阅读理解+阅读七选五+完形填空分类综合练-2023届高考英语一轮复习_第1页
阅读理解+阅读七选五+完形填空分类综合练-2023届高考英语一轮复习_第2页
阅读理解+阅读七选五+完形填空分类综合练-2023届高考英语一轮复习_第3页
阅读理解+阅读七选五+完形填空分类综合练-2023届高考英语一轮复习_第4页
阅读理解+阅读七选五+完形填空分类综合练-2023届高考英语一轮复习_第5页
已阅读5页,还剩12页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、阅读理解+阅读七选五+完形填空分类综合练一、阅读理解阅读以下短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最正确选项。ADear students,Your bright smiles and happy hearts confirm how beautiful life is. The fact that you come to school every day and hop around with your bouncing(跳跃) backpacks while screaming “Hello! ” to every single teacher you see encoura

2、ges me to bounce into class and teach. It is the simple smiles, the carefully folded and cut origami (折名氏),the little doodles (涂鸦)you draw next to your homework, and the love you show for all of your teachers that has taught me to slow down. I respect you for waking up at the crack of dawn and eager

3、ly wait for the school gate to open and to pile in lines for breakfast. I admire you for your quickness in speech and your even quicker moving of your hands into the air to answer a question.Although I will never be a Davao Local, I feel that over these two months I have begun to feel at home. You h

4、ave made me feel at home. Truly, Mingle is my home. I dont know if you know this but I actually live in half of a classroom. I couldnt have had it any other way. I am in my office from 7 am to 11 pm at night figuring out how to understand you. It is incredible that you are learning three languages a

5、t the same time.It is also humbling (谦逊的) when you raise your hand during afternoon self-study to ask if I can help you with your geometry homework. I stare at the thick written page and cannot answer. The Chinese is too hard for me to understand on the spot. But, like you, I dont give up and you pa

6、tiently wait for me to slowly read the problems and work out in my head why the questionThe first steps are the 20 , but the key to success in anything is getting started.A. rewardB. jobC. educationD. adviceA. seriously B. constantlyC. publicly D. naturallyA. studying B. sharingC. living D. communic

7、atingA. admires B. warnsC. reminds D. blamesA. faceB. enterC. createD. seekA. uncomfortable B. unforgettable end printC. unreasonable D. unfashionableA. reportB. argumentC. yearD. developmentA. enjoyB. lackC. needD. offerA. time B. attitudeC. plan D. ideaA. relaxedB. startedC. confused D. annoyedA.

8、drawingB. judgingC. making D. followingA. victims,B. partnersC. volunteersD. supportersA. seek for B. turn toC. waits for D. benefit fromA. matter B. continueC. work D. help 15. A. remain B. lose C. prove D. appear 16. A. alone B. stillC. up D. outside17. A. cautious B. successfulC. powerful D. cons

9、iderate 18. A. follows B. complete C. designD. changeA. butB. andC. so D. thenA. wisest B. bestC. hardest D. slowest答案一、阅读理解A【语篇导读】作者通过这封信表达自己对那里的学生以及老师所给予自己的 鼓励、接纳以及对自己人生的影响的感激之情。1.Bo细节理解题。根据文章第一段第二句中的“encourages me to.”、第 三句中的.taught me to slow down.以及最后一段最后一句中的.teaching me how to be a better pers

10、on every day.”可知,选项 B 符合题意。.Do推理判断题。根据文章第一段中的hop aroundscreaming Hello! to every single teacher.await for the school gate to open and to pile in lines for breakfast. .quickness in speech and your even quicker moving of your hands into the air to answer a question.”可矢口,答案选 D 项。.Co写作意图题。根据文章第三段中的It is

11、 also humbling (谦逊的)when you raise your hand during afternoon self-study to ask if.和like you, I dont give up and you patiemiy wait.”可知,这里是赞扬那些学生所具有的谦逊、不 放弃和有耐性的好品质,所以选C项符合题意。B【语篇导读】作者及一组志愿者们参与Tres de Mayo的社区中心的整修工 作,接触到一个小男孩Javier并了解到他所面临的困境,体会到了照顾小孩的 道理。Ao细节判断题。根据文章第一段的最后一句、第二段的内容以及第三段中的 .his fathe

12、r abandoning him, his mother leaving to find work可矢口,Javier 面临的是与父母别离,贫穷等问题,所以选项A符合题意。Bo词义猜想题。根据该词所在段落的内容可知,这里主要描述了 Javier 的一些表情,他们分别时难舍难分的情形,所以作者上去应该是抚慰他。D。细节理解题。根据文章最后一段中的he was not left alone. Instead, the adults in the community took responsibility for the care of their collective young.可知,答案选D项

