2020年高考英语刷题高分提能组合练24_第1页
2020年高考英语刷题高分提能组合练24_第2页
免费预览已结束,剩余8页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、高分提能组合练(二十四)阅读理解完形填空语法填空短文改错I阅读理解(2019 甘肃靖远月考)As free as they make us, mobile phones still need to stay close to a powersource. Soon that may cha nge with “ gree np”wer.Three Chilean students got the idea for a plant-powered device ( 装置 )to charge their cellphones,while sitting in their school s out

2、door courtyard during a break from exams, with dead mobile phones.Then, one of them had an “ aham”oment.“ It occurred to Camila to say about plants ,” said inventor Evelyn Aravena.“Why don t you have a socket, if there are so many plants? After that, we thought, why dont they have acharging outlet?

3、Because there are so many plants and living things that have the potential to produceenergy, why not?”Their invention a small biological circuit called E- Kaiauses the energy plants to produceduring photosynthesis(光合作用).A plant uses only a small part of that energy and the rest goes intothe soil, an

4、d that s where the E-Kaia collects it. The device plugs into the ground and then into yourphone.“ It s the most amazing project I ve ever seen in my life, plain and simple. They brought thisoriginal model, and it worked and thats when it all changed, at least from my personal point of viewand I bega

5、n to support them. ” said Mauricio Cifuentes.The device solved two problems for the engineering students they needed an idea for a classproject, and an outlet to plug in their phones.“ Looking for a place to charge the notebook, which had no power, and the mobile phones, wewerent able to find anythi

6、ng because all the other students were in the same state of madness trying tofind a place to charge their devices ,” said Aravena.But plants are everywhere, and the bio- circuit makes the best of their excess(过多的)power.The E-Kaia doesnt carry much charge but it s powerful enough to completely rechar

7、ge a mobilephone in less than two hours.The student inventors have applied for patents on their technology, and expect the E- Kaia to go onsale in December 2019.语篇解读 本文叙述的是,学生们一个偶尔的想法得到“green”power idea ,该装置通过使用小型生物电路来收集电力。1How could the students get the “ greenp”ower idea?A By carrying out an exper

8、iment.B Just from an occasional thought.C With the support of their professors.D Inspired by the information in a science book.B 推理判断题。 根据第二段 Three Chilean students got the idea for a plant-powereddevice( 装置 ) to charge their cellphones, while sitting in their schools outdoor courtyardduring a break

9、 from exams, with dead mobile phones. Then, one of them had an“aha”moment. 可知学生们得到 “green”power idea 只是来自一个偶尔的想法。 2 The device collects power by using _.A photosynthesisB a small biological circuitCenergy plantsD the electricity stored in the deviceB 细节理解题。根据第四段第一句 Their invention a small biological

10、 circuit calledE-Kaia uses the energy plants to produce during photosynthesis(光合作用 ) 可知该装置通过使用小型生物电路来收集电力。 3 What can we learn from what Mauricio Cifuentes said?A He intended to buy the patent.B He invented the original device.C He showed great interest in the device.D He attempted to produce the de

11、vice in large numbers.C 推理判断题。根据第五段 “It sthe most amazing project I ve ever seen in my life, plain andsimple. They brought this original model, and it worked and that s when it allchanged, at least from my personal point of view and I began to support them. ”said Mauricio Cifuentes.可知, Mauricio Cifu

12、entes 对这个装置表现出极大的兴趣。 4 What might be the best title for the passage?A A New Device to Change the WorldBGreen Power A New and Potential SourceC Chilean Students Find A Green Way to Charge PhonesD A New Device Invented by Chilean Students Will Be on SaleC 主旨大意题。 根据第一段 As free as they make us, mobile p

13、hones still need to stay close to apower source. Soon that may change with “green” power. 和最后一段 The3 . A . completeB . probablestude nt inven tors have applied for pate nts on their tech no logy, and expect the Ego on sale in December 2019.可知本文最佳主题是C 项。n.完形填空Early in 2003 Fred Evans fell and got ser

14、iously injured. It is not 1_for a man of 88. The n ext dayhe had a(n)_2_and had to stay in hospital for some time. The doctor said hopes for a_3_recoveryfor a man of his age and situation were “ none.”My first con versati on with Dad was a few days after his operati on.“A bit of_包 ,Son,” he told me,

15、 “but I ll be okay.”I will go home to your mum with in the n ext few weeks !”Because of the_5_didn t get to see him every day, but phoned_6_.I went to seehim each weekend. On my next visit the nurse_7_told me about his_8_saying that they didn t_9 what they were seeing. “ Your father is a walking mir

16、acle,” I was told.Sure eno ugh, I saw father was_10_ with a stick. He had bee n so_11_to get home to be withhis wife of 62 years old that he had been training hard every day!Only 3 weeks after the operation, he walked out without any_12 亠 from anyone. Just as I hadbee n told a walk ing miracle.He ha

17、d only one reason, but a very_13_ one: To get home to accompany his beautiful wife of 62years old, my mum Margaret.He_14_her. His determ in ati on, courage, and love formy mother was really a(n)_15_to me.Fred Evans was a gentle caring man, with the_16_of a lion. I had only recently grown toappreciat

18、e that I was so_17_to have such an instructor. It wasn t too late_18_. I got to tellhim how much he 19 to me, and to thank him for being who he was, and to_20_some amaz ingmome nts with him towards the end of his life.语篇解读作者的父亲因摔断腿做了手术,由于对母亲的爱和思念,父亲利用自己坚强的意志使身体奇迹般很快恢复了。1.A . in terest ingB.reas on a

