版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、- - - -阅读强化训练阅读强化训练(一)(建议用时:15分钟)I阅读理解A British scientist whose schoolmasters told him he was too stupid to study the subject has been awarded the Nobel Prize in medicine or physiology for his pioneering work on cloning.At the age of 15, Sir John Gurdon ranked last out of the 250 boys at biology, an
2、d was in the bottom set in every other science subject.His master , Mr.Gaddum, was in fact a museum curator( 解说员)by profession who had been hired to teach the lowest-achieving pupils and was not in fact a particularly effective teacher.Though he had heard Gurdon was interested in doing science, he t
3、hought this was a completely ridiculous idea because there was no hope whatever of Gurdon doing science.After receiving the report, Sir John said he switched his attention to classics and was offered a place to study at Christ Church, Oxford, but was allowed to switch courses and read zoology instea
4、d because of a mixup in the admissions office.It was at Oxford as a postgraduate student thathe published his famous researchon genetics and proved for the first time that every cell in the body contains the same genes.He did so by taking a cell from an adult frog s intestine( 肠 ),removingits genes
5、and implanting them into an egg cell, which grew into a clone of the adult frog.Differentfrom the previous studies by much more senior scientists , his idea wascontroversial(弓I起争议的)at the time and it was a decade before the then-graduatestudent s work became widely accepted.But it led directly to th
6、e cloning of Dolly the Sheep by Prof Ian Wilmut in 1996.Later on Prof Yamanakafound adult cel ls can be “reprogrammedinto stem cellsfor use in medicine.Sir John professed to be unaware of the cash prize that awaits , but said he would most likely invest it in a fund he has previously set up to suppo
7、rt PhDstudents during their fourth year of study.【解题导语】获得过诺贝尔生理学或医学奖的英国科学家约翰格登的生物课成绩曾经在250名同年龄的男生中排最后一名,在其他科学类学科中成绩也都垫底,但是他没有放 弃,最后取得了杰出的成绩。1 Which of the following about Sir John Gurdon is TRUE?A He once worked as a good teacher in a primary school.B He and his team cloned the cloning sheep Dolly i
8、n 1996.C He is the first man to prove that every cell in the body contains the same genes.D He and his schoolmasters won the Nobel Prize in medicine or physiology.C 解析:细节理解题。根据第四段It was at Oxford as a postgraduate student thathe published his famous research on genetics and proved for the first time
9、 that every cell in the body contains the same genes.可知选项 C 正确。2 Why did he once give up science subject to study classics?A Because he showed great interest in classics.B Because his schoolmaster told him to do so.C Because it s ridiculous to learn science subject.D Because his teacher gave him a b
10、ad comment.D 解析:细节理解题。根据文章第二段末以及第三段首句 After receiving the report, Sir John said he switched his attention to classics.可知他老师的不好的评价导致了他曾一度放弃了科学而专修古典文学,故选择 D 项。3 What will Sir John Gurdon use the cash prize to do?A To buy some scientific equipment.B To support PhD students to study.C To donate his mone
11、y to the poor.D To award the other famous scientists.B 解析:细节理解题。根据文章最后一段 .but said he would most likely invest it in a fund he has previously set up to support PhD students during their fourth year of study.可知他要把诺贝尔奖金设立为基金去帮助那些博士生,因此选项B符合文意。4 What can we infer from the passage?A Never say “ die ” to
12、 yourself.B It s never too late to learn.C Misfortune may be an actual blessing.D Many hands make the work lighter.A解析:推理判断题。约翰格登曾一度对科学研究失去了兴趣,也曾一度在生物课成 绩和其他科学类学科中成绩倒数,但是最终获得了诺贝尔生理学或医学奖,由此可推断出任何时候都不要对自己丧失信心,故选择 A 项。n七选五butStriking up a conversation with a stranger is fun and interesting,risky.1.If y
