英语小学五年级上学期阅读理解专项复习培优试题测试题(带答案)_第1页
英语小学五年级上学期阅读理解专项复习培优试题测试题(带答案)_第2页
英语小学五年级上学期阅读理解专项复习培优试题测试题(带答案)_第3页
英语小学五年级上学期阅读理解专项复习培优试题测试题(带答案)_第4页
英语小学五年级上学期阅读理解专项复习培优试题测试题(带答案)_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

英语小学五年级上学期阅读理解专项复习培优试题测试题(带答案)一、阅读理解阅读短文,选择正确答案ThisisapictureofLily’sbedroom.Itisn’tbig,butitiscleanandtidy.Thereisasmallbedintheroom.Onthebedtherearethreelovelydolls.Andthereisalampbesidethebed.There’sabigwindowinthewall.Adeskisinfrontofthewindow.Onthedeskthereisapencilboxandsomebooks.Thereisachairinfrontofthedesk.Andlookatthewall.Therearetwopicturesonthewall.They’reverybeautiful.Lilylikesherbedroomverymuch.犇1、Thereare________onthebed.(

)A.twodolls B.threebears C.threedolls犇2、Alampisbesidethe________.(

)A.bed B.desk C.window犇3、Thechairis________thedesk.(

)A.behind B.on C.infrontof犇4、Therearetwo________onthewall.(

)A.windows B.pictures C.maps犇5、Thisisapictureof________.(

)A.Lily’sbedroom B.Lily’sclassroom C.Lily’shouse二、阅读理解WelcometothePeople’sZoo,comeandseethezebrasfromShanghai.ThebeautifulbirdsfromNanjingwillsingsongsforyou,andthemonkeysfromChengduwilltalktoyou,andthegiraffesfromBeijingarewaitingtolookdownonyou.Therearemanyotheranimalswaitingforyou.Keepthezooclean!Donottouch(触摸),givefoodorgoneartheanimals!Tickets(票)TimeTickets(票)Adult(成人):$6June(6月)1-June2Adult(成人):$6Children:Free(免费)9:00a.m-7:00p.mChildren:Free(免费)犇1、Howmanykinds(种类)ofanimalsaretalkedaboutintheposter(海报)?(

)A.4 B.5 C.6犇2、Fromtheposter,wecanknowtheanimal“giraffe”is________.(

)A.short B.fat C.tall犇3、VisitorscandothefollowingthingsEXCEPT(除了)________.(

)A.givesomefoodtothetigersB.watchthezebrasC.listentothebirdssinging犇4、Mr.andMrs.Brownwilltaketheir6-year-oldsontothezoo.Howmuchwilltheticketsbetogether(总共)?(

)A.$6 B.$12 C.$18犇5、Thepostermaybemade(制作)just________.(

)A.afterChildren’sDay(儿童节)B.beforeChildren’sDayC.onChristmasDay(圣诞节)三、阅读理解Thereisafrog.Helivesinawell(井)andhenevergoesoutofthewell.Hethinkstheskyisasbigasthemouthofthewell.Onedayacrowcomestothewell.Heseesthefrogandsays,"Frog,let'shaveatalk."Thenthefrogasks,"Whereareyoufrom?""Iflyfromthesky,"thecrowsays.Thefrogfeelssurprisedandsays,"Theskyisonlyasbigasthemouthofthewell.Howcanyouflyfromthesky?"Thecrowsays,"Theskyisverybig.Youalwaysstayinthewell,soyoudon'tknowtheworldisbig."Thefrogsays,"Idon'tbelieve."Butthecrowsays,"Youcancomeoutandhavealookbyyourself."Sothefrogcomesoutfromthewell.Heisverysurprised.Howbigtheworldis!犇11、Thefroglivesin________.(

)A.agarden B.apond C.awell犇12、Thefrogthinkstheskyis________.(

)A.verybig B.verysmall C.veryhigh犇13、Thecrow________fromawell.(

)A.is B.isn't C.doesn't犇14、Thefrogisverysurprisedwhenhecomesoutfromthewell,because________.(

)A.hedoesn'tknowtheworldissobig. B.hedoesn'tknowhecanjumphigh. C.hedoesn'tknowtheskyisblue.犇15、Thebesttitle(题目)ofthestoryis“________”.(

)A.TheFrogandtheCrow B.TheFrog C.TheFrogintheWell四、阅读理解A:

Hello,Nancy,

Welcome

to

my

home!

