




版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、期末测试(限时:120分钟 满分:120分)听力部分(20分)一、听句子,选择与句子内容相符的图片。每个句子读一遍(每小题1分,共5分)二、听下面五段对话,选择正确答案。每段对话读两遍(每小题1分,共5分)6. What festival might they celebrate that day?A. The Spring Festival.B. The Dragon Boat Festival.C. Thanksgiving Day.7. What season is it now?A. Winter.B. Autumn.C. Summer.8. Why doesnt Jenny go f
2、ishing?A. She has a letter to write.准备连续三周坚持每天练习口语两小时比赛起初紧张,但比赛中演讲出色反应老师满意,家长骄傲感悟勤奋努力是通向成功的钥匙要求:1. 内容需包含所提示信息,可适当发挥,适当增加细节,以使行文连贯;2. 文中不能出现真实的人名和校名:3. 词数80左右。June 8th, 2021 Fine参考答案、1. A 2. C 3. A 4. A 5. B二、6. B 7.C 8. A 9.C10. A三、11. B 12. C 13. B 14. C 15. C四、16. lazy 17. interested 18. curly 19.
3、 tennis 20. coins听力材料:、1. It only takes you 1() minutes to get there on foot.2. Running is his favorite sport.3. The train is comfortable.4. Dont eat candy in the classroom.5. The chopsticks are made in Korea.二、6. M: What a great day!W: Yes. I enjoyed myself in the boat race.7. M: What about going t
4、o Harbin for travel this month?W: I wonder whether July is a good time to go there.8. M: Jenny, I will go fishing. Will you go with me?W: No, David. I have to finish this letter.9. M: What a cold day today!W: Yes. The wind is so strong. Maybe thats why its cold.1(). M: Where have you been, Lily?W: I
5、ve just had a table tennis match with some friends. It was really exciting.三、W: Hello, Daniel. The weekend is coming. Would you like to go on a trip withme?M: Yes, Id love to. Who will go with us?W: Lucy and Jack.M: Where shall we go?W: What about the Palace Museum? There is a great show there.M: Th
6、ats really a wonderful place to visit. What can we do there?W: We can see many works of art there.M: Is il a long way to gel there?W: Yes, its a long way.M: How can we go there?W: The best way is to take the underground. It takes only 20 minutes.M: All right. When and where shall we meet?W: Shall we
7、 meet at my home at 10 a. m. tomorrow?M: OK. See you tomorrow.W: See you.四、My best friend Henry has changed a lot. At school, he used to be lazy. He failed the exams every time. But now he works very hard. He has become one of the top students in our class. We all admire him. He used to hate math an
8、d he always said he couldnt understand what our math teacher said. But now he is interested in it and he often gets high marks in math exams. He used to have long curly hair to be special at school. But now his hair is short and straight. He looks much cooler. As for sports, he used to play tennis a
9、nd he played it after school every day, but now he is on the soccer team and he plays soccer very well. As for his hobby, he used to like collecting stamps. But now he likes collecting coins. So far, he has ten boxes of coins.五、21.B点拨:分析后文可知是训练它找到玩具。22. D 点拨:由后文中的“he knows the names of 200 toys”可知。2
10、3. C 24. A25. B 点拨:由后文中的Rico found the right toy seven out of ten times! M可推知 是40次。26. A27. C点拨:分析前后文可知是找新玩具。28. A 29. D30. B点拨:try to do sth.意为“试图做某事”。分析句意可知B项答案最恰当。六、(A) 31.A32. B 点拨:细节理解题。由短文第二段中的But they tried their best to learn andnever gave up.可知B项答案正确。33. D34. C点拨:篇章理解题。分析短文内容可知年轻人必须努力工作,依靠他
11、们自 己。35. B点拨:综合归纳题。综合分析短文内容,文中提到depend on themselves, 故B项答案正确。(B) 36. D点拨:细节理解题。由文中第三段可知D项正确。37. C38. C 点拨:细节理解题。由文中的But just as I walked on only a few steps, I realized that he had asked the way to my office building.可知。39. A点拨:词义猜测题。因为那位男士问的地方正好是作者工作的地方,而作 者却告诉他不知道,故在办公室再次见到他时作者会很尴尬。40. B(O41.C42.
