第25讲:阅读高分突破4:推断题的秘密_第1页
第25讲:阅读高分突破4:推断题的秘密_第2页
第25讲:阅读高分突破4:推断题的秘密_第3页
免费预览已结束,剩余6页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、sqkc-25高三一轮第26讲课后作业第一篇:before a new type of airplane goes into service, every part of it is tested again and again. but there are two tests that are more important than all the others. the first is called the tank test. a modem airplane must fly very high in the sky. air must be pumped into the plan

2、e so that the passengers can breathe. the metal structure (结构)of the plane has to be very strong for this reason. when the plane is filled with air, the air presses against the skin of the plane inside. the pressure (压力) on a small window is like a huge foot that is trying to get out. if a small par

3、t of the plane were to fail, the plane would explode in the sky. to test the structure of the plane, the plane is lowered into a huge tank or container of water. then it is filled with air. the pressure inside the plane is greater than it ever will be when it is high up in the air. finally, there is

4、 an explosion. this does not cause so much damage inside the water tank as it would anywhere else. engineers can discover which part of the plane has broken. then that part is made stronger. the most dangerous test happens when the new plane is going through test flights in the air. the test pilot m

5、ust find out exactly what happens when the engines (发动机) are all shut off at once. the plane begins to fall like a stone. it is the pilots job to find out how he can get control of the plane again. these two tests are examples of how planes are made safe before they ever carry passengers.68、by doing

6、 the tank test, the engineers can find out _.a. the amount of air in the plane b. the strength of the plane structure c. the. pressure inside and outside the plane d. the power of the airplane engines 69、what will happen to the plane under the tank test?a. it will be broken. b. it will be made stron

7、ger. c. it will be filled with water. d. it will be tested by pilots 70、according to the text, why are test flights most dangerous?a. the plane may explode in the air. b. the pilot may lose control of the plane. c. the engines may be damaged. d. too much air may get into the plane. 71、what might be

8、the most suitable title for the text?a. two important tests on airplanes b. the importance of flying safely c. the danger of testing airplanes d. how airplanes are made and tested 第二篇:if you are a recent social science graduate who has had to listen to jokes about unemployment from your computer maj

9、or classmates, you may have had the last laugh. there are many advantages for the social science major because this high-tech information age demands people who are flexible (灵活的) and who have good communication skills. there are many social science majors in large companies who fill important posit

10、ions. for example, a number of research studies found that social science majors had achieved greater managerial success than those who had technical training or pre-professional courses. studies show that social science majors are most suited for change, which is the leading feature (特点) of the kin

11、d of high speed, high-pressure, high-tech world we now live in. social science majors are not only experiencing success in their long-term company jobs, but they are also finding jobs more easily. a study showed that many companies had filled a large percentage of their entry-level positions with so

12、cial science graduates. the study also showed that the most sought-after quality in a person who was looking for a job was communication skills, noted as very important by 92 percent of the companies. social science majors have these skills, often without knowing how important they are. it is probab

13、ly due to these skills that they have been offered a wide variety of positions. finally, although some social science majors may still find it more difficult than their technically trained classmates to land the first job, recent graduates report that they dont regret their choice of study.72、by say

14、ing that you may have had the last laugh in the first paragraph, the author means that you may have _a. shared the jokes with computer majors b. earned as much as computer majors c. found jobs more easily than computer majors d. stopped joking about computer majors 73、compared with graduates of othe

15、r subjects, social science graduates _a. are ready to change when situations change b. are better able to deal with difficulties c. are equally good at computer skills d. are likely to give others pressure 74、the underlined word land in the last paragraph probably means _a. keep for some time b. suc

16、cessfully get c. immediately start d. lose regretfully 75、according to the text, what has made it easy for social science graduates to find jobs?a. willingness to take low-paid jobs. b. readiness to gain high-tech knowledge. c. skills in expressing themselves. d. part-time work experience第三篇: five m

17、illion people visit grand canyon in the us every year. for the purpose of helping project grand canyon for your fellow visitors and future generations, please follow the guidelines below.campingto project the park, camping is allowed only within permitted campgrounds. permits are required for overni

18、ght camping at the north rim. advance booking can be received by mail. please write: information center, p.o. box 129, grand canyon, az 86023fires because of the extreme fire danger, campfires are not allowed except at mather and desert view campgrounds. collection of firewood is not allowed either.

