版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、【英语】八年级英语下册语法填空测试题及答案1 一、八年级英语下册语法填空专项练习(含答案解析)1 .阅读下面短文,根据文章大意用所给单词的适当形式填空(未提供单词的,限填一 词),使文章意思完整、正确。I still remember the first time I left home for several (night) . I was going to a summer camp for a month. When my parents told me about the camp, I was (excite) , because there were lots of activit
2、ies there.The whole family drove me to the camp. When we arrived, I saw a lot of kids, but I didnt know (someone) . I began to feel nervous. They gave me a little card my nameon it. Then, who looked (old) than me, came up to me and said Hi, Margie! Im Sara. Our cabin is the Pines.Finally the time ca
3、me when my parents said, Well, Margie, goodbye. Have greattime. And dont worry, well write to often.I had an awful feeling. I wanted (cry) . But just then another girl of my age came up to me and (say) Hi, are you Margie? Im Tammy. Im in the Pines too. Come on. Lets go to see the horses.Finally I ha
4、d a (wonder) month at camp.【答案】nights; excited; anyone; with; older; a; you; to cry; said; wonderful【解析】【分析】大意:本文讲述Margie父母高兴她有关野营的事情的时候,她很高兴, 当父母送她去野营的时候,她去感到痛苦伤心,甚至想哭,不适应,最后在其他野营成员 的帮助下,作者Margie愉快地度过了一个月的野营生活。(1)句意:我依然记得我第一次离开家的那几个晚上。night晚上,可数名词,根据 several,可知用其复数形式,故填nights。(2)句意:当父母告诉我有关野营的事情的时候
5、,我很兴奋,因为在那里有许多活动。 excite (使)兴奋,动词,作表语,且主语是人,用v-ed形容词,excited感到兴奋的,形 容词,故填excited。(3)句意:当我们到达的时候,我看见许多孩子,但是我什么人也不认识。someone,某 人,不定代词,此句是否定句,要将someone改成anyone,任何人,不定代词,故填 anyoneo(4)句意:他们给了我一张上面带有我名字的卡片。此处表示带有我名字的卡片,用 with,带有,介词,故填with。(5)句意:然后,有一个看起来比我更大的人,来到我面前并且说嗨,Margie!我是 Sarao old年纪大的,形容词,根据than,
6、可知用比较级,old的比较级是older,年纪更大 的,故填older。(6)句意:祝你玩的开心。have a great time (祝你)玩得开心,固定搭配,故填a。(7)句意:不用担心,我们会经常写信给你。write to sb,这是父母离开时,对Margie说 的话,这里引用父母说的原话,此处应填you,你,人称代词,符合题意,故填you。(8)句意:我想哭。cry哭,动词,want to do sth,想做某事,故填to cry。(9)句意:但是然后又一个和我同龄的女孩出现在我面前说嗨,你是Margie吗?我是 Tammyo我也在双松,加油。我们一起去看马吧。在故填said。【点评】
7、考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。13.阅读理解For most of us, the idea of giving up our jobs to travel around the world seems impossible. However; one young couple has made it come true. Whats more, theyre getting a lot of money. How can they do this?While traveling in Fiji in 2016, Jack Morris, 26, met his gir
8、lfriend Lauran Bullen. After that, they began to travel around the world together.Now the two have become Internet stars with nearly three million followers from 45 different countries. To everyones surprise, a simple photo taken during their trips can easily bring them thousands of dollars.Talking
9、in his blog Do You Travel, Jack shared many stories behind their wonderful photos. He said that they were used to taking photos at a certain time.Most of the time we like to take photos around one hour a代er sunrise. At this time of day, most places of interest arent so busy, Jack wrote. He also said
10、 that they never dressed up their photos and tried to keep what they were like. People prefer a true life, I believe.HNow the couple live in Bail. They are always posting inspirational (灵感的)photos to the Internet. At the same time, they are planning to visit one new country each month.Jack and Laura
