英语八年级英语下册阅读理解训练_第1页
英语八年级英语下册阅读理解训练_第2页
英语八年级英语下册阅读理解训练_第3页
英语八年级英语下册阅读理解训练_第4页
英语八年级英语下册阅读理解训练_第5页
已阅读5页,还剩14页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、英语八年级英语下册阅读理解训练一、八年级英语下册阅读理解专项练习(含答案解析)L阅读理解More than fifty years ago, Barbie Millicent Roberts first appeared in the world of toys. Since then, Barbie doll, as everyone called her, has become the most successful toy doll in history. Her parent, the Mattel Company, said that 90G of all American girl

2、s between 3 and 10 have at least one Barbie at home.However, Barbie is facing some trouble at present. There are many similar dolls on the market in competition with her. Another doll named Bratz, for example, came to life about sixteen years ago. She looks more like todays pop stars with heavy make

3、up (浓妆) and miniskirts. And her company offers more kinds of clothes.It seems that Barbie has lost her magic among older girls. For younger girls, playing with a Barbie is much funnier. But when you get older, you want something smarter and more modern, says Vera Shepherd, a shop assistant of a toy

4、store in New York.It is good news that on the international market, Barbie is still No. 1. Although Mattel is selling fewer Barbies in the United States these years, sales in other countries are still going up. Mattel opened its first Barbie store in Shanghai, where girls can shop, eat, drink or eve

5、n become fashion designers for their own Barbies.Mattel is planning big celebrations for Barbies 58th birthday. Fashion designers from all over the world have been called to make new dresses for Barbie. How long will Barbie stay popular in the world of toy dolls? It is hard to say, but 58 is surely

6、not the age to retire (退休).Barbies family name is.A. RobertsB. MillicentC. ShepherdD. BratzBarbies trouble is that.she wears heavy makeup and miniskirtsother dolls are more popular with little girlsother dolls are trying to beat her in the marketshe has become less popular in the international marke

7、tGirls can do the following in the first Barbie store in Shanghai EXCEPT.A. going shopping B. having food C. drinking juice D. taking photosWhats the meaning of the underlined words fashion designers in the passage?A.珠宝设计师B.发型设计师C.舞台设计师D.时装设计师【答案】(1) ACDD【解析】【分析】本文主要介绍了芭比娃娃的起源,以及现在的发展状况。(1)细节题。根据第一段

8、提到的 Barbie Millicent Roberts first appeared in the world of toys.可知,姓为Roberts,故选A。(2)推断题。根据第二段说其他娃娃也相继占有市场,可知Barbie因此受到打击,故选He was a doctor who gave speeches at colleges and had visited more than 100 countries. He understood better than I why a plane can fly in the sky. It, really, wasnt magic. But

9、now, I realize he was at least right in some way.Though flying might not be magic, its certainly magical. What it brings to our real lives is something found in our dreams.But too often, we, especially I forget. I read a sentence a few months ago. It said, You know youre growing-up when you no longe

10、r want a window seat.Too often in recent years, Ive asked for a seat near the exit row, forNetting the wonders of traveling fast. But sometimes, when the Wi-Fis not working or my computer has no power, I remember to look.I think of one time when I was leaving on a family vacation. Moments after take

11、-off, I started working. But a passenger behind me wouldnt stop talking. The clouds! he kept saying, Look at the clouds!I turned around, and saw two men, one who appeared to be in his seventies and the other much younger. The chat continued for 20 minutes until, not patiently, I raised my eyes from

12、my computer screen and looked out of the window.The clouds!He was right. We were floating through big soft balls of cotton, each in different shapes. They seemed easy enough to touch. The afternoon sun provided all kinds of colors, all against a blue sky. I put away my computer and appreciated (欣赏)t

13、hem for the rest of the flight.I dont remember the work I felt like I had to complete that afternoon. Ive never forgotten those clouds.The writer thinks flying is magical because.he wonders why a plane can flyit has changed human lives in some wayshe thinks planes have magic powersit can fly silentl

14、y over the road like a big birdWhat is the meaning of the underlined sentence in the 6th paragraph?Where people grow up, their minds slow down.When people grow up, they do not like changes.Grown-ups often care too much about day-to-day work.Grown-ups care little about the speed of travelling by plan

15、e.How did the writer feel first when he listened to the chat for 20 minutes?A. Unhappy.B. Excited.C. Interested.D. Nervous.Which of the following is probably the best title for the passage?A. Is it a wonder? B. Is it magic? C. What soft clouds! D. What a strange flight!【答案】(1) BCAB【解析】【分析】本文讲述了作者乘飞机