13、ou makethe effort despite your fears about talking to strangers,you might accidentally have the time of your life.Here are some ways to manage your anxiety while you are talking to strangers.Practice until talking to strangers is second nature.Talking to strangers is like any other skill : the more
14、you do it, the better you get at it.2.You wont even have to think about how to manage conversations with strangers.If you find talking to strangers overwhelming, take it slow at the beginning.You might begin by promising yourself that you ll talk to two strangers in a week.Add one person each week.A
15、ttend social events by yourself.3.Without any friends to hide behind,you ll be more likely to put yourself out there.If you don t talk to anyone thefirst couple times, that s fine ! You still went out and were among strangers, which you had never done before!Fake( 佯装 ) it till you make it.If you go
16、on a job interview or want to talk toan attractive person, you might worry that everyone can see how uncertain you feel.4.Just pretend you re more confident than you actually feel, and theperson you re talking to will see what you want them to see.Remember, the more you practice talking to strangers
17、, the less you ll have to fake your confidence.5 When you start putting yourself out there, you may well get some rudeor unfriendly behavior from someone you approach.If someone rejects your approach, don t take it personally! Try to see failure as exciting it s a chance to learnand improve.A Ask a
18、friend for help.B It might also change your life.C Don t let rejection get you down.D But no one knows how nervous you are but you!E The more you think about it, the more anxious you ll get.F With enough practice, it will feel completely natural to you.G Put yourself in a social situation where you
19、won t know anyone else.【解题导语】 本文主要介绍了在与陌生人交谈时如何克服焦虑的几种方法。 B 解析:根据后文的 you might accidentally have the time of your life可知,敢于跟陌生人交谈,你可能会有意外收获,即与陌生人谈话或许会改变你的生活。 F 解析:本段重点说明,要练习与陌生人交谈,使之成为你的一项技能,故此项最合适,即你练习与陌生人交谈次数越多,你会觉得与他们谈话越自然。 G 解析:本句对标题句的内容做解释,即要把自己置身于一种陌生的社交环境。后文的 Without any friends to hide behin
20、d也是提示。 D 解析:上一句提到担心他人会看出自己的不安,本句对上一句提到的内容提出相 反的看法,即只有自己才知道自己有多焦虑。 C 解析:本句概述了本段的主要内容,即不要被拒绝吓倒。阅读强化训练( 二 )( 建议用时: 25 分钟 )I阅读理解The medicine that I take for my rheumatoid arthritis(风湿性关节炎) causes me towake up in the middle of the night with a dry mouth.January 15, 2018, was no different.I woke up at 2 :
21、 30 a m. needing water.I was walking back upstairs from the kitchen when I heard my American bulldog, Rock.Whatever Rock was doing down there, it made enough noise for me to go to him.By the time I made it to the bottom of the stairs, he was running up, and he never came up the stairs, no matter wha
22、t.I think that was his way of telling me,“ We ve gotto go back up. ”When I got to the top of the stairs, I turned around and saw a light on, but I didn t remember leaving one on.I walked downstairs again, and that s when I sawfire.I immediately shouted to my wife to wake up and get our three kids.I
23、then broke the window, got everybody out on the roof and threw a blanket out there so we wouldn t slip off.Then I started screaming for help.But help never came.I mscared of heights and have physical issues, because of myrheumatoid arthritis, but I couldn t let my family burn up.So I jumped off the
24、roof and got the wind knocked out of me when I landed.I found our ladder, placed it against the house, and climbed back up to the roof.I wrapped my arms around my daughter and carried my nine - month- old son with my teeth, by his little sleeper.Then I climbed down the ladder.Once on the ground, I h
25、ad mylittle girl hold her brother.Then I went back up again and got my wife.I tried to get my dog, but I never saw him again.I m not a hero.I mjust an ordinary person who would help anybody.This happened to be the time when I helped my own family.I live to protect my family.Just like Rock he lived t