11、n started to travel together after.They got marriedthey lived in Bailthey gave up their jobsthey met each other in FijiJack and Lauran make money by.doing jobs on vacationsharing their trip photostaking photos for otherssetting up blogsThe photos taken by Jack and Lauran are.A. commonB. untrueC. nat
12、uralD. boringWhats the best title for the passage?How to Get MoneyGreat Internet StarsHow to TravelSpecial Life By Traveling【答案】(1) DBCD【解析】【分析】文章大意:文章讲述了一对夫妇放弃工作去环游世界,而且还挣钱的故 事。他们现在已经成为了网红。(1)细节理解题,根据 While traveling in Fiji in 2016, Jack Morris, 26, met his girlfriend Lauran Bullen. After that, th
13、ey began to travel around the world together.可知杰克和劳拉是在 富士山旅游时彼此认识的,然后就开旅行,故答案是D。(2)细节理解题, 根据 To everyones surprise, a simple photo taken during their trips can easily bring them thousands of dollars. Talking in his blog Do You Travel, Jack shared many stories behind their wonderful photos.可知他们通过分享他们
14、旅游时的照片来挣钱。故答案 是Bo逻辑推理题, 根据 He also said that they never dressed up their photos and tried to keep what they were like. People prefer a true life, I believe.可知他们的照片没有修饰过,都是天 然的,故答案是C。(4)标题判断题,文章讲述了一对夫妇辞去工作去旅行,而且通过分享旅行时的照片来 挣钱,这真是一种特殊的生活方式。故答案是Do【点评】考查阅读理解,本文主要涉及到了细节理解题,逻辑推理题和标题判断题。细节 理解题相对简单,一般可以直接从文
15、中找到答案或者解题依据。逻辑推理题需要根据已知 内容按照一定的逻辑关系去推断,得到正确答案,标题判断题需要在充分理解文章的基础 上,提炼中心,凝练句式,确定答案。14 .阅读理解Babies love chocolate and sometimes they also eat the paper around it. My cat enjoys a meal of good, thick paper, old letters, for example. She doesnt like old newspapers very much. Of course, the best paper com
16、es from wood. Wood comes from trees, and trees are plants. Vegetables and fruit are plants, too, and we eat a lot of them. So can we also eat wood and paper?Scientists say, All food comes in some way from plants. Well, is that true? Animals eat grass and grow fat. Then we eat their meat. Little fish
17、 eat little sea-plants, and then bigger fish swim along and eat them. Chickens eat bits of grass and give us eggs. What food does not come from plants in some way?Scientists can do wonderful things with plants. They can make food just like meat and cheese. And they can make it without the help of an
18、imals. Its very good food, too. They have begun to say, We make our paper from wood. We can also make food from wood. The next thing is not very difficult. What is the next thing? Perhaps it is food from paper. Scientists say, We can turn paper into food. It will be cheaper than meat or fish or eggs
19、.So please keep our old books and letters. (Dont feed your cat.) One day, they will be on your plate, if what scientists say may come true.Why does the writer mention that babies and the cat eat paper?To tell us babies and his cat like to eat paper.To tell us the writer likes babies and his cat.To t