B:

Thank

you,

Mike.

What’s

that

over

there?

A:

It’s

my

family

photo.

B:

Who’s

the

man

in

dark

green?

A:

He’s

my

grandfather.

B:

Are

the

man

and

woman

your

parents?

A:Yes.

The

one

with

a

big

nose

is

my

father.

The

one

next

to

him

is

my

mother.

B:

Is

the

girl

in

a

red

skirt

your

sister?

A:

No,

she’s

my

uncle’s

daughter.

She

is

my

cousin,

Lily.

B:

She

looks

young

and

pretty.

Is

the

woman

in

a

white

blouse

your

grandmother?

A:

Yes,

she

is.

She’s

about

sixty

years

old.

B:

Who’s

the

little

baby

in

a

blue

hat?

Is

he

your

brother?

A:

No,

it’s

me!犇16、How

many

people(人)

are

there

in

Mike’s

family

photo?

(

)A.four B.five C.six犇17、Is

Mike’s

mother

in

a

red

skirt?

(

)A.Yes,she

is. B.No,

she

isn’t. C.I

don’t

know.犇18、Who

looks

young

and

pretty?

(

)A.Mike’s

mother B.Mike’s

grandmother C.Mike’s

cousin.犇19、Is

the

baby

in

a

blue

hat

Mike’s

brother?

(

)A.Yes,

he

is. B.No,

he

isn’t. C.I

don’t

know.犇20、Who

is

sixty

years

old?

(

)A.Mike’s

grandfather B.Mike’s

grandmother C.Mike’s

uncle.五、阅读理解ItisJimmy’sbirthdaytoday.Heisfiveyearsold.Hegetsmanybirthdaypresentsfromhisfamilyandoneofthemisanicebigdrum(鼓).“Whogiveshimthatdrum?”hisfatherasks.“Hisgrandfather,”answersJimmy’smother.Jimmylikeshisdrumverymuch.Heoftenmakesaterrible(可怕的)noisewithit,buthismotherdoesn’tsayanythingaboutit.Hisfatherisnotathome.Heisworkinginaschool.Sohedoesn’thearthenoise.Butoneoftheneighbours(邻居)doesnotlikethenoise.Soonemorningshetakesaknife(刀)andgoesintoJimmy’sroom.Jimmyismakinganoisewiththedrum.Shesaystohim,“Hello,Jimmy.Doyouknowthereissomethingveryniceinyourdrum?Here’saknife.Openthedrumandlet’sfindit.”Jimmyisveryhappytogettheknife.犇1、—HowoldisJimmy?(

)—He’s______.A.5 B.4 C.15犇2、______givesJimmythedrum.(

)A.Hisfather B.Hisneighbor C.Hisgrandfather犇3、WhatdoesJimmy’sfatherdo?(

)A.Anengineer B.Aworker C.Ateacher犇4、—Whatdoestheword“noise”meaninChinese?(

)—______.A.哭声 B.噪音 C.叫声犇5、______opensthedrumwiththeknife.(

)A.Jimmy B.Jimmy’sfather C.Jimmy’sneighbour六、阅读理解I’manEnglishgirl.MynameisKate.I’mtwelve.Ihavetwosisters.MysistersandIareallatschool.WegotoschoolfromMondaytoFriday.Wedon’thaveclassesonSaturdayandSunday.Mymotherisateacherandmyfatherisadoctor.Ilikereading.MyfavoritesubjectisEnglish.MyfavoriteteacherisMissSmith.SheteachesusEnglish.Myfavoritesportistennis.MyfavoriteschooldayisFridaybecausewehavetwoEnglishclassesonFriday.犇26、Kateis_______girl.(

)A.anAmerican B.anEnglish C.aChinese D.anAustralian犇27、Kateandhersisters_______onSaturdayandSunday.(

)A.gotoschool B.don’thaveanyclasses C.playgames D.watchTV犇28、_______isateacher.(

)A.Kate B.Kate’sfather C.Kate’smother D.Kate’sparents犇29、What’sKate’sfavoritesubject?(

)A.English B.Chinese C.Tennis D.MissSmith犇30、—WhydoesKatelikeFridaybest?(

)—Because_______.A.shelikeEnglish B.shelikesMissSmith C.therearetwoEnglishclasses【参考答案】一、阅读理解解析:犇1、C

