版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、 高考英语阅读理解强化训练Day 76Passage 1If you could be anybody in the world, who would it be? Your neighbour or a super star?A few people have experienced what it might be like to step into the skin ofanother person, thanks to an unusual virtual reality(虚拟现实)device. Rikke Wahl,an actress, model and artist, was
2、 one of the participants in a body swapping experiment at the Be Another lab, a project developed by a group of artists based in Barcelona. She swapped with her partner, an actor, using a machine called The Machine to Be Another and temporarily became a man. As I looked down, I saw my whole body as
3、a man, dressed in my partners pants, she said. Thats the picture I remember best.The set up is relatively simple. Both users wear a virtual reality headset with a camera on the top. The video from each camera is sent to the other person, so what you see is the exact view of your partner. If she move
4、s her arm, you see it. If you move your arm, she sees it.To get used to seeing another persons body without actually having control of it, participants start by raising their arms and legs very slowly, so that the other can follow along. Eventually, this kind of slow synchronised(同步的)movement become
5、scomfortable, and participants really start to feel as though they are living in another persons body.Using such technology promises to alter peoples behaviour afterwards potentially for the better. Studies have shown that virtual reality can be effective in fighting racism the bias(偏见)that humans h
6、ave against those who dont look orsound like them. Researchers at the University of Barcelona gave people a questionnaire called the Implicit Association Test, which measures the strength of peoples associations between, for instance, black people and adjectives such as good, bad, athletic or awkwar
7、d. Then they asked them to control the body of a dark skinned digital character using virtual reality glasses, before taking the test again. This time, the participants bias scores were lower. The idea is that once youve put yourself in anothers shoes youre less likely to think ill of them, because
8、your brain hasinternalised the feeling of being that person.The creators of The Machine to Be Another hope to achieve a similar result. Atthe end of body swapping, people feel like holding each other in their arms, saysArthur Pointeau, a programmer with the project. Its a really nice way to have thi
9、s kindof experience. I would really, really recommend it to everyone.The word swapping( paragraph 1) is closest in meaning to.A. buildingB. exchangingC. controllingD. transplantingWe can infer from the experiment at the Be Another lab that.our feelings are related to our bodily experiencewe can lear
10、n to take control of other peoples bodiesparticipants will live more passionately after the experimentThe Machine to Be Another can help people change their sexesIn the Implicit Association Test, before the participants used virtual reality glasses to control a dark skinned digital character, .they
11、fought strongly against racismthey scored lower on the test for racismthey changed their behaviour dramaticallythey were more biased against those unlike themIt can be concluded from the passage that.technology helps people realize their dreamsour biases could be eliminated through experimentsvirtua
12、l reality helps promote understanding among peopleour points of view about others need changing constantlyPassage 2“ Twoc enturies ago, Lewis and Clark left St. Louis to explore the new landsacquired in the Louisiana Purchase, ” George W. Bush said, announcing his desire for a program to send men an
13、d women to Mars. “ They made that journey in the spirit of discovery. America has ventured forth into space for the same reasons.”Yet there are vital differences between Lewis and Clark s expedition and aMars mission. First, they were headed to a place where hundreds of thousands of people were alre
14、ady living. Second, they were certain to discover places and things of immediate value to the new nation. Third, their venture cost next to nothing by today standards. A Mars mission may be the single most expensive non wartime undertakingin U.S. history.Appealing as the thought of travel to Mars is
15、, it does not mean the journey makes sense, even considering the human calling to explore. And Mars as a destination for people makes absolutely no sense with current technology.Present system for getting from Earth ssu rface to low Eartho rbit are so fantastically expensive that merely launching th
16、e 1,000 tons or so of spacecraft and equipment a Mars mission would require could be accomplished only by cutting health care benefits, education spending, or other important programs ortaxes. Absent some remarkable discovery, astronauts, geologists, and biologists once on Mars could do little more
17、than analyze rocks and feel awestruc(敬畏的) kstaringinto the sky of another world. Yet rocks can be analyzed by automated probes without risk to human life, and at a tiny fraction of the cost of sending people.It is interesting to note that when President Bush unveiled his proposal, he listed these re
18、cent major achievements of space exploration pictures of evidence of water on Mars, discovery of more than 100 planets outside our solar system, and study of the soil of Mars. All these accomplishments came from automated probes or automated space telescopes. Bush s proposal, which calls for “ repro
19、gramming ” so NASA s present budget into the Mars effort, might actually lead to a reduction in such unmanned science the one aspect of space exploration that s working really well.Rather than spend hundreds of billions of dollars to hurl tons toward Mars using current technology, why not take a dec
20、ade or two or however much time is required researching new launch systems and advanced propuls(推进力)ion? If newlaunch systems could put weight into orbit affordably, and advanced propulsion couldspeed up that long, slow transit to Mars, the dream of stepping onto the red planet mightbecome reality.