26、o protect us.【解题导语】 本文是一篇记叙文。讲述了作者在一只狗的提醒下,克服了自身疾病拯救家人于一场夜间大火的故事,既赞扬了狗对主人的忠诚,也体现了作者对家庭的责任和担 当。1 Why did Rock behave unusually?A To upset the author.B To hope to stay upstairs.C To express his dissatisfaction.D To inform the author of the fire.D 解析:推理判断题。由下文作者意识到家中失火可知, Rock 的不同寻常的表现实际上 是在提醒家中失火了。2 W
27、hen did the author realize a fire had happened?A When he got up to get some water.B When he heard the bulldog barking.C When he caught sight of a light downstairs.D When he walked downstairs a second time.D 解析:细节理解题。由文章的第三段I walked downstairs again, and that s whenI saw fire. 可知作者再次下楼时发现家中着火了。3 What
28、 can we infer from the text?A Rock didn t survive the fire.B Nobody would like to help the author s family.C The author wouldn t like to stay with Rock any longer.D The author s wife was so scared that she couldn t say a word.A 解析:推理判断题。根据倒数第二段最后一句以及最后一段作者还赞扬了狗的忠诚可知,大火之后再没见到Rock,只能说明Rock没能从大火中逃生。4 W
29、hat most probably drove the author to save the family in danger?A His responsibility to the family.B His strength to escape from the fire.C His ability to put out the fire.D His confidence to overcome the difficulty.A 解析:推理判断题。根据第四段的 but I couldn t let my family burn up ,尤其是最后一段作者对自己救人行为的评价来看,他说自己不是
30、英雄,而是像 Rock 一样出于对家 庭的责任。n完形填空During a recent trip to San Diego, I learned about the importance of chasing your dream life in a planned way.- - -On an early morning _1_on the beach, I walked past a surfer and said, “ Gosh,it s so early to be out here. He replied , “I have to get it in early _2_I have
31、 to be at work by 8.”I asked what he_3_ to do, and he replied,I ve built my whole life aroundbeing able to do the things I love, and surfing is one of my _4_.On weekdays, I wake up at 5 o clock, I m _5_the water by 6 o clock, and then I head home , shower, and leave for work. ”It struck me that he_6
32、_ his life so carefully.He d become aware of what _7_to him and made it happen.My meeting with the surfer _8_ meof an exercise I had completed years before.It aims to help you _9_ your dream life through nine questions.For it to work, you must walk out of _10_and slide(滑)into your future self s _11
33、so that you cansee _12_ how you would like your life to be.When I _13 the exercise in 2007, the vision(设想)I created was quite _14 from the reality.Don t get me wrong; it s not that I had a(n) _15_life.In fact, I was happy.But I clearly wasn t _16_ I wanted to end upthere was _17 I wanted toaccomplis
34、h.In the years following the exercise, I began making _18_to move toward my dream life.Ninety - five percent of what seemed _19_ a_decade ago is in my life today in some form, or I m close to achieving it. Of course, my life isn t _20 , but it s a lot closer to my version of perfection because I hav
35、e taken the time to craft a vision.【解题导语】一次在海滩偶遇,冲浪者对生活的周密安排让作者回忆起自己为实现梦想所做的努力以及这些努力的价值。A.restingB. workingC. sleepingD. wanderingD解析:根据下文“我”从冲浪者旁边经过,可以判断作者是在海滩徘徊。A.whileB.orC.becauseD.thoughC解析:冲浪者解释了自己必须早早赶到那儿的原因。A.meantB.demandedC.refusedD.admiredA解析:从下文he replied可以推知作者是在问冲浪人的意图和打算。B. suggestions
36、A.movementsC waysD favoritesD 解析:与前文提到要努力做自己喜欢做的事相照应,强调冲浪是自己最喜欢做的事之 A.inB overC onD throughC 解析:在水上冲浪,介词用 on。A.plannedBlivedCpassedDenjoyedA 解析:由上文可以推知,作者认为冲浪者把自己的生活规划得很有条理。A.occurredBmatteredCwalkedDheadedB解析:冲浪者认识到生活中什么对他来说是重要的。与前文他对生活的细致安排和后文 made it happen 形成呼应。A.toldBinformedCwarnedDremindedD解析
37、:下文是作者回顾以前发生在自己身上的事,此处应理解为冲浪者的事情使作者想起了自己以前所做的事。A.make sure ofBmake use ofCchangeDrememberA解析:根据后文内容可知,这个训练的目标是帮助你确认未来想要的生活。 A.thoughtBlifeCdreamDrealityD 解析:与下文的 future 形成对照,此处指要从现实中走出来,进入到将来的位置。A.positionBrespectCmindDsuccessA 解析:指作者对未来生活的定位。A.immediatelyBexactlyCcarefullyDsimplyB 解析:此处理解为:如果能从现实中走
