【英语】五年级上册英语阅读理解及答案解析_第1页
【英语】五年级上册英语阅读理解及答案解析_第2页
【英语】五年级上册英语阅读理解及答案解析_第3页
【英语】五年级上册英语阅读理解及答案解析_第4页
【英语】五年级上册英语阅读理解及答案解析_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、【英语】五年级上册英语阅读理解及答案解析一、阅读理解1 .阅读理解阅读短文,选出合适的选项。Hello! My name is Sun Wei. Here is an American boy. His name is David Smith. He is twelve. And I am twelve, too. David is in Class Three, Grade One. I am in Class Three, Grade One, too. He is Number Eight, Row Five. I am Number Five, Row Four.(1) David a

2、n American boy.A. isB. amC. are(2) He is.A. tenB. elevenC. twelve(3) Sun Wei is Class Three, Grade One.A. inB. onC. of(4) David is in Row.A. FourB. FiveC. One Sun Wei is Number.A. FourB. FiveC. Eight【答案】(1) AC(3) A(4) BB【解析】【分析】短文大意:大家好!我叫孙伟。这是一个美国男孩。他的名字是史密斯大卫。他十二岁。我也十二岁。大卫在一年级三班。我也在一年级三班。他是五排五 号。我

3、是四排五号。(1) David后面用系动词is。(2)他十二岁。(3)在几年几班要用 介词in。(4)大卫在五排。(5)孙伟是五号。【点评】本题考查的是学生综合运用英语的能力,需要学生有一定的语言积累。2 .阅读理解根据短文内容,选择最佳答案。Aunt Judy's birthday is coming. She will be 38 years old. Dad and Mum are going to take me to her house. She lives in Guangzhou. We are going to go there by train. Her birthd

4、ay party will be on Saturday. We are leaving on Friday afternoon. And we are coming back on Sunday evening. I am going to give my dear Aunt Judy a picture. I am drawing it now. I am drawing some beautiful flowers. I am drawing a small dog, too. That's because she likes dogs. The picture will be

5、very nice.(1) Aunt Judy's birthday party will be on.A. FridayB. SaturdayC. Sunday.(2) This is Aunt Judy's birthday.A. thirty-eighthB. fortiethC. thirtieth(3) She lives in so we are going there by.A. Shanghai; trainB. Guangzhou; planeC. Guangzhou; train(4) I am drawing.A. some dogs and a flow

6、er B. some flowers and a dog C. a dog and a flower【答案】(1) BA(3) C(4) B【解析】【分析】本文大意:朱迪阿姨的生日就要到了,她就要 38岁了。爸爸妈妈带我去 她家。她住在广州。我们将坐火车去那。她的生日宴会将在星期六举行。我们星期五下午 去。星期日晚上回来。我要送给亲爱的朱迪阿姨一幅画。我现在正在画。我正在画一些漂 亮和花。我还要画一只狗。那是因为她喜欢狗。这张画一定会很漂亮。(5) 朱迪阿姨的生日宴会将在星期六举行。(6) 这是她的第三十八个生日。(7) 她住在广州。我们要坐火车去那。(8) 我正在画一些花和一只狗。【点评】本

7、题考查的是学生综合运用英语的能力,需要学生有一定的语言积累。3 .阅读理解阅读短文,选择最佳答案。Toby is an eleven-year-old boy. He likes playing computer games. He doesn't like to do his homework. He goes to bed very late every evening. He can't get up early in the morning. He doesn't brush his teeth or wash his face. He doesn't

8、have breakfast, either.On the way to school, he is always in a hurry. He rides his bicycle quickly. He doesn't look at the traffic light. The policeman says, "Look out, boy. It's dangerous." Sometimes he's late for school.He is always asleep when he has a lesson. He doesn't

9、 listen to the teacher carefully. His voice isn't loud when he reads the book. He always makes a lot of mistakes in his exercise book. His teacher, Miss Wang is very angry with him.(1) Toby can't get up early because he.A. goes to bed earlyB. does his homework lateC. goes to bed late(2) Toby

10、 goes to school.A. on footB. by bikeC. by car(3) Toby early every day.A. goes to schoolB. gets upC. doesn't go to bed(4) Toby is when he crosses the road.A. carefulB. quietlyC. in a hurry "Look out." means.A. Look at the policeman.B. Be careful.C. Be brave.【答案】(1) CB(3) C(4) CB【解析】【分析】