13、。Co推理判断题。根据文章第一段中的第一句和第一段中的“I often could not help but think about the hardships they faced day to day, all factors considered to place children artist for problems later in life.”可矢口,作者是一个 热情的和考虑周到的人,所以答案选C项。C【语篇导读】“望子成龙、望女成凤”是很多家长的心愿,时下家长们都在小 孩的教育方面大伤脑筋,本文为此提出相关的开发孩子智力、提高孩子技能和 整体智能的一些策略。Co推理判断题。根据

14、文章第一段的内容,特别是最后三句可推断出这里 是说家长们面临一种新的挑战,Bo细节理解题。根据文章第二段中的Ross A. Thompson提到的“.a childs brain will actually reach 90% of its full size by the time they startkindergarten.以及结合第三段最后局部的内容可知,研究人员应该会提议早点 开展小孩的教育。A。段落大意题。由文章第三段的内容可知,这里列举了playing a musical instrument well balanced meal teach their children two

15、 languages at once age under four would work perfectly fine几个有效的开发小孩智力方面 的做法,所以选项A符合题意,其他三项都只是这一段的一局部内容。Do词义猜想题。根据上下文的内容以及最后一段中的最后两句可知, 这里作者主要想指出家长对小孩的学前教育有推动作用,所以选项D符合题意。D【语篇导读】作者通过描述自己在一繁华的地方因踌躇而错过了帮助一对将 遇险的母子,而另一个陌生男子却做了此事。为此,作者自责并想到现实生活 中人们被告知要提防陌生人的做法。Co细节理解题。根据文章第一段中的her silently coo (哄)over h

16、er adorable child. Oh, no, shes going to get hit.以及第二段中的Was he annoyed that the woman seemed so absentminded?”可知,选项 C 符合题意。Do推理判断题。根据文章第一段中的Yet I paused for five seconds before reaching out to her.和倒数第二段中的I, however, the silent stranger who just stood there, who saw everything and did nothing.”可矢口,

17、运用逻辑推断可知作者为没有向那对母子伸出援手而感到内疚,所以答案选DoAo细节题解题。根据文章倒数第二段中的I was afraid. Afraid that What if. Whatif.”可知,作者没有帮助那对母子是因为经过了一连串的思想 斗争,应选A。Ao主旨大意题。综观全文的内容可知,作者主要通过描述自己没有及 时帮助一对母子,而是另一个陌生男子帮了的经历;文章最后两段反复强调人 们对陌生人的做法和反响如何,由此可知答案选Ao二、阅读七选五【语篇导读】本文就如何提高分数提出五点建议:学会做详细笔记、做好协 调、使学习变得有乐趣、积极参与社交活动。.D。根据前文中的.quickly w

18、rite down what the teacher is saying without missing”可知,这里是说做笔记,所以答案选D项。.F。根据前文中的agenda(议程)和下文中的doing assignments the night before theyre duehave plenty of time可知,这里是说要平衡时间,故答 案选F项。Bo根据前文列举的例子可知,那位女同学是在自己想象情景练习,再结 合空格前面的表示转折的连词but,运用逻辑推断可知,这里应该表示相反的意 思,所以选项B符合题意。Go 根据前文中的.join extracurricular activi

19、ties.可知,选项 G 符合题 后、OCo根据上下文的内容可知,这里是说我们周围应该有一些有品质且值得 我们敬佩的人,所以选项C符合题意。三、完形填空【语篇导读】大学毕业数个月后的Chris还是不认真地找工作,而是与父母 住在一起,事实上还有其他的像CZis 一样的年轻人,他们坐等机会,要知道 任何事情成功的关键在于做好艰难开始的那么几步。Bo这里是说Chris毕业几个月后还没工作,是下文job的同词复现。Ao这里是Chris没有认真去找工作,心中只想着大学的校友。Co这里是说Chris和父母一起在家住,所以答案选C项。DoChris与父亲的关系特别紧张,所以这里是说Chris的父亲指责他懒

20、惰。Bo Chris大学毕业后,一直待在家里而没有出去找工作,所以选项B符 合题意。Co根据上下文语境可知,Chris认为他毕竟还年轻,需要一些“空间”,运 用逻辑推断可知,答案应该选C项。Bo根据上文可知,这是属于他们之间的争论,所以选项B符合题意。Ao根据下文的.not having fun.”可知,这里意思是说Chris想找一份他 喜欢的工作。Do根据前文的内容可知,Chris提出的“我有自己的做事方式,我想 找自己喜欢的工作。”结合常识可知,这里是一种想法,所以答案选D项。Bo根据上下文语境以及最后一句中的getting started可知,选项B符 合题意。Co此题考查固定配搭mak

