版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2012届高考英语实战演练专题阅读理解(6-10) 附详析 (第6篇) July 21st,2007 was a typical English summers day it rained for 24 hours! As usual, I rushed home from work at midday to check on the house. Nothing was amiss. By the time I left work at 5 pm, however,the road into our village was flooded. Our house had never been
2、flooded but, as I opened the front door, a wave of water greeted me. Thank God the kids werent with me, because the house was 5 feet deep in water. We lost everything downstairs. And the plaster had to be torn off the walls, ceilings pulled down.At first we tried to push on through. We didnt want to
3、 move the children out of home, so we camped upstairs. We put a sheet of plastic across the floor to protect us from the damp. But after three months, we felt very sick, so we moved to a wooden house in a park. The house was small, but at first we were all just delighted to be in a new place. Unfort
4、unately, things took longer than expected and we were there for 10 months. The life there was inconvenient. What surprised me most was how much I missed being part of a community (社区). We had lived in a friendly village with good neighbours,and Id never thought how much Id miss that.Although our sit
5、uation was very bad, its difficult to feel too sorry for yourself when you look at whats happening elsewhere. I watched a news report about floods in Northern India and thought,“We didnt have a straw hut(茅草房) that was swept away, and our house is still standing. Were lucky.”We moved back home in Aug
6、ust. With December coming,theres still reconstruction work to be done, so its difficult to prepare for Christmas. But I cant waitIm going to throw a party for our friends in the village to say thanks for their support. This year, I wont need any gifts living away from home for months has made me rea
7、lize how little we actually need or miss all our possessions. Although we are replacing things, theres really no rushwe have our home back, and thats the main thing.语篇解读洪水给生活带来了困难,但在灾害面前,也能获得更多对人生的认识。5What does the underlined word “amiss” in the first paragraph mean?A. Wrong.B. Missing.C. Right. D.
8、Found.解析猜测词义题。从第一段中“As usual,I rushed home from work.”可知作者还是像往常那样赶回家,因此没有什么不正常的,故选择A。答案A6It can be inferred from the text that the author_.A. was sick of staying upstairsB. cared much about her childrenC. could not stand living in a wooden houseD. did not deal well with her family affairs during the
9、 flood解析推理判断题。从第一段第五句Thank God the kids werent with me,.可以看出作者最关心(在意)孩子。答案B7Why does the author say that they were lucky in the third paragraph?A. Because her situation was not serious.B. Because many other places were flooded.C. Because she had been to Northern India.D. Because some others suffered
10、 even more.解析事实细节题。当作者看到印度北部遭受的洪水灾难比自己的更惨痛的报道时,深感自己应该庆幸。答案D8What does the author mainly want to express by telling her story?A. She valued human feelings more than before.B. She realized she almost didnt need possessions.C. She found Christmas gifts no longer badly needed.D. She thought her own home
11、 was the most important.解析主旨大意题。从最后一段对即将来临的圣诞节的准备“.theres really no rushwe have our home back,and thats the main thing.”可知作者通过这次洪水认识到了她比以前更加珍惜人们之间的情感,故选择A。 (第7篇)14 days from just 2,090 ppFully inclusive from the UKPrice covers: International airfares, departure taxes, fuel charges, local transportat
12、ion, accommodation, all meals, entrance fees, guides, daily tours and visas for UK citizens.Days 1 3: UK ShanghaiFly to the great city of Shanghai and in the evening sample traditional Shanghai food. Visit the beautiful Yu Gardens, Old Town, Shanghai Museum, cross the Great Nanpu Bridge and tour the
13、 Pudong area. Also explore Xintiandi with its 1920 s style Shikumen buildings and end your stay in Shanghai with an amazing Huangpu River evening tour.Days 4 7: Shanghai Yangtze River TourFly to Yichang and change (approx: one hour)to board your Yangtze River ship for the next four nights. Enjoy a t