21、Mars will still be there when the technology is ready.What do Lewis and Clark se xpedition and a Mars mission have in common?A. Instant value.B. Human inhabitance.C. Venture cost.D. Exploring spirit.Bush s proposal is challenged for the following reasons except that.its expenditure is too huge for t
22、he government to afford.American people s well being will suffer a lot if it is implementedgreat achievements have already been made in Mars exploration in America.unmanned Mars exploration sounds more practical and economical for the moment.Which cannot be concluded from the passage?Going to Mars u
23、sing current technology is quite unrealistic.A Mars mission will in turn promote the development of unmanned program.Bush s proposal is based on three recent great achievements of space exploration.The achievements in place exploration show how well unmanned science has developed.What is the main id
24、ea of the passage?Risky as it is, a Mars mission helps to retain America s position as a technologicleader.A Mars mission is so costly that it may lead to an economic disaster in America.Someday people may go to Mars but not until it makes technological sense.A Mars mission is unnecessary since the
25、scientists once there won make great t discoveries.Passage 3Getting paid to talk about the World Cup is a great job. Im not a football commentator (评论员), though just an English teacher in Japan.I came to Japan two years ago, and didnt think I would stay, but Japan has thateffect on you. People often
26、 end up living here longer than they planned. I think its best to teach, in a bigger city where there are other foreigners to mix with, rather than a small town where English teachers often complain of feeling like a goldfish in a bowl. Many people choose to live in Tokyo, of course, which is good f
27、or the nightlife factor. But Id say that for general quality of living, cities of neither too large nor too small, like Sapporo where I live, are better choices.I teach English privately, which means Im my own boss. If you want to devote yourself to private teaching, its well worth doing a TEFL cour
28、se first, because your lessons will be much better for it. The problem with private teaching is finding students; it took me a year to build up a full schedule(日程表)of private lessons, so I startedout teaching in schools part-time.Most of my foreign friends here work fulltime for big English conversa
29、tion schools. The salary is fine to live on, but whether you can save money depends on how much going out and traveling you do here.The schools are reluctant to take time off event eachers with tickets for the England-Argentina game had trouble getting the day off.From the passage we know in Japan t
30、he writer likes to live in .A. TokyoB. a small town C. a city of middle size D. a big cityAccording to the writer, one had better first to do private teaching better.A. take a TEFL courseB. decide his or her own lessonsC. find studentsD. build up a full scheduleThe underlined sentence in the second
31、paragraph implies that .there are many foreigners in JapanJapan is good for nightlifethey can teach English privately in JapanJapan has something more attractive than expectedThe underlined word “ reluctant ” in the passage may probably mean A. kindB. unwillingC. freeD. carelessPassage 4Nisha Pradha
32、n is worried. The recent college graduate just turns 21 and plans to live on her own. But she s afraid she won t be able to stay safe. That s becauable to smell.Back home, her family do her smelling for her. She s moved in with them for now,but she s looking for a place of her own.“ Now that I m sea