38、出来,进入到将来的位置就能准确地看到想要看到的生活的样子。 A.gave upB put offC went throughD suffered fromC 解析:指作者在2007 年通过了前文提到的那个训练。B absent A.differentD. freeC. safeA解析:从下文推断,此处作者所说的是自己所创作的(生活)版本与现实不同。A.busyB. badC. colorfulD. easyB解析:与下文In fact, I was happy.形成对照,作者在声明自己并不是过着一种糟糕的生活。A.whyB. howC. whatD. whereD解析:通过but形成转折关系,
39、虽然作者开心,但很明显作者并没有到达想要停止的 地方。A.somethingB. lessC. nothingD. moreD解析:根据上文以及下一段作者随后继续追逐向往的生活,可知作者还想获得更多。A.apologiesB.excusesC. contributionsD.decisionsD解析:作者做出决定朝着梦想进发。A.amazingB.impossibleC. shockingD.importantB解析:这里将曾经和现在进行对比,曾经觉得不可能的事情,现在却实现了。A.perfectB. ordinaryC. peacefulD. activeA 解析:根据上文的I m clos
40、e to achieving it 和下文的 but it s a lot closer tomy version of perfection 可知,作者的生活并不完美。阅读强化训练(三)(建议用时:25分钟)I阅读理解The recent government announcement of an increase in university fees for the coming school year has angered young people planning to go to university. In addition, it has caused some of them
41、 quite understandably to question the value of a university education.In an ideal( 理想的)world, university education would be free and open to all.However in most western countries, students do contribute to the cost of going to university, and most accept that they should pay something towards the be
42、nefits they receive from a university education. These benefits include the opportunity to get good jobs in the future, and this course leads to higher pay and a more comfortable lifestyle.But is it that simple ? It s true that university graduates may get better jobs, but this clearly means that th
43、ey will then pay higher taxes(税) , which contributeto the economy of the whole country. So, isn t adding further increases to university fees in effect asking students to pay twice? Many students already have to take outloans( 贷款 )to pay for general living costs. This can result in them getting heav
44、ily into debt. A report shows that the average student debt already runs into thousands of pounds. Furthermore, many students have to depend on their parents to pay for their education.On the other hand, the recent increase in university fees has come at the wrong time. It will discourage some stude
45、nts from going to university because they simply cannot afford it. Already many young people are questioning the value of a university education. Everyone seems to have a degree these days, they say, so when they graduate from university, they cannot be sure they will get a well- paid job. Therefore
46、 thedecision to raise university fees will almost certainly affect the student intake, leading to a drop in numbers.The suggested increase in fees is unfair to students. Many are already having problems dealing with debt. There s nothing wrong with asking students to contribute to the costs of a uni
47、versity education, but the suggested increase is too much. Weshould call on the government to reconsider their decision or risk losing a generation of educated young people.【解题导语】 本文是一篇议论文。政府宣布新学年大学学费增加,这激怒了计划去读 大学的学生。 Paragraph 2 is mainly about A education in western countrieswhy university fees h
48、ave increasedC the benefits of a university educationD how to get a good university educationC 解析:段落大意题。由第二段中的 These benefits include the opportunity to get good jobs in the future, and this course leads to higher pay and a more comfortable lifestyle. 可知,该段主要阐述了学生从大学教育中得到的益处。 We learn from Paragraph
49、 3 that - # - -A many parents re fuse to pay for students education many students are deeply in debt due to university feesC university graduates contribute the most to the economyD university graduates pay twice as much tax as other peopleB 解析:细节理解题。由第三段中的Many students already have to take out loan
50、s( 贷款 ) .the average student debt already runs into thousands of pounds.可知,由于支付大学费用,很多学生已经负债累累。 What is the author s attitude toward the increase in university fees?A Encouraging.B Unconcerned.C Optimistic.D Unfavorable.D 解析:观点态度题。由最后一段中的 unfair 和 the suggested increase is too much 以及最后一句可知,作者反对增加大学
