下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、Unit 1李仕才一、词汇复习(一)单句语法填空1 To warm himself , the sailor sat in front of the fire rubbing one bare foot against the答案: other 此处表示“另一只赤着的脚”,指“两者中另外一只”,用 the other 。 句意:为了暖和自己,那个海员坐在火堆前,赤着的一只脚在摩擦另外一只。2._ (2015 浙江,12 改编)How wouldyou like_ if you were watching your favorite TVprogram and someone cameinto
2、the room and just shut it off without asking you?答案: it it 作形式宾语,指代后面的 if 从句。3.(2015 福建, 21 改编)The research group produced two reports based onthesurvey , but _contained any useful suggestions.答案: neither neither 表示“两者都不”。句意:这个研究小组根据调查做了两个 报告,但是没有一个含有任何有用的建议。4. (2014 新课标全国n,改编 )They reached the top
3、successfully, but on_way back conditions were very difficult.答案: their/the 句意为:他们成功登顶,但是在返程的路上却困难重重。名词前需 限定词,根据句意可知,此处填形容词性物主代词 their 与主语保持一致。也可填定冠词 the 。5. (2013 课标全国,改编)He had a deep voice, which set _ apart from othersin our small town.答案:him 句意为: 他的嗓音深沉,这让他与我们小镇上其他的人不同。 定语从句中 缺少谓语动词 set的宾语,应填人称代
4、词宾格。根据主句主语 he 可知填 him。 (二)英汉互译1.disability n. _2.disabled adj. _3.hearing n. _4.eyesight n. _5.syndrome n. _6.infantile paralysis _7.Rosalyn n. _8.lap n. _9.ambition n. _10.ambitious adj. _11.dictation n. _12. Sally n. _13.noisy n. _2214.suitable adj. _15.entry n. _16.beneficial adj. _17.Marty _18.i
5、n other words _19.clumsy adj. _20. bump vi. _21.outgoing adj. _22.adapt vt. _23.adapt to _24.bench n. _25.cut out _26.microscope n. _27.out of breath _28.absence n. _29.fellow adj. n. _30.annoy vt. _31.annoyed adj. _32. annoyance n. _33.all in all _34.firm n. adj. _35.software n. _36.sit around _37.
6、as well as _38.parrot n. _39.tank n. _40.tortoise n. _41.in many ways _42.psychology n. _43.psychologically adv _44.make fun of _45.encouragement n. _46.conduct n. vt. _47. mainstream n. _48. fulfilling adj. _49.never mind _50.politics n. _51.abolish vt. _52. abolition n. _53.resign vi. & vt _54
7、.slavery n. _55.literature n. _356. Barry Minto _57. Mount Kilimanjaro n. _58. companion n. _59. assistance n. _60. congratulate vt. _61. congratulation n. _62. bowling n. _63. graduation n. _64. certificate n. _65. all the best _66. architect n. _67. Sanders n. _68. adequate adj. _69. access n. _70
8、. accessible adj. _71. wheelchair n. _72. handy adj. _73. earphone n. _74. impair vt. _75. row n. vt . & vi. _76. basement n. _77. outwards adv. _78. exit n. _79. meet with_80. approval n. _81. dignity n. _82. profit n. _83. italics n.( pl ) _84、community n. _二、阅读理解AHe was there every morning, s
9、itting motionless on the front steps of his house.In the morning light, I could see the shadows that were etched(蚀刻 )deep within thelines surrounding his eyes.Each morning I walked this route with my daughter to her kindergarten class. We were new to theneighborhood so that I didn t know many of my
10、neighbors. On onebeautiful autumn morning, as we passed his house, my daughter called out to him, “Hi, Mr. Man! ”Always the outgoing child, I wasn t surprised at her enth usiasm. But her cheerfulness soon faded whenthe man didnt look at her and say“Hi ” back.24As we continued on our walk to school,
11、my daughter asked why the man didn t want5to say hi to her. Because I didn t have an answer, I said simply, “Maybe he is havin g a bad day. ” later I knew thatBob lost his wife in a car accident.A few days later, as we approached Bob s house on our way to school, my daughter called out “Hi Mr. Man!
