2020届英语高考二轮专题复习与测试:题型组合练(十三)Word版含解析_第1页
2020届英语高考二轮专题复习与测试:题型组合练(十三)Word版含解析_第2页
免费预览已结束,剩余11页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、题型组合练(十三)阅读理解+阅读七选五I阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。(20 佃济南高三模拟)ANew York Walking ToursStatue of Liberty and Ellis Island Walking TourStart this exciting guided 4-hour tour by getting early Reserve LineAccessboarding on the ferry to Liberty Island .Once there, go inside thebase of the statue

2、 and head to the observation decks for an awesomeview of New Yrk City and its surroundings .Then come back on the ferryto Ellis Island to learn about the history of immigration 移 民入境)toAmerica that took place here between 1892 and佃佃54.Central Park Walking TourWalk through Central Parks most pictures

3、que highlights on a 2-hourtour with a professional photographer.Remember your New York Cityadventure with unforgettable images of you with family or friends as youcircle the towers at Belvedere Castleand walk through paths with flowersin the Conservatory Garden, or feed the swans by the Loeb Boathou

4、se New York City Architecture Walking TourLearn about the history of the buildings that define the New YorkCity skyline on a 3-hour walking architecture tour.Walk down the famous42nd Street corridor with a longtime New York resident(居 民)andarchitectural expert, stopping along the way to learn about

5、MidtownManhattans most iconic structures like the Chrysler Building, GrandCentral Station and the New York Public Library.Greenwich Village Walking TourGreenwich Village is one of New York Citys most beautiful andfamous neighborhoods.Take a guided 2-hour walking tour of thislegendary Lower Manhattan

6、 space.Hear about the famous artists whoonce lived here, from Edgar Allan Poe to Bob Dylan, Jimi Hendrix andcountless others.Walk the winding streets and visit popular WashingtonSquare Park, reliving more than 200 years of history.1Why do tourists visit Ellis Island?ATo know about American immigrati

7、on history.BTo explore the surroundings of the island.CTo get a whole view of New York City.DTo observe Statue of Liberty closely.2Who will go with tourists on Central Park Walking Tour?AAn experienced guide.BAn architectural expert.CA professional photographer.DA longtime New York resident.3Which t

8、our takes the longest time?ACentral Park Walking Tour.BGreenwich Village Walking Tour.CNew York City Architecture Walking Tour.DStatue of Liberty and Ellis Island Walking Tour. 4What cantourists do on Greenwich Village Walking Tour?A Take unforgettable pictures.B Come across Bob Dylan.C Visit New Yo

9、rk Public Library.D Learn about famous artists.体裁: 应用文 题材:旅游 主题: 纽约徒步旅行【语篇解读】 该文介绍了四个在纽约进行徒步旅行的项目。1解析: 细节理解题。根据 Statue of Liberty and Ellis Island WalkingTour 部分的最后一句 “ Then come back on the ferry to Ellis Island tolearn about the history of immigration 移民入境)to America that tookplace here between 18

10、92 and 195”4 可知,旅游者参观埃利斯 岛的目的是了解移民美国的历史。故选A。答案:A2解析:细节理解题。 根据 Central Park Walking Tour 部分的第 一句“Walk through Central Parks most picturesque highlights on a 2-hourtour with a professional photographe”r 可知,在中央公园的徒 步旅行中会有一个专业摄影师和旅游者在一起。答案: C3解析: 细节理解题。根据 Statue of Liberty and Ellis Island WalkingTour 部

11、分第一句中的 “Start this exciting guided 4h-our tour” 可知,这个徒步旅行需要 4 个小时。而其他三个徒步旅行需要的时间 分别是: 2 个小时,3 个小时, 2 个小时。故选 D。答案: D4解析:细节理解题。根据最后一段第三句 “Hear about the famousartists who once lived her,e from Edgar Allan Poe to Bob Dylan,JimiHendrix and countless other”s 可知,游客可以通过 Greenwich VillageWalking Tour 这个徒步旅行

12、项目去了解著名的艺术家答案:DB(20 佃湖南六校联考)Not only does the use of plastic water bottleshurt your wallet,it also increasespollution and wastes energy andwater.Only 23%of all plastic in America ends up in a recycling bin ,meaning over$1 billion worth of plastic is treated as rubbish ayear.Recently,Skipping Rocks L

13、ab has invented a kind of water bottlecalled Ooho.It is a convenient,clear water bottle that can either be drunk oreaten .To drink it, you can either peel off the membrane 薄 膜)or tear ahole in the membrane with your teeth to pour the water into yourmouth.To eat it, you simply put the whole bottle in

