全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
到乌蒙山区的昭通;从甘肃中部的定西,到内蒙古边陲的阿尔山,看真贫、知真贫,真扶贫、扶真贫,成为“花的精力最多”的事;“扶贫先扶志”“扶贫必扶智”“实施精准扶贫”高考话题重组练 (六)文学与艺术 & 工作与职业.阅读理解A(2017江西省百校联盟高三联考)Listed here are four of the thousands of impressive museums around the world.The Guggenheim Museum Bilbao in Bilbao,SpainBuilt in 1997,the Guggenheim Museum Bilbao is one of the newest in the world.It has transformed the industrial city of Bilbao into a travelers desired destination.The beautiful architecture of the museum has provided a dramatic background for movies and commercials.The Louvre in Paris,FranceProbably the most famous Louvre also holds the most famous painting in the world,the “Mona Lisa” by Leonardo da Vinci.Crowds can be found any day surrounding the small,but mysterious painting of the smiling woman.But,the Louvre is much more than a home to the “Mona Lisa”The Louvre is visited by more people each year than any other museum in the world.The Barnes Foundation in Philadelphia,AmericaJust opened in its new downtown location in 2012,the Barnes Foundation is “unique”in that it is a completely reproduced display from one mans private collection.Dr.Albert CBarnes started collecting art in the early 20th century and collected,among others,the largest number of original Renoir paintings in the world.The Uffizi Gallery in Florence,ItalyWalking on the marbled floors feels like stepping back in time.The building itself is a beautiful palacelike structure with frescoes(湿壁画) decorating the ceilings and walls.Viewers are bowled over(印象深刻) by the works by Botticelli,such as “The Birth of Venus”Classic artworks from nearly 1,000 years ago describe religious events of the time.【语篇解读】本文为应用文。涉及文学与艺术话题。文章主要介绍了四个世界闻名的博物馆。1Which of the following is the most popular?AThe Louvre.BThe Guggenheim Museum Bilbao.CThe Barnes Foundation.DThe Uffizi Gallery.A细节理解题。由The Louvre in Paris,France部分的“Crowds can be found any day”和“The Louvre is visited by more people each year than any other museum in the world.”可知四个博物馆中卢浮宫人气最旺。2What makes the Barnes Foundation particular?AIts structure.BIts collection.CIts location.DIts history.B细节理解题。由The Barnes Foundation in Philadelphia,America部分的“the Barnes Foundation is unique in that it is a completely reproduced display from one mans private collection”可知,该博物馆的特殊之处在于其所有的展览品均是复制品。故选择B。3What type of writing is this text?AAn activity poster.BAn exhibition announcement.CAn art show review.DA travel guide.D推理判断题。由第一段的“Listed here are four of the thousands of impressive museums around the world.”可知,本文主要介绍了四个世界闻名的博物馆的概况,故最有可能是旅行指南。B(2017阳泉五校统考)Vacation is a time for refreshment.In work,we are often called to think.Sometimes,its good to give our brains a rest.Without a break,we may not be able to perform up to our potential.This can be a problem,not only for the employee,but for the employer as well.“The main benefit of vacation is for the workers to come back energized,” says Weaver.“If they havent had a break,then theyre not coming back with new energy.They havent had a chance to step back and get perspective(客观判断力),and come back with renewed enthusiasm.”Long working hours without a break,insecurity (无保障) about ones job,and other workrelated worries can lead to burnout and stress.Humans can usually adapt to pressure,but not for a limitless amount of time.