犇2、A

犇3、C

犇4、B

犇5、A二、阅读理解解析:犇1、A

犇2、C

犇3、A

犇4、B

犇5、B【导语】本文是一张六一儿童节宣传动物园的海报。主要内容:人们动物园有斑马、鸟、猴子、长颈鹿和许多其它动物。并且介绍入院的门票价格,开放时间和游客注意事项。犇1、句意:在这张海报里谈论到多少种动物?根据全文内容可知文中提到了zebrasfromShanghai,birdsfromNanjing,monkeysfromChengdu和giraffesfromBeijing。共四种。故选A。犇2、句意:从这张海报中,我们能知道长颈鹿这种动物是______。根据文中andthegiraffesfromBeijingarewaitingtolookdownonyou.长颈鹿等着俯视你。可知长颈鹿高。故选C。犇3、句意:游客可以做除了下列___________。A给老虎食物;B看斑马;C听鸟唱歌。根据文中Keepthezooclean!Donottouch(触摸),givefoodorgoneartheanimals!可知游客不可以给动物喂食。故选A。犇4、句意:布朗先生和夫人将要带六岁的儿子去动物园,门票总共需要多少钱?根据文中表格Adult(成人):$;6Children:Free(免费)可知两个成人一个儿童需要12美元。故选B。犇5、句意:这张海报是_____制作的。根据文中表格June(6月)1-June2可知应该是为六一儿童节制作的。所以应该是在儿童节之前制作。故选B。三、阅读理解解析:犇11、C

犇12、B

犇13、B

犇14、A

犇15、C【分析】该篇主要讲述了井底之蛙的故事。犇11、句意:青蛙住在______。A花园,B池塘,C井。根据Thereisafrog.Helivesinawell(井)andhenevergoesoutofthewell,可知青蛙住在井里,故选C。犇12、句意:青蛙认为天空是______。A非常大,B非常小,C非常高。根据Hethinkstheskyisasbigasthemouthofthewell.可知青蛙认为天空像井口一样的,非常小,故选B。犇13、句意:乌鸦______从井里出来的。A是,B不是,C不。根据"Whereareyoufrom?""Iflyfromthesky,"可知乌鸦从天上来,不是从井里来,故选B。犇14、句意:青蛙从井里出来的时候很惊讶,因为____。A它不知道世界这么大,B它不知道他可以跳得很高。C它不知道天空是蓝色的。根据Sothefrogcomesoutfromthewell.Heisverysurprised.Howbigtheworldis!可知它不知道世界这么大,故选A。犇15、句意:这个故事最好的标题是____。A青蛙和乌鸦,B青蛙,C井底之蛙。通读全文,可知该篇讲了井底之蛙的故事,故选C。四、阅读理解解析:犇16、C

犇17、B

犇18、C

犇19、B

犇20、B【解析】犇16、根据通读对话可知迈克家有6口人,故答案为C.犇17、根据Isthegirlinaredskirtyoursister?No,she'smyuncle'sdaughter.可知否定回答,故答案为B.犇18、根据Sheismycousin,Lily.Shelooksyoungandpretty.可知看起来又年轻又漂亮的女士是Mike的堂姐莉莉,故答案为C.犇19、根据Who'sthelittlebabyinabluehat?Isheyourbrother?No,it'sme!可知那个戴蓝帽子的小婴儿是迈克,回答是否定回答,故答案为B.犇20、根据Shelooksyoungandpretty.Isthewomaninawhiteblouseyourgrandmother?Yes,sheis.She'saboutsixtyyearsold.可知迈克的奶奶大约60岁了,故答案为B.【点睛】本题考查了阅读理解,首先通读对话,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息找出相关句进行选择。五、阅读理解1、A

犇2、C

犇3、C

犇4、B

犇5、A【导语】本文讲述了一个叫做Jimmy的小孩子在5岁生日的时候收到一个生日礼物——鼓,Jimmy很喜欢这个鼓,每天会解析:犇1、A

犇2、C

犇3、C

犇4、B

犇5、A【导语】本文讲述了一个叫做Jimmy的小孩子在5岁生日的时候收到一个生日礼物——鼓,Jimmy很喜欢这个鼓,每天会敲。因此他也制造了很多噪音,但他父母并未制止他。最后一个邻居用一个办法让Ji

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论