16、的经历,启发我们要注意发现身边的美。(1)细节题。根据第四段 its certainly magical. What it brings to our lives is something found in our dreams.它给我们的生活带来的是我们在梦中发现的东西,可知它在某些方面改变了 人类的生活,故选B。(2)推断题。根据下文 But sometimes, when the Wi-Fis not working or my computer has no power, I remember to look.,可知过于关注日常工作了,结合选项,故选C。(3)细节题。根据第八段 The

17、 chat continued for 20 minutes until, not patiently, I raised my eyes from my computer screen and looked out of the window.不耐烦地从电脑屏幕上抬起眼睛 看着窗外,可知他们的谈话扰乱了作者的工作,导致作者不高兴,故选A。(4)主旨题。A.ls it a wonder?这是奇迹吗? B.ls it magic?这是魔法吗? C. What soft clouds!多么柔软的云啊! D. What a strange flight!多么奇怪的飞行啊!根据短文内容,可 知是由岳父

18、的话Its magic引出了文中的话题,是本文的线索,故选B。【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题和主旨题三种常考题型,细节题要注意 从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息;主旨题需要通读全文,了 解大意之后找出中心思想。9 .阅读理解Suzhou is a famous city in China. You can see beautiful mountains and trees in the city.Travel time:08 : 00-10: 00Pick you up from the hotel in Shanghai and go to Suzhou.

19、10 : 0011: 00Visit the Tiger Hill .It is called as “the most famous place in Wuzhong.11 : GO-12: 00Visit Hanshan Temple.12 : GO-13: 00Lunch time.13 : 00-14: 00Visit the No.l Silk Factory. Suzhou is famous for its silk production (产品).14 : GO-16: 00Visit the Humble Administrators Garden. This garden

20、has three parts: the eastern part, the middle part and the western part.16 : 00-18: 00Return to Shanghai.How to book:You must book by email. Tell us which hotel you are staying at and wait for our confirmation (确认)email.Our tour guide will call you the night before the tour and tell you when we will

21、 meet the next morning.The writer must be a.A. visitorB. waiterC. driverD. travel agent (代理人)The tourist will visit places in Suzhou.A. sixB. fiveC. fourD. threeWhat will they visit at 13: 00?A. The No.l Silk Factory.B. Hanshan Temple.C. The Tiger Hill.D. The Humble Administrators Garden.If you want

22、 to book, you must.A. go to their office B. call the tour guide C. send them a letter D. send them an email【答案】(1) DCAD【解析】【分析】主要讲了苏州旅行时间及预订方式。(1)细节题。根据表格可知是关于旅行的时间,所以作者是旅行代理人,故选D。(2)细节题。根据 Visit the Tiger Hill; Visit Hanshan Temple.; Visit the No.l Silk Factory.; Visit the Humble Administrators Gar

23、den.可知一共四个地方,故选 Co(3)细节题。根据 13: 0014: 00 Visit the No.l Silk Factory.可知是 No.l Silk Factory,故 选Ao(4)细节题。根据You must book by email可知通过电子邮件预订,故选D。【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。10 .阅读理解What will life be like in the future? Many people, magazines and movies have told us that robots will be able to work f

24、or us. Although robots can already make cars, play music and do many trivial things for us, in the future, they can do more things, such as making websites, making houses and so on. Some people even believe that in the future with the help of robots, we neednt work.In the future, people might create

25、 a man that cannot have a will of his own and has to follow orders only from his master (主人).The master must train him mentally with computers. As you know, an adult who follows the same training over and over again will not be able to change without another training. This means the master can have

26、him work in a factory with no payment. And he will still be happy even if he only gets the basic life-support goods, because its the way he was trained. I believe that this is the reason why the government does not allow any human research.Robots can do the following things for humans EXCEPT_.making

27、 cars B. playing music C. doing many trivial things D. making websites (2) What can we know from the passage?A. Robots of the future will do everything for us.In the future, robots can do more things.Robots of the future will not be respected.In the future, humans will be lazier and lazier.The man t

28、hat people might produce in the future may be a (n) .A. teacherB. workerC. engineerD. doctorThe underlined word create in Paragraph 2 means_.A. carryB. liftC. produceD. draw【答案】(1) D (2) BBC【解析】【分析】大意:文章主要关于未来的生活。(1)细节理解题。根据第一段 in the future, they can do more things, such as making websites, making

29、houses and so on,可知,得等到将来机器人才会做网站和建房子,现在还 不会做。故选D。(2)细节理解题。根据第二段 in the future, they can do more things, such as making websites, making houses and so on.可知,机器人将来会做更多的事情。故选B。(3)细节理解题。根据第二段 This means the master can have him work in a factory with no payment.这意味着主人可以让他在工厂工作而没有工资,可知是一种工人。故选B。词义猜测题。根据第