12、”and as usual, he didn t respond. But then she ran onto his front lawn and picked up a beautiful red autumn leaf. Shecontinued up one step and handed it to him. I held my breath.As she skipped back to me, she said,“ See you tomorrow, Mr. Man! ” This time,he acknowledged her. In a soft gentle voice,
13、he thanked her and said,“ See youi”to morrow. ”From then on, Bob and my daughter exchanged greeting each morning. Our friendship with Bob continued formany years. But, the sweetest day is when Bob attended my daughter s high school graduation. Bob gavemydaughter a gift -a book on identifying various
14、 plants and trees. There, tucked in the pages that described an oaktree, was the leaf my daughter had given to Mr. Man when they first met. He had dried and pressed it and kept it allthose years.1.What puzzled the girl?A. The cause of the man s sadnessB. The shadows in the man s eyesC. The man s sit
15、ting still on the stepsD. The man s not answering her greeting2.How did the author feel when his daughter gave the red leaf to the man?A. ProudB. NervousC. EmbarrassedD. Comfortable3.Why did Bob keep that little red leaf?A. It was a care from a girlB. It was a symbol of enthusiasmC. It was a reminde
16、r of his painful daysD. It represented the knowledge of trees4.Which of the following can be the best title for the text?A.A Simple Red LeafB.A Strange NeighborC. An Unu sual Frie ndD.A Greet ing From A girl6【文章大意】本文是一篇记叙文。每天上学的路上,我和女儿总会遇见一位男士,会给他打招呼,但没有得到答复,有一天当女儿给他摘一片红色的树叶的时候,再次打招呼的时候,这次得到了答复。多年后在
17、女儿毕业的时候,这位男士送给女儿一本书,上面印有各种 各样的植物和树,还有女儿曾经送给他的那片树叶,在那片树叶里包含着那位男士痛苦的过去。1.D【解析】细节理解题。根据第二段中But her cheerful ness soonfaded whe n the mandidn t look at her and say “Hi” back.及 As we continued on our walk to school,my daughter asked why the man didn t want to say hi to her. Because I didn thave an an swe
18、r,的提示可知令那位女孩困惑的是那位男士没有回答她的问候,故选D。2.B【解折】推理判断题。根擔倒数第二段中As she skipped back to me, sMe said, See you tcmcnow. NfcMan) This time, he acknowledged her. In a soft gentle voice;he thsiikad her znd said, See you tomorrow的提示可知这位男士感到紧张,故选良.3. A【解析】推理判断题。根据第三段中 later I knew that Bob lost his wife in a car acc
19、ident.的描述可知当时 Bob 刚刚失去自己的妻子,而女儿的行为让他很感动,所以保存下来这片红色的叶子,从而当作对自己痛苦时光的回忆,故选A。4. A【解析】主旨大意题。根据文中的描述可知这片红色的叶子一直贯穿全文,就是因为它才使故事得以发展,因此,一片红色的叶子就是该文的主旨,故选AoBWe were ordi nary people tak ing the bus every day that summer.Duri ng the earlymorning rides , we sat sleepily on our seats.One of the passengers was a
20、small grey man to the center for seniorcitizens.He walked with a stoop(驼背)and a sad lookon his face.We paid little atte nti on to him.Then one July morning he said good morning to the driver and smiled to us beforesitting down.The driver nodded politely , the rest of us being silent.The next day, th
21、e old man boarded the bus en女儿总C. An Unu sual Frie ndD.A Greet ing From A girl7ergetically , smiled and said loud , “ Goodm orning ! ” Some of us looked up , amazed, and murmured “ Goodmorning ”. The following weeks we were more surprised.Our friend was dressed in a nice old suit with the thin hairc
22、arefully combed.He said good morning to us every day and we gradually began to nod and talkto each other.O ne morning he had a bunch of wild flowers in his han d.The driver28smilingly asked , “ Have you got yourself a girlfriend ?” He nodded shyly , “ She lives at the center. The otherpassengers whi
23、stled and clapped at him.Charlie bowed before sitt ing dow n.Every morning after that Charlie always brought a flower.Some regular passengers bega n bringing him flowersfor his bun ch.Every one smiled and joked about it.But one morning he didn t turn up. When he wasn t there the following days,we st