20、ell us people can eat paper.To tell us sometimes paper can be eaten.What can NOT come from plants in some way?A. Nothing. B. Meat and fish. C. Cheese and chicken. D. Wood and paper.What do scientists think of making food from wood?A. Its very difficult.B. People can make eggs from wood.D. Its not po
21、ssible.C. Its easier than people think.Where may we see the passage?A. In a storybook. B. In a science magazine. C. In a cookbook. D. In a travel magazine.Which of the following is the best title of the passage?A. We Should Protect the WoodB. How to Make Food CheaperC. Keep Your Old Books and Letter
22、sD. Where May Food Come from in the Future【答案】(1) DACBD【解析】【分析】文章大意:大多数食物来自于植物,科学家可以用植物制作一些精美的 东西,他们可以用植物制作像肉和奶酪这样的食物,以后科学家可能会用纸来制作食物。(1)逻辑推理题,文章用婴儿喝猫吃纸的例子在告诉我们,有时候纸也是可以吃的。因 为他们是由植物制成的,故答案是D。(2)正误判断题,根据 Scientists say, All food comes in some way from plants.可知所有的 食物都来自于植物,所以在某种程度没有东西不是来自植物的,故答案是A。(3
23、)细节理解题,根据 The next thing is not very difficult. What is the next thing? Perhaps it is food from paper.可知科学家认为用植物制作食物比我们想象的要容易,故答案是C。(4)文章出处题,从文章内容看,这是一篇科普性的文章,他的来源可能就是科学杂 志,故答案是B。(5)标题判断题,根据内容可知,在未来食物可能由植物制成,也就是食物的来源,故 答案是Do【点评】考查阅读理解,本文主要涉及到了细节理解题,逻辑推理题、标题判断和文章出 处题。细节理解题相对简单,一般可以直接从文中找到答案或者解题依据。逻辑推
24、理题需 要根据已知内容按照一定的逻辑关系去推断,得到正确答案。文章出处题需要在根据文章 内容确定其来源,标题判断题则需要在充分理解文章的基础上,提炼中心,凝练句式,最 后得到答案。提炼中心确定答案。15.阅读理解Some famous big cities got interesting nicknames (昵称)for some reasons. Here are three of them.New York: The Big AppleNew York got the nickname because it is a city full of chances. It is said Ne
25、w Yorks musicians began to use it in the 1920s. There is an old saying in show business, There are many apples on the tree, but only one big apple. When you chose New York, you picked the big one.Paris: The City of LightParis has the name because there are so many lights in streets at night. However
26、, there was a time when Paris had almost no lights. In 1828, Pairs began to build a network of street lights. It was the first city in Europe to do so, and it has the nickname The City of Light.London: The Big SmokeLondon got its nickname because of the serious air problem during the late 19th centu
27、ry. But now, smoke in London is not that common. In 1956, the government made laws to clear the fog (雾)in the city. Now, its easy for people to enjoy a sunny sky beside the beautiful Thames River.The Big Apple is the nickname of.A.LondonB. New YorkC. ParisD. SydneyParis began to build a network of s
28、treet lights inA. 1828A. 1828B. 1883C. 1920D. 1956London is called The Big Smoke mainly because ofD. water problemD. water problemA. bright lightsB. clean riversC. air problem【答案】(1) BAC【解析】【分析】短文大意;列举了 3个城市的别名,纽约被称为大苹果,巴黎被称为城 市之光,由于晚上有很多灯光,伦敦被称为大烟囱,因为它的空气污染问题。(1)细节题。根据文章提到的New York: The Big Apple,可
29、知大苹果是纽约的代名词,故 选Bo(2)细节题。根据文章提到的 In 1828, Pairs began to build a network of street lights 可知,时间是1828年,故选A。(3)细节题。根据文章提到的 London got its nickname because of the serious air problem during the late 19th century可知,由于空气问题,使得伦敦叫做大烟囱,故选Co【点评】考查细节题,做此类题首先熟悉文章大意,熟悉问题,带着问题到文章找出答 案,即可。16 .阅读理解As a volunteer te
