2018高考英语大一轮复习Module2HighlightsofMySeniorYea_第1页
2018高考英语大一轮复习Module2HighlightsofMySeniorYea_第2页
2018高考英语大一轮复习Module2HighlightsofMySeniorYea_第3页
2018高考英语大一轮复习Module2HighlightsofMySeniorYea_第4页
2018高考英语大一轮复习Module2HighlightsofMySeniorYea_第5页
已阅读5页,还剩1页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、Module 2 Highlights of My Senior Y eari.语法填空Chen gdu has doze ns of new milli on aires,Asia s biggest build ing,and fancy newhotels. But for tourists like me, pan das are its top 1._ (attract).So it was a great honour to be in vited backstage at the no t-for-profit PandaBase, where ticket money help

2、s pay for research, I 2._ (allow)to get closeto these cute ani mals at the 600-acre cen tre. From tomorrow, I will be their UKambassador. The title will be 3._ (official) give n to me at a cere mony inLondon. But my conn ecti on with pan das goes back 4._my days on a TV show inthe mid-1980s, 5._ I w

3、as the first Western TV reporter 6._ (permit)to film a special unit cari ng for pan das rescued from starvati on in the wild. Myambassadorial duties will in clude 7._ (in troduce) British visitors to the120-plus pan das at Chen gdu and others at a research in the misty mountains ofBife ngxia.On my r

4、ecent visit, I help a livelythree-month-oldtwin that had been rejectedby 8._ (it) mother. The nursery team switches him every few 9._ ( day)with his sister so that while one is being bottle-fed,10. _ other is with mumshe n ever suspects.答案及剖析:l.attractio n考查名词。形容词 top 后面跟名词形式。2.was allowed考查时态和语态。根据

5、句意可知作者是被允许走近这些动物,be allowed todo sth.被允许做某事”。3.officially考查副词。修饰动词用副词形式。4. to考查介词。固定搭配:go back to 回到,追溯到”。5. when 考查定语从句。此处引导非限制性定语从句,从句缺少状语,因为先行词是时间,故填 when。6.permitted考查非谓语动词。被修饰的名词和permit 之间是被动关系,用过去分词。7.i ntroduci ng考查非谓语动词。此处用动名词作in clude 的宾语。8.its 考查代词。修饰名词用形容词性物主代词,故填 its。9. days 考查名词复数。few 修

6、饰复数名词。10. the考查冠词。固定短语:on e.the other个另一个”。2n.阅读理解AELMONTN. Y. (AP)- Elmont High School senior Harold Ekeh had a plan he wouldapply to 13 colleges, including all eight Ivy League schools, figuring it would help his cha nces of getti nginto at least one great school.It worked, and then,the teenager f

7、rom Long Island was accepted at all 13 schools, and now faceshis next big test: decidi ng where to go.I was stunned, I was really shocked, ” Ekeh told The Associated Press during an in terviewTuesday at his home n ear the Belmo nt Park racetrack, hisfour youn gerbrothers running around.He found out

8、last week he had bee n accepted to Prin ceto n Uni versity. That made him eight foreight in the Ivy Leaguehe had already been accepted to Yale University,Brow n Uni versity, Columbia Un iversity, Corn ell Uni versity, Dartmouth College,Harvard Universityand Universityof Pennsylvania.His other accept

9、ances came fromJoh ns Hopk ins Uni versity, Massachusetts In stitute of Tech no logy, New YorkUni versity, Stony Brook Uni versity and Van derbilt Uni versity.“We are so proud of him, ” said his mother, Roseline Ekeh.“Hard work,dedicati on, prayer brought him to where he is today.”Born in Nigeria, H

10、arold was eight years old when his parents brought the family to the Uni tedStates.It was kind of difficult adjust ing to the new en vir onment and the newculture, ” he said. But he saw his parents working hard, “and I took their example and decides toapply myself ” .He referenced that effort in his

11、 college essay, writing,“ Like a tree, uprootedand repla nted, I could have withered in a new country surroun ded by people and Ian guages I did notun dersta nd. Yet, I wit nessed my pare nts persevere despite the potential to give in. I faced mychallenges with newfound zeal; I risked insults,3spend

12、ing my break talkingto unfamiliarfaces, ignoring their sarcastic remarks.Harold “ is tremendously focused in everything he does.” said John Capozzi,the school s principal, “ He s a great role model. All the students and faculty are so proud of him. ”Harold is the second Long Island student in as man

13、y years to get into all eightIvies. Last year, William Floyd High School s Kwasi Enim chose to go to Yale.Harold, who has a 100. 51 grade-po int average and wants to be a n eurosurge on,said he was leaning toward Yale, and had heard from Enin, offering congratulations. Like Enin, he slikely to annou