14、our of the Three Gorges Dam (三峡大坝)before sailing on the grand Yangtze River, passing through the impressive Three Gorges. We take a side trip to the Lesser Three Gorges or travel up the Shennong Stream in a peapod boat and enjoy various shore trips along the way.Day 8: Chongqing ChengduGet off in Ch
15、ongqing and drive to Chengdu for an overnight stay.Days 9 10: Chengdu XianVisit the famous Panda Reserve to see the lovely animals.We then fly to the historic city of Xian for two nights stay and enjoy traditional Shui Jiao. Next day, explore one of the most important discoveries of the 20th Century
16、 the Terracotta Warriors(兵马俑) ,followed by the ancient City Wall and a performance of Tang Dynasty dancing.Days 11 13:Xian BeijingVisit Little Wild Goose Pagoda and see the ancient objects at the wellknown Shaanxi Provincial Museum before walking through the lively Muslim Quarter to see the Great Mo
17、sque.Later fly to Beijing for three nights stay and try Peking Duck.During our stay in Beijing, we stroll through Tiananmen Square to the Forbidden City, the largest and best preserved collection of ancient buildings in China, and visit the Summer Palace. Next day we take a walk on the Great Wall, t
18、our the unique Temple of Heaven and enjoy an attractive Chinese Acrobatic Show.Day 14: Beijing UKFly back to the UK, arriving home later the same day filled with happy memories.语篇解读本文是一则广告,介绍到中国旅游的一些日程安排。1The underlined word “sample” in the passage probably means “_”A. buyB. reserveC. taste D. make解
19、析词义猜测题。该句说的是飞抵上海,在晚上应该是“品尝”传统的上海食物。其他选项明显不符合句意。答案C2The first and last scenic spots to be visited in Xian are_.A. the Terracotta Warriors and the Great MosqueB. the Terracotta Warriors and Shaanxi Provincial MuseumC. Little Wild Goose Pagoda and the Great MosqueD. Little Wild Goose Pagoda and the Mus
20、lim Quarter解析细节理解题。依据Days 910:ChengduXian这个部分可知,在西安最先看的景点是兵马俑;再依据Days 1113:XianBeijing可知,离开西安前看的景点是the Great Mosque(清真寺)。答案A3Which of the following is TRUE according to the ad?A. Tbe tourists will have to pay extra for fuel and meals.B. The tourists will visit the 1920s Shikumen buildings in Beijing
21、.C. The tourists will take a side trip to the Three Gorges Dam during the tour.D. The tourists will stay in Beijing for three nights before leaving for the UK.解析细节理解题。依据Days 1113:XianBeijing这个部分的内容可知,游客要在北京呆三个晚上,所以选D。答案D4The ad is mainly intended to_.A. encourage the British to travel in ChinaB. att
22、ract the British to traditional Chinese foodC. offer services of booking air tickets to touristsD. provide the British with a better understanding of China解析写作意图题。这是一则广告,把旅游的日程安排以及中国的文化古迹、人文地理及美食介绍给英国游客,自然目的是A。答案A (第8篇)Next time a customer comes to your office, offer him a cup of coffee. And when yo
23、ure doing your holiday shopping online, make sure youre holding a large glass of iced tea. The physical sensation (感觉) of warmth encourages emotional warmth, while a cold drink in hand prevents you from making unwise decisions those are the practical lesson being drawn from recent research by psycho
24、logist John A. Bargh.Psychologists have known that one person s perception (感知) of another s “warmth” is a powerful determiner in social relationships. Judging someone to be either “warm” or “cold” is a primary consideration, even trumping evidence that a “cold” person may be more capable. Much of t
25、his is rooted in very early childhood experiences, Bargh argues, when babies conceptual sense of the world around them is shaped by physical sensations, particularly warmth and coldness.Classic studics by Harry Harlow, published in 1958, showed monkeys preferred to stay close to a cloth “mother” rat
26、her than one made of wire, even when the wire “mother” carried a food bottle. Harlows work and later studies have led psychologists to stress the need for warm physical contact from caregivers to help young children grow into healthy adults with normal social skills.Feelings of “warmth” and “coldnes
27、s” in social judgments appear to be universal.Although no worldwide study has been done, Bargh says that describing people as “warm”, or “cold” is common to many cultures, and studies have found those perceptions influence judgment in dozens of countries.To test the relationship between physical and
