已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
周末培优I.单项填空1.Going to watch the Womens Volleyball Match on Wednesday?_!Will you go with me?A. You thereB. You betC. You got meD. You know better2._not for the support of the teachers, the student could not overcome her difficulty.A. It wereB. Were itC. It wasD. Was it3.We offer an excellent education to our students. _, we expect students to work hard.A. On averageB. At bestC. In returnD. After all4.I_ down to London when I suddenly found that I was on the wrong road.A. was drivingB. have drivenC. would driveD. drove5.I really enjoy listening to music _it helps me relax and takes my mind away from other cares of the day.A. becauseB. beforeC. unlessD. until6.Your support is important to our work. _you can do helps.A. HoweverB. WhoeverC. WhateverD. Wherever7.Whether the buildings in this area should be pulled down has remained _; people are still looking for other possible solutions.A. unchallengedB. relevantC. contradictoryD. controversial8.After a long absence, I went back to college, _ to pick up where Id left off.A. hopingB. hopeC. to hopeD. hoped9.The foreigners here are greatly impressed by the fact that _ people from all walks of life are working hard for _ new Tianjin.A./; aB. /; theC. a; aD. the; the10.Experts warn that global warming will cause extreme climate changes including more _floods, heat waves and droughts.A. usualB. ordinaryC. frequentD. commonII.阅读理解Passage 1 After being unemployed for a few years, I was looking for something to do in my spare time that would also help to increase my skills and confidence.Having previously suffered from depression and anxiety, I knew a full-time job would be more of a long-term goal. When I was introduced to Volunteering Matters, I was particularly interested in the handyperson service. I was a bit nervous though as it was brand new to me. After chatting with the project coordinator, I signed up and went through some initial training, which was really relaxing and enjoyable.In February, I took up the role as a handyperson organizer, which means it is my responsibility to speak to older people who require our service. After that, I assign the job request to the most appropriate volunteers, based on their location and skills. It usually takes about one hour per evening to complete my task.Having done this role now for six months, I have learned a great deal and am very proud to be a part of this project. I have seen first-hand how important it is to help older people, who would really struggle without our service. I really feel that I am doing my bit to help others and give something back. It has helped me to believe in myself and I have learned some new skills, which I didnt believe I could ever do, especially my communication, organization and interpersonal skills.Its great to be able to build a relationship with our clients and volunteers and it is also a lot of fun. My confidence has increased and I absolutely love my volunteer organizer role. Most recently, I have also been helping the project coordinator with administration tasks and publicity(宣传) work for the service, which means I am improving my IT knowledge as well. It means a lot that I have received help and support from Volunteering Matters. At the same time, I am helping the organization and its beneficiaries(受益者) too.1.Why did the author turn to Volunteering Matters?A. To meet new friends.B. To make more money.C. To make himself a better person.D. To get rid of depression and anxiety.2.After receiving some training, the author felt _.A. a little tenseB. pleasedC. anxiousD. proud3.Paragraph 4 is mainly about_.A. what the author is supposed to doB. the reason why the author volunteersC. how this project benefits the authorD. why the author loves the volunteer organizer role4.It can be inferred from the text that the author thinks_.A.it is worthwhile to do voluntary workB. the old are badly in need of volunteersC. volunteering will leads to employmentD. being a volunteer requires IT knowledgePassage 2As a person who always please others, your typical response to any need or request is yes. Much of the time, this strategy may work reasonably well. You feel good about helping others. And, for the most part, other people like you. But in some ways by doing something like this, not only do you want to please people, but you feel excessively guilty and anxious when you cant. You fear the disapproval of others. You dont want to make any trouble. And having someone angry at you can be completely terrifying.Because it doesnt seem OK to let anyone down, you say yes to more tasks and commitments(许诺) than you can handle. This can lead to overwork, being angry, and being extremely tired. And you may eventually end up letting other people down because you are too overextended to keep all of those commitments.If you are hearing an internal warning, saying, This is wrong. or This is just too much. or Youll regret this later. do yourself a favor and at least listen before immediately saying yes. If you are feeling cautious about saying yes, try to give yourself some time to think carefully and deeply what it will lead to before deciding.Try to distinguish between your desire to be kind, which will usually make you feel peaceful and positive, and the thoughts that lead to fear, guilt, or a sense of pressure. Its great that you have a strong desire to connect with others and to respond to peoples needs. No ones asking you to give that up. But if you are able to say no when it really counts, youll have more time, energy, and focus to really make a positive difference in other peoples lives.1.What does the author say about people used to pleasing others?A. They can receive more approvals and praises.B. They may spread positive energy among the people around them.C. They may get into negative emotions in a way.D. They can reduce the risks of being misunderstood.2.What does the underlined word overextended in Paragraph 2 refer to?A. Taking on too much responsibility.B. Having communication frequently.C. Hiding their feelings and weaknesses.D. Offering everything that are required.3.What does the author advise people to do before saying yes?A. Be aware of the people.B. Reflect on the possible effects of the decision.C. Learn to say no to some excessive demands.D. Feel greatly relaxed and calm down completely.4.Which of the following can best describe the tone of the author?A. Critical.B. Doubtful.C. Objective.D. Positive.参考答案I.单项填空1.B4.A【解析】考查时态。句意:我正开车去伦敦,这时突然发现自己走错了路。这里使用了固定句式be doing sth. when.,表示正在做某事时突然,此时主句用过去进行时,when后面的句子用一般过去时,因此选A。5.A8.A【解析】考查非谓语。根据句子结构可知,句子缺少状语。句子的主语I与hope之间是主动关系;此处用现在分词作伴随状语。句意:一长段缺席之后,我回到了大学,希望从我离开的地方学起。故选A。9.A【解析】考查冠词。外国游客们对这个事实有深刻的印象:来自各行各业的人们正在努力建设一个新天津。people from all walks of life是个固定搭配,意思是“各行各业的人们”;a new Tianjin泛指“一个新天津”,a表示“一”的意思。故选A。10.C【解析】考
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 网络技术开发与维护服务合同
- 公司文化建设与团队凝聚力提升模板
- 电视台新闻采编播绩效测评表
- 客户信息分类管理与跟进模板
- 产品生命周期管理模板优化资源配置
- 2025年甘肃省公务员行测资料分析试卷(含答案)
- 2025年安徽省公务员面试礼仪技巧试卷(含答案)
- 2025年厨务人员基础知识考核试题及答案
- 2026届山东省潍坊寿光市化学高一第一学期期末调研试题含解析
- 2026年高端私人影院建设公司材料质量检验管理制度
- 社会心理学课题申报书
- 《工会法》题库(答案+解析)
- 黔西南布依族苗族自治州2025贵州黔西南州农业林业科学研究院引进高层次人才和急需紧缺人才1人笔试历年参考题库附带答案详解
- 动物防疫法解读
- DB62∕T 4392-2021 集中式饮用水水源地命名和信息编码规范
- 景观模型设计课件
- 《传感器原理及应用》课件-第8章+光电效应及光电器件
- 供水管网系统联合调试方案
- 药店质管知识培训内容课件
- IPC7525B2011(CN)Stencildesignguidelines模板设计指南(中文版)
- 人教版高中生物选择性必修1《稳态与调节》必背知识考点提纲填空练习版(含答案)
评论
0/150
提交评论