30、二段 The master must train him mentally with computers.可知,主人会通过电脑训练他,可知这是新创造的一种人,因此create意为创造,同义词为produceo 故选 Co【点评】考查阅读理解。细节题要注意从文中寻找答案。词义猜测题要根据上下文,理解 句子意思,判断单词含义。1L阅读理解Ender Wiggin is a 6-year-old army general (含军),and a gaming genius (天才).Sometime in Earths future, humans will have a war with bug-l

31、ike alien species, the Buggers. They use computers to control battles (战争).To prepare for the war, all talented children study in a special school to become generals. Wiggin is one of them.Students play games to practise their commanding (指挥的) skills. Wiggin is the best of them. At last, Wiggin come

32、s to his final test. The fleet (舰队) he commands in the game is the real human army. Wiggin is actually playing the final battle between humans and Buggers. Will he win? What will happen to humans after the battle? Lets find out in the book Enders Game, by the American writer Orson Scott Card.In the

33、future, people will use to control battles.A. computersB. waterC. animalsD. moneyTo prepare for the war, all talented children study in a special school to becomeA. teachersB. businessmenC. generalsD. soldiersEnder Wiggin is a 6-year-old_.A. dancerB. animalC. studentD. army general_ play games to pr

34、actise their commanding skills.A. TeachersB. StudentsC. SoldiersD. People【答案】(1) ACDB【解析】【分析】大意:短文主要介绍了美国作家Orson Scott Card的书Ender的游戏 的情节。(1)细节理解题。根据第一段They use computers to control battles (战争).可知,在将 来人们会用计算机控制战争。故选A。(2)细节理解题。根据第一段 To prepare for the war, all talented children study in a special sc

35、hool to become generals.可知,为了准备战争,天才儿童会在特殊学校学习成为将军。故 选Co(3)细节理解题。根据第一段 Ender Wiggin is a 6-year-old army general (将军),可知, Ender Wiggin是个六岁的将军。故选Do(4)细节理解题。根据第二段第一句 Students play games to practise their commanding (指挥的)skills.可知,是学生通过玩游戏来练习指挥的技能。故选B。【点评】考查阅读理解。细节题要注意从文中寻找答案。12 .阅读理解There is little do

36、ubt that house cats first developed naturally from ancient wild cats. The cleverest relative is the American wild cat which still lives in Africa today. This is understandable because the first house cats came from Africa.Cats first started to live around people in Egypt about 6,000 7,000 years ago.

37、 From Egypt, cats started to move around the world. At about the same time, Egyptians began storing grain (谷 物)in buildings. Scientists used to believe that people tamed cats to catch mice and protect the grain. However, cats dont like to be told what to do! Now, scientists believed that eats follow

38、ed the mice and learned to accept people. Finally, some of the cats began to grow comfortably around people. These were smaller cats that needed protection. As these cats and people got used to each other, they moved in together. Around 5,000 years ago, eats started to live with people.Soon cats wer

39、e in Greece, then the Middle East and China. They moved along Egyptian business roads keeping away mice and keeping people around them. After the Romans came to Egypt, they also accepted the cats and brought them to Europe. These cats likely bred (繁殖) with other cats to form the many kinds of house

40、cats we have today.Cats are relatively recent house animals. House cats still have a lot in common with their wild relatives. Cats sleep a lot to save energy just like wild cats. They often get food at night as well. House cats are generally peaceful and friendly, but be careful! If a cat feels it i

41、s in danger, it will fight backjust like a wild cat.Where did the first house cats come from?A. Asia.B. Africa.C. Europe.D. America.When did cats start to live with people?A. About 4,000 years ago.B. About 5,000 years ago.C. About 6,000 years ago.D. About 7,000 years ago.According to the text, which

42、 of the following is TRUE?Cats started to move around the world from China.Cats get food at night to save energy like wild cats.Cats have a little in common with their wild cats.Cats were accepted and brought to Europe by Romans.What does the underlined word tamed mean in Chinese?A.驱散B.捕捉C.驯化D.引进【答案

43、】(1) BBDC【解析】【分析】大意:文章主要介绍了家猫的起源。(1)细节理解题。根据第一段最后一句the first house cats came from Africa.可知,第一只 家猫来自非洲。故选B。(2)细节理解题。根据第二段最后一句 Around 5,000 years ago, eats started to live with people.可知,大约五千年前,猫开始和人类住在一起。故选B。(3)推理判断题。根据第三段 After the Romans came to Egypt, they also accepted the cats and brought them

44、to Europe.可知,罗马人接受了埃及的猫并把它们带到欧洲I。故选D。(4)词义猜测题。根据第二段 However, cats dont like to be told what to do!然而,猫不喜 欢被教应该怎么做,可知tame是驯化的意思。故选C。【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题和词义猜测题三种常考题型,细节题要 注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息;词义猜测题需要通读 上下文,了解句意之后找出划线单词意思。13.阅读理解McDull is a cartoon pig character that was created in Hong Kong