28、 psychological warmth, Bargh conducted an experiment which involved 41 college students. A research assistant who was unaware of the studys hypotheses (假设) , handed the students either a hot cup of coffee, or a cold drink, to hold while the researcher filled out a short information form. The drink w
29、as then handed back. After that, the students were asked to rate the personality of“Person A”based on a particular description. Those who had briefly held the warm drink regarded Person A as warmer than those who had held the iced drink.“We are grounded in our physical experiences even when we think
30、 abstractly,” says Bargh.语篇解读最近的心理学研究发现,人们对“温暖”或者“寒冷”的感受可以改变人们的情感。5According to Paragraph 1, a person s emotion may be affected by_.A. the visitors to his officeB. the psychology lessons he hasC. his physical feeling of coldnessD. the things he has bought online解析细节理解题。由文章第一段的第三句话可知,温暖的感觉激发温暖的情感,而冷饮
31、在手则会阻止你做出不明智的决定,因此可以说一个人的情感可能会受到冷的感觉的影响。答案B6The author mentions Harlow s experiment to show that_.A. adults should develop social skillsB. babies need warm physical contactC. caregivers should be healthy adultsD. monkeys have social relationships解析细节理解题。在试验中,猴子喜欢去靠近布制的“妈妈”而不喜欢“金属线”做的“妈妈”。这使心理学家们强调养育
32、者应该让孩子们多接触一些令人感觉温暖的东西,以帮助孩子们成长为有正常社交技能的健康的成年人,故B项正确。答案B7In Bargh s experiment, the students were asked to_.A. evaluate someone s personalityB. write down their hypothesesC. fill out a personal information formD. hold coffee and cold drink alternatively解析细节理解题。由文中倒数第二段中的“After that,the students were
33、asked to rate the personality ofPerson Abased on a particular description.”可知选A。在试验中,学生被要求评价某人的性格。答案A8We can infer from the passage that_.A. abstract thinking does not come from physical experiencesB. feelings of warmth and coldness are studied worldwideC. physical temperature affects how we see oth
34、ersD. capable persons are often cold to others解析推理判断题。全文都在论述人们对“温暖”或“寒冷”的感觉可以影响人们对事物的评价。因此,物理温度会影响我们看待他人的方式。因此选C。答案C9What would be the best title for the passage?A. Drinking for Better Social RelationshipsB. Experiments of Personality EvaluationC. Developing Better Drinking HabitsD. Physical Sensati
35、ons and Emotions解析主旨大意题。本文主要介绍的是人们对物理温度的感觉对人们情绪的影响,D项概括性比较强。答案D (第9篇)In ancient Egypt ,the pharaoh(法老) treated the poor message runner like a prince when he arrived at the palace, if he brought good news. However, if the exhausted runner had the misfortune to bring the pharaoh unhappy news, his head
36、 was cut off.Shades of that spirit spread over today s conversations.Once a friend and I packed up some peanut butter and sandwiches for an outing. As we walked lightheartedly out the door,picnic basket in hand, a smiling neighbor looked up at the sky and said, “Oh boy, bad day for a picnic. The wea
37、therman says it s going to rain.” I wanted to strike him on the face with the peanut butter and sandwiches. Not for his stupid weather report, for his smile.Several months ago I was racing to catch a bus.As I breathlessly put my handful of cash across the Greyhound counter, the sales agent said with
38、 a broad smile, “Oh that bus left five minutes ago.” Dreams of headcutting!It s not the news that makes someone angry. It s the unsympathetic attitude with which it s delivered. Everyone must give bad news from time to time, and winning professionals do it with the proper attitude. A doctor advising
39、 a patient that she needs an operation does it in a caring way. A boss informing an employee he didn t get the job takes on a sympathetic tone.Big winners know, when delivering any bad news, they should share the feeling of the receiver.Unfortunately, many people are not aware of this. When you are
40、tired from a long flight, has a hotel clerk cheerfully said that your room isn t ready yet? When you had your heart set on the toast beef, has your waiter merrily told you that he just served the last piece? It makes you as traveler or diner want to land your fist right on their unsympathetic faces.