21、e a decision做出一个决定”。Ao根据上下文的内容,特别是根据.Chris who are having trouble. 运用逻辑推断可知,这里是说某些人成为心理学家称之为“不可思议的想法”的受 害人,所以答案选A项。C。根据上下文的内容可知,这里要表达的意思是坐等机会,所以选项C 符合题意。Co根据上下文的内容可知,这里要表达的意思是“不幸的是,这种方式 行不通”。所以答案选C项的work,意思是“起作用,行得通”。D。根据上文中的Things happen”,运用逻辑推断可知,这里应该与 happen表达相近的意思,所以选项D符合题意。Bo根据前面的moving,再结合not,

22、运用逻辑推断可知,这里应该表 示站着不动,所以答案选B项。Bo根据上文中的keep developing,运用逻辑推断可知,这里应该表示 更成功,所以选项B符合题意。Do这里要表达的意思是:改变一运动中的事物的进程要比开始更容易。A。根据上下文的内容可知,这里是考查not.but.“不是而是” 的配搭。Co这里是说:最初几步是最艰难的,但是任何事情成功的关键在于开 is even asking. I am the luckiest person in the world to have 1500 students and teachers teaching me how to be a bet

23、ter person every day.Best wishes,Miss K.In the authors opinion, what do the students give her?Love and the lesson to face difficulty.Courage and the skills to enjoy life.Advice and the chance to learn Chinese.Gift and the way to adapt to the local life.From the passage, we can learn that the student

24、s there .is helpful and serves as teachersis curious and has many hobbiesis naughty and makes some troubleis energetic and behaves wellThe author uses the last paragraph to.explain how teachers help students end print homeworkintroduce an embarrassing experience that she meetsshow that the students

25、have some good qualitytell that she feels glad to work with other teachersBLast August, I traveled with a group of volunteers to Tress de Mayo, a small community near Teab Honduras to help renovate (整彳修)a community center. During my stay there, I learned many things and I also had plenty of opportun

26、ity to interact and work with local children, and I often could not help but think about the hardships they faced day to day, all factors considered to place children artist for problems later in life.One young boy in particular, Javier, 16, stood out for me. Javiers father had left a year earlier f

27、or the U.S., and the family had not heard from him since. This put his mother in a difficult position, stay in Tress de Mayo with no job and no source of income. In the end she decided to move to another province to find work. Javier with his little brother had to stay to live with their grandfather

28、 in a small house. Many of the children we met in Tress de Mayo were in similar situations.As our last day approached, I remember the look in Javiers eyes, as they welled up with tears when we told him we were leaving. One of the volunteers held him close, but it did little to console him. He had al

29、ready experienced so much loss, his father abandoning him, his mother leaving to find work, and it was hard to realize that our departure was adding to the list.As I looked beyond Javier, I could see the many men and women whom Javier looked up to, depended on, and gathered strength from. I did know

30、 that without parents to raise him, he was not left alone. Instead, the adults in the community took responsibility for the care of their collective young.Which of the following statement is TRUE?Javier faced a number of challenges that put him at some risks.Javier established good relationship with

31、 the author and his team.Javier shared the same sufferings with other kids in Tress de Mayo.Javier had to learn to be independent even since he was a little boy.We can replace the underlined word “console” in the third paragraph with.affectcomfortinspireprotectAccording to the author, what plays an

32、important part in the growth of Javier?A. The positive support from some of his family.The united effort from the whole global village.The good quality from the foreign volunteers.The great care from the adults in his community.From the passage, we can infer that the author is .optimistic and ambiti

33、ousenergetic and easygoingenthusiastic and consideratedetermined and adventurouscParents will do anything for their children. Whether it would be the food, clothes, or the place they live, parents will always make sure their children have the best of everything. One of the biggest concerns that pare

34、nts currently have is educating their children. They are faced with lots of difficulties when it comes to education for their young ones. Choices include private school, charter school, public school or homeschooling.Fortunately for parents, there are a variety of different strategies that a parent

35、can take in order to increase their childs sk川s and overall intelligence. According to Ross A. Thompson, PhD, professor of psychology at the University of California at Davis, a childs brain will actually reach 90% of its full size by the time they start kindergarten.Researchers at Northwestern Univ

36、ersity in Chicago concluded that playing a musical instrument directly affected the brain stem, the lower section of the brain. Moreover, children that learn an instrument at an early age tend to continue it when they are older. And numerous studies show that a well-balanced meal is essential for a