12、 A点拨:由第一段的描述可知收音机和电视几乎涉及生活的每一个方面。43. D44. C45. B点拨:由第二段的内容可知Marconi的发明对世界的作用非常大,故B项 正确。七、46. influence 47. polite/patient 48. underground49. complete/finish 50. widely八、51. what52. for点拨:be know for意为“因而著名”。53. seldom54. studying点拨:study意为“研究”。spend后接动词的ing形式,故study加ingo55. requires点拨:分析句意可知这种工作需要很多
13、耐心。56. used点拨:used to意为“过去曾是”。这里指糖人过去曾是孩子们最喜欢的甜 食。57. However58. make 点拨:make a living 意为“谋生”。59. successfully 60. in九、61.在不同的国家人们有不同的饮茶观点。62. Hot water,点拨:由文中的“They often use hot water to boil tea leaves. ”可知。63. At breakfast or after meals.64. Iced tea. 点拨:由文中的“In summer, most Americans drink iced
14、 tea.可知。65. Different ideas about drinking tea十、范文:June 8th, 2021 FineToday, 1 feel excited because Ive won first prize in the English speech contest.To be better and win a prize, I prepared hard. I have practiced speaking English two hours a day for three weeks. Auhe beginning I felt nervous, but t
15、hen I spoke very well in the contest. To my iey,I won first place in the end. My teachers are pleased with me and my parents are proud of me.No pains, no gains. I think if you want to succeed, you must work hard. Hard work can lead to success.点评:短文运用“总分总”来写。先点明自己取得的成绩,再具体描述是如何 取得成绩的,最后作总结。思路清晰,语法正确.
16、逻辑关系合理。添彩点:excited, practice, at the beginning, to my joy 的运用,使句意表达生 动、准确。谚语用在此处恰到好处,提升了文章的水平。B. She has homework to do.C. She has to take care of her sister.9. Whats the weather like today?A. Cold and rainy.B. Warm and windy.C. Cold and windy.10. What did the woman do?A. She had a match.B. She call
17、ed her friends.C. She watched a match.三、听一段对话,选择正确答案。对话读两遍(每小题1分,共5分)11. What are they going to do?A. Go swimming.B. Go on a trip.12. Where are they going?A. To the park of Beijing.B. To Tianshan.C. To the Palace Museum.C. Climb mountains.13. What can they do there?A. They can take photos.B. They ca
18、n see many works of art there.C. They can see some movies.14. How will they go there?A. By bus.B. By train.15. What time will they meet?A. At eight.B. At nine.C. By underground.C. At ten.四、听录音,根据所听内容填写下面的表格,每空一词,短文读三遍(每小题1分,What has changed for Henry?In the pastNow共5分)StudyHe used to be,6. He used t
19、ohate math.He works hard. He is17 in math.HairHe used to have long18 hair.He has short straight hair.SportsHe used to play,9.He is on the soccer team.HobbyHe used to like collecting stamps.He likes collecting20.笔试部分(100分)五、完形填空(每小题2分,共20分)Rico is a smart dog who lives in Germany. His owners21 him fr
20、om ayoung age to find his toys. When they say the22 of a ceriain(某系中)toy, Ricocan find it. In fact, he knows the names of 200 toys!Some researchers in Germany wanted to23 Rico. They put his toys ina room and then told him to go in the room and find a certain toy. Since nobody wasin the room with Ric
21、o, he had no help from24 to find the right toy. Theresearchers did the same thing 25. Rico found the right toy thirty-seventimes.Then the researchers tried something else. They put seven of Ricos toys in the room26 one new toy that Rico had never seen before. Then they told Rico togo into the room a
22、nd get the27 toy. The toy had a name Rico had never28 before. Rico found the right toy seven out of ten times!Researchers cannot really say that Rico knows words or29. However,these tests show that Rico can possibly think about what he hears and think about what he knows. In fact, Rico30 to think an