14、nce his college choice at a press conference later this mon th. The deadli ne to decide isMay 1.1. Which is closest in meaning to the underlined phrase“ apply myself ” ?A. Work hard.B. Write to the college.C. Make a formal request.D. Make an adjustme nt.2. Which of the followi ng is true about Harol

15、d?A. He was born into a Nigerian family in the US.B. He pla nted a tree once he moved to the US.C. He was always welcome and popular in his schools.D. He paid a lot to make his way to offers from all Ivies.3. Harold is probably going to_ .A.Harvard uni versityB.Pri nceton uni versityC.Yale uni versi

16、tyD.MIT4. What can we infer from this passage?A. Too many cooks spoil the soup.B. He who laughs last laughs best.C. One can kill two birds with one stone.D. Cha nee favors on ly the prepared mi nd.语篇解读:这是一篇新闻报道。文章主要报道了美国高中生Harold Ekeh 申请了包括 8 所常春藤联盟大学在内的 13 所学校,结果被 13 所大学全部录取的情况。4答案及剖析1.A 词义猜测题。根据该画

17、线单词前的 he saw his parents working hard, “ and I took their example.”判断应是努力工作。故选A。2.D 细节理解题。 根据题干关键词 Harold, 找到文章的对应段落是第六段 Born in Nigeria, Harold was eight years old when his parents brought the family to theUnited States 排除 A;根据文章第八段的第二、三句话排除B;根据文章第八段的 I witnessed myparentspersevere despite the pote

18、ntial to give in. I faced mychallenges with newfound zeal;I risked insults, spending my break talking to unfamiliar faces, ignoring their sarcastic remarks 可知Harold 在学校遭受的困难,排除 C;根据文章的第五段中的Hard work, dedication, prayer brought him towhere he is today.”可知 Harold 付出了很多, 故判断选择 D。3. C 细节理解题。根据文章最后一段的 Ha

19、rold, who has a 100. 51 grade-point averageand wants to be a neurosurgeon, said he was leaning toward Yale, and had heard from Enin, offeringcongratulations可知 Harold 很可能选择去耶鲁大学。故选C。4. D 推理判断题。 Too many cooks spoil the soup 厨子越多 , 汤越难喝 ;He who laughs lastlaughs best 谁笑到最后谁笑得最好 ; One can kill two bird

20、s with one stone一个人能一石二鸟 ;Chance favors only the prepared mind 机会只会垂青有准备的头脑。通读全文 , 根据 Harold经历的磨难和付出的努力可判断是机会只会垂青有准备的头脑。故选D。B(2017 陕西师大附中高考模拟 )One of the greatest gifts one generation can give to other generations is the wisdom it has gainedfrom experience. This idea has inspired the award-winning p

21、hotographer Andrew Zuckerman. Heinterviewed and took photos of fifty over-sixty-five-year-oldsall over the world. His project exploresvarious aspectsof their lives. The photos and interviews are now available on our website.Click on the introductions to read the complete interviews.Let us now have a

22、 culture of peace.Federico Mayor Zaragoza,Spain5Federico Mayor Zaragoza obtained a doctorate in pharmacy(药学 )from theComplutense University of Madrid in 1958.After many years spent in politics,he becameDirector-General of UNESCO in 1987.In 1999,he created the Foundation for aCulture of Peace,of whic

23、h he is now the preside nt. I n additi on to many scie ntific publicati ons, he haspublished four collect ionsof poemsa nd several books of essays.Writi ng is a discovery.Nadi ne Gordimer,South AfricaDue to a weak heart,Nadine Gordimer attended school and universitybriefly. Sheread widely and began

24、writing at an early age. She published her first short story at the age of fifteen,and has completed a large nu mber of works, which have bee n translated into forty Ianguages. In1991,Gordimer won the Nobel Prize for Literature.Jazz is about the only form of art today.Dave Brubeck,USADave Brubeck st

25、udied music at the Un iversity of the Pacific and graduated in1942.After World Warnhe was encouraged to play jazz. In 1951,he recorded his first album(专辑).Brubeck s 1959 album has become a jazz standard.He received a GrammyLifetime Achieveme nt Award in 1996.For more figures CLICK HERE.5. Why did An

26、 drew Zuckerma n choose the fifty elders for his project?A. Because their accomplishme nts in spired him.B. Because they are physically impressive.C. Because their wisdom deserves to be passed on.D. Because they have similar experie nces.6. Accord ing to the web page, Federico Mayor Zaragoza_.A. has

27、 won many awards for his work in politicsB. has served as the preside nt of a uni versityC. has devoted all his life to the field of scie nceD. has made achieveme nts in differe nt areas67. Who most probably said“ My educati on has bee n the library and books” in thein terview whe n reflecti ng on his/her experie nce?A.A ndrew Zuckerma nB.Federico Mayor ZaragozaC.Nadine GordimerD.Dave Brubeck8.What is the

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论