30、acher, I traveled a long way to a small village school in Longzhou, Guangxi. On my way there, I thought about the village, the school, and the children there. However, my heart sank when I arrived there. It wasnt what I expected. It didnt look like a school at all! The school had only three rooms, o
31、ne for Grades 1, 2 and 3, and the other for Grades 4, 5 and 6. There was a third one for me.The children welcomed me warmly on my first day. They asked me a lot of questions, and I told them stories about myself and my life in Beijing. The next day, I gave them a test to find out their level (水平).To
32、 my surprise, though the test was very easy, over half of the students couldnt pass it. I knew they needed me.I was busy preparing lessons, reading test papers every night. I enjoyed teaching these lovely and hard-working children, and I could see that they were making progress with my help. I have
33、also learned a lot from them. I understand their lives better, and we are now good friends.I have worked in Longzhou for a year now. Im happy, and the experience has been very useful for me. I love the small village and the children. In fact, I would like to continue working here.The writer is a vol
34、unteer teacher who comes from.A. GuangxiB. XiamenC. BeijingD. ShanghaiIn the passage, my heart sank means that the writer.A. felt upsetB. was happyC. got angryD. was excitedThe writer found the students level was what she expected after the first test.A. just asB. higher thanC. lower thanD. the same
35、 asWhich of the following statements is NOT true?Both the volunteer teacher and the students are working so hard.The volunteer teacher doesnt like to work there any longer.The students became better and better with the help of the volunteer teacher.The volunteer teacher became friends with the stude
36、nts.【答案】(1) CACB【解析】【分析】文章大意:文章讲述了来自北京的老师去广西龙州支教的故事,他看到 的学校与他想象的差别很大,但是他没有离开,留了下来,并帮助孩子成绩取得进步。(1)细节理解题,根据 I told them stories about myself and my life in Beijing.可知作者 来自北京,故答案是C。(2)词义猜测题,my heart sank的本意是心沉了下来,因为作者看到的学校与他相像 完全不一样,心里有了很大的落差,因此感到很沮丧,故答案是A。(3)细节理解题,根据 To my surprise, though the test wa
37、s very easy, over half of the students couldnt pass it.可知,当地的孩子们的学业水平很差,比他想象的要低。故答案 是Co(4)细节理解题,根据最后一段的描述可知作者很喜欢那一段支教经历,因此B是错误 的,故答案是B。【点评】考查阅读理解,本文涉及到了细节理解题和词义猜测题,细节理解题相对简单, 一般可以直接从文章中找到答案,词义猜测题则需要结合前后句或者文章本身去推测单词 的意思。(10)句意:最后我在野营中度过了极好的一个月。形容词修饰名词,wonder想知道, 动词,其形容词是wonderful,极好的,精彩的,故填wonderful。
38、【点评】考查语法填空。首先理解文章大意,答题的过程中,注意考虑句型、语法、搭 配、语境等因素,最后得出正确的答案。.语法填空New York, London, Paris and other big cities are exciting places (live) in. There are many interesting things to see and to do. You can go to different (kind) of museums, plays and films. You can buy things all over the world.there are se
39、rious problems in big cities too.is expensive to live there, and there are many people in some places of big cities. Every year many people move to the cities to find jobs, to study at good schools and receive good (medicine) care. But sometimes these people cannot find work good places to live in.