14、 your mouth.Oneproblem the scientists have run into is how to ship lots of Ooho bubbleswithout arriving with a very wet truck.However, they have attempted topackage units of individual bubbles together inside a larger and thickermembrane.It is targeting large outdoor events such as marathons,musicfe

15、stivals, and sporting events, where tons of plastic bottles are used,and frequently left behind as litter.And too much plastic is sure to doharm to the environmen,twhich could account for their purpose of sucha new invention.The team has been working for the past two years to develop thetechnology a

16、nd materials needed to produce Ooh;othey have recentlyapplied for a patent for their new advancement.The price for an individualbubble or a unit of bubbles has not been set yet, but they cost about twocents to create a unit, which is cheaper than plastic bottles.It hasappeared at events in Londo,nSa

17、n Francisco, Boston,at conference,s festivals and so on.Ooho is catching many peoples attention and has raised over$1million and gained 1,000 investors in only three days.It is mostly beingsold at events at the moment to keep the consumers interest when theproduction machine is running.It is quickly

18、 making a rise,so keep an eyeout this year for these bottles of the future.5 How is most plastic dealt with in America?A Its sold.B Its recycled.C Its buried.DIts wasted.6 Why did the team invent Ooho?A To make a profit for a company.B To protect the environment.C To make people eat as they drink.D

19、To reduce the cost of the plastic bottle.7 What can we infer about Ooho from the text?A It is easy and safe to ship it in large amounts.BIt has become popular since it began to be sold.C It might be sold at a lower price than plastic bottles.D It cost the team a lot of money to develop the technolog

20、y.8What does the author really want to say in the last paragraph?A Ooho is to be a success in the future.B Ooho is being supported by smart people.C Ooho is taking the place of plastic bottles now.DOoho is being produced to attract more investors. 体裁: 说明文 题材:环境保护 主题:可以食用的包装材料 Ooho 【语篇解读】 本文是一篇说明文。 塑

21、料瓶的使用不但浪费金钱, 还造成环境污染, Skipping RocksLab 发明了一种可以食用的包装材 料 Ooh0。本文介绍了 Ooho 的食用方法,运输方法以及制作成本,并 展望了其市场前景。【背景知识】 Ooho 是一种由海藻基膜制成的可生物降解的水 包,主要用于马拉松参赛者补充水分。参赛者既可以咬破 Ooho 的边 缘喝水, 也可以将之整个吃掉。它同时具备可食用性和生物可降解性, 不会对环境造成太大的负担。5解析:细节理解题。 根据第一段第二句 “ Only 23%of all plastic inAmerica ends up in a recycling bi,n meanin

22、g over$1 billion worth ofplastic is treated as rubbish a yeai” 可知,在美国只有 23% 的塑料最 终回到回收站,这意味着价值超过 10 亿美元的塑料被视为垃圾。据此 可知,在美国,大部分塑料被当成垃圾处理了,故D 项正确。答案:D6解析: 细节理解题。根据第二段尾句 “And too much plastic is sureto do harm to the environment, which could account for their purpose ofsuch a new inventiOV 可知,由于塑料瓶的使用污染

23、了环境, 故 SkippingRocks Lab 发明了一种可以食用的包装材料 Ooho,故 B 项正确。答案: B7解析: 推理判断题。根据第三段第二句 “The price for an individualbubble or a unit of bubbles has not been set yet, but they cost about twocents to create a unit, which is cheaper than plastic bottles” 可知,该产品的制造成本比塑料瓶低;据此可推知,该产品 的售价也可能比塑料瓶低,故 C项正确。答案: C8.解析:推理

24、判断题。根据尾段第一句“Ooho is catching manypeoples attention and has raised over$1 million and gained 1, 000 investors inonly three day”可知,Ooho 吸引了很多人的注意,在三 天时间内就得到了 1 000 位投资者的关注,筹集到 100 多万美元;再结 合最后一句 “It is quickly making a rise, sokeep an eye out this year for these bottles of the future”可推知,作者最后一段想要表达的是,在

25、 未来 Ooho 定能获得成功,故 A 项正确。答案:AC(2019 太原 高三 模拟) )Nothing succeedslike success as every parent of astraight-A student knows, but trying to stressacademic excellence by telling yourchild “ Youre so smart! ” may be counterproductive Why ? According to a 2017study, children who think their intelligenceis f

26、ixed are lesslikely to pay attention toand bounce back(重 整旗鼓)from mistakes than children who think intelligence cangrow and change In the study, researchers looked at 123 children .The team assessed thechildren to determine whether they had a “ growth mindset ” (believinthat youcan work harder to ge

27、t smarter), or a “ fixed mindset ” (believingthat yourintelligence is unable to change). They then asked the children to complete afast-paced computer accuracy task while their brain activity was recorded Duringthe recording, researchersnoted that brain activity stopped within a half-secondafter mak