41、Had my neighbor told me of the upcoming rainstorm with sympathy, I would have appreciated his warning.Had the Greyhound salesclerk sympathetically informed me that my bus had already left, I probably would have said, “Oh, that s all right. Ill catch the next one. ”Big winners, when they bear bad new
42、s, deliver bombs with the emotion the bombarded (被轰炸的) person is sure to have.语篇解读当我们告诉别人不好的消息时,我们应该以同情的表情和语气来表达。1In Paragraph 1 ,the writer tells the story of the pharaoh to_.A. make a comparisonB. introduce a topicC. describe a scene D. offer an argument解析逻辑推理题。从第一段可知,作者用“法老的故事”来引出文章的话题,所以答案选B。答案B
43、2In the writer s opinion, his neighbor was_.A. friendly B. warmheartedC. not considerate D. not helpful解析事实细节题。文章中第二段,作者的邻居高兴地向作者传达一个坏消息,他没有考虑作者的感受,由此可知作者的邻居很不会体贴人,考虑事情不周全。答案C3From “Dreams of headcutting!” ( Paragraph 3 ), we learn that the writer_.A. was mad at the sales agentB. was reminded of the
44、 cruel pharaohC. wished that the sales agent would have bad dreamsD. dreamed of cutting the sales agent s head that night解析逻辑推理题。从文章第三段推断可知,作者对售票员的这种行为非常愤怒,所以答案选A。答案A4What is the main idea of the text?A. Delivering bad news properly is important in communication.B. Helping others sincerely is the ke
45、y to business success.C. Receiving bad news requires great courage.D. Learning ancient traditions can be useful.解析主旨大意题。本文告诉我们“在日常交流中,当向别人传达坏消息时应该委婉地表达出来,以照顾到对方的感受,这在日常交流中是非常重要的”。由此可知答案为A项。答案A (第10篇)A rainforest is an area covered by tall trees with the total high rainfall spreading quite equally th
46、rough the year and the temperature rarely dipping below 16.Rainforests have a great effect on the world environment because they can take in heat from the sun and adjust the climate. Without the forest cover, these areas would reflect more heat into the atmosphere,warming the rest of the world.Losin
47、g the rainforests may also influence wind and rainfall patterns, potentially causing certain natural disasters all over the world.In the past hundred years, humans have begun destroying rainforests in search of three major resources (资源): land for crops, wood for paper and other products, land for r
48、aising farm animals. This action affects the environment as a whole. For example,a lot of carbon dioxide(二氧化碳)in the air comes from burning the rainforests. People obviously have a need for the resources we gain from cutting trees but we will suffer much more than we will benefit.There are two main reasons for this. Firstly, when people cut down trees, generally they
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 稀土磁性材料成型工岗前保密意识考核试卷含答案
- 成品矿运送工创新方法强化考核试卷含答案
- 焦化装置操作工安全培训效果测试考核试卷含答案
- 选煤工班组评比知识考核试卷含答案
- 营造林技术员安全知识竞赛水平考核试卷含答案
- 黄酒酿造工岗前安全生产知识考核试卷含答案
- 2024年朝阳职工工学院辅导员考试笔试真题汇编附答案
- 固体饮料喷雾造粒工测试验证知识考核试卷含答案
- 淀粉及淀粉糖制造工达标测试考核试卷含答案
- 2024年齐齐哈尔医学院辅导员考试笔试题库附答案
- 2026年药店培训计划试题及答案
- DB32T3916-2020建筑地基基础检测规程
- 换电柜维护培训课件
- GB/T 15153.1-2024远动设备及系统第2部分:工作条件第1篇:电源和电磁兼容性
- 初中语文 送别诗练习题(含答案)
- 企业标准-格式模板
- 五年级上册道德与法治期末测试卷新版
- 2022年医学专题-石家庄中国鲍曼不动杆菌感染诊治与防控专家共识
- YY/T 1543-2017鼻氧管
- YS/T 903.1-2013铟废料化学分析方法第1部分:铟量的测定EDTA滴定法
- FZ/T 70010-2006针织物平方米干燥重量的测定
评论
0/150
提交评论