45、 by Alice Mak and Brian Tse. Although McDull made his first appearances as a supporting character in the McMug comics, McDull has become a central character, attracting a huge following in Hong Kong.McDull is a male pig who can be distinguished by a birthmark on his right eye. He has a heart of gold

46、, but he isnt very smart and ordinary in every way; nevertheless, he has many dreams. However, every time he tries, he fails; he is disappointed, but tries again, exploring other dreams. In this way he creates his own colourful world. He lives his life simply and naturally. He is not perfect, but hi

47、s attitude towards life, namely never giving up, makes him a popular character.The first McDull movie documented his life and the relationship between him and his mother. As in the comics, McDull is a piglet who lives with his mother, Mrs Mak, in Hong Kong. He is a kindergarten student. He has a hap

48、py school life with his classmates including geese, tortoises and other pigs. McDull and his mum love each other very much. McDull tries his best to make his mother proud of him and his mother tries hard to give McDull a happy childhood. After realizing his dream, McDull sets himself another target:

49、 to become an Olympic champion just like female windsurfer Lee Laishan.Who created McDull?A. Alice Mak.B. Brian Tse.C. Mrs Mak.D. Both A and B.Which of the following statements is RIGHT?A. McDull is a female pig.B. McDull has a heart ofgold.C. McDull is very smart.D. McDull isnt ordinaryinevery way.

50、Whats McDulls attitude towards life?A. He lives his life simply.B. He tries and he fails.C. He never gives up.D. He is not perfect.Which of the following statements is WRONG?Mrs Mak loves McDull very much.Mrs Mak tries hard to give McDull a happy childhood.Mrs Mak lives in Hong Kong.Mrs Mak lives wi

51、th McDull and her husband.【答案】(1) DBCD【解析】【分析】本文主要讲述了 McDull这一卡通人物的特征以及跟它有关的电影。(1)细节题。根据第一段提到的 McDull is a cartoon pig character that was created in Hong Kong by Alice Mak and Brian Tse.可知,McDull 是由 Alice Mak 和 Brian Tse 一起创造的,故选 Do(2)细节题。根据第二段提至U的 He has a heart of gold 可知,McDull has a heart of gol

52、d, 故选Bo(3)细节题。根据第二段提到的 He is not perfect, but his attitude towards life, namely never giving up, makes him a popular character.可知它的生活态度就是不放弃,故选C。(4)细节题。根据第三段提到的 As in the comics, McDull is a piglet who lives with his mother, Mrs Mak, in Hong Kong.可知,没有提到他的父亲,故D选项错误,故选D。【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题和主旨题三种常考

53、题型,细节题要注意 从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息;主旨题需要通读全文,了 解大意之后找出中心思想。14 .阅读理解You dont have to be great to get started, but you have to get started to be great. I believe it is a normal thought in todays society to just let life happen to us. I also believe that we sometimes destroy (毁灭) our well-planned th

54、oughts about success because its easier to just continue as usual rather than try with the possible failure in mind.Most people never get moving because they dont know what they want. Without a certain result already set in your mind, its really difficult to get going, and even if you do, your atten

55、tion may soon disappear and you give up before long.Why not consider whats really important in your life? Write down what excites you, what would truly make you happy and what problems you have. At the end of the week, take a careful look at the notes youve taken .Youll soon begin to see a clearer p

56、icture of what direction you should be going towards.Knowledge is useless without action. You read many books but your life will stay the same if you dont use the knowledge. Knowledge is fantastic but it will not change your life until it is used. I love to read personal development material to keep

57、 a positive attitude (积极的态度) towards my life , but I also realize that if I dont set goals to achieve, then I will always be a talk the talk person who is great at giving advice but useless at realizing it .If you have no plans of practicing what you say, then it may be best to keep your mouth close

58、d.Do you want to know who you are? Dont ask, Act! Action will explain you. Whatever excuses we have for not living up to our talent, the fact is that time will always move forward. Be whatever you want to be and whatever you can be. Always remember the only limits (限制) we have are the ones we create

59、 for ourselves. Life is not what we think. It is what we experience when we behave according to the thoughts we have.What will happen if you have the possible failure in your mind?You will destroy your well-planned thoughts about success.Youll have great pressure and try not to make any mistakes.You

60、 will try your best and come up with a much better plan.Youll put all the opportunities to good use to try your plan.In Paragraph Two, the writer wants to.A. tell us what people need to get success B. show us what people set in their mindC. talk about why people should practice D. explain why people

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论