已阅读5页,还剩5页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
每周一测I. 阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AGlobal warming, greenhouse gases, destruction of forests, pollution of oceans, air and land are all harming the environment that wild animals depend on to live.What is happening to wild animals?Many wild animals today are endangered or facing dying out as they struggle to adapt (适应) to the changing environment. Changes in the environment are not something new. The environment has been changing for millions of years and many wild animals have adapted to the changes, but now the changes are happening too quickly for them to adapt to and they are in danger of dying out completely. Sometimes the protection of animals has come too late and many wild animals have become rare or have moved away because of the damage by humans.Why should we care?If all the forests were cleared and the oceans and air were polluted, the balance of nature would be destroyed and the Earth would not be able to support any life. Humans as well as animals would not survive. It is in our own interest to care about the environment and protect it.What is being done to protect wild animals?The best way to save endangered animals is to provide safe places for them to live in. In many countries it is now illegal to hunt endangered animals or sell products made from their bodies. Many countries have set up protected areas called wildlife reserves where animals can live and increase in number. Many areas in Africa have been made into wildlife parks to save the amazing wild animals that live there.Now many wild animals are being fed in zoos and then successfully put back into these areas. To help animals survive is important; we can understand how animals live in the wild and the importance of the environments where they live.1. Why are many animals today facing dying out?A. Changes in the environment are new.B. They have not adapted to the changes.C. Human beings havent protected them.D. The changes are happening too quickly.2. Which of the following is NOT the cause of wild animals dying out?A. Global warming. B. Destruction of forests.C. Natural disasters. D. Air pollution.3. Which of the following is the effective measure to protect wild animals?A. Putting them in the zoo to be fed.B. Letting them live in their reserves.C. Not allowing them to be hunted.D. Building wildlife parks in cities.4. Which of the following would be the best title of the text?A. The environment and wild animalsB. Why should we protect wild animals?C. The importance of protecting animalsD. The endangered animals will disappearB Protecting wildlife has become a tough problem in todays world. As one of the efforts, many countries formulate (公布) relative laws to protect wildlife. The need for such protection was realized centuries ago in India.About 300 BC an Indian writer described forests that were somewhat like national parks today. The game of killing animals was carefully controlled. Some animals were fully protected. Animals that became dangerous to human visitors were trapped (捕捉) or killed outside the park.The need for wildlife protection is greater now than ever before. About a thousand sorts of animals are in danger of extinction(存在), and the speed at which they are being destroyed has been increasing. With mammals (哺乳动物), for example, the speed of extinction is now about one sort every year. From AD 1 to 1800, the speed was about one sort every fifty years. Everywhere, men are trying to solve the problem of saving wildlife while caring for the worlds growing population.5. This report says that the need for protecting wildlife_.A. was understood in India centuries agoB. was described by an Indian writer about 3,300 years agoC. is not met in many countries todayD. is not carried out in forests as well as in national parks6. The report says that, in Indian forests of long ages, _.A. hunters were given