19、hiking(远足)please stay on permitted paths. otherwise you may destroy desert plants. pack out what you pack in, so you leave no signs of your visit. it is important to keep in mind that you are in a national park where wildlife exists.weatherthe weather at gramd canyon can change very quickly. with so

20、 much rock, lightning(闪电) causes a particular danger during sudden summer storms. these storms also frequently bring floods inside valleys, a danger to hikers. watch the skies and check daily weather reports.wildlifedo not feed park wildlife. there have been a few cases at gramd canyon national park

21、 where deer(鹿) were purposely shot because they ate plastic bags that left them sick and weak. hungry deer can be danger and have kicked and bitten visitors at grand canyon. some other animals will also beg and bite. for your own safety and the well-being of the animals, please do not feed wildlife,

22、 no matter how gentle they may appear.47. what can you do first if you want to go camping? a. know the permitted b. book campgrounds in advance c. make sure not to make a fire d. stop at mather and desert view48. what do the underlined words “pack out what you pack in” in paragraph 4 probably mean?

23、a. keep every out of campgrounds b. take away everything you bring in c. carry all the necessary food d. look after your personal belongings 49. why were some deer killed on purpose at grand canyon? a. they ate wrong things and became very ill. b. they were a danger to other gentle animals. c. they

24、begged food from visitors. d. they kicked and bit visitors.50. what is the main purpose of the text? a. to provide travel information b. to report some recent news. c. to teach tourists hiking skills d. to introduce the wild life第四篇: at a certain time in our lives we consider every place as the poss

25、ible sites(地点) for a house. i have thus searched the country within a dozen miles of where i live. in imagination i have bought all the farms, one after another, and i knew their prices. the nearest thing that i came to actual ownership was when i bought the hollowell place. but before the owner com

26、pleted the sale with me, his wife changed her mind and wished to keep it, and he offered me additional dollars to return the farm to him. however, i let him keep the additional dollars and sold him the farm for just what i gave for it. the real attractions of the hollowell farm to me were its positi

27、on, being about two miles from the village, half a mile from the nearest neighbor, bounded(相邻) on one side by the river, and separated from the highway by a wide field. the poor condition of the house and fences showed that it hadnt been used for some time. i remembered from my earliest trip up the

28、river that the house used to be hidden behind a forest area, and i was in a hurry to buy it before the owner finished getting out some rocks, cutting down the apples trees, and clearing away some young trees which had grown up in the fields. i wanted to buy it before he made any more of his improvem

29、ents. but it turned out as i have said. i was not really troubled by the loss. i had always had a garden, but i dont think i was ready for a large farm. i believe that as long as possible it is better to live free and uncommitted (无牵挂的). it makes but little difference whether you own a farm or not.5

30、1. what do we know about the author? a. he wanted to buy the oldest farm near where he lived. b. he made a study of many farms before buying. c. he made money by buying and selling farms. d. he had the money to buy the best farm in the country.52. why did the author decide to buy the hollowell place

31、? a. it was of good market value. b. it was next to the highway. c. it was in a good position. d. it was behind a nice garden.53. why did the author want to buy the farm in a hurry? a. he was afraid the owner might changes his mind. b. he hoped to enlarge the forest on the farm. c. he wanted to keep

32、 the farm as it was. d. he was eager to become a farm owner.54. the underlined words “the loss” in the last paragraph refer to _.a. the money the author lost in buying the farmb. the sale of the garden in the hollowell placec. the removal of the trees around the housed. the failure to possess the ho

33、llowell place55. what does the author believe as important in life?a. to own a farmb. to satisfy his needsc. to be free from worriesd. to live in the countryside参考答案:第一篇:68“tank test”的目的是要检测出飞机的金属结构的强度,从“the metal structure of the plane has to be very strong for this reason”得知,答案应选b。69.细节考查题,根据词语exp

34、lode和explosion等可知a为正确答案。70.从最后一段中的词语in the air, shut off at once, fall like a stone, find out how he can get control of the plane again等可知,如果b项现象发生,结果将是最危险的。所以答案应选b。71.考查对文章的中心内容的理解和把握。答案为a。第二篇:72.“谁笑在最后,谁笑得最响。”此处的成功是相对于”unemployment” 而言的,所以答案为c。73.根据第一段最后一句“demands people who are flexible”和第二段中“are

35、 most suitable for change”得知,答案为a。74.从上文得知,此处意为“成功地找到第一个工作”,答案应为b。75.根据第一段最后一句“have good communication skills”和第三段“the most sought-after qualitywas communication skills”得知,正确答案应为c。第三篇:47.【标准答案】b。【试题解析】从第二段内容to project the park, camping is allowed only within permitted campgrounds. permits are required for overnight camping at the north rim. advance booking can be received by mail.可知。野营要受地域限制,去前可以通过发邮件预定【高考考点】细

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论