高中英语检测一Unit1NothingventurednothinggainedWarmingUpReading_LanguagePoints.docx_第1页
高中英语检测一Unit1NothingventurednothinggainedWarmingUpReading_LanguagePoints.docx_第2页
高中英语检测一Unit1NothingventurednothinggainedWarmingUpReading_LanguagePoints.docx_第3页
高中英语检测一Unit1NothingventurednothinggainedWarmingUpReading_LanguagePoints.docx_第4页
高中英语检测一Unit1NothingventurednothinggainedWarmingUpReading_LanguagePoints.docx_第5页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Unit 1 Nothing ventured nothing gained Warming Up Reading-Language Points.单词拼写1We should strengthen our national defence gradually.2He found her rudeness unbearable.3The plane crashed killing all 200 people aboard.4The thick smoke made the firefighters breathless.5The old man is cheerful in spite of his illness.6She died in that flood.We all mourned (哀悼) the loss of her.7The president made an announcement (通告) about that matter.8The work he does is absolutely vital (重要的)9Though he failed many times, I still have faith (信心) in him.10All the seeds used in this field are selected(选择).选词填空give way to, set out, hold on, as usual, remind . of1Hold_on a minute while I get my breath back.2Cloudy mornings give_way_toclear evenings.3There werent many people at the meeting as_usual.4The doctor set_out to operate on the patient as soon as everything was ready.5All this reminds me of my mother who has been doing whatever she can to let me have the best.完成句子1Struggling_in_a_world_of_silence_and_darkness (挣扎在无声和黑暗的世界里), she seemed to be simpleminded.2He slept on firewood and straw to remind_himself_of_his_sufferings (提醒自己不忘苦难)3As I was_about_to (正要) become selfpitying, the door to our shelter opens and a_blast_of_cold_air (一阵冷风) tears through the hut.4This teamspirit contributed_to_the_morale (鼓舞了士气) of the crew and saved our lives.5He made_me_a_steward (让我当膳务员) to help cook twentyeight meals three times a day.句型转换1The moment we settled on Elephant Island, Shackleton explained his plan to save us.As_soon_as we settled on Elephant Island, Shackleton explained his plan to save us.2She didnt go to sleep until her husband came back safely.It_was_not_until her husband came back safely that she went to sleep.3I yelled in such a hoarse voice that I hardly recognized as my own.I yelled so hoarsely that I hardly recognized it as my own.4The ship was crushed gradually in front of our eyes.The ship was crushed little by little before_us.5We who remained on Elephant Island swore that we would do as he advocated.Remaining_on_Elephant_Island,_we swore that we would do as he advocated.阅读理解AWe all have ups and downs, and usually its just best to accept them.But perhaps you are concerned about someone who seems to be depressed (低沉,忧郁). Maybe he or she never feels like doing anything and never even wants to talk.Is it best for you not to interfere?Should you just sit tight and wait for him or her to get out of it themselves?There are ways you can help.Here are a few.1Get the person to talk. Try to get him or her to tell you not only about the depression itself, but about the fears, wishes, or losses that underlie it. This is often difficult, of course, but it can be very useful. If nothing else, it will reassure the person that someone cares.2Dont tell a depressed person that things are“not the bad”. To him or her, they are.3Keep the person active. Depression causes tiredness, which leads to more depression, and so on. Productive or entertaining activities can help break this vicious (恶性的) cycle. Very often a change of scene or a vacation can be effective.4If you are struggling with depression yourself, make yourself do something, however trivial (small) it may seem. Make your bed or clean up your room, for example. You will be able to tell yourself youve accomplished (完成) something.5If serious depression reaction lasts for more than two weeks, you should begin to seek medical help.1All the following will prove helpful for a depressed person EXCEPT _.Akeeping him activeBletting him have a vacationCwaiting for him to tell you his troubleDinviting him to entertain activities解析:选C细节理解题。从第五段可知,让人摆脱低落情绪的好方法是让他跟人聊天,参加一些有意义的活动等。2In order to fight against your own depression, you should_.Adrop everything you are doingBget away from anyone who comes to offer helpCgo to doctors as soon as possibleDdo something no matter how unimportant it seems to be解析:选D细节理解题。从第六段中可以看出,让自己摆脱低落情绪的好方法是让自己投入到做事中去,使自己有成就感。3What does the phrase “sit tight” in the last sentence of the first paragraph mean?ATake a fixed seat.BStick firmly to ones opinion.CSit closed in a small place.DFasten the seat belt.解析:选B推理判断题。从第一段可以推出答案。4What is the main idea of this passage?AHow to help those suffering from depression after a serious illness.BHow to get those you are concerned about out of depression.CHow to help oneself overcome the depression.DHow to help oneself and others get out of low spirits.解析:选D主旨大意题。本文就是介绍了摆脱低落情绪的五种方法。BLike most people, I was brought up to look upon life as a process of getting. It was not until in my late thirties that I made this important discovery: giving away makes life so much more exciting. You need not worry if you lack money. This is how I experimented with giving away. If an idea for improving the window display of a neighbourhood store flashes to me, I step in and make the suggestion to the storekeeper. One discovery I made about giving away is that it is almost impossible to give away anything in this world without getting something back, though the return often comes in all unexpected form. One Sunday morning, the local post office delivered an important special delivery letter to my home, though it was addressed to me at my office. I wrote the postmaster a note of appreciation. More than a year later I needed a post office box for a new business I was starting. I was told at the window that there were no boxes left, and that my name would have to go on a long waiting list. As I was about to leave, the postmaster appeared in the doorway. He had overheard (无意中听到) our conversation. “Wasnt it you that wrote us that letter a year ago about delivering a special delivery to your home?” I said yes. “Well, you certainly are going to have a box in this post office if we have to make one for you. You dont know what a letter like that means to us. We usually get nothing but complaints.”语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文,讲述的是直到三十多岁作者才明白给予对生活的重大意义,活着并不是一味地索取,而给予也并不取决于是否有钱。作者通过事例向我们阐述了这个道理。5From the passage, we understand that the author _.Adid not understand the importance of giving until he was in his late thirtiesBwas like most people who were mostly receivers rather than giversCreceived the same education as most people during his childhoodDliked most people as they looked upon life as a process of getting解析:选A细节理解题。从第一段中的第二句“It was not until in my late thirties that I made this important discovery: giving away makes life so much more exciting.”可知,作者直到自己30多岁才开始懂得给予使生活更加有意义。故选A。6According to the author, _.Agiving means you will lack moneyBthe excitement of giving can bring you moneyCyou dont have to be rich in order to giveDwhen you give away money, you will be rich解析:选C细节理解题。从文章第一段的最后一句“You need not worry if you lack money.”可知作者认为给予与金钱无关。A、B、D三项均不符合题意,故选C。7The author

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论