版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2022高考英语暑假阅读提速练(Day 16)湖南专版目录内容Exercise 1记叙文+说明文Exercise 2七选五训练2篇Exercise 3完型填空练习Exercise 1阅读理解训练(A)Marian Bechtel sits at West Palm Beach s Bar Louie counter by herself,quietly reading her e-book as she waits for her salad.What is she reading?None of your business! Lunch is Bechtel s “me time.And l
2、ike more Americans,she s not alone.A new report found 46 percent of meals are eaten alone in America.More than half (53 percent) have breakfast alone and nearly half (46 percent) have lunch by themselves.Only at dinnertime are we eating together anymore,74 percent,according to statistics from the re
3、port.Marian Bechtel sits at West Palm Beach s Bar Louie counter by herself,quietly reading her e-book as she waits for her salad.What is she reading?None of your business! Lunch is Bechtel s “me time.And like more Americans,she s not alone.A new report found 46 percent of meals are eaten alone in Am
4、erica.More than half (53 percent) have breakfast alone and nearly half (46 percent) have lunch by themselves.Only at dinnertime are we eating together anymore,74 percent,according to statistics from the report.“I prefer to go out and be out.Alone,but together,you know? Bechtel said,looking up from h
5、er book.Bechtel,who works in downtown West Palm Beach,has lunch with coworkers sometimes,but like many of us,too often works through lunch at her desk.A lunchtime escape allows her to keep a boss from tapping her on the shoulder.She returns to work feelingenergized/Today,! just wanted some time to m
6、yself,“ she said.Just two seats over,Andrew Mazoleny,a local videographer,is finishing his lunch at the bar.He likes that he can sit and check his phone in peace or chat up the barkeeper with whom he s on a first-name basis if he wants to have a little interaction(交 流).“I reflect on how my day s gon
7、e and think about the rest of the week,“ he said.Tt s a chance for self-reflection .You return to work recharged and with a plan.”That freedom to choose is one reason more people like to eat alone.There was a time when people may have felt awkward about asking for a table for one,but those days are
8、over.Now,we have our smartphones to keep us company at the table.It doesn t feel as alone as it may have before all the advances in technology,z, said Laurie Demeritt,whose company provided the statistics for the report.10.B根据上文可知,多亏了心肺复苏术课程,Kimbr。知道窒息的婴儿如果气管有阻塞就没有“时机存活了。choice选择;chance时机;right“权利;r
9、eason原因。应选B项。11.D 根据语境可知,小女孩由窒息到恢复正常,靠的是心肺复苏,非常“神奇。dangerou危 险的;foolish愚蠢的;gentle”温和的;magic”有魔力的。应选D项。12.B根据常识可知,小孩从被噎住到得救这个过程,是很痛苦的,因此她得救后,就开始哭了 起来。laugh笑;cry哭;bite“咬;sleep睡觉。应选 B 项。13.A 根据上文的“he used one finger to clear her airway”可知,此处是继续清理呼吸道。句意: 在等待救护车的时候,Kimbr。继续进行精细的胸部按压,并定期清理她的呼吸道。continue“继
10、 续;follow跟随;start”开始;refuse”拒绝。应选A项。14.B 根据语境可知,Ryleigh得救了,因此,这里的意思是:在医院里,Ryleigh很快就康复了。 return返回;recover恢复;change改变;wake“醒来”。应选 B 项。15.A根据句意及上下文可知,这名校警的做法是果断的、坚决的。因此,这里的意思是:多亏 了一名坚决的校警,他在正确的时间出现在正确的地点。determined“坚决的;generous”慷慨 的“;gifted”有天赋的;serious“严重的。应选A项。D.To collect data for her report.D.To c
11、ollect data for her report.What do we know about Mazoleny?A.He makes videos for the bar.B.He s fond of the food at the bar.C.He interviews customers at the bar.D.He s familiar with the barkeeper.What is the text mainly about?A.The trend of having meals alone.B.The importance of self-reflection.C.The
12、 stress from working overtime.D.The advantage of wireless technology.What are the statistics in paragraph 2 about?A.Food variety.B.Eating habits.C.Table manners.D.Restaurant service.Why does Bechtel prefer to go out for lunch?A.To meet with her coworkers.B.To catch up with her work.C.To have some ti
13、me on her own.(B)When a shop is authentic and the workers are friendly,it can feel like a second home for consumers,according to a study/Teople often feel strongly attached to particular places.Such places typically include their homes,but can also include commercial places such as stores and restau
14、rants, write authors Alain Debenedetti,Harmen Oppewal,and Zeynep ArsefHow do people develop and experience place attachment when the place concerns a commercial setting,where they are just customers,and the place is owned or controlled by someone else?”Consumers form strong emotional bonds with loca
15、tions when they experience familiarity.Consumers also value authenticity and personal relationships.uIt also helps if it is a place where one can feel safe and secure,protected from not only disturbing staff but also from aggressive promotional activities,the authors write.The place does not have to
