2018版高三英语基础知识解读Unit3TomorrowsworldA卷课后分层集训牛津译林版.docx_第1页
2018版高三英语基础知识解读Unit3TomorrowsworldA卷课后分层集训牛津译林版.docx_第2页
2018版高三英语基础知识解读Unit3TomorrowsworldA卷课后分层集训牛津译林版.docx_第3页
2018版高三英语基础知识解读Unit3TomorrowsworldA卷课后分层集训牛津译林版.docx_第4页
2018版高三英语基础知识解读Unit3TomorrowsworldA卷课后分层集训牛津译林版.docx_第5页
已阅读5页,还剩1页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课后分层集训Unit 3Tomorrows world (A卷).阅读理解(2017武汉市高三调研)Our planet is home to about seven billion people.Since the 1990s,population experts have predicted the number would grow to nine billion before it begins to slow down and possibly decrease.But a new report predicts the worlds population is likely to increase to almost 11 billion by 2100.Based on the most modern statistical tools,the new report makes use of government records and considers expert predictions,including death rates,birth rates and international migration,or people moving across borders.The report says during the rest of this century,Africas population will grow from about 3.5 billion to 5.1 billion over the next 85 years.John is director of the United Nations Population Division.He says that in the past,researchers thought population growth in Africa would be similar to that of other areas.They expected slower growth rates as birth control use became more widespread.But he says those ideas were wrong.“The level of contraception_use has continued to increase but slowlymore slowly than expected,and birth rate therefore has been falling less rapidly than expected,and the population therefore continues to grow somewhat more rapidly than we expected.”The new findings are based on a joint research project of the United Nations and the University of Washington.The researchers believe the population of Asia will reach five billion by 2050.That is up from the current 4.4 billion.And then it begins to decline.The researchers also believe that North America,Europe,Latin America and the Caribbean area will have a total population of below one billion.John says the pressure of feeding the rising population is likely to be less than that might be expected.“The relatively good news is that the world has been winning the race between population growth and food production.If you look back historically over the last 50 years,certainly for the world as a whole and for many most individual countries and regions,the increase in food production has outpaced the increase of population.”【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了一份预测未来世界人口增长趋势的报告。1Which area will experience the largest increase in population at the end of the century?AAsia.BAfrica.CEurope.DNorth America.B细节理解题。根据第二段的最后一句可知,非洲人口会增长1.6 billion;根据第五段的第一、二句可知,亚洲人口到2050年会增长0.6 billion,接着会下降;根据第五段的最后一句可知,欧洲、北美、拉丁美洲和加勒比海地区总人口不到1 billion。故选B。2“Contraception use” in the fourth paragraph refers to _Aa method of expert predictionsBa way of avoiding growth in populationCa joint research into the rising populationDa potential technology for food productionB词义猜测题。根据第三段的第三句可知,他们预计避孕措施的普及会使人口出生率的速度减慢,故文中画线短语的意思与B项“避免人口增长的方法”相近,故选B。3Why is the pressure of feeding the rising population less than expected according to John?AExpert predictions are not exactly like what the facts happen.BBirth rates have always been falling less rapidly than we expected.CThe population grows less rapidly than population experts expected.DThe increase in food production has outpaced the increase of population.D细节理解题。根据第七段的“the increase in food production has outpaced the increase of population”可知,食物产量的增长超过了人口的增长,故选D。4What can be inferred from the passage?AThe worlds population will increase constantly.BThe population of Asia will rise by 5 billion by 2050.CJohn is optimistic about feeding the rising population.DPopulation growth in Africa was much slower than expected.C推理判断题。根据第七段的内容可知,John认为好消息是在人口增长与食物产量增长这场比赛中世界一直在取得胜利,并且食物产量的增长超过了人口的增长,故可推知选C。.