28、ing a mistakeas children became aware of their mistake and paid closerattention to what went wrong .The larger the brain responsewas, the more thechild focused on themistake.Based on the data, they concluded that children with a“ growthmindset ” weremuch more likely to have a larger brainresponse af

29、ter making a mistake.While children with a“ fixed mindsetbounce b,aocnkly”if they gave their full attention to thewere able tomistake.For parents, the lessonsare clear: Dont pay your children compliments thatsuggest that intelligence is fixed.If your children hand you an A score,dont say,“Youre so s

30、mart! ”Instead, say, “Wow, that studying really paid of! f” or “Youclearly mastered this materialway to go!”Note the effort,not the intelligence.Besides,many parents shy away from addressing their childrens mistakes,telling them “ ItsOK.Youll get it the next time ”without offering them the chancesto

31、 figure out what goes wrong.Instea,d its better to reassureyour children thatmistakes happen,and work to figure out where and how they make the mistake.9 Which of the following best explains “counterproductive underlined inParagraph 1?AOpposite.BCompetitive.C Successful.DUnknown.10 How did the child

32、ren with a “ growthmindset ”react in the study?A They made fewer mistakes.B They tried to avoid mistakes.C They had a smaller brain response.D They focused more on the mistake.11 What should be avoided according to the study?A Overstressing the intelligence.B Paying children compliments.C Addressing

33、 childrens mistakes.D Offering chances to find mistakes.12 What should parents say when children make a mistake according to thetext?A You are so careless.B Your studying paid off.C Youll get it the next time.D Lets find out how you made it.体裁:说明文 题材:家庭教育 主题: 留意孩子的努力,引导 孩子正确地对待错误【语篇解读】 本文是一篇说明文,主要讲了

34、父母要留意孩子的 努力而非智力,在孩子犯错后,父母要引导孩子正确地对待错误。9 解析: 词义猜测题。根据第一段最后一句 “According to a 2017 study,childrenwho think their intelligenceis fixed are less likely to pay attention to and bounceback ( 重 整旗 鼓 ) from mistakes than children who think intelligence can grow andchange 可知,根据 2017 年的一项研究,那些认为自己的智力是固定的孩子比那些

35、认为智力是 可以成长和改变的孩子更不可能将注意力集中于错误,并从错误中振 作起来。再结合语境可推知,画线词与 A 项“相反的 ”含义相近。答案:A10解析: 推理判断题。根据第二段倒数第三句 “The larger the brain responsewas the more the child focused on the mistake 和倒数 第二句 “Based on the data,they concluded that children with a growth mindsetwere much more likely tohave a larger brainresponse

36、 after making a mistak”可推知,具有 “成长思维模式”的孩 子更加关注其犯的错误。答案:D11. 解析:细节理解题。根据第三段最后一句 “ Note the effort, not theintelligence 可知,应避免过分强调智力。答案:A12.解析:细节理解题。根据第四段最后一句“Instead, its better to reassureyour children that mistakes happenand work to figure out where and how theymake the mistake 可知,当孩子犯错误时,父母 应与其一起弄

37、清错的地方以及如何犯的错。答案:DII 阅读七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余选项。(2019 广州高三调研测试)lt was the 2015 “supestorm” in New South Walesthat restored my faith in people During a break in the weather, I stupidly decided to drive into town to buysome groceries Howeve, as I left the supermarket and drove back,

38、 the weathertook a turn for the worse._1_I had nowhere to go.l spotted a young man in his front yard assessing thesituation .He quickly waved to me to come and park in his driveway._2_The man, who introduced himself as Trentthen invited me to wait inside hishouse with his wifeKayti and their two dau

39、ghters l told him I was concerned aboutthe damage to my car, as the continuing rain was starting to turn into hail 休雹).Trent then grabbed a blanket fromhis garage and covered my car. _3_ Fortunatelyhis efforts saved my car frombeing damaged by the hail By 11: 00 a. m., the electricity and phone serv

40、ices had both gone._4_Trentmade me a cup of tea and Kayti gave me a towel to dry myself off.The three of uschatted while waiting for the weather to get better.I learned that Trent had lost hisjob and was struggling to feed the famil y.When the hail stopped I shook Trents hand and kissed Kayti goodby

41、e._5_ Iwas very moved by their kindness and it renewed my faith in people.As I went out the door, I asked Trent for two of his business cards .My fatherhas since called to offer him a job as a clerk at his compan y.A. It began pouring so heavily that I was forced to stop.B. The couple were so modest as I thanked them for their help.C. I was surprised that he didnt ask for anything in return for his assistance.D. I was grateful to escap

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论