2020-2021年高二上学期英语期末联考试题_第1页
2020-2021年高二上学期英语期末联考试题_第2页
免费预览已结束,剩余8页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、上学期期末联考英语学科共性化巩固练习卷注意:本卷试题各小题题号与联考试题题号对应 阅读理解:Visit ing an apple eve nt is a good cha nee to see, and ofte n taste, a wide varietyof apples. To people who are used to the limited choice of apples such as GoldenDelicious and Royal Gala in supermarkets, it can be quit e an eye opener to see therange o

2、f classical apples still in existenee, such as Decio which was grow n by the Romans. Although it does nt taste of anything special, its still worth a try, as is the knobbly ( 多疙瘩的)Cats Head which is more of a curi osity than anything else.33. What can people do at the apple eve nts?A. Atte nd expert

3、s lectures.B. Visit fruit-loving families.C. Pla nt fruit trees in an orchard.D. Taste many kinds of apples.I am not special, just sin gle-m in ded. It always struck me that whe n you relooking at a bigchallenge from the outside it looks huge, but when you are in the midst ofit, it just seems normal

4、. Everything you want won arrive in your life on one day. It s aprocess. Remember: little steps adcto big dreams.34. What does the author mostly want to tell us in the paragraph?A. Failure is the mother of success.B. Little by little, one goes far.C. Every coin has two sides.D. Well begu n, half don

5、e.30. Do you know what a “territory ” is ? A territory is an area that an animal, usuallythe male, claims (声称) as its own.(1) A child birthday party doesn have to be a hassle, it can be a basket of fun.A. A party desig ned by specialists.B. A pla n requiri ng careful thought.C. A situati on caus ing

6、 difficulty or trouble.D. A dema nd made by guests.Advertisi ng spread quickly throughout the eightee nth cen tury. Ad writers were starting to pay more atte nti on to the desig n of the ad text. Everyth ing, from clothes to drinks,was promoted with clever methods such as repetition of the firm s na

7、me or product,words organizedaifceyegpatter ns, the use of pretty pictures and expressi ons easy to remember.35. The 18th cen tury advertis ing was special in its_.A. grow ing spe ndingB. printing materialsC. advertis ing compa niesD. attractive desig ns七选五:MuzakThe n ext time you go into a bank, a

8、store, or a supermarket, stop and listen. Whatdo you hear? 1 It s similar to the music you listen to, but it not exactly the same. That because this music was especially desig ned to relax you, or to give you extra en ergy.Sometimes you don eve n realize the music is play ing, but you react to the m

9、usic anyway.Quiet background music used to be called电梯 fe)emateiic( ” becausewe often heard it in elevators. But lately we he ar it in more and more plac es, and it hasa new name “ Muzak” About one-third of the people in America listen to “ Muzak”everydayu siiblays for 15 minutes at atime, with shor

10、t pauses in between. It is always more lively between ten and eleve n inthe morning, and betwee n three and four in the after noon , whe n people are more tired2If you listen to Muzak carefully , you will probably recognize the names of many ofthe songs. Some musicians or songwriters don want their

11、songs to be used as Muzak,but others are happy whe n their songs are chose n. Why? 3Music is often played in public places because it is designed to make people feelless Ion ely whe n they are in an airport or a hotel. It has bee n proven that Muzak doeswhat it is designed to do. Tired office worker

12、s sudde nly have more en ergy whe n theyhear the pleasa nt sound of Muzak in the background. 4 Supermarket shoppers buy 38percent more groceries.5 They say it s boring to hear the same songs all the time. But other peopleenjoy hearing Muzak in public places. They say it helps them relax and feel cal

13、m. Oneway or ano ther , Muzak affects every one. Some farmers eve n say their cows givemore milk whe n they hear Muzak!A. Some people don t like Muzak.B. The music gives them extra en ergy.C. Music is play ing in the backgro und.D. Factory workers produce 13 perce nt more.E. Muzak tends to help peop

14、le un dersta nd music better.F. They get as much as $4 milli on a year if their songs are used.G. Muzak is played in most of the big supermarkets in the world.完形填空:What a busy day! The three boys were fed, bathed and changed into their nightclothes. Mary had _41_ them a story and fin ally they werea

15、sleep. “ Babysitting (照看)the three boys aged eight, six and four is extremely 57” she thought. A boy was walking home from school when he sawa large, tempting (诱人的) apple on one of the branches of an apple tree hanging outover a tall fence. The boy wasn much of a fruit-eater, preferri ng a bar of ch

16、ocolate ifgive n the choice, but as they say, the forbidde n fruit can be tempti ng. Seeing the apple,the boy wan ted it. The more he looked at it, the 60 he felt and the more he wan ted thatapple.41. A.give nB. Writte nC. toldD. taught57. A.successfulB. helpfulC. Tiri ngD. Surprising60. A.sadderB.