“It is a problem of relating good workers and having them loyal to the firm while theyre there,” says David Maume,PhD,professor of sociology at the University of Cincinnati.He says burnout can also affect employees productivity,creativity,and effectiveness.In addition,high levels of stress are likely to be precursors (前兆) to depression,which can hit both the employer and employees pocketbook.Even people who manage to remain productive at work can have problems,if theyre always at work,then theyre not with their family and friends.If theyre working while on vacation,for the time that theyre on the job,theyre not really present.An unbalanced emphasis on work can strain family and social life.When you come up for air,you may see that youre alone,or that your relationships have gone on without you.【语篇解读】员工的休假是必需的。休假可以使员工恢复体力和脑力,从而提高工作效率;如果没有休假,员工会产生焦虑、担心、心不在焉等不良情绪。4The underlined word “there” in the fourth paragraph probably refers to Athe vacationBthe companyCthe universityDthe homeB指代判断题。根据第四段第一句中的“It is a problem of relating good workers and having them loyal to the firm while theyre there”可知,当员工在公司工作时,使优秀的员工忠诚于公司便成了问题;据此可以判断,句中的“there”指代“firm”,B项意为“公司”,和“firm”为同义词,故B项正确。A项意为“假期”,C项意为“大学”,D项意为“家”,都与语境不符。5Whats the main benefit of vacation?AThe workers can come back with new energy.BThe workers can step back and get more excited.CThe manager can be more creative.DThe workers can adapt to pressure much better.A细节理解题。根据第二段第一句中的“The main benefit of vacation is for the workers to come back energized”可知,休完假后员工会充满活力,故A项正确。6When a worker is always at work,he is likely to get more and more AenergeticBabsentmindedCskillfulDactiveB细节理解题。根据第三段的第一句“Long working hours without a break,insecurity (无保障) about ones job,and other workrelated worries can lead to burnout and stress.”可知,长时间工作,没有休息,会使得员工精疲力尽、压力过大;据此可以判断,如果员工长时间工作而没有休息,他可能会心不在焉,故B项正确。A项意为“精力充沛的”,C项意为“熟练的”,D项意为“活跃的”,都与语境不符。7Which of the following is the best title of the text?AWhy the workers need vacationBHow to spend the vacation effectivelyCHow to deal with the daily pressureDWhy the workers need new energyA标题判断题。通读全文可知,本文的主题段是第一段;该段的第一句“Vacation is a time for refreshment.”根据和第四句“Without a break,we may not be able to perform up to our potential”可知,本文主要介绍员工需要休假的原因,故A项最适合作本文标题。B项在文中未提及;C项与文意无关;D项仅为文章细节之一。.阅读填句(2017河南省八市重点高中高三质量检测)Moving abroad can be a challenging experience.You leave your family,friends and everything you know behind.You enter a new culture where the customs and sometimes the languages are different.1. .Its a time to discover new things,make new friends and begin a new adventure.So what are the best ways to involve yourself in the new culture while living abroad?Live with a native speaker2 .First,you have a friend!Living alone can be a lonely experience,especially if youre far from home.Ive also had the opportunity to meet my housemates friends and socialize (交往) with them.3. .In addition,you have someone to tell you about the cultural customs and interesting places in the area.Socialize with the local people The thought of making friends and mixing with the local people may seem scary at first but its worth it.4. ,attending an evening class or participating in a language exchange with people that are interested in learning your native language.5 The food in France is amazing and discovering new food is a fun experience.Ive tried things that Ive never tried before.My knowledge of different bread and cheese types has grown greatly.ATry the local f
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 关于成立项目部消防管理领导小组的通知范文
- 2025代理电子产品配件经销服务合同
- 2025保险电子自动转账协议书合同
- 2025物业管理服务合同协议书
- 2025房屋装修设计合同模板
- 2025绿化工程的施工合同范文
- 2025家具订购合同
- 职业女性礼仪培训
- 2025建筑城市绿化沥青供销合同
- 2025水利工程管道铺设合同
- 理疗师管理制度
- 物业公司接管写字楼项目工作时间倒推计划表(T日为入驻日)
- 劳务外包服务投标方案(技术标)
- 耕作学知到智慧树章节测试课后答案2024年秋中国农业大学
- 《民爆物品安全知识》课件
- 军队文职招聘(医学类基础综合)笔试统考题库
- 【MOOC】《电路分析》(北京交通大学)章节中国大学慕课答案
- 2024年度民宿民宿装修与设备采购合同3篇
- 【MOOC】创业基础-暨南大学 中国大学慕课MOOC答案
- 试验检测培训课件
- 支付系统解决方案
评论
0/150
提交评论