中考英语复习 聚焦东营 题型三 阅读理解试题_第1页
中考英语复习 聚焦东营 题型三 阅读理解试题_第2页
中考英语复习 聚焦东营 题型三 阅读理解试题_第3页
中考英语复习 聚焦东营 题型三 阅读理解试题_第4页
中考英语复习 聚焦东营 题型三 阅读理解试题_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

阅读理解 (2017东营中考)三、阅读理解(共20小题,计30分) 阅读下列短文,然后从每小题A、B、C、D四个选项中选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案。 ANowadays, with the development of the Internet, emoji(表情符号) are more and more popular among netizens(网民). Some people even feel difficult to talk online without using emoji. Emoji help netizens to communicate with each other easily and vividly(生动地). Yet, not all emoji are properly used on social media. So we are going to introduce some common but confusing(令人困惑的) emoji to help you have a better understanding of these small signs. 1A recent survey shows, over 53% people use the emoji when they are chatting online. Some people think it means “Im shy. ”, but others only use it when they are surprised or shocked. But what does it really mean? It is still an unsolved(未解决的) question. 2What do you think of this sign? Believe it or not, 80% of netizens use it under the meaning of “It is not funny at all, but I have to smile. ” Is it right? Of course not! It actually means that “I saw what you did (usually bad things) and I want to give you a sinister(奸诈的) smile. ”3People have very different opinions on this emoji. The Apple company has told that this emoji means “high five(嗨,击掌)”. But most people still use the incorrect meaning“pray”. Some netizens even thought, “If you see this emoji as two people give each other a high five, you must be a bad guy. ”4According to the official guidelines(官方指南), it is used as “smile through tears(破涕为笑)”. However, most young netizens consider this emoji as “laugh to tears” or simply “LOL”, which means “laugh out loud”You see, emoji are also a kind of language. And different people have different understanding of them. 36After reading the passage, we still cant understand the emoji well. 37You are playing with your mobile phone while you are doing your homework, your brother sends you this sign , what does he mean?( )AStop doing your homework. BSend this emoji back to your father. CGo on playing with your mobile phone. DPut away your mobile phone and do your homework. 38When your friend tells you online that he won the first prize in the writing competition, which emoji will you send him?( )39The fourth sign means “ ”Acry out loud Blaugh to tearsCsmile through tears Dlaugh out loud40Why does the writer introduce these four emoji?( )ABecause they are more important. BBecause they are not so common. CTo help netizens use them easily. DTo help the netizens use them properly. BZhang Shiyuan, 13I am very interested in all kinds of dramas,especially those by William Shakespeare. But it is impossible to watch stage(舞台) drama every week. So my small goal is to watch at least one movie online from Shakespeares works. It will not only improve my English, but also help me have my own taste in drama. Wu Qianhui, 14For me, the small goal is to run 3,000 meters every day. It isnt an easy thing, especially to do it every day. But I will not shy away from the challenge. I have the confidence(自信) to make it. I believe I can hold on and achieve my goal. Gu Jiayi, 13My goal is to master a skill like cooking. It is not very difficult, but it takes a lot of time. So Ill make myself learn how to cook during holidays. The aim will help me make good use of time and be more independent. Zhen Yishi, 14I want to finish reading two English novels this year. Reading plays an important role in my life. It will not only improve my English reading and writing skills, but also develop my knowledge in many fields. It is not a big goal. But to achieve this goal, I need patience and persistence(坚持)Shen Botao, 14My present small goal is to pass the piano grade exams. When I was in primary school, I began to learn to play the piano. I not only took a great interest in music, but also relaxed myself. I want to play the piano better. I think I can make it by the end of this term. 41Which goal is NOT mentioned?( )ATo win a running competition. BTo learn cooking. CTo read two English novels. DTo pass the piano grade exams. 42 can improve their English while they are achieving their goals. AWu Qianhui and Zhen YishiBZhang Shiyuan and Gu JiayiCZhang Shiyuan and Zhen YishiDZhen Yishi and Shen Botao43According to the passage, we can know AZhang Shiyuan has good taste in dramaBGu Jiayi is not independent at allCreading can help Zhen Yishi develop her knowledgeDShen Botao doesnt like playing the piano44What can we learn from the passage?( )AWe should have a goal, maybe just a small one. BWe should know how to achieve our goal. CWe need patience and persistence to achieve a goal. DAll above. 45You may find this passage in Aa guidebook Ba storybookCa news report Da teen magazineCSusan Carver stood in front of her house. She watched George Carver take things out of his pockets(口袋). George had been out in the forest again, collecting things like plants, rocks, insects and a snake. Susan was happy that George loved nature. She just didnt want George to bring all that nature into her house! Susan and Moses Carver wanted George to have a good education. But the schools near Georges house were for white children only. So when George was about 12, the Carvers sent him to a school for African American children. But the school was too easy for George. George decided to go to a different school so he could learn more. George went to a high school in Kansas. He was one of the best students there, too. After George graduated, he started a business cleaning peoples