23、d remember things as well as athree-year-old child. From these tests, Rico has given animal researchers a lot to think about.21. A. suggestedB. trainedC. protectedD. worked22. A. colorB.shapeC. priceD. name23. A. trickB. relaxC. testD. bought24. A. anybodyB. everybodyC.nobodyD. anything25. A. thirty
24、 timesB. forty timesC. eighty timesD. fifty times26. A. andB. forC. amongD. but27. A. oldB. sameC. newD. usual28. A. heardB.seenC. writtenD.read29. A. experienceB. activitiesC. booksD. language3(). A. plansB. triesC. failsD. hoped六、阅读理解(每小题2分,共30分)(A)Who can help you? Maybe you think your parents, t
25、eachers or others can help you. But in fact, all these people only help you to help yourself.There have been many great men in history. They had few people to help them. They could not get good education, either. But they tried their best to learn and never gave up. One famous teacher in England onc
26、e told his students, “I cannot make you great men, but I can help you make men of yourselves.However, some young people do nothing and they depend on others. If these young people can see their weak points(弱点)and change their ways, they can be successful. They are nothing now, and will be nothing in
27、 the future, unless they take the advice of their parents and teachers, and most importantly, depend on themselves.31. Our parents only help us to help.A. ourselvesB. themselvesC. othersD. people in need32. Why did many great men in history succeed at last? Because.A. they got good educationB. they
28、worked hard and never gave upC. they had many good friends in the lifeD. their families could help them33. The famous teacher thought a teacher could.A. do everything for his studentsB. make his students become greatC. give the best education to studentsD. help his students make men of themselves34.
29、 What does the writer want to tell us?A. Young people can ask their parents and friends for help.B. Young people should make up many good friends.C. Young people should work hard and depend on themselves.D. Young people must not give up success.35. What is the best title of the passage?A. Others* He
30、lp Is ImportantB, Depending on YourselfC. How to Be FamousD. Teachers Are Important(B)Some people have a very poor sense of directions. Unluckily, I am one of them. I have visited a place many times but I may still get lost there the next time.When 1 was a little girl, I didnt dare to ask strangers
31、the way. So 1 used to walk around in circles and hope that by chance I would get to the place I was going to.Now, I am no longer too shy to ask people for directions, but I often receive helpless or even wrong information. So I try to avoid giving people wrong directions. If anyone ever asks me the
32、way somewhere, I would say, Sorry, I am a stranger here.Once on my way to work I was stopped by a man. He asked me if I could tell him the way to the Friendship Building. I gave him my usual reply. But just as I walked on only a few steps, I realized that he had asked the way to my office building.
33、However, I had no time to turn back and look for him. I was rushing to meet with someone at my office and I didnt want to keep him waiting.When I just got to my office, the secretary(秘书)showed in the man who had asked me for directions. Imagine how embarrassed I was and how surprised he was when we
34、saw each other at the first sight.36. The writer always refuses to give people directions because.A. she is a stranger to the cityB. she is quietC. she doesnt know the peopleD. shes afraid of giving wrong directions37. A man stopped the writer on the way to.A. sell her somethingB. ask her the timeC.