11、这是一篇介绍Toby的短文。(1)根据短文叙述:He goes to bed very late every evening. He can't get up early in themorning (每天晚上他睡觉很晚。他在早上起不早。)可知是睡觉晚。C选项正确。故答案为:C.(2)根据短文叙述 He rides his bicycle quickly.(他骑自行车飞快。)可知是骑自行车。B选项是骑自行车。故答案为:B.(3)根据短文叙述 He goes to bed very late every evening.(每天晚上他睡觉很晚。)可知是睡觉晚。C选项正确。故答案为:C.(4

12、) 根据短文叙述 On the way to school, he is always in a hurry. He rides his bicycle quickly. He doesn't look at the traffic light.(在他上学的路上,他经常匆匆忙忙。他骑自行车骑得飞快。 他不看交通信号灯。)可知是匆匆忙忙。C选项正确。故答案为: C.(5)根据后面句子那太危险。”可知look out意思是:小心,B选项正确。故答案为:B.【点评】这是考查阅读理解的题目。要掌握短文内容,然后根据短文叙述来选择答案。4 .阅读理解阅读短文,判断句子的对错。Many parts

13、 of the world have four seasons. They are spring, summer, fall and winter. Spring follows winter. It becomes warmer and the days become longer. Plants begin to grow and many animals have babies. Summer is the hottest season. It does not get dark until late. Plants grow fast. In fall the days get sho

14、rter. The weather turns cooler. Trees may lose their leaves. Some birds fly to warmer places. Winter is the coldest season. It gets dark early in the evening. Plants stop growing and many trees are bare(光秃).(1) All parts of the world have four seasons.(2) Many animals have babies in spring.(3) Summe

15、r is the hottest season.(4) The day becomes longer in fall. Winter comes. The plants stop growing.【答案】(1)01(3) 1(4) 01【解析】【分析】这是介绍四季的短文。(1)句意:世界上所有的地方都有四季。根据短文句子Many parts of the world have fourseasons.(世界上的许多地区都有四季。)可知题目叙述错误。故答案为:错误。(2)句意:许多动物在春季产崽。根据短文句子Plants begin to grow and many animalshave ba

16、bies.(植物开始生长,许多动物产崽。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。(3)句意:夏天是最炎热的季节。根据短文句子Summer is the hottest season.(夏天是最炎热的季节。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。(4)句意:在秋季白天变得较长。根据短文叙述In fall the days get shorter.(在秋季白天变得较短。)可知题目叙述错误。故答案为:错误。(5)句意:冬天来了。植物停止生长。根据短文叙述 Plants stop growing and many trees are bare.(植物停止生长许多树木变得光秃秃的。)可知题目叙述正确。故答案为:

17、正 确。【点评】这是考查阅读理解的题目,仔细阅读短文,根据相关叙述来判断正误。5 .阅读理解看图读一读,判断句子正误wimt:l teitchcrchiidren.wear bcaulifiiJ clotheswantto design>k nice Ua cookerfWhat de yau want io chiMren? 0about you. Tom7designerWi;u du youKi R11Pt1cLr”(1) Sally wants to teach. She wants to be a teacher.(2) Linda is not good at singing

18、. She is good at dancing.(3) Tom likes fast cars. He wants to be a racing car driver.(4) The girl in picture 4 wants to be a designer in the future. Peter can't be a cooker. He can only be a cook.【答案】(1)10(3) 1(4) 11【解析】【分析】这是一篇描述孩子们未来理想工作的短文(1)这是细节理解,根据短文叙述 I'm Sally. I want to be a teacher

19、.I want to teach.(我是 Sally.我想成为一名教师.我想教学.)可知题目叙述正确.故答案为:正确.(2)这是细节理解,根据短文叙述 I'm Linda. I'm good at singing. I want to be a singer.( 我是 Linda.我擅长唱歌.我想成为一名歌手.)可知题目叙述错误.故答案为:错误.(3)这是细节理解,根据短文叙述I like fast cars. I want to be a racing car driver.(我喜欢跑车. 我想成为一名赛车手.)可知题目叙述正确.故答案为:正确.(4)这是细节理解,根据短文叙