37、childs mental and physical health. It is recommended that parents teach their children two languages at once. Research suggests that a second language should be taught when children are in preschool. Other studies state that three to four years of age is the perfect time. Clearly, any age under four

38、 would work perfectly fine for a child.The average child will learn how to read between kindergarten and second grade. Many parents can give their children a jump start by teaching them to read before they start school. Children could have an adequate background of the alphabet and sounds of words b

39、efore attending school. This can be done by simply reading to them whenever you want. The more comfortable they get, the easier the process will be.From the first paragraph, we can infer that.Parents find it hard to satisfy their kids various demandsParents have more choices in offering education to

40、 their kidsParents meet a new challenge when raising their kidsParents get active involved in the process of their kids growth.What suggestion may the researchers in the passage make?To try as much means as possible.To train kids as early as possible.To help kids develop as fully as possible.To use

41、as many available resources as possible.The third paragraph is mainly discussing about?The effective ways to help develop childrens brains.The vital factors to have great effect on childrens health.The practical steps to arouse the childrens interest in study.The proper time to teach children to lea

42、rn languages.We can replace the words “jump start“ in the last paragraph with.inspirationintroductionsuggestionpromotionI was waiting to cross on a typically busy New York City day when a woman approached from my right, pushing a baby stroller. I watched her silently coo (哄)over her adorable child.

43、Oh, no, shes going to get hit. Yet I paused for five seconds before reaching out to her. In my mind, I could see it all: the yellow taxi smashing into them, the woman losing hold of the stroller.“What are you doing? ” a man said. His voice brought me back to reality: The man grabbed the woman5s arm

44、and dragged her back greatly just in time to avoid the speeding taxi. The woman was shocked but had been unaware of her near death. The man glared at her, eyes narrowed in disapproval. Was he relieved that he had stopped them in time? Was he annoyed that the woman seemed so absentminded? She moved a

45、way and did not even thank him.I saw this man become a hero for the day; He saved two lives. I didnt pay attention to the man as he walked away from that fated spot. Instead, I stared at the woman and child. Now that little boy can grow up. Hell never know the blow that life almost gave him. His mot

46、her may tell him at some point, Oh, you know, we almost got hit by a car once, but what are the chances he would actually care, since he was alive? I, however, the silent stranger who just stood there, who saw everything and did nothing. Why didnt I do anything immediately? Why did I wait for five s

47、econds? . I was afraid. Afraid that I could have been wrong about my prediction: What if she got annoyed by my action? What if I looked like a fool?Later, I thought about our society, and the way I have been raised. Around the subway, there were empty seats between people, but they chose to stand fo

48、r 15 minutes rather than sit next to strangers. Kids grow up with the warning that if they talk to strangers, they will end up getting kidnapped and never be seen again.When a taxi was passing by, the woman .was hurrying across the crowded roadwas busy responding to the authors greetingwas much conc

49、entrated on pleasing her babywas trying to avoid meeting the strange manWe can infer that from the passage that the author felt.disappointed with the behavior of the taxi drivergrateful for the man to encourage her to face realityfelt relaxed for the woman and her baby was saved timelyfelt guilty fo

50、r hesitating to help the woman at the first timeWhy did the author work just as a standby instead of giving a hand?Because she experienced some mental struggle.Because she was aware that they were out of her reach.Because she couldnt believe it was a real accident.Because she admired the man for her

51、 great courage.The author writes the passage is mainly to tell us that.how we should react with the strangerswhether it is necessary for us to help otherswhat is the best way to spread positive energywhy we should reflect on our previous behavior二、阅读七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最正确选项。选项中有 两项为多余选项。Tips

52、 for improving your gradesShorthand is popular. Many students create their own minilanguage that allows them to quickly write down what the teacher is saying without missing that obscure date or confusing formula on exam day. So it is necessary to 36.Even if youYe convinced you have an elephants mem

53、ory, an agenda (议 程) will help you 37 so you dont end up doing assignments the night before theyre due. Also, organizing your homework properly will ensure you have plenty of time to get through it all.An Student says that when she studies, she imagines a class full of students in front of her. She

54、uses this technique to test herself on her knowledge, by seeing if she can properly explain a concept/ story/theory out loud to her class. Studying is mandatory (强制的)but 38!While many people volunteer or join extracurricular activities to impress university recruiters, 39 can be a way to expand your

55、 interests and meet new people.Surround yourself with people40 and make sure to keep those friendships. Your friends are a support group who you can talk to when you need an ear, or laugh with when you need to smile.youll have the rest of the night to spend with family or friends endpointyou might as well get some fun out of itha

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论