35、 ask for the directionD. give her some money38. The Friendship Building is the place where the writer.A. livesB. studiesC. worksD. eats39. The underlined word “embarrassed in the last paragraph means A.尴尬的B.困惑的C.激动的D.无助的40. Which of the following is TRUE according to the passage?A. The writer is too
36、 shy to give others directions.B. The writer has a very poor sense of directions.C. The writer never got lost when she was young.D. The writer isnt friendly.(C)There are few families in the United States that do not have either a radio or a television set. Both of them have become a necessary part o
37、f our daily life, keeping us filled with the news of the day, teaching us in many fields of interest, and making us happy with singing, dancing and acting.Marconi, the Italian inventor, who gave us the radio, probably didnt know how much his great invention would have done for the world in the years
38、 to come. The radio had perhaps done as much as any other communication tool. Things of the world can be reported to people everywhere a few seconds after they happen. Travelers in or out-of-the-way places, ships at sea and even astronauts round the earth are able to keep in touch with each other by
39、 radio.The television is another important invention. It lets us see and hear the actor.Since its appearance, TV has done a great deal in the daily life of people everywhere.Many programs are now televised in color.Perhaps the most modern invention is Telstar, a star” moving around the earth. It mak
40、es it possible for people all over the world to be closer than ever before. Now a family in Chicago can watch on TV a motorcar race in Italy, a tabic tennis competition in Beijing or a volleyball match in Japan as these events are actually happening!41. The passage tells us thatin the U. S. A. have
41、no radio or television set.A. a large number of familiesB. all the familiesC. a small number of familiesD. quite a few families42. Why does the passage say the radio and the TV have become a necessary part of our daily life?A. Because they have touched nearly everything in our life.B. Because men wo
42、uld not live happily without them.C. Because they are the only ways to spread information.D. Because no communication means no life.43. What is the use of a “Tclstar” according to the passage?A. To receive and store information only.B. To move around the earth just like the moon.C. To give light ont
43、o the earth at night.D. To help send out radio or TV information to the world.44. Who do you think the writer of the passage is?A. An Italian.B. A Japanese.C. An American.D. A Chinese.45. When the writer introduces Marconi in the second paragraph, he means.A. he was just an Italian inventorB. his in
44、vention has done much for the worldC. he had reported much to people all over the worldD. he helped people travel a lot around the world七、词汇运用(每小题2分,共10分)根据句意、首字母或汉语提示完成单词。46. Li Wens unhappiness began to j his schoolwork.47. We need to learn to be p when we ask for help.48. It is very fast and conv
45、enient to take the u to anywhere in big cities.49. It takes several weeks to(完成)everything.50. Anxi and Hangzhou are(广泛地)known for their tea.八、综合填空(每小题1分,共10分)根据短文内容,用方框中所给词的适当形式填空,使文章通顺、完整。(每词 限用一次)make, what, use, for, seldom, success, require, study, in, howeverAs time flies, some old handcrafts(
46、手工艺品)and skills may disappcarC肖失)in the future. Now lets have a look at some of them.Do you knowthe man is doing in the picture? He is making paper.Jinkou Village in Xingping Town, Shaanxi Province, is known52 its papermaking. Almost every family there has a workshop. Traditional paper making needs
47、72 steps to complete, according to an old villager there. Now people 53make paper this way.Chen Weiyang, from Zhejiang Province, is good at creating Buddhist Sculptures (佛教雕塑).He spent 17 years54 it in Qinghai and Tibet. He has createdmany wonderful pieces. This kind of jobmuch patience and fewer peoplewould like to do the job today.Have you ever seen sugar figures(糖塑,糖人)? They 56 to bechildrens favorite sweet, as both a snack and a toy.57 children now havemore choices, and it is difficult for sugar
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025人民医院医疗资源调配考核
- 沧州市人民医院急诊配血专项考核
- 2025内蒙古赤峰市元宝山区事业单位通过“绿色通道”引进高层次人才10人模拟试卷及答案详解(夺冠)
- 2025北京市公园管理中心所属事业单位第一批高层次人才招聘2人模拟试卷附答案详解(考试直接用)
- 2025河南新乡学院诚聘高层次人才100人模拟试卷及答案详解参考
- 2025北京市海淀区锦秋学校招聘考前自测高频考点模拟试题附答案详解
- 2025广西玉林市玉州区城北供销合作社招聘行政工作人员3人考前自测高频考点模拟试题附答案详解
- 2025北京大学中国社会科学调查中心招聘3名劳动合同制工作人员模拟试卷及完整答案详解一套
- 2025内蒙古锡林浩特市内蒙古北方人才集团招聘10人模拟试卷含答案详解
- 2025河南郑州大学第三附属医院招聘160名考前自测高频考点模拟试题带答案详解
- 人工牛黄甲硝唑胶囊课件
- 全产业链视角下我国低空经济保险发展研究
- 核心素养下初中数学符号意识的培养
- 淮北矿业安全管理办法
- 诊所日常运营管理规范流程
- 法国文学课件
- 2025年止血技术理论知识考试试题及答案
- ECMO护理进修汇报
- 2025年(完整版)(高级)政工师理论考试题库与答案
- 首钢职务职级管理办法
- 建筑施工职业健康与安全防护指南
评论
0/150
提交评论