40、Also it is hard to keep the citiessafe and clean.Some people enjoy (live) in big cities; (other) do not.they move to a big city, they should think about the problems of living there.【答案】to live; kinds; also; But; It; medical; or; living; others; Before【解析】【分析】本文介绍了在大城市生活的优势和缺点。(1)句意:纽约、伦敦、巴黎和其他大城市都是
41、令人兴奋的可以居住的地方。不定式做 后置定语,故填to live。(2)句意:你可以去不同种类的博物馆、戏剧和电影。different后是名词复数,kind是 名词,故填kinds。(3)句意:你可以买到世界各地的东西。此处是副词修饰动词buy,表示并列关系,位 于句中,故是also,也,故填also。(4)句意:但是大城市也有严重的问题。此处是转折关系,故用转折连词but,表示对 比大城市的好和问题,故填But。(5)句意:住在那里很贵,有很多人在大城市的某些地方。it做形式主语,to live there 是真正的主语,故填代。(6)句意:每年都有许多人搬到城市去找工作,去好学校学习,接受
42、良好的医疗保健。 care是名词,其前是形容词,medicine是名词,medical是形容词,故填medical。(7)句意:但是有时这些人找不到工作和好地方居住。根据cannot,可知连接否定关 系,表示并列用连词。r,故填。r。(8)句意:有些人喜欢住在大城市,有些人不喜欢。enjoy doing,固定搭配,喜欢做某 事,故此处是动名词,故填living。(9)句意:有些人喜欢住在大城市,有些人不喜欢。someothers,固定搭配,一些 另一些,故填0thers。(10)句意:他们搬到一个大城市之前应该考虑住在那里的问题。此处是连词,引导时间 状语从句,考虑住在那里的问题是在去大城市之
43、前,故是before,连词,故填Before。【点评】考查语法填空,注意谓语的非谓语动词,词性,连词搭配等多种用法。.语法填空I havent (write) till now. Ive been busy with the course and making newfriends (连词)I got here. Im speaking English with classmates all the time and going out in the evenings with (they) . We*re a real mix of nationalities: Chinese, Russi
44、an, Italian, Spanish. We talk about all kinds of things (介词) English and Im learning a lot about other languages and countries, too.My host family are very nice. The parents are very (friend) and kind. The children are both in primary school and they are very sweet. But they can be a bit annoying (情
45、人的) too. If we have to watch the film Frozen together one more time, Tm going crazy! I know all the (song) by heart now!We live near the school. Its a short bus ride from Edinburgh city center. There is(冠词)ancient castle (城堡)and were going there next week. Yesterday my Italian friend invited me to w
46、atch the free street shows. We (see) a magician doing card games it was so much fun!I will send you some (photo) of Edinburgh Castle next time. Take care and let me (know) how you are doing.阅读下面短文,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形 式。My friend Jenny has a great interest in (learn) English. One day, I fo
47、und she was writing something and I walked over to her: she was studying the grammarthe using of it.However, she covered (遮盖)it when I came by. I was very (surprise) and asked her, What are you doing? Nothing/ she answered a low voice.I didnt know why, did I (find) her secret? I just wanted to say s
48、orry. She replied, Please dont laugh me. I did not do that. Why do you think in that way?Then she told me that her English was not good and she was a little shy in learning English before others. That was the reason she did not make any progress in the (speak)and written English. And I told her that
49、 no one would laugh at her in learning but (she) !Then I (give) her some advice on learning English. I asked her to try her best (show) her English in order to find her mistakes and tell some stories to her friends and write about the things that she does during the day, and then she could make some
50、 progress.用所给词的适当形式填空。Danny is my friend. He (live) in a rich family. His parents always (give) him lots of pocket money. But Danny always (try) his best (save) money. He has some good ways to do it.Danny enjoys(read) .He(buy) lots of books since he was young. He tells me he often buys books online,