16、 be a splendid flagship store.People can build attachments with quite ordinary places,as long as the place meets the above criteria(标准)of familiarity,authenticity and securi ty.,zThe authors gained these insights from interviews with a sample of French consumers who talked about their experiences wi
17、th the places they most treasure: cafes,restaurants,department stores,concert halls and libraries.The final phase of the study focused on patrons of a particular French wine bar.The authors also found that once consumers bond with a commercial space,they are willing tomake efforts or sacrifices to s
18、upport it.Satisfied customers may pay higher tips,volunteer to help the business,and serve as ambassadors,linking other consumers to the business .Consumers treat their special place as a treasured gift and in return want to support the establishment beyond what is expected of them as customers,,z t
19、he authors conclude.Which of the following does not contribute to consumers attachment?A.SpIendor.B.Familiarity.C.Authenticity.D.S afety.The last paragraph mainly deals with .A.extra reward from attached consumersconsumers wellExercise 2consumers wellExercise 2七选五阅读训练C.how to develop bonds with cons
20、umersD.the relationship between consumers and commercial places.Who will benefit most from the result of the study?A.Consumers.B.Store managers.C.The store staff.D.Ambassadors.What s the best title of the passage?A.Ways to Attract More ConsumersB.The Secret of Successful ManagementC.Consumers Attach
21、mentD.The Criteria of Successful Companies(A)The Pomodoro Technique was developed by Francesco Cirillo in the 1980s. The technique uses a timer to divide your work into 25-minute sessions called ,pomodori.n 1, When you have completed four pomodori, its time for a longer break of 20 to 30 minutes. It
22、s simple and easy to use. Follow the steps below to start using it.Check your schedule. Your first step is to check your schedule.2 , Estimate how long each task should take you, in terms of the number of pomodori you will need to complete it. Set your timer. Before you start, make sure that you hav
23、e everything you need. Set your timer for the work period youve settled on.Take a short break. When your timer goes off, take a five-minute break.You should do this even if youre busy, because these breaks are your time to rest and recharge your batteries.3 . The Pomodoro approach works by maintaini
24、ng your energy, so that you dont need to work on tasks when your concentration levels are low.4. When your break is over, reset your timer for the next session and continue your work. When youve completed four pomodori, take a 20- to30-minute break. Use it to go for a walk, have lunch, read a book.
25、anything, so long as it takes you away from your desk for a while and clears your mind.Remember, it is important to listen to your body. If your mind starts to wander or you start to feel tired, dont push through to the end of the session.5. It may be that three pomodori followed by a 20-minute brea
26、k suits you best, or that five sessions followed by a 30-minute break is better.A. You might want to experiment with this.break.D. Irregular short breaks help to keep you focused and energetic.E.Continue your work sessions and take a longer break.F.Cirillo argues that energy levels are far more impo
27、rtant than time.G.Look at your to-do list and think about what you need to do today.B , You can use whatever sort of timer you like.C. After each session, you take a five-minute(B)Atoms and molecules in the air move constantly. 1 , In high-pressure systems, the molecules inside the system move faste
28、r than those that surround it. The opposite occurs in low-pressure systems, where the air inside the low is moving more slowly than in the surrounding area.Air flows around a high-or low-pressure system in much the same way as water swirls (旋涡) around a hole. In the Northern Hemisphere, air that mov
29、es into a high-pressure system flows outward in a clockwise pattern. Air flowing upward in a region of low pressure moves counterclockwise. 2Air is more dense (密集的)in a region of high pressure, so the air pushes out toward less dense regions. The air mass begins to warm as it goes down, which preven
30、ts the formation of clouds. The presence of clouds indicates that rain may be present in the air. 3, In a region of low pressure, the air rises. As it does, the air mass cools and clouds form from the humidity (湿气)inside the air mass.Once the droplets are heavy enough, they fall to the ground. When