17、an grierC. tastierD. hun grierWhen I began planning to move to Auckland to study , my mother was worriedabout a lack of jobs and cultural differences. Ignoring these 52 , I got there in July 2010.soon after I arrived, I realized theimporta nee of gett ing a job for my livi ng expe nses. Determ ined

18、to do this 43_, I spentseveral weeks going door to door for a job, but found little response(回应).52. A. doubts B. ConcernsC. in structi ons D. reas ons43. A. on my own B. on my wayC. by any cha nceD.bythe day语法填空:61. Mike was _ (rely) man and I think you can rely on him.62. He looked calm, but _ (ac

19、tual) he was nervous.63. The first card _ (design) by the boy last week64. More than 2,000 peo ple are _ (employ) because of theecono mic depressi on.65. She said that the earth_ (move) around the sun.66. There are so many_ (paint) in the hall.67. Eating too much and staying up too late may lead _ (

20、obesity)(肥胖)68. The film _ (base) on the novel is so interesting.69. As a matter of fact, Tom didn t like the present,was given byhis father.70. Now the water in the river is _ (clean) than ever.短文改错:1. They are nodding but smili ng.2. Since computers came into being, many problems have solved easil

21、y.3. At the first, I thought I knew everyth ing and could make decisi ons by yourself.4. I am familiar with the local places of in terest, so I am surely I can serve as a guide.5. If we go on a trip abroad, we can gain kno wledges we cannot get from books.6. Play football not only makes us grow up t

22、all and strong but also7. Around me in the picture are the things which they were very important in my life atthat time: car magazines and musical instruments.答案阅读理解:33. D【解析】根据题干找到文中对应信息Visiting an apple ev ent is agood cha nee to see, and ofte n taste, a wide variety of apples.,由此 可知可以品尝到很多品种的苹果。3

23、4. B【解析】本题考查段落大意。最后一句 Remember: little steps add upto big dreams.是该段的主题句,与选项 B 同义。30.【解析】1.由” territory 后的定语从句可推断 territory 在此处指的是 动物的地盘”。2.选 C 根据对比关系,这里 hassle 和 a basket of fun 是相反的意 义,故推断答案为 C.3.根据 and three other medical centers 这种并列关系,可推断 “ JohnsHopkins 是一家医疗中心。35. D【解析】根据本段内容可知,在 18 世纪,广告撰写人开始

24、注意广告的内容的设计,为各种产品设计出丰富多彩的广告,故选D项。做题时要注意关键信息 pay more attention to the design of the ad text ”和eye-catch ing patter ns, the use of pretty pictures and expressi ons easy oremember 的提示。答案是 D61. a 单个可数名词前面要加冠词,辅音音素发音开头的用a。七选五:1. C【解析】根据下一句可知在商店里播放的那些背景音乐与日常音乐 很相似,但是能让人轻松。故 C 正确。2. B【解析】本段讲述的是这些音乐的作用,能让人放

25、松,能给人特别 的能量。故 B 正确。3. F【解析】本句是解释很多音乐家喜欢他们的音乐会被Muzak 所使用,因为他们可以从中挣很多的钱,故F 正确。4. D【解析】本段提及这样的音乐能让那些疲惫的人提高生产效率,购物者多买东西。故 D 项内容与段落大意相符。5. A【解析】下一句 They say it s bdli 明一些人不喜欢这样的音乐。41. C【解析】结合语境玛莉给三个孩子讲故事。57. C【解析】照顾 8 岁,6 岁,4 岁的三个孩子,非常劳累。60. D【解析】结合客观实际,他越是多看那个苹果,越感觉饿,越想吃。52. B【解析】上下文背景为我的母亲担忧我可能找不到工作,又会受 文化差异等的影响。下文接着说, 忽视 (不考虑) 这些担忧, 忧虑, 我于 2010 年

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论