpassage Cway Dapproach【答案与解析】A题

19、意:这个规划的目标是为农村人提供一个能喝到安全饮用水的机会。passage“通道”;way“路”;approach“方法”,均不合题意。.阅读理解 Like many people, the most difficult part of planning a trip to Orlando is trying to decide which kind of theme park tickets is suitable. Why are there so many different ticket combinations? Obviously, there's no answer. O

20、nly you can determine the best ticket for you depending on your budget (预算), your interests and the amount of time you'd like to spend in a park. If you plan to visit a park more than once, multiday and multipark tickets can save you money while providing greater flexibility (灵活性) and added conv

21、enience. Why stand in a variety of lines every day if you can purchase tickets once in advance? You'll save time, and usually save a little money, as well. When buying multiday and multipark tickets, you'll also want to consider the duration and rules of the ticket. The length of valid durat

22、ion (有效期) varies by ticket, but most set specific time frames. Each ticket has its ownrestrictions and it is a good idea to read the restrictions carefully before you purchase it. Typically, the more days or parks your ticket covers, the larger the savings. So the more you go, the more you can save.

23、 But if you won't be able to use the features of a multipark ticket enough to justify its cost, forget it. An Orlando vacation can be ideal for the entire family. There are enough parks and attractions to satisfy everyone. Think about what's best for you, then take enough time to research th

24、e ticket options (选项) available to you. 1What does the author's purpose in writing the passage?ATo attract people to visit Orlando.BTo explain multiday and multipark tickets of Orlando.CTo tell people the features of the theme parks.DTo inform people of the different ticket combinations of Orlan

25、do.【答案与解析】B主旨题。通读全文可以看出,作者主要介绍了multiday and multipark tickets。2Which of the following can not determine what kind of tickets one buys?AHow much money one can afford.BHow much time one has.CWhat one is interested in.DHow one will go to the parks.【答案与解析】D细节题。由第1段最后一句可知,“如何去公园”对买哪种组合的票没有关系。3From the pa

26、ssage we can see that _.Athe restrictions on each kind of tickets are differentBthe valid duration on the tickets is the sameCevery ticket has its own specific time framesDthe length of the tickets is different【答案与解析】A细节题。根据第3段第3句可知,每种票上的限制是有区别的。4The more parks the ticket covers, _.Athe more money o

27、ne will saveBthe more money one will wasteCthe less money one will saveDthe less money one will spend【答案与解析】A细节题。根据第4段可以看出,票面上所包含的公园越多,就越省钱。5What does the underlined word “purchase” mean in the passage?AVisit. BStart. CBuy. DPrint.【答案与解析】C词义推测题。根据上文的stand in a variety of lines判断,此处应为“买票”。.根据短文内容,从短文

28、后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项多余选项。 _1_ Researchers from Harvard University and the University of California, San Diego, have found an answer as part of a study. Nicholas Christakis and James Fowler based the study on the emotional health of almost five thousand people. They used information gathered ove

29、r a period of twenty years, until 2008, in the Framingham Heart Study. _2_ The new study found that friends of happy people had a greater chance of being happy themselves. And the smaller the physical distance between friends, the larger the effect they had on each other's happiness. For example

30、, a person was twenty percent more likely to feel happy if a friend living within one and a half kilometers was also happy. Having a happy neighbor who lived next door increased an individual's chance of being happy bythirtyfour percent. The effects of friends' happiness lasted for up to a y

31、ear. The researchers found that happiness really is contagious (感染性的). _3_People removed by as much as three degrees of separation still had an effect on a person's happiness. _4_ The study showed that having an extra five thousand dollars increased a person's chances of becoming happier by

32、about two percent. But the researchers found that the influence of a friend of a friend of a friend can be greater than that. _5_ In other words, your emotions can be affected by someone you do not directly know.AThree degrees of separation means the friend of a friend of a friend.BWhy some people a

33、re much happier than others?CSadness also spread among friends, but not as much as happiness.DWhat makes people happier: money or having happy friends and neighbors?EOn the contrary, a man who is sad does have any effect on his friends. FThe study is described as the first to demonstrate the indirect spread of happiness.GThat study began sixty years ago in Framingham, Massachusetts, to learn more about the risks of heart attack and stroke【答案】15DGCAFIV书面表达假如你是李华,你的美国笔友玛丽给你发邮件想了解你的家乡青岛的情况,请你根据以下信息给她回封电子邮件。青岛位置山东半岛面积10000平方公里人口七百万气候适宜其他信息曾是2008奥运会主办城市

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论