31、temperatures are warm, rain is the result. If temperatures are low? the result is snow. When water droplets fall through relatively warmer or colder air masses on the journey to Earth, the low- pressure system may bring snow or ice.Rain associated with low-pressure systems holds true in much of the
32、Northern Hemisphere.So in tropical areas, rain association with highs or lows is less predictable.A. This movement creates air pressure.E.Humidity in the rising air of aB. So we can predict rain from the clouds.A. This movement creates air pressure.E.Humidity in the rising air of aC . But the air pr
33、essure changes little in tropical climates.D The higher the air pressure is, the faster thewinds blow in and outwards.Exercise 3完型填空训练Kemira had just jumped in the shower when she heard her mother knocking at the door. Kemira s 1 O-month-old daughter was j.The 24-year-old new mother burst out of the
34、 2 and began patting her daughter on the back.Ryleigh,the baby,was usually quick to cry.Now she didn t make a 3winds blow in and outwards.Exercise 3完型填空训练The three had hardly 4 out of their neighborhood when they met Will Kimbro,a school police officer,shouting that the baby had stopped breathing. 5
35、 for his help,Kemira handed the baby to Kimbro.He put a hand on her little chest.Ryleigh? s heart was 6 beating.Kimbro 7 for an ambulance-it was seven minutes out,and the 8 was even further away .Then he began tapping Ryleigh s chest,hoping to make her heart back into 9.Thanks to the CPR(心肺复苏术) clas
36、s,Kimbro knew the choking baby didn t have a 10 to survive if there was a blockage,and he used one finger to clear her airway .That was the low-pressure system becomes water droplets.This swirling air results in winds around or near the high-and low-pressure boundaries.High-pressure systems have lig
37、ht or no clouds, indicating fair weather without rain.11 touch;20 seconds later,Ryleigh began to 12 .While waiting for the ambulance,Kimbro 13 the delicate chest compressions(按压)and regularly clearing her airway.At thehospital,Ryleigh 14quickly-thanks to a 15 school police officer who was in the rig
38、ht place at the right time.l.A.infectedC.chokingC.bedroom.A.soundC.movement.A.caught upC.got it.A.ReadyC.Desperate.A.naturallyC.stronglyB.injuredD.missingB.injuredD.missingB.kitchenD.studyB.faceD.markB.finish upD.made itB.ThankfulD.BoundB.steadilyD.barelyB.longedD.hunted.A.stationC.school.A.schedule
39、C.actionC.right11. A dangerousC.gentleB.museum D.hospital B.practice D.position B.chance D.reasonB.foolishD.magicC.biteC. startedC.changedB.cryD.sleepB.followedD.refusedB.recoveredD.woke15.A.determined B.generousC.giftedExercise 4答题卡D.serious阅读理解题号..答案七选五题号.5.答案题号0.答案完型填
40、空参考答案题号.5.答案题号.10.答案题号4.15.答案(A)1.B 根据本段提到的数据以及“meals are eaten alone in America” “have breakfast alone”“have lunch by themselves”以及eating together可知,这些数字是关于饮食习惯的。.C 根据第一段中的“Lunch is Bechtels me,time.以及第三段的最后一句Today,I just wanted some time to myself可知,她喜欢出去吃午饭是因为她想有一些属于自己的时间。
41、.D 根据第四段中的“or chat up the barkeeper with whom hes on a first-name basis”可知,他 对酒吧的老板可以直呼其名,由此推测,他们应该很熟悉。.A 通读全文,尤其是最后一段中的“That freedom to choose is one reason more people like to eatalone/可知,本文主要介绍了人们单独就餐的趋势。应选A项。(B).A 根据第二段的”.as long as the place meets the above criteria of familiarity,authenticity
42、and security.”可知,只有A项没有提到。应选A项。.A 从最后段的“Satisfied customers may pay higher tips,volunteer to help the business,and serve as ambassadors,linking other consumers to the business/7可知,文章最后一段讲的是“attached consumers”对商业场所的回报和帮助。.B consumers ”顾客 ;store managers 商店经理;the store staff6 商店工作人 员;ambassadors”大使。根
43、据最后一段的描述可知,此项研究受益最大的应该是商店经理。应 选B项。4.C通读全文,并根据文章的最后一段判断选C项。(A). I艮据上句 The technique uses a timer to divide your work into 25-minute sessions called “pomodori.这种方法使用计时器将你的工作分成25分钟的时间段,称为“pomodori;以及 下一句 When you have completed four pomodori, its time for a longer break of 20 to 30 minutes.当 你完成了 4个pom
44、odori,就需要20到30分钟的休息时间。可知此处内容与休息的时间有关, 选项C“每个时间段结束后,休息五分钟。符合题意。应选C。.根据上一句Your first step is to check your schedule.你的第一步是查看你的时间表。可知 此处内容与查看时间表和任务有关,选项G“看看你的任务清单,想想你今天需要做什么。符 合题意。应选G。.根据下句 The Pomodoro approach works by maintaining your energy, so that you dont need to work on tasks when your concentr
45、ation levels are low. Pomodoro 工作法的工作原理是保持你的 能量,这样当你的注意力不集中的时候,你就不需要去做其他的事情了。可知此处内容与西里 洛认为保持能量比较重要有关,选项F“西里洛认为,能量水平远比时间重要。符合题意。应 选F。.此处是本段小标题。根据下文 When your break is over, reset your timer for the next session and continue your work. When youve completed four pomodori, take a 20- to 30-minute break.