33、rching for ways or placlive as an independent person, I find that the sense of smell is important to how we live our lives, ” Pradhan says.She says when she was a child she liked to eat and ate a lot. But there came a point where she lost interest in food.“ One of the first things that people notice
34、 whenever they have a smell problem is that food doesn tat ste right any more, ” says Beverly Cowart, a researcher. That s because eating and smell go hand in hand. How food tastes often rely on what we smell. “ When you lose your sense of smell, your whole sense of food flavors changed and reduced,
35、 ” Cowart says, “ You can still taste the basic tastes. What you re missithe small distinctions. ”“ When I go out to eat I have often found that food is very tasteless to me. I never feel full, ” she says. “ I think a lot of us today like to pretend to be food lovers and we all like to talk about Oh
36、, I think this could use a little bit more flavor,has a hint of meat, I can t really participate in those conversations,” she sPradam thinks her smell loss also may have affected her memory. Pradhan may beon to something, according to biologist Paul Moore.“ When smell signals come in, youfeel about
37、them first. And then you think about it and then the memory is laid down. Sowithout the feel part, the thinking about its part doesn t come And that means no nsmell memory gets created. ”What is true about Pradhan?She has had no sense of smell since she was born.She suffers from loss of appetite thr
38、ough lack of smell sense.She has something wrong with her stomach.She is looking for a roommate to share the cost.What can we infer from what Beverly Cowart said?People with a smell problem have no food tastes.Different food tastes the same for people of smell loss.Lack of smell sense makes eating a
39、 dull experience.People feel hungry easily for lack of smell sense.When eating out, Pradhan .A. feels left out sometimesB. often has a good appetiteC. pretends to have good smell sense D. has a sense of being full quicklyWhat does the underlined sentence mean?A. Pradhan may be right.B. Pradhan may b
40、e foolish.C. Pradhan may be crazy.D. Pradhan may be forgettable.Passage 5Planning a visit to the UK? Here we help with ways to cut your costs.AVOID BIG EVENTSBig sporting events, concerts and exhibitions can increase the cost of accommodation and make it harder to find a room. A standard double room
41、 at the Thistle Brighton the final Friday of the Brighton Comedy Festival (19 Oct. ) cos t 169. 15 at Booking. com. A week later, the same room cost 118. 15.If you can be flexible and want to know dates to avoid -or you re looking for aevent to pass your time check out sites such as Whatsonwhen. com
42、, which allow you to search for events in the UK by city, date and category.STAY AWAY FROM THE STATIONIf traveling to your destination by train, you may want to find a good base close to the station, but you could end up paying more for the sake of convenience at the start of your holiday.Don t be t
43、oo choosy about the part of town you stay in. Booking two months in advance, the cheapest room at Travelodge Cse ntral Euston hotel in London forSaturday 22 September was 95. 95. A room just a tube journey away at its Covent Garden hotel was 75. 75. And at Farringdon, a double room cost just f62. 95
44、.LOOK AFTER YOURSELFReally central hotels in cities such as London, Edinburgh and Cardiff can cost a fortune, especially at weekends and during big events. As an alternative consider checking into a self-catering flat with its own kitchen. Often these flats are hidden away on the top floors of city