20、述I want to be a designer.(我想要成为设计师.)可知题目叙 述正确.故答案为:正确.(5)这是细节理解,根据短文叙述"Oh, no, Peter. You can't be a cooker. You can only be a cook."(不,Peter.你成不了厨具.你仅仅可以成为厨师.)可知题目叙述正确.故答案为:正确.【点评】这是考查阅读能力的题目.注意短文的细节叙述,对应完成各句的判断有很大的帮助.6.阅读理解读短文,根据短文内容完成导图Hello, I'm Lily. I have a friend. Her name&

21、#39;s Sally. She's eleven. Her birthday is on 10th July. She lives far from school. She goes to school by bus. Her favourite colour is red. She has a red hat. She can read and write. She is good at writing. She wants to be a teacher in the future. She wants to teach Chinese in a school.©How

22、 does she go to school?She isShe goes to school GJ What can she do?She canandLily) friendWhen's her birthday?What docs she want to be?She wants to be aShc wants toChinusc-What is her favourite co lour?Her favourite colour is She has a red .1. 2. 3. 4.5. 6. 【答案】eleven; by bus; 10th; red;hat;teach

23、er;teach;read;write【解析】【分析】这是一篇介绍Sally情况的短文.(1)这是细节理解,根据短文叙述 She's eleven.(她11岁了 .)空格应填eleven"11岁”.故答 案为:eleven.(2)这是细节理解,根据短文叙述 She goes to school by bus.(她乘公交车去学校.)可知空格 应填by bus"乘公交".故答案为:by bus.(3)这是细节理解,根据短文叙述 Her birthday is on 10th July.(她的生日在7月10日.)可知 空格应填10日"10th"

24、;.故答案为:10th.(4)这是细节理解,根据短文叙述 Her favourite colour is red.(她最喜欢的颜色是红色.)可知 第一空填上红色"red",根据句子She has a red hat.(她有一个红色的帽子.)可知这里填上帽子 "hat".故答案为:red; hat.(5)这是细节理解,根据短文叙述 She wants to be a teacher in the future. She wants to teach Chinese in a school.(将来她想成为一名教师 .她想在一所学校教书 .)可知第一句填上教师

25、 "teacher",第二空填上教"teach".故答案为:teacher; teach.(6)这是细节理解,根据短文叙述 She can read and write.(她会读书和写字.)可知填上读书 "read"和写字"write".故答案为:read; write.【点评】这是考查阅读能力的题目.根据短文叙述完成各题目的问题即可.7 .阅读理解根据表格内容,判断句子正误(1) Sandy's birthday is on the third of February.(2) Tim's birt

26、hday is on the twentieth of April.(3) Jenny 's birthday is on the twelfth of May.(4) Sam's birthday is in October and Bill's birthday is in September.(5) Christmas Day is in December.【答案】(1)10(3) 1(4) 0(5) 1【分析】这是一张生日分布的图片(1)这是细节理解,根据图片Sandy的生日在2月3日.因此题目叙述正确.故答案为:正确.( 2)这是细节理解, 根据图片Tim 的

27、生日在3 月 20 日 . 题目叙述是4 月 20 日 . 因此错误.故答案为: 错误 .(3)这是细节理解,根据图片Jenny的生日在5月12日.因此题目叙述正确.故答案为:正 确.(4)这是细节理解,根据图片Sam和Bill的生日都在11月9日.因此题目叙述错误.故答案为 : 错误 .5)这是细节理解, 根据图片十二月份是圣诞节. 因此题目叙述正确. 故答案为: 正确 . 首先仔细观察图片, 然后根据图片内容来判断题目叙述是否正确.8 阅读理解判断下列句子是否与短文相符。I'm Peter. There are four people in my family.They are m

28、y father, my mother, my grandfather and me. I'm twelve. My birthday is on 15th March. My parents are both doctors. They help people. Their birthdays are both in May. My grandfather is old. He is sixty-five. His birthday is on 9th June. He likes reading. I like reading too. I want to be a teacher in the future. I want to teach Chinese in a school.( 1 ) Peter is twelve. His birthday is on 15th March.( 2) Peter's parents are

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论