24、arted won deri ng if he was sick or.We stopped at the cen ter for senior citizens.The staff told us he was fine, but he hadn t been coming that week.Oneof his very close friends had died at the weekend.They expected him back on Monday.How sile nt we were on the restof the way to work!The next Mon da
25、y he was wait ing at the stop , stoop ing a bit more and a bit more grey.lnsidethe bus was asilenee , all of us sittingwith our eyes filled with tearsand wild flowers in our han ds.【解题导语】 本文是一篇记叙文。原本寂静的车厢因一位老人友爱、热情的举动变得活跃起来,热情是可以感染他人的。在老人情绪低落时,也收到了来自他人的关爱。1.The old man boarded the bus energetically
26、probably because_ .A. he bought a bunch of flowersB. he got to know other passengersC. he fell in love with a ladyD. he had a sweet dreamC 解析:推理判断题。根据第二段倒数第三、四句并结合第一段内容可推知,这个老 人之所以这么精力充沛可能是因为他恋爱了。故选C 项。2.What change did the old man bring to the early morning bus?A. The passengers were silent.B. The
27、bus was full of life.C. The passengers were sleepy.D. The bus was punctual.B 解析:推理判断题。根据文中的we sat sleepily on our seats ” the rest of us being sile nt ” Some of us感染了车上的每一个人,让车里充满活力。故选B 项。9looked up, amazed, a nd murmured Good morning .“ wegradually began to nod and talk to each other”并结合第三段内容可知,老人的
28、行为2103.Why didn t the old man turn up for several days?A. He was in sorrow for the loss of his friend.B. He wondered whether others cared about him.C. He had a quarrel with the staff of the center.D. He wasn t himself for the cold weather.A 解析:推理判断题。根据倒数第二段第四、五句并结合上文的描述可推知,是因为 老人的朋友去世了,他非常悲伤,所以老人这几天
29、没有乘车去老年中心。故选A 项。4.What can we infer from the story?A. Only love can affect o thers emotions.B. The old man s passi on in spires others.C.The passengers didn t care about others feelings.D. The center for senior citizens is a good place for love.B 解析:推理判断题。原本冷漠、疏离的乘客因一位老人友爱、充满热情的举动,让车厢不再寂静,乘客们开始相互交流、
30、开玩笑;由此可推知,老人的热情鼓舞了他人。故B 项正确。三、七选五Choosing the right college for you is not so easy.You should have a general idea of what you want and dontwant.The idea can guide you to find what fits your needs best._1_Think about what major you want to study in college .Ifyou know that , just lookat colleges that
31、 have your major._2_ So think carefully about your major and in terests before choos ing one.Where the college is located matters.A nyone who tells you the locati on isnt important is lying._3_ If you lookforward to working in the publishing industry , NewYork may be your best bet.If your parents wa
32、nt you to stay close tohome, please dont con sider any where that requires a pla ne ticket to get to.Think about how much you can afford.Are your parents paying for your education? If so , how much are they willing to spe nd? Do you have to con tribute anything?Financial aid and scholarship exist, b
33、ut dont count on anything._4_ These areall things to con sider before you fall in love with a college.Make sure youre going to spend time with the right people.The cool thing about college is that each differentone attracts different kinds of people.For the first感染了车上的每一个人,让车里充满活力。故选B 项。11thing in your life , you ge
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年合肥经开区芙蓉社区卫生服务中心劳务派遣人员招聘1名考试参考题库及答案解析
- 2025山东黄河生态发展集团有限公司招聘16人笔试参考题库及答案解析
- 2025四川南充营山县下半年考核招聘事业单位工作人员24人考试参考题库及答案解析
- 2026广东茂名市电白区赴高校招聘急需紧缺人才32人(第二次编制)笔试备考试题及答案解析
- 远程终端服务健康应用:实践与效果
- 2025江苏南京大学智能科学与技术学院科研人员招聘笔试参考题库及答案解析
- 2025四川宜宾市科技人才集团有限公司第三批员工招聘10人考试参考题库及答案解析
- 企业数字化转型人力资源配套方案
- 2025医院安全生产隐患大排查大整治工作方案
- 2025湖北奕派科技中级管理岗位竞聘考试备考题库及答案解析
- 2025变压器类产品型号注册管理
- 学堂在线 雨课堂 学堂云 中国建筑史-元明清与民居 期末考试答案
- 2025年PC/ABS合金项目市场调查研究报告
- 安全文明施工方案完整版
- 2025年北京中化资本有限公司招聘笔试参考题库含答案解析
- 2024-2025学年北京朝阳区九年级初三(上)期末历史试卷(含答案)
- 玻璃绝缘子生产工艺
- 《儒林外史》整本书阅读教学设计案例
- 《邮储业务介绍》课件
- 医疗器械临床评价报告模板
- 污染场地调查评价与修复
评论
0/150
提交评论