clothes. But George still wanted to learn more. In 1885 a college in Kansas sent George a letter and said he could go to school there. But when George got to the college, they told him he couldnt stay. The college was only for white students. George was very disappointed(失望的). But he kept reading and learning by himself. In 1887, George started taking classes at Simpson College, in Iowa. George was only the second African American student who went to the college. He studied art and music. But George really wanted to study plants and farming. So he decided to go to a different college. One year later, he went to Iowa State Agricultural(农业的) College. Students there learned how to work on farms. George learned about farm animals, planting and growing crops(庄稼)George was a great student at Iowa State Agricultural College. After he graduated, he became a teacher at the college. He also kept studying plants. He wanted to learn about different ways to use plants. He succeeded and became an expert in agriculture. 46From the first passage, we know that AGeorge loved natureBSusan was afraid of snakesCGeorge liked collecting all kinds of thingsDSusan didnt allow George to bring everything home47George didnt go to school near his home because Ahe was a black boyBhe wanted to study by himselfCthe school was too easy for himDhe wanted to go to a good school48After he graduated from Iowa State Agricultural College, George Astarted a business cleaning peoples clothesBdecided to go to a different collegeCbecame a college teacherDwent to work on farms49The right order of the following statements about George is He went to a high school in Kansas. He went to Iowa State Agricultural College. He went to study at Simpson College, in Iowa. He was sent to a school for African American children. A college in Kansas sent him a letter but refused him later. A BC D50According to the passage, which statement is NOT right?( )ABlack people were treated badly. BGeorge liked music and art. CGeorge was successful in agriculture. DGeorge was a person who never gave up his dream. DSir, I think I will tell you what happened last night. My husband Mr. Smith went to bed at about half past ten. The servants had already gone to their rooms. Only my housekeeper stayed in her room at the top of the house until I needed her. I read a book in this room until after eleven. Then I walked round to make sure that all was right before I went upstairs(楼上). I went into the kitchen, the storeroom, the living room, and finally the dining room. As I came near the window, which is covered with thick curtains(窗帘), I suddenly felt the wind blow on my face, and realized that it was open. I pulled the curtain to one side, and found myself face to face with a man who had just walked into the room. By the light of my bedroom candle, I saw two other men entering behind the first. I was so scared, walking back quickly, but the man was on me in a minute. He caught me first by the wrist(手腕) and then by the throat. I tried to shout, but he hit me heavily over the eyes, and I fell to the ground. I must have been unconscious for a few minutes. When I woke up, I found they had tied me to the chair, and a scarf round my mouth stopped me from making any sound. At this time, my unlucky husband came into the room. He had certainly heard some suspicious(令人怀疑的) sounds, and he came prepared. When he rushed at one of the bad men, another man took the poker(拨火棍) out of the fireplace quietly and hit him heavily as he passed. My husband fell without a sound and never moved again. 51When did the bad men go into the house?( )ABefore Mr. Smith went to bed. BWhile Mrs. Smith was reading a book. CBefore the servants went to their rooms. DWhen Mrs. Smith was checking the rooms. 52Where did the event take place?( )AIn the kitchen. BIn the dining room. CIn the living room. DIn the storeroom. 53What does the underlined word “unconscious” mean?( )A昏迷的 B疼痛的 C窘迫的 D发狂的54What did the bad men NOT do after they went into the house?( )AThey caught Mrs. Smith by the hair. BThey hit Mrs. Smith heavily. CThey tied Mrs. Smith. DThey killed Mr. Smith. 55Which statement is TRUE according to the passage?( )AMrs. Smith was too scared to cry for help. BThe bad men went into the room through the door. CMr. Smith guessed something unusual was happening. DMr. Smith knew how many bad men were in the house.参考答案A36B细节理解题。根据第一个表情最后一句“It is still an unsolved questions. ”可知,这个表情符号对人们来说仍然不好理解。故选A。37D细节理解题。根据第二个表情最后一句“I saw what you did (usually bad things) and I want to give you a sinister smile. ”可知,这个表情符号用来指“看到对方做的坏事情”。所以此时表示“应该停止玩手机去做作业”。故选D。38C细节理解题。根据第三个表情第二句“The Apple company has told that this emoji means high five”可知,当朋友获得一等奖时,应该击掌。故选C。39D细节理解题。根据第四个表情中最后一句可知,第四个表情符号指大声笑。故选D。40D细节理解题。根据第一段最后一句可知,为了帮助人们更合理地使用这四种表情符号而介绍它们。故选D。B41A细节理解题。第二段提到了吴芊慧的小目标是每天跑步3000米;第三段提到了顾嘉怡的小目标是学会如何做饭;第四段提到了甄伊始的目标是读完两本英语小说;第五段提到了沈波涛的小目标是通过钢琴级别考试。文章第二段并没有提到吴芊慧的小目标是赢得跑步比赛。故选A。42C细节理解题。根据第一段最后一句“It will not only improve my English, but also help me have my own taste in drama. ”可知张世源能提高英语;根据第四段第三句“It will not only improve my English reading and writing skills”可知,甄伊始能提高英语。故选C。43C细节理解题。根据第一段第一句可知文章只提到了张世源对戏剧感兴趣,并没有说明他对戏剧有很好的品味,A项错误;根据第三段最后一句可知,顾嘉怡并非一点也不独立,B项错误;根据第四段第三句可知,阅读能帮助甄伊始增长知识;根据最后一段第三、四句可知,沈波涛对钢琴感兴趣,D项错误。故选C。44D推理判断题。整篇文章讲述了不同学生的小目标,A项正确;根据第二段“I have the confidence to make it. I believe I can hold on and achieve my goal. ”可知我们应该自信,B项正确;根据第四段“But to achieve this goal, I need patience and persistence”可知,实现目标需要耐心和坚持,C项正确。故选D。45D推理判断题。文章分别介绍了5名青少年学生的小目标,所以我们可能在青少年杂志上看到这篇文章。故选D。C46A细节理解题。根据第一段“Susan was ha

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论