51、 because theyre cheaper. And when he has free time, he often goes to bookstores or libraries to do some reading. Last Saturday, he ( (invite) me to our city library to read.Danny usually (go) to school by bike instead of (take) a bus. Sometimes when it rains or snows, he walks. Danny (become) very h
52、ealthy and saved much money by these two ways.阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的 词或使用括号中词语的正确形式填空。Birthday is an important day in ones life, especially for children. For 365 days the child waits for that special day because hell become one year (old) . Birthday is also the best time (have) a par
53、ty with your friends and family members. To have different birthday party, you have to prepare lots of (thing) . You should get everything ready. You may invite your friends (come) to the party because you hope to celebrate the meaningful day with the ones you love. Its best (send) some beautiful bi
54、rthday invitation cards to them. There (be) many ways for you to have the invitation cards. You can buy some invitation cards in the shops or choose some e cards on the Internet.you have time, you can even make cards by (you) . They will show your effort to invite friends. Im (sure) people would be
55、happy to receive those hand-made cards. 【答案】since; costs; a; are; advantages; as; for; have known; more; to carry 【解析】【分析】短文大意:人们对太空探索观念不一,有人说太空探索浪费时间,但有 人说太空探索有优点,太空探索已经为人类带来了很多好处。(1)句意:自从人类第一次登陆月球,已经过了 40年。结合句子提到has been,可知用 了完成时态,空缺填入since,故答案为since。(2)句意:花费数亿资金发展太空研究是对的,但是人们仅仅得到了一点信息。根据主 语为it,可知
56、谓语用单三,填入costs,故答案为costs。(3)句意:花费数亿资金发展太空研究是对的,但是人们仅仅得到了一点信息。根据短 语a little, 一点点,可知空缺填入冠词a,故答案为a。(4)句意:仍然有很多人相信太空探索有更多的优点。根据空缺后面是a lot of people, 结合there be句型就近一致原则,可知谓语用复数,填入are,故答案为are。(5)句意:仍然有很多人相信太空探索有更多的优点。根据空缺前面有more修饰,可知 名词用复数,填入advantages,故答案为advantages。(6)句意:许多新产品,比如天气和交通卫星,也是太空节目的产品。根据后文提到
57、weather 1 communication satellites,可知此处表示举例,填入as,短语such as,例如,故 答案为as。(7)句意:并且它们为全世界人口服务。根据 短语be good for,对好,可知空缺填入 介词for。(8)句意:更多的是,人们已经知道了外太空的一些科学知识。根据此处表示完成时 态,填入have known,故答案为have known。(9)句意:我们相信在未来,会带来更多的优点,我们现在无法想象。根据空缺的意义 为更多的,填入many的比较级为more,故答案为more。(10)句意:那就是为什么好几个国家尝试一直执行太空探索。根据短语try t。
58、do sth,尝 试做某事,可知空缺填入to carry,短语carry out,实行,故答案为to carry。【点评】考查语法填空,做此类题首先熟悉文章大意,联系句子前后,确定空缺单词的意 义,结合语法知识,给出单词的正确形式,即可。.【答案】started【解析】【分析】句意:我们什么时候开始聚会?所有的客人都到了。固定结构get sth. done表示让某事被做,故填startedo【点评】考查固定结构。注意动词非谓语形式的正确运用。二、八年级英语下册阅读理解专项练习(含答案解析).阅读理解Have you ever wished that your life was like a r
59、eality TV show (真人秀节目)? Well, like it or not, things might be this way in the future.This is because of Google glasses. Glasses are the latest technology from Google. They have more exciting features (特征)than you could possibly imagine.For one thing, people who wear the glasses can shoot videos and
60、record the sounds around them. So if your friend is wearing Google glasses, he or she can record your every move and broadcast live on the Internet for the world to see.There is a GPS system in the glasses. So if you get lost you can say OK, Glass, where am I?, and it will find where you are and tel
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 校企合作实践教学实施方案
- 拆房施工方案范本(3篇)
- 烟盒抽奖活动策划方案(3篇)
- 甘肃换热站施工方案(3篇)
- 电池搬运应急预案(3篇)
- 砸高墙施工方案(3篇)
- 篱笆围墙施工方案(3篇)
- 维护售后应急预案(3篇)
- 聊天沙龙活动策划方案(3篇)
- 芦苞应急预案(3篇)
- 后切式背栓连接干挂石材幕墙施工方案
- 人教版数学四年级上册期末测试卷及答案 (共八套)-2
- 淮安市2022-2023学年七年级上学期期末道德与法治试题【带答案】
- 大转炉氧枪橡胶软管和金属软管性能比较
- 四川省内江市2023-2024学年高二上学期期末检测生物试题
- 02-废气收集系统-风管设计课件
- 2022ABBUMC100.3智能电机控制器
- 天津东疆我工作图0718
- GB/T 19367-2022人造板的尺寸测定
- 北京春季化学会考试卷及答案
- 数学建模插值与拟合
评论
0/150
提交评论