阅读七选五(2017广东省五校协作体高三联考)Everybody in this world is different from one another.But do you know that understanding differences can help you better manage your money?As we grow up,we gradually develop a set of our own values or beliefs.These are influenced by society,our family,the education we receive and so on.1._Financial experts say that everyone also has their own beliefs of how to manage their finances.This is part of our value system and it has a great impact on the way we look after our money.2_ They are:the ant,the cricket and the snail.The antworks first3_ They work very hard and save money they earn so that they can enjoy life when they get old and retire.Ants love to save but they could make more out of their money if they were willing to invest in some funds and stocks with low risk.The cricketenjoys firstThe cricket wants to enjoy everything now and doesnt think too much about the future.They even borrow money when they really want something.4._ These people have little savings.When they get old,they might have problems. They should learn to save and buy insurance.The snaillives under pressure5_ They take big longterm loans from the bank in order to buy things such as luxury houses.They are happy to take big loans even though they are not sure whether they can afford them.AMany young people now belong to this group.BOn the other hand,many old people belong to this group.CAccording to our different values,experts put us in three categories.DThe snail refers to people who make life difficult for themselves.EOnce this value system is set up,its not easy to change later in life.FDifferent from ants,crickets are those who make their life overburdened.GJust like ants who work heart and soul in summer in order to store food for winter,these people dont care about enjoying the moment.【语篇解读】本文主要介绍了不同的价值观带来的不同理财观念。1E本空是一个段落主旨句,用来总结本段的大意,起承上启下的作用,所以选E项。E项中的this value system指上文中的“a set of our own values or beliefs”,同时呼应下文中的“our value system”。2C本空主要用来引出后一句话,所以选C项。3G由空后的“They work very hard and save money”“Ants love to save”可知,应选G项。G项中的“like ants who work heart.to store food for winter”与之对应。4A根据空后的“These people have little savings.When they get old”可知选A项,A项起承上启下的作用。5D由本段小标题“The snaillives under pressure”可知,应选D项。本段主要解释“蜗牛”这类人的价值观。 【导学号:92872230】.语法填空(2017山西省重点中学协作体检测)Think fast:How close do you live to your local grocery store?Most of us dont know.As long as its close to home,its not a problem.But when you dont have a local grocery store, or you have one but its too far away to get to 1._ transportation,figuring out how youll buy your groceries 2._ (become) a big problem.For the past decade,Americans have driven 3._ average of 6 miles between home and their closest grocery store.For rural Americans,4._ (especial) those in the South,the trip can be much 5._ (long)for example,in the food landscape of the Lower Mississippi Delta,youll likely find one supermarket 6._ (serve) a 190.5squaremile area.There,residents could expect 7._ (drive) 30 miles or more from home to store.This phenomenon 8._ (call) a food desert.The term dates back at least a decade 9._ it was used to describe how urban supermarkets in the United Kingdom were receding (退去) into the suburbs.But since the imbalance of food 10._ (choose) isnt limited to one region of the world,the expression is now used to describe the occurrence around the globe,including areas of North America,Latin America,Asia and Australia.【语篇解读】本文是一篇说明文。介绍了食物沙漠的概念。1without考查介词。根据语境可知,此处指没有交通工具便很难到达杂货店,故填without。2becomes/will become考查时态和主谓一致。本文的基本时态为一般现在时,此处也应用一般现在时;又动词的ing形式作主语,谓语动词使用单数。此外,这里也可理解为将来的一种情况,从句用一般现在时表将来,主句用一般将来时。3an考查冠词。过去十年里,美国人平均开6英里的车程以往返于家和最近的杂货店。an average of“平均”。4especially考查副词。此处指特别是住在南方的美国乡下人,especially“特别,尤其”。5longer考查形容词比较级。根据上下文语境及空前的“much”可知,此处指美国乡下人,特别是住在南方的美国乡下人去购物的旅途更远,故使用比较级。6serving考查动词的ing形式。分析句子结构可知,find为谓语动词,one supermarket与serve之间是逻辑上的主谓关系,故此处应用动词的ing形式作后置定语。7to drive考查动词不定式。动词expect后接不定式作宾语。expect to do sth.“期待做某事”。8is called考查时态和语态。这种现象被称为食物沙漠。本文的基本时态为一般现在时,故用一般现在时;又This phenomenon与call之间是被动关系,故使用被动语态。9when考查关系词。a decade为先行词,表示时间,后面是定语从句,句中缺少时间状语,故填when。10choice(s)考查名词。食物选择的不均衡性并不局限在世界某个区域。空前有名词作定语,空处作介词of的宾语,故空处应用名词形式。choice“选择”既可作可数名词,又可作不可数名词,故填choice(s)。.短文改错(2017开封高三模拟)Last week I got the first prize in the English Speech Contest held in our school.It made me very exciting.I used to

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论