45、centre buildings. A great example is the historic O Non Edinburgh s Royal Mile, available for f 420 for five days in late September, with room for four adults.At Whatsonwhen. com, you can .find a room close to the stationfind a room which costs lessknow how to kill timeknow when and where there will
46、 be events“ Farringdon ” in Paragraph 5 is most probably .an ideal holiday destinationthe name of a railway stationa hotel away from the train stationthe tube line to Covent GardenThe passage shows that the O Neill Flat .lies on the ground floorprovides cooking facilities for touristsis located in c
47、entral Londoncosts over f100 on average per day in late September参考答案Passage 1B 词义猜测题。根据第一段” She swapped with her partn, eran actor, usinga machine called The Machine to Be Another and temporarily became a man As I looked down, I saw my whole body as a man, dressed in my partners pants, she said Tha
48、ts the picture I remember best 可知女演员可以和男演员互换角色,成为 一个男人,由此可以推测swapping的意思是交换,故选B。A 推理判断题。根据文章第三段Eventually, this kind of slow synchronised(同步的)movement becomes comfortable, and participants really start to feel asthough they are living in another persons body. 可知这种缓慢的同步运动变得舒适起来, 参与者真的开始觉得他们好像生活在另一个人的
49、身体里。由此可以推断出我们的感觉和身体的经验有关,故选A。D 细节理解题。根据关键词定位在文章第四段Studies have shown thatvirtual reality can be effective in fighting racism the bias(偏见)that humans haveagainst those who dont look or sound like them.其中humans have against those whodont look or sound like them 是题干 a dark skinned digital character的同义改
50、写。根据关键句可知,虚拟现实可以有效地对抗种族主义偏见。所以在参与者使用虚拟现实的眼镜控制一个深色皮肤的人物之前,他们对不像他们的人更有偏见。因此本题答案为DC 主旨题。根据文章最后一段“ At the end of body swappin, gpeople feel likeholding each other in their arms 可知,虚拟现实可以帮助促进人们之间的相互理 ”解。Passage 2D 细节理解题。1 定位到第一段:They made that journey in the spirit ofdiscoveryAmerica has ventured forth i
51、nto space for the same reason由关键词所s.在句子可知,Lewis 和克拉克的远征和Mars 的任务的共同点是探索精神;故选D。C 细节理解题。根据文章It is interesting to note that when President Bushunveiled his proposa,l he listed these recent major achievements of space explorationpictures of evidence of water on Mars,discovery of more than 100 planets ou
52、tsideour solar system,and study of the soil of Mars. 可知,布什的提议受到挑战,原因是 Mars在美国的勘探取得了巨大成就;故选C。B 推理判断题。第五段Bushs proposal, which calls for reprogramming someof NASAs present budget into the Mars effort,might actually lead to a reduction insuch unmanned science the one aspect of space exploration thats w
53、orking really well.是相关内容。根据相关原文可知,Mars的一个任务将反过来阻碍无人驾驶程序的发展;故选B。C 篇章主旨题。根据文章最后一段:lf new launch systems could put weightinto orbit affordably, and advanced propulsion could speed up that long, slow transit to Mars, the dream of stepping onto the red planet might become reality. Mars will still be ther
54、e when the technology is ready可知这篇文章的主要思想是总有一天,人们可 TOC o 1-5 h z 能会去Mars,但必须直到技术上完全明白;故选C。Passage 3C 细节理解题。题目问的是通过文章我们可以看出作者喜欢居住在什么地方。选项A,东京;选项B,一个小城镇;选项C,一个中等城市;选项D,大城市。 根据文章第二段最后一句话,作者提到如果想生活得舒适,不要选择太大的城市也不要选择过小的城镇,比如作者选择的札幌就是一个好地方。因此正确答案为C。A 细节理解题。题目问的是作者认为私人教学最初应该从什么入手。选项A, TEFL 课程; “ you want to devote yourself to private teaching, its well worth doing a TEFL course first, 作者建议把
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年渝中区大坪街道社区卫生服务中心招聘医保备考题库科职员备考题库及一套参考答案详解
- 2026安徽黄山市黄山区国发投资控股集团有限公司招聘高级管理人员1人笔试备考试题及答案解析
- 2026年职等你来瓯海区第二人民医院(仙岩)面向社会公开招聘执业医师、护士若干名备考题库及答案详解1套
- 临淄区妇幼保健院(齐都医院)2026年救护车司机招聘备考题库完整参考答案详解
- 大连高新区自主招聘2026年应届毕业生备考题库及完整答案详解一套
- 2026湖北恩施州林业局公益性岗位招聘1人笔试备考题库及答案解析
- 2026年清镇市第一人民医院医共体分院公开招聘编制外专业技术人员工作备考题库带答案详解
- 2026年海南山金矿业有限公司招聘备考题库完整答案详解
- 中国农业科学院2026年度第一批统一公开招聘备考题库-郑州果树研究所及答案详解参考
- 2026年海南省医学科学院郭乔月课题组招聘备考题库及完整答案详解一套
- 护理员职业道德与法律法规
- 2025年安徽省普通高中学业水平合格性考试化学试卷(含答案)
- 2025年宁波市公共交通集团有限公司下属分子公司招聘备考题库及答案详解参考
- 别墅浇筑施工方案(3篇)
- 2026年关于汽车销售工作计划书
- 肿瘤放射治疗的新技术进展
- 退岗修养协议书范本
- 土壤微生物群落结构优化研究
- 2024外研版四年级英语上册Unit 4知识清单
- 视频会议系统施工质量控制方案
- 四川省南充市2024-2025学年部编版七年级上学期期末历史试题
评论
0/150
提交评论