permits to hunt gameB. all animals were to be killedC. the game of killing animals was controlledD. no killing of animals was allowed7. According to the report, men trying to save wildlife are thinking about _ as well.A. the animals in national parksB. stricter laws against huntingC. the trees in the forestsD. the growth of the population8. From the report we can learn that_.A. the growth of the worlds population has meant greater danger to the wildlifeB. about a thousand sorts of mammals are in danger of extinctionC. the mammals extinction speed is lower now than that of AD 1 to 1800D. hunters who kill endangered sorts of animals will not be punished by lawII. 完形填空阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。My father brought home a sailboat when I was ten, and almost each Sunday in summers we would go sailing. Dad was quite skilled in sailing, but not good at 1 . As for me, I 2 both well before twelve because of living close to Lake Ontario.The last time Dad and I set sail together is not 3 . It was a perfect weekend after I graduated from university. I came home and 4 Dad to go sailing. Out we set soon on the 5 lake. Dad hadnt sailed for years, but everything 6 well.When we were in the middle of the lake, a 7 wind came all of a sudden. The boat was 8 violently. Dad was always at his best in any 9 , but at this moment he 10 .John! 11 ! he shouted in a trembling(颤抖的) voice.In my mind he could fix any 12 . He was the one I always 13 for help. Before I could respond, a _14_ of water got into the boat. I rushed to the tiller(船柄) 15 it was too late. Another huge wall of water _16_ the boat in a minute. We were thrown into the water, and Dad was struggling aimlessly. At that moment, I tried my best to 17 him.I swam to Dad 18 and helped him in climbing onto the boat. Dad was still a little frightened. Its all right, Dad. We are 19 now. I comforted him.That was the first time Dad had counted on me in a moment of danger. More importantly, I found it was my turn to start 20 of my father.1. A. boating B. running C. swimming D. teaching2. A. enjoyed B. desired C. hated D. learned3. A. forgivable B. forgettable C. cheerful D. careful4. A. sent B. ordered C. invited D. allowed5. A. calm B. icy C. stormy D. thundery6. A. finished B. went C. seemed D. sounded7. A. strong B. gentle C. cold D. hot8. A. pulled B. broken C. sailed D. hit9. A. danger B. place C. sport D. job10. A. suffered B. fell C. froze D. forgot11. A. Look B. Help C. Run D. Jump12. A. problem B. relation C. machine D. boat13. A. turned to B. lived with C. talked with D. talked to14. A. well B. stream C. shower D. wave15. A. before B. or C. after D. but16. A. turned on B. turned into C. turned over D. turned up17. A. hate B. help C. leave D. love18. A. hopelessly B. quickly C. slowly D. helplessly19. A. painful B. dangerous C. safe D. tired20. A. catching sight B. getting fond C. getting tired D. taking careIII. 短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出修改后的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Mr. Smith, our English teacher, works hard. Every day, he spends too much time with his work. With little sleep and hardly any break, so he works from morning till night. Hard work have made him very ill. He has ruined his healthy. We are worried about him. That is which other teachers say. Yesterday afternoon, I paid visit to Mr. Smith. I was eager to see him, but outside her room I stopped. I had to calm myself down. Quietly I step into the room. I saw him lying in bed, looking at some of the picture we had taken together. I understood that he missed us just as many as we missed him.IV. 