51、学费。n语法填空Until about 250 years ago, people did not take dirt as seriously as they donow.1.(clean) often took place in spring. At that time, the furniturewas moved aside, and all the things in the house were cleaned.Carpets were takenoutside and had the dust 2.(beat) out of them.It was an exhausting a
52、nd3.(mess) process.The industrial revolution 4.(bring) about a major change.Newproducts became available to make homes cleaner.This in turn led to the developmentof further products, one of 5.was the vacuum cleaner( 真空吸尘器) It wassaid that when one of the first vacuum cleaners 6.(show), a kind scient
53、istadvised the proud inventor , “ Make it suck( 吸), not blow. ”The first vacuum cleaners appeared in the 1860s in the United States.Operatedby hand pumps( 泵) , they were not convenient.It was only when electric motors( 电动机 ) became advanced7.vacuum cleaners became common.Most of tod ay smajor8.(bran
54、d) were born in the 1920s.The dirt that vacuum cleaners suck up at home is9.(most) dead skincells.A much smaller part comes from dust and soil carried into the house 10.outside.【解题导语】 本文是一篇说明文,主要介绍了吸尘器的由来与发展。 Cleaning 解析:考查非谓语动词。动名词做主语,故填 Cleaning 。 beaten 解析:考查非谓语动词。 dust 与 beat 为被动关系。 have sth.don
55、e 意为“让 某物被故填 beaten 。- - -messy解析:考查形容词。修饰名词需要用形容词,故填 messy,意为“凌乱的。brought 解析:考查动词的时态。结合语境可知,这里讲述过去发生的事情,故用 一般过去时。which 解析:考查非限制性定语从句的关系代词。which指代主句中的products 。was shown 解析:考查动词的时态和语态。根据上下文可知,讲述过去,用一般过 去时,且show与主语为被动关系,故填 was shown。that 解析:考查强调句。It is/wasthat强调句型,句意为“当电动机变得先进时,吸尘器才流行起来”。brands 解析:考查
56、名词。brand为可数名词,根据 most of结构可知,这里用复数 形式。mostly 解析:考查副词。mostly意为大部分”,用于强调。from 解析:考查介词。from outside指来自外面的。m短文改错In my closet, there is a wooden box where is filled with clothes.For years, thesize of the clothes has been using as a weight - loss goal by me. One day, my 13-year-olddaughter begged have a l
57、 ook at it.Excited to save money on my back-to-schoolclothes,I told her to pick a few piece.Shepulled out the old jacket and put it on.It was not suitable for her so it wastoo big.I was just about to comment when she buried with her face in the jacket andbreathe deeply. It smells like you , she said
58、 happy.I no longer care if I ever fitinto those clothes again.答案:In my closet,there is a wooden box were is filled with clothes.Forthat/whichyears,the size of the clothes has beenusingused as a weight-loss goal by me. One day,my 13-year - old daughter beggedAtohave a look at it.Excited to save money
59、my on - herback-to-school clothes, I toldjackether to pick a few pece . She pulled out 幽 oldpiecesanand put it on.It was not suitable for hersoit was too big.I was just about becausebreathedeeply. breathed“Itto comment when she buriedwith her face in the jacket andsmells like you,she saidhappy, .I n
60、olonger care ifhappilyI ever fit intothose clothesagain.阅读强化训练(四)(建议用时:25分钟)I阅读理解If you ve ever seen old black - and-white photographs from long, long ago, thefaces in those old photos would seem to confirm a sad existence: there s rarely asmile to be found anywhere.Was life back then really that ba
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 公安考试题及答案
- 高处作业吊篮安全专项施工方案
- 患者隐私保护与医疗机构危机公关应对策略
- 湖北省鄂东南2025-2026学年高一上学期12月联考政治试卷(含答案)
- 2026年电气制造公司安全三级教育培训管理制度
- 电工(高级)资格证考试题库检测题型ab卷附答案详解
- 2025年电工(高级)资格证考试通关题库1套附答案详解
- 电工(高级)资格证考试综合检测题型汇编【考点梳理】附答案详解
- 人才招聘与选拔工具箱
- 公安辅警招聘知识考试题(附含答案)(2025版)
- 断绝母女关系的协议书
- 四年级上册语文1-27课必背知识
- 2025年考研马克思主义理论马克思主义基本原理试卷(含答案)
- 软件项目开发需求文档范例
- 儿童静脉血栓栓塞症抗凝药物治疗专家共识(2025)解读 2
- 2025-2026学年统编版小学语文四年级上册期末考试测试卷及参考答案
- 湖北省武汉市经开区2024-2025学年七年级上学期期末道德与法治试卷(含答案)
- 注射用硝普钠临床应用考核试题
- 国际贸易UCP600条款中英文对照版
- (正式版)DB15∕T 3463-2024 《双炉连续炼铜工艺技术规范》
- 【中国信通院】2025年软件工程智能化标准体系建设指南
评论
0/150
提交评论