46、当你 的休息结束后,为下一阶段重置你的定时器并继续你的工作。当你完成了 4个pomodori,休息 20-30分钟。可知此处内容与休息时间后继续工作有关,选项E“继续工作,休息更长时间。 符合题意。应选E。. 根据下一句 It may be that three pomodori followed by a 20-minute break suits you best, or that five sessions followed by a 30-minute break is better.也许 3 个时间段后休息 20 分钟最适合你, 或者5个时间段后休息30分钟更好。可知此处内容与尝试新
47、的时间段和休息时间有关,选项 A“你可能想要尝试一下。符合题意。应选A。(B)由空格前一句Atoms and molecules in the air move constantly.”可知,空气中的原子和分 子是不断地在运动的。选项A“This movement creates air pressure.”表达的是“这种运动产生了气 压。选项A中的this movement指代的是前一句中的“move constantly,两者相照应。应选A。由第二段的第二句In the Northern Hemisphere, air that moves into a high-pressure sys
48、tem flows outward in a clockwise pattern,,z 和第三句Air flowing upward in a region of low pressure moves counterclockwise.可知,在北半球,在高压系统里的空气以顺时针方式向外流动。在低 压地区向上流动的空气那么是以逆时针方向移动。选项F“This swirling air results in winds around or near the high-and low-pressure boundaries.表达的是“这种旋转空气形成了上下压附近后置周 围的风。选项F中的this s
49、wirling air指代的前面的“顺时针方向流动或者逆时针方向流动的空 气,两者相照应。应选F。由第三段的第二句“The air mass begins to warm as it goes down, which prevents the formation of clouds.” 和第五句In a region of low pressure, the air rises.f, 第六句As it does, the air mass cools and clouds form from the humidity (湿气)inside the air mass.可知, 当气团往下沉 的时候,它开始变暖,这可以阻止云的形成。在低压地区,空气是上升的。当它上升的时候, 气团冷切,云会从气团里的湿气那形成。由此可见,空格前后分别在讲述高气压和低气压会形 成不同的天气,空格处需填写高气压形成好的天气,和后文的“低气压形成云进行比照。选项 GHigh-pressure systems have
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 公司三分协议合同模板
- 厂区物业管理合同范本
- 光伏劳务安装合同范本
- 协议函件合同格式模板
- 南宁小香猪领养协议书
- 人力资源管理行业市场变化及未来发展趋势报告
- 农民工无效合同协议书
- 印刷机设备转让协议书
- 口才机构劳动合同范本
- 合伙公司没协议没合同
- 2024年青岛市市属事业单位遴选考试真题
- 自体输血管理制度与技术规范
- 《电商平台提价运营策略对比分析-以拼多多与淘宝特价版为例》12000字
- 2024秋七年级英语上册 Unit 3 Is this your pencil Period 1 Section A (1a-1c)教学实录(新版)人教新目标版
- 《神经外科手术的麻醉》课件
- 2025年上半年泸州市纳溪区总工会招考社会化专职工会工作者易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 网格员安全知识培训课件
- GB/T 15972.40-2024光纤试验方法规范第40部分:传输特性的测量方法和试验程序衰减
- 法院冻结所有账户执行异议申请书
- 【MOOC】地理空间数据库-战略支援部队信息工程大学 中国大学慕课MOOC答案
- JT∕T 795-2023 事故汽车修复技术规范
评论
0/150
提交评论