语法填空阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Silence means no sound. But in fact, there is no 1 thing as true silence for a living being, because silence _2_(it) is an exposure of the mind and the heart.Some people use silence as a disguise (伪装) of the 3 (empty) of the head. Some use it as 4 means to describe their puzzlement and sadness. And some use it as a way of 5 (express) their anger.What do silent people say? They say that silence is gold, but 6 is the nature of this gold?It can include 7 (honest) and kindness; it can stand for separation from fame and fortune; and it can also act as an excuse 8 untruthfulness and cunning.Is it true that permanent silence 9 (represent) by death?Perhaps even death cannot represent true silence, for the carrier of the soul can turn into dust, so that the sincere and wise voices that are from the bottom of the heart will cause 10 (longlast) echoes in the seas of human hearts.I. 阅读理解A【语篇解读】本文是说明文。由于人类活动而造成的环境的改变使很多野生动物濒临灭绝,那我们应该怎样保护野生动物呢?1. D【解析】细节理解题。根据第二段的.but now the changes are happening too quickly for them to adapt to and they are in danger of dying out completely可知选D。2. C【解析】细节理解题。从Global warming, greenhouse gases, destruction of forests, pollution.可判断出A、B、D三项均为造成野生动物灭绝的原因,只有C项未提到。3. B【解析】细节理解题。根据第四段的The best way to save endangered animals is to provide safe places for them to live in可知选B。4. A【解析】主旨大意题。本文先讲人类加速了环境的变化使野生动物濒临灭绝,接着讲好的环境的重要性以及如何保护野生动物,故最佳标题是环境与野生动物。B【语篇解读】本文是说明文。保护野生动物是一个艰难的问题,人们一边关注世界人口的增长一边尝试着解决保护野生动物的问题。 8. A【解析】推理判断题。由第三段可推知,人口增长同动物保护之间存在密切的关系,人口增长得越快,对动物的威胁就越大。II. 完形填空【语篇解读】本文讲述了作者因为第一次因自己会游泳而救了自己的父亲,从而强化了自己身上的责任感故事。曾经无所不能的爸爸也有万分无助的时候,这时候他需要孩子的帮助。小时候父亲是儿子的靠山,长大了儿子就变成了父亲的靠山。1. C A. boating划船;B. running跑步;C. swimming游泳;D. teaching教学。根据下文和空前的but判断选C。2. D A. enjoyed享受,喜欢;B. desired渴望;C. hated厌恶;D. learned学会。根据句意:至于我,我因为住在Ontario湖附近,12岁前两项都学会了。故选D。3. B A. forgivable可饶恕的;B. forgettable易被忘记的;C. cheerful欢呼的;D. careful细心的。根据下文的叙述应该是难以忘记的。故选B。4. C A. sent寄送;B. ordered命令;C. invited邀请;D. allowed允许。根据上下文应该是邀请爸爸一起去划船。故选C。5. A A. calm平静的;B. icy冰的;C. stormy暴风雨的;D. thundery打雷的。根据下文判断应该是湖在一开始是非常平静的。故选A。6. B A. finished完成;B. went去;C. seemed好像;D. sounded听起来。go well进展顺利,根据前文判断选B。7. A A. strong强壮的;B. gentle温柔的;C. cold冷的;D. hot热的。根据句意:我们在湖中间时突然来了一阵强风。a strong wind一阵强风。故选A。8. D A. pulled拉;B. broken打坏;C. sailed航海;D. hit击中。根据句意:小船被(大浪)击中而剧烈晃动。根据空后的violently判断选D。9. A A. danger危险;B. place地方;C. sport运动;D. job工作。in any danger在任何危险的时候,父亲总是会竭尽全力。故选A。 12. A A. problem问题;B. relation关系;C. machine机器;D. boat小船。在作者的记忆中,爸爸可以解决任何问题。fix表示解决(问题)。故选A。13. A A. turned to转向,求助于;B. lived with和生活在一起;C. talked with和某人交谈;D. talked to与某人谈话。因为作者相信爸爸能够解决任何问题,所以总是向他寻求帮助。故选A。14. D A. well井;B. stream溪流;C. shower阵雨;D. wave波浪。作者还没有来得及回答,一个水浪就达到了小船上。故选D。15. D A. before在之前;B. or或者;C. after在之后;D. but但是。根据下文的We were thrown into the water可知是尽管作者冲向船柄,但是已经太晚了。故选D。16. C A. turned on打开;B. turned into转变成;C. turned over翻过去;D. turned up出现。下一句提到的是作者和爸爸都被抛进水里,由此可知巨大的水墙打翻了小船。故选C。17. B 根据上一句提到的作者的爸爸在水中漫无目的地挣扎,下文讲到作者如何帮助父亲摆脱险境,由此可知作者在那一刻是尽力帮助他。故选B。18. B A. hopelessly无希望地;B. quickly快速地;C. slowly缓慢地;D. helplessly无助地。根据句意:我快速地游到爸爸身边,帮他爬上船。故答案选B。19. C A. painful疼痛的;B. dangerous危险的;C. safe安全的;D. tired疲劳的。根据第四段提到的作者爸爸用颤抖的声音向作者求助,由此可知此时他是在恐惧。此处是作者在安慰父亲,我们现在安全了。故选C。20. D A. catching sight看见;B. getting fond逐渐喜欢;C. getting tired变得疲劳;D. taking care照顾。句意:更重要的是轮到我照顾父亲了。故选D。III. 短文改错Mr. Smith, our English teacher, works hard. Every day, he spends too much time his work. With little sleep and hardly any break, he works from morning till night. Hard work made him very ill. He has ruined his . We are worried about him. That is other teachers say. Yesterday a
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年清远市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)附答案详解(培优b卷)
- 泉州市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)含答案详解(满分必刷)
- 2025年低空经济政策环境变化对航空租赁行业影响报告
- 2025年地热能与城市地下空间开发协同效应报告
- 长三角低空经济2025年标准统一战略与产业协同发展研究
- 风电叶片巡检无人机智能识别算法2025技术突破与应用前景报告
- 赞美医患者关系
- 药物分析期末题库及答案
- 西藏幼教笔试题库及答案
- 淮安市人民医院年度专业理论综合考试中级难度
- 2025年山东省招聘社区工作者考前冲刺卷(附答案)
- 消毒和隔离技术知识培训课件
- 2024北森图形推理题
- (正式版)HGT 6313-2024 化工园区智慧化评价导则
- 土壤微量元素含量分级与评价
- GB/T 4688-2020纸、纸板和纸浆纤维组成的分析
- GB/T 19638.1-2014固定型阀控式铅酸蓄电池第1部分:技术条件
- 隧道工程施工技术及质量控制要点培训
- 社区营养学-第二章营养调查与监测课件
- 食品加工操作流程图
- 文书档案的收集与整理
评论
0/150
提交评论