19、bleC. unusualD. possibleC 根据文章可知父亲 88 岁了,所以受伤对他来说,并非不寻常(unusual)。2.A . holidayB.operationC. ceremonyD. experimentB 根据下文was a few days after his operation可知父亲受伤后需要做手术-Kaia to3 . A . completeB . probable(operation)。CbasicD slightA 医生说像父亲这样高龄的老人,完全(complete) 恢复是不可能的。 4 A relaxationB desireC painD disap

20、pointmentC根据常识可知手术后有点疼(pain) 。 relaxation “放 松 ”; desire “渴 望disappointment “失望 ”,均不符合语境。 5A concernB anxietyCfearD distanceD由于离父亲比较远,作者不能每天都去看父亲。6A immediatelyB finallyChardlyD regularlyD作者定期 (regularly) 给父亲打电话。 7A on dutyB in needCin dangerD in troubleA根据常识可知,此处指值班 (on duty)的护士。 8A requestB imagin

21、ationCprogressD ambitionC值班的护士告诉作者父亲病情的进展情况。request “要求 ”; imagination “想象progress “进展 ”; ambition “野心,雄心 ”,故选progress 。 9A denyB believeCadmitD recallB 根据下文 a walking miracle 可知,作者父亲的病情进展得非常好以至于护士们不敢相信她们所见到的。 10A walkingB touringCtravelingDrushingA此处指作者看到父亲用手杖行走了。11A amazedB determinedCsatisfiedDem

22、barrassedB 父亲下定决心要回家,回到他 62 岁的妻子身边。 be determined to do sth. “下定 决心做某事 ”。 12ApraiseCassistanceB sympathyD apologyC 仅仅手术三周后,在没有别人的帮助 (assistance) 下,父亲就能行走了。 13AsafeCvariousB funnyD powerfulD 父亲只有一个缘由,但是是一个非常有力的(powerful) 缘由。 14AmissedB hatedCcomplainedD ignoredA 由上文父亲对他妻子的爱可知,父亲非常想念(missed) 自己的妻子。 15

23、 A guidanceCopportunityB inspirationD trust16 A courageBabilityCfeelingDdreamB 父亲的决心、勇气以及对作者母亲的爱对作者来说是一个激励 (inspiration) 。 17 A busyB frightenedCgreedyDluckyD 有这样的一位导师,作者感到很幸运(lucky) 。 A 作者的父亲温柔、体贴,有着狮子般的勇气(courage) 。 18AonceB thereforeCthoughD alreadyC 然而,这并不晚。根据句意可知,此处表示转折。故选though 。 19 A sentence

24、dB meantCsupposedD addictedB 作者要告诉父亲,父亲对作者来说意味着(mean)什么。sentence 宣判”;suppose 猜想”; addict “上瘾 ”,均不符合语境。 20ApossessB reserveChelpD shareD 作者感谢父亲分享 (share) 给他那些令人惊奇的时刻。 川.语法填空(2018 沈阳高三教学质量检测)China has once again showed its ability to change the worldwith its “four great new 1_ (invent) ” 一 high-speed

25、rail, electronic payment, sharedbicycles, and on li ne shopp ing.China s new-generation high-speed train, the Fuxing Hao , is now one of the _(fast)trains in the world , which can travel at a speed of 350 km/h. Besides high-speed rail, China3._ (improve) people s lives in many other innovative ways

26、over the last decade.Bike sharing, for example, is not new itself. But China has made_much moreconvenient and popular both in China _ overseas. The leading Chinese bike-sharingcompa nies Mobike and Ofo are now operati ng in foreig n coun tries such as Sin gapore and Brita in.And back in China, whe n

27、 ridi ng a shared bike, you can stop6._(buy)a nd eat whateveryou want _(simple) with a tap on your phone. You could easily pay with yoursmartphone by8. _ (scan) the seller s QR code. Cashless payment has grown into a9._ (choose)for Chin ese people even a pan cake seller is using Alipay.Besides, the

28、four innovative ways of life are most appealing_youths from 20countries participating in the Belt and Road Initiative, and they wish their countries would emulateChina in terms of tech no logical achieveme nts.语篇解读本文是一篇说明文,介绍了中国“新四大发明”。1. inventions 考查名词和名词复数。前面有 four great new 修饰,故用该词对应的名词的复数形式,故填i

29、nventions。2.fastest 考查形容词的最高级。根据后面的比较范围in the world 可知,这里应用最高级形式。3.has improved 考查时态和主谓一致。over the last decade 表示 在过去十年”,常和现在完成时连用,主语是China ,故用 has improved。4. it 考查代词。这里 it 指代前面的 Bike sharing,充当动词 made 的宾语。5. and 考查固定搭配。both.and.表示 两者都 .。6.to buy 考查非谓语动词。stop to do sth. 表示 停下来去做另一件事,这里表示停下共享单车去买东西吃

30、,故用不定式充当宾语。stop doing sth.表示停止做某事”。7. simply 考查副词。分析句子结构可知,空处修饰介词短语,故用所给词的副词形式。& scanning 考查非谓语动词。介词by 后面的宾语应用动名词形式。9. choice 考查名词。冠词 a 后面用所给动词的名词形式。10. to 考查固定搭配。be appealing to 表示 对有吸引力”IV.短文改错One day, Mary stopped outside the shoe shop and looked into the window. For some times , shefixed her eyes on a pair of high boots on display. “ They are exactly I ve been looking for , ” shethought, I would like to buy a pair of boots as that in the win dow. ” Afterask about the

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论